Singlereizen.nl

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Golf van Napels

Beleef een heerlijke singlereis in La Bella Italia! De Golf van Napels is één van de mooiste gebieden van Italië met een prachtige kust, kleurrijke dorpjes, magnifieke uitzichten op de Vesuvius en de Middellandse Zee.

We verblijven in Castellammare di Stabia, een kustplaatsje aan de Golf van Napels tussen Napels en Sorrento. Geniet van het heerlijke klimaat, de stralende zon en neem een duik in het zwembad. Mooie stranden zijn op enkele kilometers afstand te vinden, dus een lekker dagje aan het strand past ook prima binnen het programma.

Vanuit het hotel zijn er volop mogelijkheden voor dagjes uit en twee excursies zijn al inclusief in het programma. Ga mee naar Napels, de belangrijkste stad van Zuid-Italië. Het heeft een historisch centrum met indrukwekkende paleizen en bijzondere volkswijkjes, waar je kennismaakt met het echte Italië.

Een dagje naar schitterend Sorrento mag ook zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie. Het is een toeristisch stadje met bontgekleurde huisjes, smalle straatjes en steegjes en historische kerkjes en gebouwen. Overal vind je volop gezelligheid, sfeervolle barretjes en restaurantjes.

Ook tijdens de rest van de week zijn er volop leuke dingen te doen. Wat je niet mag missen is een dagje naar Capri, een prachtig eiland vol natuur en bijzondere winkeltjes en restaurants. Historie vind je terug in Pompeï, een stad die bijna 2000 jaar geleden bedolven werd na een uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius.

Nog altijd bepaalt de Vesuvius het beeld in de regio, de indrukwekkende vulkaan is vanaf grote afstand te zien en een wandeling door het gebied en naar de krater is een unieke ervaring.

De Amalfikust is ook een echte aanrader. Het is één van de populairste bestemmingen in Italië en dat is niet voor niets. De prachtige vergezichten, indrukwekkende rotsformaties en kleurrijke natuur en dorpjes zorgen voor volop vakantiegevoel.

Ga met ons mee naar de Golf van Napels en geniet van een fantastische vakantie!

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Golf van Napels
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Golf van Napels

Activiteiten

Inbegrepen
Bij deze reis is één keer vervoer naar Napels en één keer vervoer naar Sorrento inbegrepen (vaste dag). We reizen vanaf Castellammare per trein naar deze twee plaatsen toe.

Optioneel
Verder kun je diverse leuke en afwisselende excursies ondernemen die via de reisleiding geregeld kunnen worden. Zo kun je samen met de groep zelf beslissen hoe jouw vakantie eruit komt te zien, zodat voor jou de balans tussen leuke excursies en heerlijk relaxen ideaal is. Onderstaand vind je een selectie van mogelijkheden. De excursieprijzen zijn richtprijzen en kunnen iets afwijken. Prijzen voor 2024 zijn op dit moment nog niet bekend, de genoemde richtprijzen waren geldig in 2023.

Napels
Napels is één van de grootste steden van Italië en heeft meer dan een miljoen inwoners. De stad is misschien wat minder bekend dan Rome en Florence, maar ook hier kun je genieten van een prachtig historisch centrum. Het Centro Storico dat direct aan de Golf van Napels ligt, herbergt vele bezienswaardigheden en staat daarom ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Kenmerkend is het eeuwenoude stratenpatroon dat al eeuwenlang hetzelfde is gebleven en daarmee uniek is. Wel zijn de straten natuurlijk veel drukker geworden en bepalen de bekende Italiaanse scooters het straatbeeld.
Treinticket naar Napels: 1x inbegrepen
Optioneel: Stadswandeling met gids richtprijs: €14 (min. 15 pax), €20 (min. 10 pax), €25 (min. 8 pax).
Fietstocht met gids richtprijs: €43

Sorrento
Op en top Italië beleef je in Sorrento, gelegen op een schiereiland met een geweldig uitzicht op zee. Het is een gezellig toeristisch stadje vol met sfeervolle straatjes, winkeltjes, terrasjes en gelateria’s. Lekker eten en drinken staat centraal in Sorrento en het wordt ook wel de citroenhoofdstad van Italië genoemd met heerlijke producten zoals limoncello en ijs. Bezienswaardigheden zijn er ook te vinden zoals de 14e-eeuwse kathedraal en de Romeinse ruïnes.
Treinticket naar Sorrento: 1x inbegrepen

Optioneel
Verder kun je diverse leuke en afwisselende excursies ondernemen die ter plaatse geregeld worden. Zo kun je samen met jouw medereizigers beslissen hoe jullie vakantie eruit komt te zien, zodat voor jou de balans tussen leuke excursies en heerlijk relaxen ideaal is. Zo kunnen onder andere onderstaande excursie/activiteiten ter plaatse worden bijgeboekt:

Sorrento foodhopping
Wil je de heerlijke smaken van Sorrento ontdekken, ga dan mee op deze unieke foodtour door de stad. We lopen door de stad en gaan op diverse locaties kennis maken met de lekkerste specialiteiten zoals mozzarella, pasta, limoncello en nog veel meer verrassingen. Aan het eind van de wandeling heb je genoten van een uitgebreide Sorrentijnse maaltijd! Deze foodtour kan (i.o.m. reisleiding en medereizigers) gecombineerd worden met het inbegrepen vervoer naar Sorrento (1x treinticket Sorrento inbegrepen in de reis).
Richtprijs: €55 (excl. vervoer)

Pompeï
De opgravingen van de vroegere Romeinse stad Pompeï zijn één van de beroemdste en meest fascinerende oudheidkundige plaatsen ter wereld. In het jaar 79 na Christus werden de stad en haar inwoners ’s nachts verrast door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. Een groot deel van de stad is tegenwoordig opgegraven en biedt een uniek kijkje in het dagelijks leven in die tijd.
Treinticket naar Pompeï richtprijs: €7
Entree, rondleiding gids, koptelefoon. Richtprijs: €38 (min. 10 pax)
Entree, rondleiding gids, koptelefoon. Richtprijs: €33 (min. 15 pax)

Wandelen op de Vesuvius
Wandelen op een unieke locatie? Dat kan bij de vulkaan Vesuvius ten zuidoosten van Napels. De vulkaan is van veraf te zien en is de op een na grootste vulkaan van Italië, met een hoogte van 1281 meter en een doorsnee van 8 kilometer. In het verleden is de vulkaan diverse malen uitgebarsten en zo is er een bijzonder landschap met gestolde lava en as ontstaan. Ook de aanwezige flora en fauna is uniek. Met een busje rijden we naar de Vesuvius en maken hier een wandeling van ca. 2 uur met een Engelstalige gids, waarbij we ook naar de krater gaan.
Richtprijs: €41 (min. 4 pax) of €36 (min. 9 pax)

Capri
Voor de kust van Napels ligt het eiland Capri. De natuur is adembenemend mooi met een grillige kust, vele grotten, steile kliffen en kleurrijke bloemen en planten. Het eiland is geliefd bij de jetset en dat zie je terug in designerwinkels en luxe restaurants. We wandelen vanaf het hotel naar de haven en nemen de boot naar het eiland om daar een geweldige dag te beleven. Op het eiland gaan we met een kabelbaan naar boven en krijgen we een rondleiding van een gids. Daarna is er vrije tijd en heb je de mogelijkheid om de lift naar het hoger gelegen Anacapri te nemen of een boottocht te maken (excl.).
Richtprijs: €78 (min. 8 pax)

Amalfikust
De Amalfikust is één van de populairste bestemmingen in Italië en dat is niet voor niets. De prachtige vergezichten, indrukwekkende rotsformaties en kleurrijke dorpjes die verbonden zijn door slingerende wegen maken deze omgeving tot een ideale vakantielocatie. We maken een mooie rit per boot langs de kust en bezoeken de bekendste plaatsjes Positano en Amalfi. We kunnen hier zelf een mooie wandeling maken en genieten op een terrasje maar tegen een toeslag kun je ook een rondleiding met een gids boeken.
Richtprijs: vanaf €55 (min. 8 pax)

Strandbezoek
De stranden bij de haven zijn niet toegankelijk. De eerste toegankelijke stranden liggen op ca. 3 kilometer afstand van het hotel. Je kunt hier naartoe met de lokale bus, die vlakbij het hotel vertrekt.
Richtprijs bus: €2,50. Richtprijs entree strand incl. ligstoel: vanaf €11 en parasol €5

Bij deze reis dienen we diverse excursies vooraf te reserveren. Je ontvangt voorafgaand aan de reis, via de groepsapp, een programmavoorstel van de reisleiding. Op deze manier kun je samen met jouw medereizigers overleggen over de te ondernemen excursies en kun je jouw keuze aangeven. Zo kunnen wij, in verband met eventuele drukte op de bestemming, diverse excursies tijdig vastleggen.

* Houd er rekening mee dat het programma niet geschikt is voor reizigers die slecht/niet goed ter been zijn, in verband met o.a. de bezoeken aan de diverse steden.

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Golf van Napels
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Golf van Napels

Verblijf

Verblijf Hotel dei Congressi

Beschrijving

Het hotel heeft een gunstige locatie niet ver van het centrum van Castellammare di Stabia, een leuk kustplaatsje met sfeervolle restaurantjes en bars. Naar de kust en de haven is het ca. 10-15 minuten lopen. Het treinstation ligt op ca. 1 km afstand en vanaf hier zijn er goede verbindingen naar Pompeï, Sorrento en Napels. Ook is er een bushalte vlakbij het hotel. Vanaf het hotel is er een mooi uitzicht over de omgeving en de Vesuvius.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een receptie, lounge, klein winkeltje en lift. Voor een lekker drankje of wat te eten kun je terecht in de gezellige bar, het restaurant en de pizzeria. Buiten kun je genieten van een drankje op het terras of heerlijk genieten van de zon aan het zwembad (tot 18.00 uur geopend), omgeven door ligstoelen, parasols en een mooie tuin. Wi-Fi is gratis beschikbaar.

Kamers
De kamers zijn comfortabel en voorzien van tv, telefoon, airconditioning, gratis Wi-Fi, kluisje en minibar. De badkamer is voorzien van bad of douche, toilet en haardroger.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 1-persoonskamer met twijfelaar of 2-persoonsbed voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging
Iedere ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Op één avond is een 3-gangendiner inbegrepen en ook is er één pizza-diner inclusief in het hotel. De overige dagen zijn de diners niet inbegrepen en zoeken we een gezellig restaurantje in de omgeving op.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel dei Congressi
Hotel dei Congressi

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Samenstelling van de groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis. Houd er rekening mee dat je bij deze reis goed ter been dient te zijn, in verband met de uitvoering van de excursies. Er wordt tijdens diverse excursies, zoals het bezoek aan de steden, veel gewandeld.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Vluchttoeslagen voorkomen?
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op duurdere vliegtickets. De kans is dan aanwezig dat er een toeslag wordt berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken!    

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

  • Verblijf 4* hotel
  • Verblijf in een kamer voor alleengebruik of een gedeelde kamer
  • Verzorging o.b.v. Logies/Ontbijt en 2 diners
  • 1 x transfer naar Napels v.v.
  • 1 x transfer naar Sorrento v.v.
  • Nederlandse reisleiding
  • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
  • Chartervlucht
  • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
  • Transfer luchthaven-hotel v.v.

Niet inbegrepen

  • Lunch, overige diners en drankjes
  • Optionele activiteiten en excursies
  • Boekingskosten à €20
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Toeristenbelasting à €1,50 p.p.p.n. (ter plaatse)
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Golf van Napels
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur Golf van Napels

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
10-06-2024 19-06-2024 10 € 1399,00 55-69 jaar
10-06-2024 19-06-2024 10 € 1829,00 55-69 jaar
24-06-2024 01-07-2024 8 € 1299,00 45-59 jaar
24-06-2024 01-07-2024 8 € 1579,00 45-59 jaar
08-07-2024 15-07-2024 8 € 1299,00 40-55 jaar
08-07-2024 15-07-2024 8 € 1579,00 40-55 jaar
15-07-2024 22-07-2024 8 € 1299,00 35-49 jaar
15-07-2024 22-07-2024 8 € 1579,00 35-49 jaar
22-07-2024 29-07-2024 8 € 1339,00 50-65 jaar
22-07-2024 29-07-2024 8 € 1619,00 50-65 jaar
02-08-2024 11-08-2024 10 € 1519,00 45-59 jaar
02-08-2024 11-08-2024 10 € 1869,00 45-59 jaar
11-08-2024 18-08-2024 8 € 1339,00 50-65 jaar
11-08-2024 18-08-2024 8 € 1619,00 50-65 jaar
19-08-2024 26-08-2024 8 € 1239,00 40-55 jaar
19-08-2024 26-08-2024 8 € 1499,00 40-55 jaar
26-08-2024 04-09-2024 10 € 1379,00 50-65 jaar
26-08-2024 04-09-2024 10 € 1729,00 50-65 jaar