Singlereizen.nl

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Calabrië

Ontdek een van de mooiste regio's in het zuiden van Italië. Wij nemen je mee naar het prachtinge Calabrië, waar je kunt genieten van de ongerepte natuur, typisch Italiaanse dorpjes en de prachtige omgeving. Excursies naar onder andere Sicilië, Tropea, de uit turfsteen gehouden grotkerk Chiesetta di Piedigrotta en geniet van Tartufo di Pizzo, waar het kustplaatsje Pizzo om bekend staat.

Door middel van de perfecte mix tussen natuur, cultuur, en ontspanning bezoeken we de hoogtepunten van Calabrië, afgewisseld met heerlijke stranddagen, genieten op terrasjes en lekker ronddwalen door een wirwar van straatjes in de typisch Italiaanse dorpjes en een hotel o.b.v. All Inclusive. In Calabrië kom je erachter wat ‘La Dolce Vita’ daadwerkelijk inhoudt! Laat je betoveren door Calabrië.

Een zorgvuldig samengesteld pakket met leuke en uitdagende excursies afgewisseld door ontspannen rustdagen zorgen ervoor dat je de regio op een ideale manier ontdekt! Leuke excursies als een bezoek aan Taormina op Sicilië, met een boemeltreintje naar het ijsstadje Pizzo Calabro, bezoek Tropea of ontdek het klooster van Serra San Bruno.

Als je aan de Calabriërs vraagt waar ze hun vakantie zullen doorbrengen is het eenduidige antwoord: “In Calabrië, want ‘La mia terra′ heeft alles te bieden wat ik maar wensen kan: Mijn dorpje, mijn eigen kerkje, zon, zee, water, wijn en goed eten!”
Kortom deze prachtige reis is een absolute must voor elke cultuur, natuur, gastronoom en Italië liefhebber!

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Calabrië
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Calabrië

Activiteiten

Tijdens deze reis kun je van maandag t/m vrijdag leuke excursies ondernemen. Zo kunnen je zelf beslissen hoe jouw vakantie eruit komt te zien, zodat voor jou de balans tussen leuke excursies en heerlijk relaxen ideaal is. Lekker luieren aan het zwembad of in de baai van Briatico met haar goudgele zand en kristalhelder water? Daar is natuurlijk ook voldoende tijd voor!

Hieronder vind je de mogelijkheden om te ondernemen:

Spicy Discovery & Tropea | Maandag | Halve dag excursie | ca. €24 p.p.
Steile kliffen boven het turqoise water, prachtige baaien en een wervelwind aan licht er kleuren: dit is de Capo Vaticano, met fantastisch uitzicht op onder andere Sicilië. Geniet van een kleine proeverij van de beroemde 'Njuda': een smeerbare salami-soort die drie maanden lang is gekruid lang met o.a. chili en vervolgens is gerijpt. Het wordt in Capo Vaticano nog steeds gemaakt volgens de oude receptuur en traditie. Tegenwoordig is 'Nduja' bekend in heel Calabrië en daarbuiten: op de bruschetta of in de traditionele pastasaus Fileja. Je zult bij ons de pittige kant van Calabrië ontdekken. De excursie eindigt met een bezoek aan Tropea, waar we zullen wandelen via de smalle voetgangersroutes van het middeleeuwse centrum.

Reggio Calabria & Scilla | Dinsdag | Dag excursie | ca. €36 p.p.
Laat je langs de prachtige kust van Zuid-Italië rijden en geniet van het prachtige uitzicht. Ontdek de hoofdstad van Reggio Calabria met haar prachtige architectuur, musea, winkels en loop langs de waterkant met uitzicht op het zonnige eiland Sicilië. In de middag bezoeken we Scilla. De gids verteld ons meer over de geschiedenis en laat de favoriete plekjes zien. Verken de boetiekjes, bekijk de mooiste mannen van Zuid-Italië (de bronzen beelden van Riace) in het National Museum en ontdek het pittoreske vissersdorpje Scilla.

Taormina | Woensdag | Dag excursie | ca. €53 p.p.
Maak een oversteek naar een van de bekendste plaatsen op Sicilië: Taormina. Taormina is een bruisend klein stadje met leuke restaurants, mooie winkels en veel oudheid. Zo vind je hier, midden in de stad, het oude Griekse theater. Een van de leukste pleintjes is de Piazza IX aprille. Vaak zorgen straatmuzikanten hier voor extra sfeer en je hebt er een mooi uitzicht over zee. De gids neemt je mee door deze stad en laat je alle hoogtepunten zien. Tip! Neem vanaf het strand de kabelbaan, zodat je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Pizzo | Donderdag | Halve dag excursie | ca. €22
Donderdag heb je de mogelijkheid om mee te gaan op excursie naar de kustplaats Pizzo, één van de mooiste plaatsjes van het Vibo Valentia-gebied en een van de meest pittoreske dorpjes aan de kust. Pizzo staat bekend om de tartufo di Pizzo: heerlijk chocolade-truffel ijs. Dwalend door de pittoreske winkelstraatjes waarvan een deel uitkomt op het marktplein en genieten van de smakelijke tartufo di Pizzo. Het historische hart van deze stad ligt op een landtong boven de zee, opgedeeld in 2 bebouwde gebieden in beide richtingen langs de kust. We bezichtigen de Chiesetta di Piedigrotta, een uit turfsteen gehouwen grotkerk waar Calabrische kunstenaars honderd Bijbelse figuren hebben gehouden uit de turf.

Serra San Bruno & Pizzo | Vrijdag | Dag excursie | ca. €36 p.p.
Ga mee naar de toppen van de bergketen Serra. In het midden van het bos vind je het oude Kartuizenklooster van San Bruno. Een toevluchtsoort voor monniken dat bekend staat om zijn oase van magie en stilte. Dit zal je zelf ervaren wanneer je het Pelgrimspad loopt. Wanneer je door de honderd jaar oude bomen loop, is daar opeens een open plek met de Laghetto di Miracoli, een wensput met wijwater, die volgens de Calabriërs iedere wens zal laten vervullen. Doe een mooie wens!

Hoe dichter we bij de zee komen, hoe meer levendig het gebied aanvoelt. We brengen een bezoek aan de schilderachtige kustplaats Pizzo: niet alleen een prachtige oude stad, maar ook het thuis van de zoetste verleiding in Calabrië: Tartufo di Pizzo. Geniet van dit heerlijke chocolade-truffel ijs, stop in de kleine boetiekjes of pak een terrasje op het plein en bewonder het plein onder het genot van een kopje espresso.

Tropea
Daarnaast is het ook leuk op een bezoek te brengen aan het dorpje Tropea. Met de taxi ben je vanuit het hotel in ca. 20 minuten ter plaatse. Tropea ligt op een berg aan de kust, met een prachtig uitzicht over de Tyreens zee. Je kunt er uren slenteren door de kleine steegjes met 17e- en 18e eeuwse herenhuizen, bijzonder smaken ijs proeven, winkelen en genieten van prachtige uitzichten. Je kunt deze stad op eigen gelegenheid bezoeken.

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Bij alle excursies wordt je opgehaald bij het hotel en zit al het vervoer inbegrepen. Mocht je op excursie gaan, kun je bij het hotel een lunchpakketje meenemen. De excursies worden ondernomen met een lokale gids die Engels (minimaal 10 personen) of Duits spreekt.

** Bij deze reis dienen we de excursie vooraf te reserveren. Je ontvangt het programmaboekje samen met de reisbescheiden voorafgaand aan de reis. De reisleid(st)er zal in de groepsapp contact opnemen over de te boeken excursies.

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Calabrië
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Calabrië

Verblijf

Verblijf Green Garden Club

Beschrijving

In de prachtige baai van Briatico, met haar kristalheldere water en goudgele stranden, vind je Hotel Green Garden Club. De Green Garden Club is gelegen in een rustige omgeving met olijfbomen en sinaasappelboomgaarden en heeft een oppervlakte van ongeveer 30.000 vierkante meter. Het kleine centrum van Briatico ligt op ca. 500 meter en Tropea op ongeveer 10 km van het hotel.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een zwembad met een zonnige ligging. Rondom het zwembad staan ligbedden en parasols waar je gratis gebruik van kunt maken. Er is ook een schaduwrijke tuin, vol prachtige bloemen en planten. Ook kun je heerlijk bubbelen in het bubbelbad. Het zwembad is geopend tussen 09:00u – 13:00u en 15:00u en 19:00u (badmuts verplicht). Binnen enkele stappen sta je op het zandstrand. Ook hier kun je gratis gebruik maken van een ligbedje en parasol. Naast relaxen kun je hier ook terecht voor een potje beachvolleybal. Bij de beach bar kun je terecht voor een drankje.

In het hoofdgebouw vind je de centrale bar, de Amerikaanse bar met een eetruimte en een terras met uitzicht op de baai. Cocktails, granité, drankjes en snacks: je bent hier aan het juiste adres. In het restaurant word je iedere avond verwend met heerlijke Italiaanse of Calabrische gerechten.

Bij het hotel kun je ook kano’s huren (gratis) voor een tochtje door de prachtige baai, tafeltennissen en boogschieten. (Water) fietsen zijn tegen betaling te huur. In de openbare ruimte van het hotel heb je de beschikking over Wi-Fi (tegen betaling).

Kamers
Tijdens deze reis verblijven we op de standaard kamers van Hotel Green Garden Club, voornamelijk gelegen op de begane vloer. De kamers zijn stijlvol en comfortabel ingericht. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een eigen badkamer met föhn, televisie, minibar, telefoon en een kluisje.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 2-persoonskamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging
Je verblijft in Hotel Green Garden Club op basis van de Soft All Inclusive-formule van het hotel. Dit houdt in:

  • Ontbijt in buffetvorm
  • Lunch in buffetvorm of een lunchpakket (op reservering)
  • Diner in buffetvorm
  • Fris, water, huiswijn en bier tijdens de maaltijden
  • Fris, sap, water, huiswijn en tapbier tussen 09:30u – 21:30u bij de hoofdbar
  • Fris, sap, water, huiswijn en tapbier tussen 09:30u – 18:30u bij de beachbar

Dit zijn de drankjes uit de dispenser. Flesjes zijn niet inbegrepen. Overige snacks en drankjes buiten het genoemde aanbod of buiten genoemde tijden zijn voor eigen rekening en kun je ter plaatse direct afrekenen. Je kunt ook een polsbandje krijgen om het op je kamernummer te zetten en aan het einde van de week af te rekenen.

Het arrangement start met het diner en eindigt met het ontbijt.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Green Garden Club
Green Garden Club

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Vluchttoeslagen voorkomen?
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op duurdere vliegtickets. De kans is dan aanwezig dat er een toeslag wordt berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken!    

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Calabrië
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur in Calabrië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer