Singlereizen.nl

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur op Cyprus

Genieten van een heerlijk zonnetje, mooie stranden, een luxe hotel met fijn zwembad en de gezelligheid van een groep singles. Wij nemen je mee naar Noord-Cyprus. Relax aan het zwembad of op het privéstrand, ontdek de mooiste plekjes van het eiland, geniet van de locale keuken en ga mee op een van de excursies. De reisleiding zal er voor zorgen dat alles voor je wordt geregeld en dat jij alleen maar hoeft te gaan genieten deze vakantie! 

Diep onderin in Europa ligt de vakantie hotspot bij uitstek: het zonovergoten Cyprus! Naast het heerlijke klimaat heeft het eiland je geweldig veel te bieden. Het kent een rijke geschiedenis die terug gaat tot in de tijd van de Griekse goden. Cyprus is namelijk het eiland waar de Griekse godin van de liefde, seksualiteit en vruchtbaarheid Aphrodite vandaan komt. En of het eiland vruchtbaar is! Cyprus kent een prachtige natuur en vele historische bezienswaardigheden.

Wij verblijven in het Noordelijke en Turkse gedeelte van Cyprus. Hier heeft het toerisme zich nog niet zo snel ontwikkeld als de overige delen van Cyprus. Hierdoor is dit gedeelte echt authentiek gebleven en is de natuur nog nauwelijks aangetast door het toerisme. Hier vind je nog de stille baaitjes met de mooiste stranden. 

Ons luxe 4-sterren Oscar Resort ligt vlakbij het gezellige dorpje Kyrenia. Hier vind je leuke terrasjes en barretjes met een fantastisch uitzicht over de oude haven. Daarbij waakt het kasteel van Kyrenia over het dorpje, wat het tot een prachtig geheel maakt. Gezellig slenteren langs de souvenirwinkeltjes of dwalen door de knusse straatjes van Kyrenia. Het kan allemaal!

Verzorging
Tijdens deze reis verblijven we op basis van Logies en Ontbijt, zodat we tijdens de lunch en het diner kunnen genieten van de lokale keuken in een van de gezellige restaurantjes.
Het uitgebreide ontbijtbuffet bestaat uit yoghurt, cornflakes, vers fruit, worst, eieren, pannenkoeken, brood, beleg, omelet of roerei, salade, koffie/thee, sapjes en water.

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur op Cyprus
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur op Cyprus

Activiteiten

Op Cyprus zijn er verschillende leuke excursies en activiteiten mogelijk die jou vakantie nog leuker maken. Wat dacht je van een relaxte boottocht, een avontuurlijke jeepsafari of bezoekje aan de hoofdstad Nicosia of ontspannen in de hamam? Hieronder enkele voorbeelden:

Jeepsafari (richtprijs €40 p.p.)
Een leuke tocht met vee; offroad wegen door het prachtige Noord Cyprus. We komen op plekken die met normaal vervoer onbereikbaar zijn! We maken verschillende stops, passeren leuke dorpjes en de meest mooie gebieden. Ook is er mogelijkheid te zwemmen en lunchen we bij een authentiek Cypriotisch restaurant.

Famagusta, Nicosia en Varosha (richtprijs €35 p.p.)
We starten met een bezoek aan Nicosia, de enige verdeelde hoofdstad ter wereld. Daar brengen we een bezoek aan de Selimiye Moskee, de Great Inn: een architectonisch bouwwerk uit de Ottomaanse periode en de bazaar. Daarna rijden we door naar Famagusta en bezoeken we onder andere de oude stad met haar stadsmuren. Tot slot rijden we door naar Varosha, de spookstad, en de Salamis ruïnes. De lunch is inbegrepen.

Karpaz (richtprijs €55 p.p.)
We maken een trip naar het uiterste puntje van Noord-Cyprus. Langs de prachtige bergen en de zee. Langs Peninsula, door naar Golden Beach/Turtle Beach waar we kans hebben een schildpad  of een ezel tegen het lijf te lopen. Voor de mooiste stranden van Noord-Cyprus moet je met de Karpaz tour mee! Inclusief lunch.

Boottocht (richtprijs €20 p.p.)
Tijdens jouw vakantie is een  leuk en plezierig dagje uit op de boot een goede aanvulling. Tijdens de boottocht kun je heerlijk  zwemmen, snorkelen, zonnen en genieten van een Cypriotische lunch.  We varen langs de pittoreske noordkust van Cyprus. Of je nu wilt relaxen, of meer zin hebt in een actieve dag: tijdens de boottocht kan het allemaal!

Parasailen (richtprijs €40 p.p.)
Wil jij Cyprus eens vanuit een andere hoek bekijken, bijvoorbeeld uit de lucht? Wat dacht je dan van parasailen? Vlieg de lucht in tijdens het parasailen en geniet van het ongeëvenaarde zicht over jouw vakantiebestemming!

Snorkelen/Scuba diving
Op Cyprus kun je op verschillende plekken de prachtige onderwaterwereld van Cyprus ontdekken. Of je wilt snorkelen of liever wilt duiken, het is allemaal mogelijk. In overleg met de reisbegeleiding kan er ter plaatse van alles geregeld worden!

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur op Cyprus
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur op Cyprus

Verblijf

Verblijf Oscar Resort

Beschrijving

In het Oscar Resort worden we ontvangen met de welbekende en Cypriotische gastvrijheid. De ligging, de vele faciliteiten en het vriendelijke personeel zullen zorgen voor een heerlijk ontspannen vakantie! Het Oscar Resort ligt aan de oostzijde van Kyrenia. Na een paar stappen door de tuin, sta je op het privé-strand. Het centrum van Kyrenia ligt op ca. 1,5 km afstand, waar je binnen no-time bent met de dolmus of gratis shuttle van het hotel.

Let op! Deze accommodatie is niet geschikt voor mindervaliden.

Faciliteiten
Het Oscar Resort beschikt over een receptie die 24/7 open is, een lobby met bar en er zijn liften aanwezig. Dineren kan in het restaurant, in juli en augustus voor snacks bij de snackbar en voor drankjes kun je o.a. terecht bij de lobby-bar. In de lobby kun je gratis gebruik maken van Wi-Fi. Wil je ook Wi-Fi op je kamer of bij het zwembad? Dan is dit mogelijk tegen betaling. 3x per dag (m.u.v. zondag) rijdt er een gratis shuttlebusje naar het centrum van Kyrenia.

In de tuin van het complex vind je drie zwembaden: een groot zwembad, een zwembad met glijbanen en een golfslagbad. Daarnaast kun je ook ontspannen in het binnenbad of in de sauna. In de spa kun je tegen betaling gebruik maken van de jacuzzi, Turks stoombad en massages. Het Oscar Resort beschikt over een privé-strand dat aan het hotel ligt, in een baai. Er is een zandstrand met ligbedden en parasols, maar er is ook een pier waar je kan liggen op ligbedden (met parasols). Tegen betaling kun je gebruik maken van een baddoekenservice.

Kamers
Alle kamers van Oscar Resort zijn verzorgd ingericht en van alle gemakken voorzien zoals airconditioning en een televisie. Er is een kluisje aanwezig welke tegen betaling gebruikt kan worden, evenals de minibar en Wi-Fi verbinding.  Alle kamers beschikken over een balkon met zitje. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en föhn.

Iedere dag wordt de kamer schoongemaakt en om de dag wordt het bedlinnen verschoond. De handdoeken worden dagelijks verschoond, mits deze zijn gebruikt.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 2-persoonskamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Kamers met zeezicht zijn tegen een toeslag (o.b.v. beschikbaarheid) bij te boeken.

Verzorging
We verblijven in het Oscar Resort op basis van Logies en Ontbijt. Het uitgebreide ontbijtbuffet bestaat o.a. uit yoghurt, cornflakes, vers fruit, worstjes, eieren, pannenkoeken, brood, beleg, ei, salade, koffie/thee, sapjes en water. ’s Avonds kiezen we een leuk restaurantje uit waar we zullen dineren (voor eigen rekening).

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Oscar Resort
Oscar Resort

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, wellicht dat je dan een bijzondere sporten dekking nodig dient te hebben.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Genieten van Zon en Cultuur op Cyprus
Singlereis Genieten van Zon en Cultuur op Cyprus

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer