Singlereizen.nl

Singlereis Genieten tijdens de feestdagen aan de Moezel

Beleef een heerlijke Oud&Nieuw en knal het jaar uit met een paar gezellige dagen weg! Tijdens deze Oud&Nieuw singlereis nemen wij je mee naar de Duitse Moezelregio. We verblijven in Hotel Brauer, een centraal gelegen hotel, op basis van Soft All-Inclusive, waar je kunt genieten van een fijn gezelschap. Vier deze bijzondere feestdagen periode gezellig met elkaar en geniet van heerlijke diners. Bij het Oud&Nieuw arrangement worden de oliebollen natuurlijk geregeld en ook de bubbels zullen niet ontbreken: proost op een mooi, nieuw jaar! 

In een prachtig mooie, groene omgeving die bekend staat om zijn rijke geschiedenis qua wijnbouw, middeleeuwse dorpjes, bijzondere landschappen en schilderachtige dorpjes ligt het Moezeldal. In dit oergezellige dal zullen wij de laatste dagen van het jaar doorbrengen. Het is een heerlijke omgeving om een paar dagen op pad te gaan en er valt veel te ontdekken, zowel te voet, per fiets of per boot. Zo staat de regio rond de Moezel in het teken van wijn. Hoe kan het ook anders, want deze streek hoorde ooit tot de grootste wijncentra van de wereld. Natuurlijk mag een likeur- en wijnproeverij niet ontbreken en nodigen we je uit bij één van de wijnhuizen om uitleg te krijgen over de productie maar vooral ook te proeven welke wijn jij het lekkerste vindt…

We gaan niet alleen maar bourgondisch genieten, er is natuurlijk ook veel ruimte voor actieve uitjes! We maken een wandeling met een gids langs de wijnbergen, trotseren de langste en spectaculairste voetgangershangbrug van Duitsland en bezoeken de sfeervolle stadjes als Cochem en Koblenz. Enjoy the holidays…

Singlereis Genieten tijdens de feestdagen aan de Moezel
Singlereis Genieten tijdens de feestdagen aan de Moezel

Activiteiten

Programma
Rond 14:00u verzamelen we bij het hotel. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers maken we nader kennis met elkaar en zal de reisleiding het programma doornemen voor de komende dagen. Met elkaar zorgen we voor een mooi en afwisselend programma en een aantal excursies zijn sowieso al inbegrepen.

Wandeling in de omgeving
Trek je wandelschoenen maar aan om het mooie Moezeldal te verkennen. Afhankelijk van het weer maken we een wandeling door het dorp of de omliggende heuvels. Vanaf de omliggende heuvels heb je een schitterend uitzicht op het rivierdal, de kleine dorpjes en de wijngaarden. Om een beetje op te warmen trakteren we je op een lekker glaasje glühwein.

Fakkelwandeling
De periode rondom de feestdagen is natuurlijk gericht op gezelligheid en sfeer. Samen met de hotelier maken we een sfeervolle fakkelwandeling door de omgeving van het hotel.

Likeur- en -ijnproeverij
Omdat de Moezel wereldwijd bekend staat om haar wijnen, nodigen we je ’s middags uit voor een bezoek aan één van de wijnhuizen vlakbij het hotel. Maak hier kennis met de traditionele wijnproductie tijdens een rondleiding en kelderbezoek en sta versteld van de eeuwenoude historie van dit wijnhuis. Er worden hier verschillende wijnen gemaakt en ook is er een eigen branderij voor heerlijke schnapps en likeurtjes. Het lekkerste deel van dit bezoek is natuurlijk de proeverij! Maak jouw keuze uit de diverse soorten Moezelwijnen en likeuren en op het eind mag jij kiezen welke het lekkerste is.

Cochem
Het stadje Cochem is één van de bekendste stadjes aan de Moezel en ligt op slechts 12 kilometer afstand van het hotel. In het historische centrum vind je oude vakwerkhuizen en sfeervolle winkeltjes en wijnkelders. Boven de stad uit torent de Reichsburg: een indrukwekkende vesting. We kunnen ook een boottochtje over de rivier maken (kosten ca. €13) om het gebied eens vanuit een ander perspectief te zien.

Voetgangershangbrug Geierlay
De mooiste en langste voetgangershangbrug van Duitsland, de Geierlay, gelegen in Mörsdorf is uniek. Na zo’n 20 minuten rijden vanaf het hotel word je beloond met een unieke ervaring. Met een hoogte van 100 meter en 360 meter lang heb je een waanzinnig uitzicht: dit hoogtepunt mag je zeker niet missen. Vanaf de parkeerplaats aan het bezoekerscentrum is het ongeveer 2 km wandelen voor je aankomt bij de brug. Na ongeveer 10 minuten ben je van de ene naar de andere kant gewandeld. Het mooiste uitzicht op én onder de brug heb je tijdens de Geierlayschleife, een rondwandeling van 6,4 km, waarbij je zowel over als onder de brug door wandelt.

Koblenz
Koblenz is een mooie Duitse stad waar de Moezel in de Rijn uitmondt. In de Altstadt van Koblenz vind je veel historische middeleeuwse panden, romantische straatjes en pleintjes met leuke restaurantjes en winkels. Een heerlijke stad om een paar uurtjes rond te kijken!

Andere mogelijkheden
De regio biedt volop mogelijkheden voor prachtige wandelingen, het bezoeken van leuke stadjes en andere uitjes. Op de terugweg is er evt. ook nog de mogelijkheid om de mooie Duitse stad Keulen te bezoeken. Met elkaar maken we er een geweldige vakantie van!

Avondprogramma
Na de diners kunnen we gezellig natafelen, lekker bijkletsen en genieten van de drankjes die zijn inbegrepen. Er staat een leuke en spannende pubquiz op het programma en op één van de avonden draait de hotelier gezellige muziek.

Oud & Nieuw
De hotelier serveert een uitgebreid Oud & Nieuw buffet en natuurlijk maken we het tussendoor ook extra feestelijk en gezellig met oliebollen en appelflappen. Geniet van het lekkere eten, de (All Inclusive) drankjes en onderlinge sfeer. Er wordt muziek gedraaid en om middernacht proosten we met elkaar op een mooi nieuw jaar, wordt er vuurwerk afgestoken en smullen we nog van wat lekkere hapjes.


Belangrijk
Voor deze reis dien je goed ter been te zijn.

Singlereis Genieten tijdens de feestdagen aan de Moezel
Singlereis Genieten tijdens de feestdagen aan de Moezel

Verblijf

Verblijf Hotel Brauer

Beschrijving

Gelegen aan de rivier de Moezel in het dorpje Treis-Karden vind je Hotel Brauer. Een kleinschalig, eenvoudig, authentiek hotel bestaande uit twee gebouwen die vlak naast elkaar gelegen zijn. Het hotel wordt gerund door een Nederlandse familie die er alles aan doet om het de gasten naar de zin te maken. 

Faciliteiten
Dit typische Duitse hotel beschikt over een restaurant en gezellige bar en ruimte om 's avonds te zitten. Je hebt hier een mooi uitzicht op de Moezel. In de zomerperiode kun je voor een drankje ook terecht op het zonneterras aan de voorzijde van het hotel. Er is gratis parkeergelegenheid en als je een fiets meeneemt is deze te stallen in de garage. Evtentueel kan een e-bike hier ook opgeladen worden.

Kamers
De meeste kamers zijn gelegen in het hoofdgebouw maar er zijn ook een aantal kamers in het tweede gebouw op ca. 30 meter afstand. Alle kamers zijn voorzien van Wi-Fi, TV en een eigen badkamer met douche en toilet. De kamers die wij voor dit Oud&Nieuw arrangement hebben gereserveerd liggen aan de voorzijde, de Moezelzijde, van het hotel. 

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Vind je het gezellig om een kamer te delen? Dan deel je een 2-persoonskamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging
Het verblijf in Hotel Brauer is op basis van Soft All Inclusive. Iedere ochtend staat er een keurig ontbijtbuffet voor je klaar en indien gewenst mag je ook een broodje klaar maken om mee te nemen voor de lunch. Op twee avonden mag je aanschuiven voor een 3-gangendiner, 1x wordt er een feestelijk 4-gangendiner geserveerd. Op Oudejaarsavond kun je genieten van een koud en warm buffet.

Tussen 16:00 en 00:00 uur zijn de meeste drankjes inbegrepen. Dit zijn o.a. koffie/thee, huisbier, huiswijn (rood/wit/rosé) en frisdranken. Sterke dranken en verse sappen zijn niet inbegrepen en tegen betaling beschikbaar.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Brauer
Hotel Brauer

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Groepssamenstelling.
Wil jij nieuwe, gezellige mensen ontmoeten in een ongedwongen sfeer? Dan verwelkomen wij je graag op een van onze singlereizen en maken van deze ervaring de leukste vakantieherinneringen! De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast en vitaal bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis. Voor deze reis dien je goed ter been te zijn.

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleid(st)er
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Hij /zij organiseert de leukste activiteiten en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep.  Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Genieten tijdens de feestdagen aan de Moezel
Singlereis Genieten tijdens de feestdagen aan de Moezel

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer