Singlereizen.nl

Singlereis Fuerteventura Sportieve 8-daagse reis

Zin om er even lekker uit te gaan? Een zonnig eiland met zandstranden en een heldere blauwe zee klinkt ideaal. Maar wil je tussen het zonnen en relaxen door ook lekker fit blijven? Ga dan mee op sportvakantie naar Fuerteventura. Het Playitas Resort heeft een ruim aanbod aan faciliteiten. Zwembaden, fitnessapparatuur, een sporthal, tennisbanen, een atletiekbaan, beachvolleybal, een klimmuur etc. Daarnaast bieden zij elke dag activiteiten aan waar je aan mee kunt doen. Watersporten als suppen en surfen, verschillende fietsmogelijkheden, hardlooproutes en yoga. Voor ontbijt en diner schuif je aan in het restaurant met een buffet vol gezonde keuzes. Je hoeft dus echt geen vakantiekilo’s mee terug naar huis te nemen.

Singlereis Fuerteventura Sportieve 8-daagse reis
Singlereis Fuerteventura Sportieve 8-daagse reis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Fuerteventura
Vandaag kom je aan op Fuerteventura, het Canarische eiland dat bekend staat vanwege de vele sportmogelijkheden én witte stranden. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je lekker neerploffen bij het zwembad of misschien al meedoen aan een eerste activiteit? Begin van de avond word je opgewacht door de customer relations manager van het hotel. Hij zal je meer vertellen over de mogelijkheden in het hotel en over alle activiteiten. Daarna is het tijd om aan te schuiven in het restaurant. Leer je reisgenoten kennen onder het genot van een gezonde maaltijd!

Dag 2 - Fuerteventura
Begin je eerste ochtend op het eiland om 8:00u met de Playitas zonnegroet op Plaza Rambla. Daarna kun je heerlijk ontspannen aanschuiven bij het ontbijt. Begin van de dag staat jullie eigen instructeur klaar om samen met de groep een ‘obstacle course’ af te leggen. Ca. 2 uur wordt het klimmen en klauteren over verschillende obstakels. Samenwerking is key tijdens dit parcours. De rest van de dag kun je naar eigen wens invullen. Duik je de gym in? Er is een ruime keuze aan fitnessapparatuur. Elke dag om 17:00u kun je je actieve dag afsluiten met een lekkere ‘stretch & relax’ les, zodat je lekker ontspannen van je avond kunt genieten. 

Dag 3 - Fuerteventura / Eilandtour
Na het ontbijt ga je het eiland Fuerteventura ontdekken! Je wordt bij het hotel opgehaald door je gids voor vandaag. Hoewel het sportieve strand voor de deur van het hotel donkerkleurig zand heeft, ga je vandaag ook de witte zandstranden van het eiland ontdekken. Via de westkust rijd je eerst naar Ajuy. Geniet van het unieke landschap van het oudste Canarische eiland. Je maakt een korte wandeling naar de voormalige piratengrotten, waar je kunt zien hoe de enorme golven op de kliffen breken en daar een uniek grotlandschap hebben gecreëerd. Verder maak je een stop in Betancuria, de voormalige hoofdstad van Fuerteventura. Uiteindelijk kom je aan in het noorden van het eiland, Corralejo. Hier kun je lekker slenteren langs de promenade en, als je trekt hebt, een typisch Canarisch gerecht voor de lunch bestellen. Natuurlijk maak je een fotostop bij het hoogtepunt van Corralejo: het unieke duinlandschap ‘Las Dunas de Corralejo’ voor je weer terug rijdt naar het hotel.

Dag 4 - Fuerteventura
Na het ontbijt ga je met jullie privé-instructeur per mountainbike een fietsroute afleggen. Jullie ontmoeten elkaar bij de fietsverhuur waar de juiste maat fiets voor jou klaarstaat. Geniet van de mooie bergachtige omgeving tijdens jullie fietsrit. Je bent ongeveer twee uur aan het fietsen. Er zitten stukken in de route waarbij je de berg opklimt en waar je vervolgens ook een spannende afdaling hebt. De rest van de dag kun je naar eigen wens invullen. Wil je na het fietsen even lekker bijkomen? Neem dan plaats op een van de ligbedden aan het zwembad. Houd ook goed het avondprogramma van de week in de gaten. Bijna elke avond is er wel iets anders aan entertainment. Een salsa avond, een live band of dj, of een avondmarktje. Zorg dat je jouw favoriete activiteit niet mist. 


Dag 5 - Fuerteventura
Vrije dag. Schrijf jij je vandaag in voor een potje beach volley of basketbal? Er zijn genoeg sociale sporten waar je jezelf voor kunt inschrijven. Ook is er een uitgebreid aanbod op Playitas Resort om met een racket aan de slag te gaan. Je kunt een baan en racket huren, voor een potje tennis of voor een van Europa's snelst groeiende basissporten; padel. Het is niet moeilijk, leuk én sociaal. Padel is inmiddels officieel erkend als een vorm van tennis.

Dag 6 - Fuerteventura
Vrije dag. Vandaag kun je weer meedoen aan de verschillende activiteiten van het hotel. Heb je je al een keer ingeschreven voor een yogales? Of kies je er vandaag voor om het water op te gaan? Meld je dan aan voor een surfles, een kitesurfles of ga lekker suppen. Je kunt ook met een duikexpert het blauwe water van de Atlantische Oceaan in. Houd er rekening mee dat deze wateractiviteiten tegen betaling zijn. Ook vandaag vind je aan het buffet weer gezonde maaltijden waar je veel energie van krijgt om weer lekker in je vel te zitten voor je weer fris en fruitig aan een nieuwe actieve dag begint. 

Dag 7 - Fuerteventura
Vrije dag. Begin je de ochtend met wat baantjes trekken in de ‘Olympic pool’? Ga je mee met de off road run van 5 kilometer? Of klim je op de vier meter hoge klimmuur? Je kunt kiezen uit verschillende moeilijkheidsniveaus. Er is weer genoeg keuze aan activiteiten voor vandaag. Je kunt de laatste avond op eigen initiatief je groepsgenoten optrommelen voor een gezellig afscheidsdiner in een van de twee à la carte restaurants op het resort (niet bij reissom inbegrepen), na al die dagen gezond eten en sporten hebben jullie ook wel een ‘cheat day’ verdiend. 

Dag 8 - Vertrek Fuerteventura
Helaas is het vandaag weer tijd om afscheid te nemen van de Canarische zon! Afhankelijk van je vertrektijd kun je nog even een verfrissende duik nemen in het zwembad of nog deelnemen aan een laatste activiteit, voor je weer wordt opgehaald door de transfer. Fit én uitgerust keer je weer terug naar huis.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €200 p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Deze reis is voor iedere enigszins fit persoon te doen. Er zijn tijdens deze reis geen lange reisdagen. Wel wordt er voor de activeiten die inbegrepen zijn, verwacht dat je over een redelijke conditie hebt.  

Optionele excursies
Tijdens deze reis worden er geen optionele excursies aangeboden. 
 

Singlereis Fuerteventura Sportieve 8-daagse reis
Singlereis Fuerteventura Sportieve 8-daagse reis

Verblijf

Verblijf Accommodatie SSF

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnachten we in hotels in de twee- en driesterren klasse in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Je verblijf is op basis van logies en ontbijt. Bij de selectie van onze hotels hebben we met name gelet op de locatie, hygiëne en sfeer.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de eenpersoonskamertoeslag.

Let op, per reis hebben we 6 eenpersoonskamers ter beschikking. Informeer dus van te voren of het nog mogelijk is, indien je dit wilt.

Het volgende hotel wordt tijdens deze reis (onder voorbehoud) bezocht:
Tuineje - Playitas Resort

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SSF
Accommodatie SSF

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Fuerteventura Sportieve 8-daagse reis
Singlereis Fuerteventura Sportieve 8-daagse reis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer