Singlereizen.nl

Singlereis Duikvakantie Manado Indonesië

Vertrek Amsterdam Schiphol
Na een comfortabele vlucht vanaf Amsterdam worden jullie op de luchthaven opgehaald door de medewerkers van Thalassa Diveresort. In ongeveer een half uur rijden, langs de kleine Indonesische dorpjes komen jullie aan in Thalassa Dive resort, gelegen aan de prachtige celebes zee. Direct gelegen aan het beschermde onderwater natuurpark van Bunaken. Hier zullen jullie op het resort verblijven vanwaar jullie mooie duiken zullen gaan maken onder professionele begeleiding van de vriendelijke en ervaren divemasters van de duikschool. Ze staan onder leiding van de Nederlandse Simone, die haar sporen in de duikwereld, ruimschoots verdiend heeft als PADI course director.

Duiken bij Manado
In de onderwaterwereld rond Manado leven meer dan 4000 soorten vissen en andere creaturen. Je komt er dingen tegen die je nergens anders tegenkomt, vooral Lembeh Strait Street staat bekend om zijn bijzonder onderwaterleven. Bunaken onderwaterpark, direct tegenover de duikschool heeft tientallen duikstekken, zodat je elke dag weer op een nieuwe plek kunt gaan duiken. Je kunt duiken maken tot en met 4 per dag. Je gaat onder water in kleine groepjes, onder begeleiding van zeer behulpzame, vriendelijke en enorm ervaren gidsen!
Tussen de middag kom je aan land voor een heerlijke Indonesische lunch. Je kunt op je gemakje je logboek invullen en kijken of en waar je de tweede of derde duik wilt maken.

Duiken bij Bangkah & Lembeh Strait
Ook de duikstekken rondom Bangkah & Lembeh mogen niet in je logboek ontbreken. Uiteraard adviseren ze je op de duikschool welke duiken het best passen bij jouw interesses en niveau. Lembeh Strait is een zeer geliefde duikstek voor wereldberoemde onderwater fotografen. Naast Manadarin Fish, Mimic Octopus en Frog Fish, kun je hier regelmatig zeepaardjes, Crocodile fish en leaf fish tegenkomen. Bij foto’s op deze website kun je een indruk krijgen van wat je tegen kunt komen.

Duikschool 
Thalassa heeft een persoonlijke en vriendelijke sfeer en duikt in kleine groepen, onder leiding van zeer ervaren en goed opgeleide Divemasters. De groepen zijn niet groter als 4 duikers per Divemaster.

Of je nu ervaren bent of nog een beginner, bij deze duikschool ben je verzekerd van goede service, goed materiaal en personeel met verstand van zaken.

Padi halen? 
Ook leren duiken tijdens de duikvakantie Manado Indonesië is bij Thalassa geen enkel probleem. Thalassa is een 5* Padi duikschool, waar je cursussen kan doen van de beginner PADI open water cursus tot en met Divemaster.
Velen zijn je al met succes voor gegaan.

Groepsreizen
Het voordeel van deze groepsreis is dat je allemaal dezelfde hobby hebt, duiken. Juist omdat je dezelfde hobby deelt, schept dit een band en heb je altijd wel wat met elkaar te bespreken. Onze groepsreizen worden gekenmerkt door, alles mag en niets moet. Je kunt met elkaar dingen ondernemen, samen duiken, eten, vulkanentour maken, jungletocht, raften, paardrijden, lokale markt bezoeken. etc., maar heb je zin om je eigen plan te trekken, dan doe je dat.
De leeftijden variëren voor deze groepsreizen. We hebben gemerkt dat leeftijden en geslacht er op onze reizen niets toe doet, juist door die gezamenlijke hobby. Wil je mee met onze reizen, gaan we op zoek naar een kamergenoot om de reis mee te delen. Eventueel is een singlekamer beschikbaar, op aanvraag en tegen bijbetaling van de singlekamer toeslag.

Singlereis Duikvakantie Manado Indonesië
Singlereis Duikvakantie Manado Indonesië

Activiteiten

Naast de uitgebreide duikmogelijkheden is er op deze groepsreis duikvakantie Manado Indonesië, ook gelegenheid om delen van de Indonesische cultuur op te snuiven. Niet alleen is het een belevenis om een wandeling te maken door het dorp en kennis te maken met de warme Indonesische bevolking met hun eeuwige glimlach en warme ontvangst.
Ook een bezoek aan de nabij gelegen Manado stad met zijn lokale markten, winkels en honderden brommers en lokale bussen is zeer de moeite waard.

Vanuit het Thalassa worden diverse excursies in de omgeving georganiseerd. Zo kun je een dag een tocht maken richting de vulkaan of de watervallen, waar je onderweg van de prachtige natuur kunt genieten. Een tocht naar het natuurpark Tangkoko met zijn makaken en vooral zeer bijzondere tarsieraapjes.

Verder kun je in Manado prachtige tochten maken te paard met uitzicht vanaf de berg over een prachtig meer. Of met een boot afzakken door de jungle en daar gaan raften.

Bewonder het land, maak kennis met de uiterst vriendelijke bevolking en de unieke flora en fauna!

 

Singlereis Duikvakantie Manado Indonesië
Singlereis Duikvakantie Manado Indonesië

Verblijf

Verblijf Thalassa Dive Resort

Beschrijving

Overnachten doen we in Thalassa Dive Resort op het terrein bevindt zich de duikschool. Deze accommodatie ligt in een prachtige omgeving, direct aan de zee. De bungalows zijn gesitueerd op een heuvel en hebben daarmee een fantastisch uitzicht over de tuin en het water van de zee. Er zijn zowel 2 als 3 persoons bungalows en allen zijn voorzien van airconditioning, warm en koud stromend water een zithoek, koelkast en terras. De bungalows staan in een weelderige tuin met diverse fruitbomen.

Elke bungalow heeft zijn eigen douche met koud en warm stromend water, wc, air conditioning, koelkast, zitje en terras met uitzicht op zee. Vooraf maak je kennis met je medereisgenoten, waarbij zelf bepaald wordt wie met wie de kamer gedeeld wordt. Een eigen kamer is ook mogelijk, maar beperkt beschikbaar. Verder beschikt de mooie exotische tuin over een privé zwembad en zonnebedden. 

Thalassa Dive Resort wordt gerund door de Nederlandse Simone en haar medewerkers, hun filosofie is "Kom als een gast, ga als een vriend"

De afstand van Manadostad is 15 minuten. Op het terrein bevindt zich de duikschool een restaurant en een zwembad.

Verzorging
Alle maaltijden worden voor je verzorgd, beginnend met een ontbijt, daarna een indonesische lunch tussen de duiken door en eindigend met een Indonesisch diner in de avond. Thalassa Dive Resort beschikt over een eigen privé kok, gespecialiseerd in de heerlijkste indonesische gerechten.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Thalassa Dive Resort
Thalassa Dive Resort

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Bijdrage SGR en reserveringskosten
Bij deze reis zijn de reserverkingskosten (€25) en de verplichte bijdrage aan het SGR (€5) inbegrepen in de reissom. 

Materiaalhuur
Heb je materiaal nodig op jouw reis, schrijf dan in het veld opmerkingen de maten voor je trimvest, pak en vinnen. Weet je jouw maten niet? Denk dan aan opgeven van je t-shirt maat. Dat geeft een goede indiciatie.

Leren duiken
Om te leren duiken is je gezondheid van belang. Zodra je geboekt hebt met cursus sturen wij een PADI medische verklaring toe. Mocht je onverhoopt niet kunnen duiken, ook al is die kans over het algemeen klein, geen zorgen, de boeking vervalt dan gewoon zonder kosten. PADI open water cursus Een PADI openwater cursus kun je vooraf in Nederland al de theorie leren. Bij aankomst kan je direct het water in tussen de vissen en dan heb je binnen 2,5 dag je duibrevet waarmee je voortaan over de hele wereld mag gaan duiken PADI advanced cursus PADI advanced cursus is het brevet na je open water cursus. Daarmee ga je nog een stapje verder. Je gaat dan 5 specialty duiken doen, die je meer vaardigheden geven. Verplicht zijn de diep duik en de navigatie duik. 3 mag je kiezen. Handig is om bijvoorbeeld een PPB te doen, daarmee ga je extra oefenen met drijfvermogen. Een nacht duik is ook erg leuk en leerzaam. Een wrakduik is ook leuk of fotografie om maar wat te noemen.

Kamerdelen
Voor deze reis gaan we altijd op zoek naar een kamerdeler van hetzelfde geslacht. Mocht je liever een eigen kamer willen, dan kan dat ook. Reserveer dan de singlekamer (indien beschikbaar)

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Duikvakantie Manado Indonesië
Singlereis Duikvakantie Manado Indonesië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer