Singlereizen.nl

Singlereis Duikvakantie Malediven Liveaboard

Niks leukers als met een groep gelijkgestemden gaan duiken tussen de manta's en walvishaaien.

De beste manier om de Malediven zowel onder als boven water te ontdekken, is met de Nautilus Two. Door zijn grote 43m lang en daarmee stabiele ligging op het water waan je, je eerder op een resort dan op een boot. Hij heeft dan ook de grootste kamers die er op een liveaboard te vinden zijn in de Malediven.

Aanvang reis
Vanaf Düsseldorf (of Amsterdam/Brussel als je dat liever hebt) vertrekken we naar Male, waar we opgewacht zullen worden op de luchthaven om met de duik Dhoni in 15 minuten naar de Nautilus Two gebracht zullen worden. Daar staan zo voor ons klaar met een welkomst drankje en worden onze spullen naar de Cabin gebracht.
De eerste dag gaan we lekker bijkomen van de reis, genieten van het heerlijke eten, acclimatiseren en als je wil afkoelen in de jacuzzi. Allereerst doen we een checkdive (soms al op de eerste dag), om weer even te wennen aan alle spullen en dan op pad langs de mooiste duikplekken die de Malediven te bieden heeft.

Duiken of snorkelen Malediven
Duiken in de Malediven staat in de top wish list van bijna elke duiker. Meegaan op deze liveaboard is dan de beste keuze die je kunt maken. Ervaren gidsen, een zeer stabiele boot (dus geen problemen met zeeziekte), ruim en dus genoeg plek om te gaan en staan. Naast de 10 koppige crew aan boord gaat ook onze eigen Nederlandse PADI instructeur mee. Je kunt ook op deze reis mee om te snorkelen. Genoeg mooie plekken en dingen te zien.

Mantas en walvishaaien
Het voordeel van een liveaboard is dat je het hele jaar door manta’s en walvishaaien kunt zien, omdat ze de trips zo indelen dat ze elk seizoen van het jaar de route volgen waar de manta’s en walvishaaien op dat moment heen getrokken zijn.

Overig onderwaterleven Malediven
Duik in de wereld van het koraalrif; de thuisbasis van vele kleurrijke rifvissen, schildpadden, mobula’s, adelaarsroggen, stingrays, scholen vissen, grijze rifhaaien, witpunt rifhaaien, zwartpunt rifhaaien, hamerhaaien, luipaardhaaien, guitaarhaaien, manta’s, walvishaaien en vele andere interessante vormen van leven.
Een grote verscheidenheid aan onderwater landschappen, kleurrijke koraal tuinen en grotten bieden keer op keer een geweldige duikervaring.
De watertemperatuur is gemiddeld 28 °C en de zichtbaarheid kan maar liefst oplopen tot 50 meter.

Een duikvakantie op de Malediven is een echte must go voor elke duiker!

PADI Instructeur reisbegeleiding mee

Tijdens deze reis gaat onze zeer ervaren Nederlandse PADI Instructeur mee. Deze neemt jullie graag mee onderwater om extra kneepjes, trics en tips te geven over het duiken.

    Dus wil je wat meer weten over je drijfvermogen?
    Altijd al eens wat minder lucht willen verbruiken?
    Adviezen over welke materialen het beste bij je passen?
    Eens wat meer weten over effectief vinnen?
    Hoe je nu eigenlijk rondjes moet draaien onderwater met je vinnen?
    Of voel je je nog wat onzeker in het water?

Dan past ook deze reis zeker bij jou.

Deze reis is geschikt voor de iets meer ervaren duiker. Tenminste 50 gelogde duiken is een pré. Maar omdat onze eigen instructeur mee gaat als extra safety kun je soms ook met iets minder duiken mee. Twijfel je? neem gerust contact op dan bespreekt de instructeur met je of deze reis bij je past.

Neem gerust contact op als je nog meer vragen hebt.

Singlereis Duikvakantie Malediven Liveaboard
Singlereis Duikvakantie Malediven Liveaboard

Activiteiten

Internationaal gezelschap
De boot biedt plaats aan 24 duikers. Het is dan ook de ruimste boot op de Malediven, waar je elkaar echt kwijt kunt raken. Van deze 24 plaatsen reserveren wij een deel voor onze groep. Daarnaast is er een internationaal gezelschap van Oostenrijkers, Duitsers, Belgen, Fransen, Engelsen, Amerikanen, Australiërs te verwachten.

Duiken Malediven met de Dhoni
Zeer professionele en ervaren gidsen begeleiden de gasten bij het duiken op de Malediven. Tevens gaat er een Nederlandse PADI instructeur mee als extra ondersteuning. De duiken worden uitgevoerd vanaf de duik-dhoni. Een aparte ook zeer ruim opgezette 2e boot, waar iedere duiker meer dan genoeg ruimte heeft om zijn spullen te stallen.

De duik Dhoni maakt het zeer comfortabel om naar de duikstek gebracht te worden, om daarna weer naar “huis” terug te keren. Want de Nautilus two voelt met recht als een thuis, waar je ontvangen wordt met een heerlijk ontbijt, lunch of diner na de duiken. Drie keer per dag worden er duiken gemaakt. In totaal kun je tijdens deze reis 20 duiken gaan maken, waaronder ook een nachtduik.

Hoeveel je wil duiken, bepaal je natuurlijk altijd lekker zelf. Heb je liever zin om met een boek te liggen op het zonnedek, dan doe je dat. Niks moet alles mag.

Bar, Jacuzzi en BBQ aan land
Naast het duiken kun je op deze boot ook genieten van een heerlijke cocktail of biertje aan de bar, gemaakt door de barman van de boot. Wil je helemaal ultiem genieten neem je jouw drankje in de Jacuzzi op het voordek. Lekker luieren en bij bruinen op het zonnedek, boekje lezen in de lounge stoelen op het tussendek.

Deze reis zullen we ook een van de tropische zandstrandjes bezoeken waar we kunnen genieten van een heerlijke BBQ.

Singlereis Duikvakantie Malediven Liveaboard
Singlereis Duikvakantie Malediven Liveaboard

Verblijf

Verblijf Nautilus Two

Beschrijving

De liveaboard Malediven
Deze Liveaboard Malediven, de Nautilus Two is gemaakt in traditionele Maldivische stijl van hoogwaardig kwaliteits hout. Deze liveaboard in de Malediven, maakt gebruik van de modernste technieken en is voorzien van luxe inrichting en is erg ruim van opzet. Met zijn 43 meter lengte is dit absoluut een opvallende ruime liveaboard.

De Cabins
Alle cabins zijn voorzien van een airconditioning. De cabins van de Nautilus Two van gemiddeld 20-25m2 zijn groter dan van welke liveaboard in de Malediven dan ook.

Er zijn in totaal 12 luxe hutten, waarvan 9 hutten met een dubbel bed van 2 x 2 m en een ruim single bed van 2 x 1,5 m en 3 hutten met een dubbel bed. Standaard deel je de cabin met iemand van hetzelfde geslacht, maar een singlecabin huren behoort ook tot de mogelijkheden.

Ook is er veel bergruimte voor je persoonlijke spullen. In elke badkamer van ca. 6m² is er een spiegel, douche met massagestralen en toilet.

Salon
In de salon bevindt zich een Hifi stereo-installatie met Cd-speler en een TV waarop duikers hun filmmateriaal direct kunnen bekijken.

Daarnaast is er een batterijlaadstation voor de gasten. Ook kun je hier mee kijken hoe de kapitein de Nautilus Two door de prachtige eilanden van de Malediven heen navigeert.

Eten en drinken
In de grote, comfortabele salon wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd in buffet stijl een combinatie van traditionele gerechten en westerse gerechten. Elke ochtend staan ze klaar om jouw eitje vers voor je te bereiden als je daar zin in hebt. De ervaren kok kan goed omgaan met allergie en dieet wensen.

De Bar
In de salon bevindt zich ook een bar waar de barkeeper een cocktail naar keuze voor je klaar maakt. Daarnaast zijn er koude biertjes van de tap, een groot aantal sterke dranken, wijnen (rood en wit) en frisdranken verkrijgbaar.
In de Nautilus Coffee Shop kunt je verse vruchtensappen, milkshakes en sandwiches krijgen.

Water, thee en koffie zijn 24 uur per dag gratis beschikbaar.

Internationale gasten
In totaal kunnen er 24 gasten mee. Naast de Nederlanders van de groepsreis kun je op deze liveaboard ook een aantal Belgen, Oostenrijkers, Duitsers, Zwitsers, Fransen, Engelsen en soms Amerikanen verwachten.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Nautilus Two
Nautilus Two

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Bijdrage SGR en reserveringskosten
Bij deze reis zijn de reserverkingskosten (€25) en de verplichte bijdrage aan het SGR (€5) inbegrepen in de reissom. 

Materiaalhuur
Heb je materiaal nodig op jouw reis, schrijf dan in het veld opmerkingen de maten voor je trimvest, pak en vinnen. Weet je jouw maten niet? Denk dan aan opgeven van je t-shirt maat. Dat geeft een goede indiciatie.

Aantal deelnemers
De nautilus Two is de grootste liveaboard in de Malediven, de cabins zijn enorm ruim, de meeste uitgerust met een 2 persoonsbed en een twijfelaar en elke kamer met een eigen ruime badkamer. Je slaapt, als je kiest voor een cabin delen, met maximaal 1 iemand van je eigen geslacht op de kamer en met iemand van onze groepsreis. (singlekamer op aanvraag, beperkt beschikbaar) In totaal kunnen er 24 passagiers mee. Er wordt gezellig gegeten met elkaar op de boot en voldoende aansluiting. Naast ons zijn er vaak nog wat andere gasten uit Oostenrijk, Duitsland, Australie, America, Engeland te vinden op de boot. Er zijn dus meer gasten aanboord dan het aantal deelnemers wat hier vermeld wordt. Altijd voldoende aanspraak dus. Voor de avonturiers onder ons: Je kunt er ook voor kiezen om heerlijk onder de sterrenhemel te slapen op het bovendek.

Kamerdelen
Voor deze reis gaan we altijd op zoek naar een kamerdeler van hetzelfde geslacht. Mocht je liever een eigen kamer willen, dan kan dat ook. Reserveer dan de singlekamer (indien beschikbaar)

Benodigde duikervaring
Voor het duiken in de Malediven op een liveaboard wordt enige ervaring vereist. Op de trips wordt tenminste 40 gelogde duiken gevraagd. Heb je minder ervaring? Neem dan even contact met ons op. Omdat onze eigen PADI instructeur als reisbegeleider meegaat, kan hier een uitzondering op gemaakt worden. Klik op vraag het ons en we geven je zo snel mogelijk antwoord op je vraag.

Wel inbegrepen

  • Alle maaltijden en snacks
  • Onbeperkt koffie, thee, water, limonade
  • Overnachtingen Nautilus Two
  • 16 begeleide bootduiken
  • 22 begeleide bootduiken
  • 25 begeleide bootduiken
  • Begeleiding Nederlandse PADI instructeur
  • Lucht en Lood (Nitrox tegen bijbetaling)
  • Boekingskosten
  • SGR Bijdrage
  • Ruimbagage 25 kg
  • Transfer naar en van accommodatie
  • Vlucht turkish Airlines

Niet inbegrepen

  • alcoholische dranken, vruchtensappen, frisdrank, milkshakes
  • Nitrox (verkrijgbaar tegen bijbetaling)
  • Materiaalhuur (ter plaatse te huren)
Singlereis Duikvakantie Malediven Liveaboard
Singlereis Duikvakantie Malediven Liveaboard

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
02-09-2024 13-09-2024 12 € 3595,00 20-69 jaar
05-12-2024 15-12-2024 11 € 3995,00 20-69 jaar
17-12-2024 25-12-2024 9 € 3595,00 20-69 jaar