Singlereizen.nl

Singlereis Duikvakantie Egypte Marsa Shagra

Marsa Shagra, Egypte
Dit levendige plaatsje aan de zee is onze basis voor de groepsreis. Het ligt op een half uur rijden ten zuiden van de luchthaven Marsa Alam en biedt naast het duiken ook perfecte mogelijkheden voor snorkellaars of voor diegene die het duiken willen leren. Het prachtige huisrif biedt een gezond koraal, met vele kleurrijke koraalvissen, rifhaaien, schildpadden en soms zelfs dolfijnen. Als dit je eerste bezoek aan de Rode Zee is, dan is dit zeker de beste bestemming om mee te beginnen.

Duikvakantie Marsa Shagra
De duiksites rond Marsa Shagra liggen verspreid langs een lange kustlijn en er is een keuze uit meer dan 60 top duikplaatsen. Het bekendste rif is waarschijnlijk Elphinstone (zone c), waar afhankelijk van het seizoen oceanic white tips en hamerhaaien te zien zijn, net als manta roggen en soms walvishaaien.

Marsa Shagra heeft een prachtig eigen huis rif waar ongelimiteerd gedoken kan worden.

De duiksites zijn verdeeld in drie zones, A, B en C. Wij bieden in het standaardpakket 5 dagen ongelimiteerd duiken op het huis rif aan, waarvan de eerste twee met een gids zijn.
De duiken met een gids in zones A, B en C kunnen lokaal worden bijgekocht, net waar jezelf het meeste zin in hebt en mogelijk is qua minimaal aantal deelnemers.

De eerste twee duiken op het huis rif zijn samen met een gids, daarna kan er vrij, samen met een duikbuddy, worden gedoken.

Groepsreis
Voor deze mooie duikbestemming organiseren wij een groepsreis. Het voordeel van deze groepsreis is dat je altijd mensen tegen komt die dezelfde interesse hebben, namelijk het duiken. Op deze reis gaan mensen mee in alle leeftijden, zowel singles al alleen reizende die geen buddy hebben om mee te duiken. 

Singlereis Duikvakantie Egypte Marsa Shagra
Singlereis Duikvakantie Egypte Marsa Shagra

Activiteiten

Duikschool
Marsha Shagra heeft een PADI duikschool. Deze professionele duikschool is voorzien van de modernste apparatuur en beschikt over duikuitrusting van de hoogste kwaliteit. De professionele staf heeft jarenlange duikervaring en alle PADI duikcursussen kunnen worden gegeven. Er zijn privé kluisjes voor de eigen duikuitrusting en er kan met Nitrox worden gedoken (tegen bijbetaling). Elke duiker wordt geacht een duikcomputer en een duikboei bij zich te hebben. Red Sea Diving Safaris is ook de eerste technische (TDI) duikbasis in het zuiden van Egypte. Marsa Shagra heeft een eigen recompressie kamer.

Leren duiken
Naast de 5 dagen ongelimiteerde huisrifduiken en 2 gidsduiken, kun je hier ook leren duiken. Onder begeleiding van de ervaren instructeurs kun je hier in 4 dagen je PADI open water brevet halen, waarna je voortaan over de heel wereld kunt gaan duiken. 

Singlereis Duikvakantie Egypte Marsa Shagra
Singlereis Duikvakantie Egypte Marsa Shagra

Verblijf

Verblijf Marsa Shagra Village

Beschrijving

Standaard is uit gegaan van verblijf in een standaard tent, maar je hebt ook de mogelijkheid te kiezen uit een Royal tent, Chalet of Royal chalet. Zowel gedeeld als als singlekamer kunnen deze geboekt worden.

(Kies single of gedeeld bij data of prijzen, kies vervolgens bij de volgende stappen bij te boeken voor eventueel een chalet of deluxe tent)

Met de tent is het allemaal begonnen, slapen op het strand, meteen aan de zee, het blijft een geweldige belevenis.

De tenten bevinden zich direct op het strand aan het huisrif, te midden van het resort met zijn restaurants en sport faciliteiten. Op Marsa Shagra Village zijn diverse faciliteiten, zoals Wifi, een Laundry service, voetbal, basketbal en volleybal faciliteiten, massages, en een Hyperbare centrum. Op het terrein bevindt zich het restaurant met terras, welke uitkijkt over de zee. Hier worden dagelijks het ontbijt, lunch en diner geserveerd.

Hieronder een overzicht van de faciliteiten in de accommodatie:

Alle tenten zijn voorzien van:
- Electriciteit
- losse bedden
- Het verblijf is op basis van vol pension inclusief frisdrank, water koffie en thee

Alle Royal tenten zijn voorzien van:
- Electriciteit
- Minibar
- Bedden
- Ventilator
- Spiegel
- Het verblijf is op basis van vol pension inclusief frisdrank, water koffie en thee

De tenten zijn allen voorzien van elektriciteit en op het terrein is een ruim gezamenlijk sanitair.

Verblijf Chalet 
Ook is het mogelijk om te verblijven in een chalet. Dit zijn uit steen opgebouwde chalets, net achter het tenten kamp, met uitzicht op zee. Deze zijn van alle gemakken voorzien zoals een normale hotelkamer.
De Chalets hebben een eigen badkamer en de Deluxe Chalet heeft airco, kluisje en een mini-bar. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Marsa Shagra Village
Marsa Shagra Village

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Bijdrage SGR en reserveringskosten
Bij deze reis zijn de reserverkingskosten (€25) en de verplichte bijdrage aan het SGR (€5) inbegrepen in de reissom. 

Materiaalhuur
Heb je materiaal nodig op jouw reis, schrijf dan in het veld opmerkingen de maten voor je trimvest, pak en vinnen. Weet je jouw maten niet? Denk dan aan opgeven van je t-shirt maat. Dat geeft een goede indiciatie.

Leren duiken
Om te leren duiken is je gezondheid van belang. Zodra je geboekt hebt met cursus sturen wij een PADI medische verklaring toe. Mocht je onverhoopt niet kunnen duiken, ook al is die kans over het algemeen klein, geen zorgen, de boeking vervalt dan gewoon zonder kosten. PADI open water cursus Een PADI openwater cursus kun je vooraf in Nederland al de theorie leren. Bij aankomst kan je direct het water in tussen de vissen en dan heb je binnen 2,5 dag je duibrevet waarmee je voortaan over de hele wereld mag gaan duiken PADI advanced cursus PADI advanced cursus is het brevet na je open water cursus. Daarmee ga je nog een stapje verder. Je gaat dan 5 specialty duiken doen, die je meer vaardigheden geven. Verplicht zijn de diep duik en de navigatie duik. 3 mag je kiezen. Handig is om bijvoorbeeld een PPB te doen, daarmee ga je extra oefenen met drijfvermogen. Een nacht duik is ook erg leuk en leerzaam. Een wrakduik is ook leuk of fotografie om maar wat te noemen.

Kamerdelen
Voor deze reis gaan we altijd op zoek naar een kamerdeler van hetzelfde geslacht. Mocht je liever een eigen kamer willen, dan kan dat ook. Reserveer dan de singlekamer (indien beschikbaar)

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Duikvakantie Egypte Marsa Shagra
Singlereis Duikvakantie Egypte Marsa Shagra

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer