Singlereizen.nl

Groepsreis Drie landen skisafari! in Ischgl, Fiss en Samnaun

Top skigebieden - drie landen in één week! De drie landen Skisafari is een week vol skiën en/of boarden in de karakteristieke skigebieden rondom het drielandenpunt van Oostenrijk, Zwitserland en Italië. We doen hier onder meer Serfaus-Fiss-Ladis, Ischgl, Samnaun, Bel Piano, Sankt Valentin en het Kaunertal aan.

Vanuit een typisch Oostenrijks driesterren hotel in het plaatsje Fliess, net naast het skigebied van Zams-Landeck, bezoeken we in een week tijd de mooiste skigebieden rondom het Drielandenpunt. We worden dagelijks door onze eigen taxibus opgehaald en naar de lift van de verschillende skigebieden gebracht. Na de après-ski haalt de bus ons weer op en brengt ons terug naar het hotel. Geen gesjouw of gedrang, maar lekker comfortabel ons eigen exclusieve vervoer.

De kenmerken van de Dreiländer Super Skisafari:

  • Skiën in groepen van gemiddeld 8 personen
  • 3 niveaugroepen
  • TOP skigebieden
  • Gezellige après-ski
  • 3 landen in één week!
  • 8 dagen, elke dag een ander skigebied

Je boekt een 8-daagse wintersportreis inclusief vervoer per Royal Class touringcar, accommodatie op basis van halfpension, en skibegeleiding van Oostenrijks gediplomeerde ski- en snowboardleraren. Gedurende zes dagen reis je samen met je medereizigers naar de 6 afzonderlijke skigebieden, waar je onder begeleiding van de gidsen heerlijk skiet of board langs alle mooie plekken van deze gebieden. Op de aankomst- en vertrekdag heb je de mogelijkheid om zelfstandig of met medereizigers te gaan skiën in het prachtige skigebied van de Venet Bergbahnen, Fendels of Nauders Bergkastel.

Dagelijks word je door de gidsen geïnformeerd over de volgende dag. Je krijgt informatie over het skigebied, de weersverwachtingen en we bekijken de foto’s van de skidag.

De skisafari wordt begeleid door Nederlandstalige gediplomeerde skileraren. De groepsgrootte is ongeveer 8 personen per leraar, dus naast dat je veel plezier maakt, veel van het skigebied kan zien en altijd op de juiste plek uitkomt, kan je (als je dat wilt) ook nog wat leren. Gedurende de dag komen de verschillende groepen samen bij de leukste hutjes en restaurantjes voor de koffiepauze, lunch en de après-ski. 

Uiteraard zorgen wij ervoor dat we bij die fijne hutjes zitplaatsen reserveren zodat we ook echt even lekker kunnen genieten van de verschillende lekkernijen die deze drie landen te bieden hebben!  

Groepsreis Drie landen skisafari! in Ischgl, Fiss en Samnaun
Groepsreis Drie landen skisafari! in Ischgl, Fiss en Samnaun

Activiteiten

We gaan er elke dag op uit om heerlijk te skiën in een van de geweldige skigebieden die rondom het Drielandenpunt van Oostenrijk, Zwitserland en Italië liggen. We worden bij het hotel opgehaald door de bus en bij de lift gebracht, zo min mogelijk sjouwen en zo veel mogelijk skiën en snowboarden! Aan het einde van de dag haalt onze taxibus ons weer op bij de après-ski en brengt ons terug bij het hotel!

Weekprogramma
Vrijdag - Eindelijk is het zo ver: vertrek!
Vandaag vertrekken we vol enthousiasme richting de sneeuw! Je word opgehaald bij het vertrekpunt zodat de singlereis echt kan beginnen. 

Zaterdag - Aankomst in Oostenrijk, welkom!
Rond 11:00u komen we aan in Oostenrijk. Na aankomst bij het hotel in het plaatsje Fliess zijn er verschillende activiteiten te ondernemen. Lekker wandelen in het Naturpark Kaunergrat of natuurlijk direct de piste op! Vanuit Fliess heb je de mogelijkheid om in het skigebied van Landeck/Zams te skiën (Venet Bergbahnen). Dit skigebied is een heerlijk skigebied voor de aankomstdag, niet te lastig en toch veel variatie in afdalingen met leuke hutjes om lekker op de berg te lunchen. In de avond als alle deelnemers zijn aangekomen organiseren we een welkomstpresentatie na het diner en spreken we het weekprogramma door.

Zondag - Fiss & Ladis (Oostenrijk)
Op zondag starten we heerlijk in een gebied wat bekend staat om zijn vele zonuren en prachtige pistes. We starten deze Super Skisafari namelijk in het skigebied van Fiss – Ladis. Vanaf de Zwölferkopf loopt een prachtige berggraat met 3 andere toppen richting Ladis, aan de noordzijde van deze graat bevinden zich prachtige pistes die er door de ligging altijd goed zijn. Vanaf de laatste top, de Frommes, loopt de gelijknamige ‘Frommesabfahrt’, een beroemde afdaling van maar liefst 10 kilometer terug naar Fiss. Een lekker begin van de week!

Maandag - Kaunertaler Gletscher (Oostenrijk - Italië)
Deze reis tussen de hoge ‘drieduizenders’ is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Kaunertaler Gletsjer; Volgens velen de mooiste gletsjer van de Oostenrijkse Alpen. Gelegen achter in het Kaunertal onder de Weissseespitze van maar liefst 3518 meter hoog. Het skigebied van het Kaunertal heeft ons alles te bieden; Van prachtige blauwe afdalingen tot pittige zwarte skitouren. De route naar deze gletsjer toe is prachtig langs de Gepatsch Stuwdam. Voor de hoogtemeters is deze dag in ieder geval perfect, van 3000 naar 2000 meter afdalen!

Dinsdag - Oostenrijk 'Gas geben' op de Komperdell! 
Het uitgestrekte skigebied dat van de Komperdell via de Lazid naar de Masner gaat, met als uitschieter de Pezid Spitze van bijna 2800 meter hoog, biedt ons voor nu even de laatste kilometers in Oostenrijk voordat we later in de week terugkeren in Ischgl. De bergkom, Masner, is zontechnisch geweldig. Hier is weer voor elke deelnemer genoeg plezier te vinden. En dan moeten we de andere delen van het gebied nog. Echt even een dag om gas te geven en alles uit de kast te halen om het gebied volledig te benutten.

Woensdag - Italië: Het land van de pizza's, pasta en prachtige uitzichten!
Het romantische skigebied Belpiano (Schöneben) ligt boven de op onvoorstelbare wijze gecreëerde Lago Resia stuwzee. Het is een heerlijk skigebied waar we ons slechts een halve dag gaan vermaken. Voornamelijk omdat we ook nog het naburige Malga S. Valentino bezoeken. Sinds dit seizoen zijn de skigebieden aan elkaar verbonden door een nieuw aangelegde gondel en piste. Beide skigebieden liggen bovenaan de Passo Resia en de welbekende route naar Meran. Een dag om te genieten van Süd-Tirol en het feit dat we in Italië zijn, een uitdaging waar het nodig is en verder heerlijk ‘Piano’!

Donderdag - Sillvretaa Arena, dounaiers en belastingvrij winkelen!
Het Zwitserse deelstaatje Samnaun maakt onze Dreiländer Super Skisafari compleet. Het derde land dat we bezoeken is tevens een heus belastingvrij koopparadijs. Dit gebied is het grootste skigebied van Oost-Zwitserland en is doormiddel van een drietal liften verbonden aan de Silvretta Arena. Het is een groot skigebied waarbij we ons niet moeten laten verrassen door douaniers die midden in het skigebied grenscontroles kunnen uitvoeren. We starten deze dag met de beroemde ‘Dubbeldeksgondel’.

Vrijdag - Ischgl 'Het Ibiza van de Alpen'?!
We keren terug in Oostenrijk met een knaller van een afsluiter, Ischgl. Dit beroemde gebied gaat ons nog even flink laten zweten, lange afdalingen en flinke après-ski. Ischgl is een wirwar van liften, pistes, puntige bertoppen en beboste paden. De Red Eleven afdaling naar het dorp gaat ons met zijn 11 kilometer lengte een heerlijke afsluiter geven van deze geweldige Super Skisafari. Gevarieerder dan dit kan het haast niet worden.

Zaterdag - Afscheid nemen op de Venet...
Vandaag is de keuze weer aan jezelf. Ga je even lekker genieten van de omgeving of ga je nog eens de piste op? De skibus stopt voor de deur en brengt je naar het grote gebied van Fiss-Ladis, dus skimogelijkheden genoeg voor vandaag! De bus vertrekt in de avond naar Nederland, helaas is de week alweer ten einde.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Groepsreis Drie landen skisafari! in Ischgl, Fiss en Samnaun
Groepsreis Drie landen skisafari! in Ischgl, Fiss en Samnaun

Ski-info

SKIGEBIED Serfaus - Fiss - Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis is een skigebied geschikt voor iedereen. Het is gelegen in de toeristische regio in Tirol en bestaat uit de drie gemeenten Serfaus, Fiss en Ladis. De 163 pistes van het wintersportgebied worden bijgehouden met 1150 sneeuwmachines. Het is zeker groot genoeg voor een week gevarieerd skiën. Toch voelt het erg compact aan en is het mogelijk om tussen de verschillende dorpen op en neer te skiën.

Bij de Komperdell en de Moseralm vind je heerlijke blauwe pistes voor de beginnende skiër. Ook voor kinderen is het dan een kindvriendelijk skigebied. Voor de gevorderde skiër zijn er vele rode en enkele behoorlijk pittige zwarte pistes. Voor een snowboarder is dit gebied ideaal omdat er geen vlakke stukken zijn. De pistes sluiten goed op elkaar aan, dus je hoeft hier maar weinig te steppen als snowboarder.

Daarnaast is er goed eten te krijgen op de piste. Er zijn vele authentieke berghutten, maar ook hele moderne restaurants. Ook gezellig après-skiën kun je hier. Kortom, het is een perfect skigebied om een week van je vakantie door te brengen!

Verblijf

Verblijf Gasthof Traube

Beschrijving

Gedurende deze Super Skisafariweek verblijf je in het mooie Hotel Traube in Fliess, gelegen in het hart van het Natuurpark Kaunergrad op 1073 meter. Fliess is een klein en intiem dorp geheel gebouwd in Tiroolse stijl. De omgeving van Fliess is een prachtig en uitdagend gebied om in te wandelen. En omdat Fliess gelegen is op het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Zwitserland biedt het ons de ideale bestemming om van hier uit onze Dreiländer Super Skisafari aan te bieden! 

Na het skiën kun je in het hotel genieten van een mooie wellnessruimte, waar je gebruik kunt maken van de Finse sauna, een aromastoombad met Swarovski sterrenhemel, infrarood-cabine, tropische stormdouche, zonnebank en rustruimte. 

De comfortabele 2-persoonskamers zijn geheel ingericht naar Tiroler stijl en beschikken over TV, telefoon, douche/bad en toilet. De meeste kamers beschikken over een balkon. Een prima driesterren hotel in Fliess met een eigen barretje. Gelegen in het centrum nabij een supermarkt en de skiverhuur.

Het verblijf is op basis van half-pension, en dat wordt in traditionele Tiroler stijl geserveerd. Uiteraard wordt er met dieetwensen rekening gehouden! 

De skibus naar Ladis (Serfaus-Fiss-Ladis) en Venet-Bergbahnen stopt voor de deur. Dus op de aankomst en vertrekdagen is er volop mogelijkheid om lekker te genieten van de pistes!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Gasthof Traube
Gasthof Traube

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wat is er verder nog belangrijk
VerzekerenZorg dat je een reisverzekering (eventueel met annulering) afsluit mét wintersportdekking.Groepsamenstelling Vanaf het vertrek uit Nederland geniet je samen met andere gelijkgestemden van deze wintersportvakantie. De reis is voor iedereen die het gezellig en prettig vindt om met een groep op pad te gaan. Of je nu single of alleengaand (partner thuis) bent, iedereen kan mee. Met elkaar genieten van een geweldige skidag en prachtige zonsondergang is toch geweldig!Reisinformatie en ticketsUiterlijk 10 dagen voor vertrek ontvang je de laatste reis en verblijfsinformatie. Hierin staat beschreven waar we verzamelen op locatie en hoe laat de bus vertrekt op de door jou aangegeven vertreklocatie.Boekingsbevestiging & factuur Je ontvangt binnen drie werkdagen een defintieve boekingsbevestiging en factuur. Wij vragen je om een directe aanbetaling van 35% van de reissom. Het restant dient uiterlijk vier weken voor vertrek bij ons binnen te zijn.  NiveauHet is van belang dat je als deelnemer van deze reis het niveau hebt om met gemak van de berg af te komen. Wanneer blijkt dat je niet het niveau hebt om het volledige dagprogramma te volgen dan biedt de gids/reisleider jou een passend alternatief aan, zodat je de reis zo goed mogelijk kan beleven. Eventuele kosten die hieruit voortvloeien zijn niet in de reissom opgenomen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Drie landen skisafari! in Ischgl, Fiss en Samnaun
Groepsreis Drie landen skisafari! in Ischgl, Fiss en Samnaun

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer