Singlereizen.nl

Singlereis Delhi, Jaipur en Agra Citytrip

De ziel van India ligt ingesloten in een drietal steden op India's noordelijke laagvlakte: Delhi, een stad waarvan de wortels teruggaan tot het begin van de menselijke cultuur; Agra, de plek waar 's werelds meest romantische bouwwerk staat, de Taj Mahal; Jaipur, de schilderachtige, middeleeuws aandoende roze stad waar de paleizen van de maharadja's nog domineren en de bevolking bont en traditioneel gekleed gaat. Ontdek deze steden zelf tijdens deze Delhi, Jaipur en Agra citytrip. Deze reis is ideaal voor als je niet zoveel vakantiedagen hebt of gewoon niet te lang op vakantie wilt. 

Gedurende deze reis hebben we op de transferdagen de beschikking over een eigen bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur. De transfers van en naar de luchthaven in Delhi zitten inbegrepen in de reissom.

Reisafstanden
Delhi naar Agra: 204 km / 5 uur
Agra via Fatehpur Sikri naar Kalakho: 164 km / 4 uur
Kalakho naar Jaipur: 85 km / 2 uur
Jaipur naar Delhi: 240 km / 7 uur
NB: De genoemde ‘kale’ reisduur per dag is sterk afhankelijk van de verkeersdrukte, wegconditie en het weer. De tijd is dan ook uiteraard bij benadering.

Singlereis Delhi, Jaipur en Agra Citytrip
Singlereis Delhi, Jaipur en Agra Citytrip

Activiteiten

Dag 1: Vertrek Amsterdam - Aankomst Delhi
Vlucht van Amsterdam naar Delhi waar je - afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij - in de loop van de nacht of de vroege ochtend zult aankomen en jouw Delhi, Agra en Jaipur citytrip van start gaat.

Dag 2: Delhi
Vrije dag in Delhi. De geschiedenis van deze chaotische stad gaat minstens drieduizend jaar terug. Old Delhi werd grotendeels gebouwd tijdens het bewind van de Moghuls en New Delhi werd door een Engelse architect ontworpen om te dienen als ‘de parel in de kroon’ van het Britse keizerrijk. Bezoek zowel het oude als het nieuwe gedeelte van de stad om met eigen ogen te zien dat het contrast tussen beiden niet groter kan zijn.

Wandel in Old Delhi door de smalle steegjes, langs tempels en moskeeën. De indrukwekkendste moskee is de Jama Masjid (de Vrijdagmoskee van Delhi), een fraai staaltje Moghul architectuur. Bezoek ook het Rode Fort, een ommuurd paleis dat voor Moghul keizer Shah Jahan werd gebouwd. Grote kans dat je een cultuurshock ervaart in deze Noord-Indiase stad. Het weids aangelegde New-Delhi heeft een Brits-koloniaal uiterlijk met zijn keurige plantsoenen en parken. Hier staat het parlement en de woning van de president.

Dag 3: Delhi – Agra
Je verlaat Delhi en vervolgt je groepsreis door India naar Agra. Hoewel je veilig bent in de kundige handen van onze chauffeur, is het Indiase verkeer precies wat je er waarschijnlijk al van verwacht: chaotisch met hier en daar een heilige koe die voor een wegopstopping zorgt. Je komt aan in Agra, waar je hotel beschikt over een zwembad. Fijn om verkoeling te vinden in de Indiase warmte.

Wie India zegt, zegt Taj Mahal. Maar dit beroemdste en uiterst indrukwekkende monument werd nooit gebouwd met de poenige intentie om indruk te maken. Het mausoleum werd door Sjah Jahan gebouwd uit liefde voor zijn gestorven vrouw, Mumtaz Mahal (Parel van het Paleis). De Taj Mahal is 58 meter hoog en 56 meter breed en is gemaakt van wit marmer. Rond de schemering is het een schitterend gezicht om de laatste zonnestralen te zien vallen op het met halfedelstenen versierde monument.

Dag 4: Agra – Fatehpur Sikri – Abhaneri – Kalakho
Je vertrekt vroeg voor een bezoek aan de spookstad Fatehpur Sikri (entreegelden niet inbegrepen). Hier liet keizer Akbar zijn hoofdstad bouwen. Tussen 1571 en 1585 zwaaide hij de scepter over bijna het gehele noorden van India. Al gauw bleek de toevoer van voldoende water een probleem en de stad werd verlaten. Aan de prachtige bouwwerken zie je nu nog wat voor een rijkdom hier heerste.

Je rijdt verder naar Abhaneri, waar je de fotogenieke trappenbron kunt bekijken en vervolgt je rondreis door India naar Kalakho, waar je logeert in het Umaid Lake Palace (onder voorbehoud). Kalakho ligt op het platteland en is een heerlijk plekje om het dorpsleven te ervaren! Leer hoe je een tulband of sari moet dragen of leer hoe je vliegert (mits er genoeg wind is). Soms is het mogelijk deel te nemen aan een Bollywood dansles. Moe van dat alles? Neem dan een verkoelende plons in je hotelzwembad.

Dag 5: Kalakho – Jaipur
‘s Ochtends ben je vrij in Kalakho. Misschien heb je zin in een cricketwedstrijd met de lokale bevolking, een ritje per Juggad (de ‘dorps Mercedes’) of ben je in voor een henna tatoeage. De vriendelijke dorpelingen zijn meestal wel in voor een verzetje.

Je groepsreis door India vervolgt zich naar Jaipur, de 'Roze Stad'. De bedrijvige plaats is ommuurd en heeft indrukwekkende stadspoorten. Jaipur werd in 1727 gesticht omdat de toenmalige hoofdstad (Amber) de grote bevolkingsgroei niet meer aankon. De stad werd opgedeeld in negen blokken. Twee van deze blokken waren bedoeld voor paleizen en de andere zeven voor de ‘gewone’ stadsbewoners. Ter ere van een bezoek van de Prins van Wales werden alle huizen roze geschilderd.

Dag 6: Jaipur
Vrije dag. De Hawa Mahal (Paleis der Winden) heeft een prachtige façade. Achter deze straatgevel konden de hofdames van de maharadja onopgemerkt het dagelijkse leven op straat gadeslaan. Het City Palace is een mix tussen Moghul en Rajasthaanse architectuur. Het aangrenzende Observatorium (Jantar Mantar) werd in 1728 opgericht door Jai Singh die gefascineerd was door de sterrenhemel. Vanaf het Paleis der Winden gaan regelmatig lokale bussen naar Amber, maar handiger is het om deel te nemen aan een door de reisbegeleiding te organiseren facultatieve excursie. Het Amber Fort is een paleisachtig complex met prachtige zalen, marmeren vloeren en muurversiersels van mozaïek. Loop door de 'Hal der Overwinning' waarvan de muren zijn ingelegd met een ontelbare hoeveelheid spiegeltjes.

In Jaipur winkel je als een maharadja, want men verkoopt hier naast prachtige stoffen en Indiaas zilver ook edelstenen. Misschien ligt een bioscoopkaartje wat meer binnen je budget. In de Raj Mandir-cinema draaien ze echte Bollywood klassiekers.

Dag 7: Jaipur – Vertrek Delhi
In de ochtend vervolg je je India groepsreis terug naar Delhi. Je hebt de beschikking over een dagkamer zodat je je kunt opfrissen. Afhankelijk van je definitieve vluchtschema word je naar de luchthaven van Delhi gebracht, vanwaar je terugvliegt naar Amsterdam.

Dag 8: Aankomst Amsterdam
Vlucht van Delhi naar Amsterdam (via een Europese stad), waar je in de loop van de dag zult aankomen. Hier eindigt jouw Noord-India groepsreis.



Singlereis Delhi, Jaipur en Agra Citytrip
Singlereis Delhi, Jaipur en Agra Citytrip

Verblijf

Verblijf Accommodatie India citytrip

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnachten we in eenvoudige, maar comfortabele middenklasse hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. De meeste hotels hebben een eigen restaurant en meestal een tuin of een terras.

Enkele van de geplande hotels hebben een zwembad; fijn om de Indiase warmte van je af te spoelen! Dat geldt voor de accommodatie in Agra en Kalakho. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er andere hotels zonder zwembad gebruikt moeten worden. Als dit zich voordoet zullen we proberen een passend alternatief te vinden.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via 'social media') contact met het thuisfront te houden. De geplande hotels beschikken over wifi, soms alleen in de lobby (en tuin) van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn.

Bij alle hotels zijn er handdoeken aanwezig. Deze hoef je dus niet van huis mee te nemen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie India citytrip
Accommodatie India citytrip

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Zakgeld India
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen. Richtbedrag voor zakgeld per persoon op deze reis: € 225 p.p. per week.

Moeilijkheidsgraad India citytrip
Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld: Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten.Deze Citytrip valt in categorie A. Deze reis is voor ieder redelijk gezond persoon te maken, maar grote steden als Delhi, Agra en Jaipur zijn zeker een aanslag op de zintuigen. Tijdens de zomermaanden is de reis door de hitte aanzienlijk zwaarder dan in de rest van het jaar. Houd er rekening mee dat je door een ontwikkelingsland reist, waar een veel lagere levensstandaard geldt dan wat je thuis gewend bent. Verder komt het voor dat door regenval (in de moesson) of slecht onderhoud wegen of spoorwegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en er derhalve afgeweken moet worden van de route. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan lichamelijke fitheid. Ga vooral uitgerust op reis.

Benodigde reisdocumenten India
Internationaal paspoort:Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Je paspoort moet ook beschikken over tenminste 2 lege visumpagina's tegenover elkaar.Visum:Voor India is een visum benodigd. Het visum is op twee manieren te verkrijgen, regulier visum of e-visum. 1. E-visumVanaf heden is het mogelijk om een e-visum voor India aan te schaffen, indien je beschikt over de Nederlandse/ Belgische nationaliteit. Let op: aan het e-visum zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Het e-visum is een double entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen bij aankomst in India. Het e-visum kun je op zijn vroegst 30 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek aanvragen (controleer voor de actuele informatie de website). Zorg dat je je visum tijdig aanvraagt. Wanneer je een visum nodig hebt, langer dan 60 dagen of naar een gebied reist waar aparte permits benodigd zijn is het niet mogelijk om een e-visum aan te vragen. In dit geval dien je de visumaanvraag in te dienen bij BLS International. 2. VFS GlobalHet is voor ons niet langer mogelijk te assisteren bij de visumafhandeling. Iedereen die een visum voor India aanvraagt, moet de aanvraag persoonlijk indienen. Deze regel is niet van kracht voor kinderen onder de leeftijd van 12 jaar en volwassenen boven de leeftijd van 70 jaar. Voor informatie over de benodigdheden en het visum zelf kun je terecht bij VFS Global, het servicecentrum van de Indiase ambassade, met vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Informatie over exacte adressen, openingstijden en visumbenodigdheden vind je op de website van VFS Global. Voor een bezoek aan VFS Global kun je via hun website een afspraak maken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Delhi, Jaipur en Agra Citytrip
Singlereis Delhi, Jaipur en Agra Citytrip

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer