Singlereizen.nl

Singlereis Cuba 21-daagse rondreis

Het socialistische bolwerk Cuba verdient een bijzondere plek in ons reisaanbod. Een aangenaam klimaat, overweldigende stranden, een afwisselende natuur en oude bouwwerken in kleurrijke steden. Deze Cuba groepsreis zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het bruisende Havana of muzikale Santiago de Cuba. In dit land is het niet moeilijk contact te maken met de bevolking. Wie van muziek en dansen houdt, is in Cuba aan het goede adres, want dit kunnen de Cubanen als geen ander. Een heerlijke tropische cocktail, zoals de 'cuba libre' en 'mojito', maken het meedoen vast makkelijker! Natuurlijk heb je in iedere plaats voldoende tijd om zelf invulling te geven aan je verblijf.

Singlereis Cuba 21-daagse rondreis
Singlereis Cuba 21-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Havana
¡Bienvenido a Cuba! Vandaag gaat je groepsreis door Cuba van start. Je vliegt naar de Cubaanse hoofdstad Havana. Vanaf de luchthaven van Havana heb je een transfer naar het hotel in de stad.

Een van de populairste ontmoetingsplaatsen in Cuba is de Malecón in Havana, waar je je reis wellicht kunt beginnen met een mojito of een cuba libre. De eigenaardige vervallen schoonheid van de stad maakt het tot een schilderachtige bestemming en een van de meest sfeervolle steden van Zuid-Amerika. Mimespelers, acrobaten, salsabands, senioren verwikkeld in een spannend potje domino en jongeren die een honkbalwedstrijd spelen. Het leven in Havana ligt op straat.

Dag 2 - Havana

We maken een wandeltocht door Oud-Havana en we bezoeken de Maqueta de la Habana Vieja, die een beeld geeft van de renovaties in de oude stad. Het historisch gedeelte van Havana is in schaakbordpatroon opgebouwd. Volgens de wet van Philips II uit 1573 moest het centrale plein een rechthoek zijn, anderhalf keer zo lang als breed. Men heeft dit het Plaza de Armas genoemd. Hier kun je bij de souvenirkraampjes tegenwoordig boekjes over revolutiehelden als Fidel Castro en Che Guevara kopen. Ook het Plaza Cathedral, Plaza Vieja en het Parque de Locomotivas zijn de moeite waard. De diverse oude stoomtreinen waren heel belangrijk voor de suikerindustrie; de spoorwegen van Cuba waren er eerder dan bijvoorbeeld die van Zwitserland. Als laatste stop gaan we naar een van de pakhuizen aan de haven waar de tabak werd opgeslagen , deze heeft vandaag de dag een nieuwe functie als minibrouwerij.

Dag 3 - Havana
Vrije dag. UNESCO heeft Havana tot cultureel erfgoed verklaard en men is druk bezig de barokke architectuur te renoveren. Struinend door deze bruisende stad zul je ongetwijfeld de oude jaren ’50 ‘carros americanos’ tegenkomen die vaak felgekleurd zijn en erg fotogeniek. Maak een taxiritje in een van deze oldtimers, bijvoorbeeld naar het Museum van de Rum of het Museum van de Revolutie. 

Een wandeling langs de zeeboulevard levert heel wat mooie fotomomenten op en ook de wijk Vedado is een aanrader. De huizen in deze wijk zijn in art deco stijl gebouwd. Hotel Havana Libre, gelegen in Vedado, werd tijdens de Cubaanse Revolutie door Che Guevara, Camilo Cienfuegos en Fidel Castro gebruikt als revolutionair hoofdkwartier.


Dag 4 - Havana
Vrije dag in Havana. Genoeg te zien en te doen in deze stad. Meng je ’s avonds tussen de vriendelijke Cubanen, die over het algemeen makkelijk een praatje aangaan. Of waag een dansje in een ‘Casa de la Trova’, een muziekcafé. Bezoek ook ‘El Floridita’ of ‘Bodeguita del Medio’, barretjes waar Hemingway onder het genot van een Daiquiri cocktail aan zijn boeken werkte.

Een echte Cubaanse cocktail is natuurlijk de Cuba Libre. Volgens de legende kwam een kapitein een bar binnenlopen ten tijde van de revolutie in Havana en vertelde de barman het recept. De aanwezige soldaten in de bar bestelden hetzelfde en barstten uit in luid geschreeuw “Cuba Libre, Cuba Libre, Cuba Libre!”.


Dag 5 - Havana - Las Terrazas - Viñales
’s Ochtends vertrek je met onze eigen bus naar Viñales, dat op 189 km afstand ligt van Havana. Onderweg maken we een paar leuke stops. Zo is Cafetal Buenavista een oude koffieplantage, waarvan de ruïnes te bezichtigen zijn. Rio San Juan is een mooi natuurgebied met een natuurlijk bad. Misschien wil je hier een duik nemen, Rio San Juan schijnt namelijk verjongend te werken.

Je komt vandaag door een heuvellandschap met palmbomen, diep uitgesneden rivieren en eenvoudige houten huisjes. De tabaksboeren rijden hier in wagens die voortgetrokken worden door ossen. De tabak, waarvan de befaamde Cubaanse sigaar wordt gemaakt, leggen ze te drogen in huisjes met daken van palmbaden. Het meest kenmerkende aan dit gebied zijn echter de mogotes. Deze steile bergen zijn ontstaan nadat de kalkstenen grond inzakte door het stromende water dat tunnels en grotten had veroorzaakt. Een ontspannen en fotogenieke omgeving!


Dag 6 - Viñales
Vrije dag in Viñales, een heerlijk rustige plek waar je prachtige wandelingen kunt maken door de groene omgeving. Op zijn Cubaans kun je jezelf natuurlijk ook op een paard hijsen en laten begeleiden door een cowboygids!Of wandel naar de Mural de la Prehistoria. Deze schildering is door een Cubaanse kunstenaar ontworpen in opdracht van Fidel Castro en symboliseert de opkomst van het communisme in de oertijd. Niet iedereen is overigens even enthousiast over dit kunstwerk!

Dag 7 - Viñales - Varkensbaai - Cienfuegos
Vandaag vertrek je uit Viñales en doe je onderweg de Varkensbaai aan. In 1961 probeerden Cubaanse ballingen, getraind door de CIA, hier tevergeefs binnen te vallen. Een klein museum (entreegeld exclusief) over die invasie vind je bij Playa Girón. Varkensbaai maakt deel uit van het Zapataschiereiland, een beschermd natuurgebied dat voornamelijk uit moerassen en mangrovebossen bestaat.

Je reist door naar de havenstad Cienfuegos. In de koloniale tijd stond Cienfuegos bekend als de 'Parel van het Zuiden'. In deze uitgestrekte stad voel je de Franse sfeer: decoratieve paleizen, theaters en schaduwrijke parken. Het Teatro Tomás Terry met haar elegante façade is zeker een bezoekje waard. Het theater ligt aan het Parque Jose Martí, waar diverse monumentale gebouwen bijeen staan. Net buiten de stad ligt de begraafplaats Cementerio General La Reina, bekend om de prachtige beelden op de graven.


Dag 8 - Cienfuegos - Trinidad
Na het ontbijt maak je nog een korte city tour door Cienfuegos. 's Middags rijd je van Cienfuegos naar Trinidad door grote vlaktes met plantages en veeboerderijen. Na aankomst in Trinidad kunnen liefhebbers met hun reisbegeleider een stadswandeling maken en kun je onder andere het Museo Romantico en bar La Cancháncara bezoeken (het entreegeld betaal je zelf ter plekke). Je slaapt de komende drie nachten in Trinidad. Je overnacht bij de mensen thuis, in zogenaamde 'casas particulares'. Voor een beschrijving, zie bij Viñales onder dag 6.

Dag 9 - Trinidad
Vrije dag in Trinidad. Het is een van de oudste stadjes van Cuba (gesticht in 1514 door Diego Velázquez) en in 1988 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Vandaag de dag bestaat Trinidad uit een oude en een nieuwe stad. De oude stad is net een 'picture perfect' openluchtmuseum: mahoniehouten balustraden omzomen de schaduwrijke arcades, achter de massieve houten deuren openen zich koele groene binnenhoven, de pastelkleurige huizen hebben vensters die zijn beschermd met prachtig smeedwerk. Pony's en ezels trekken koetsen en wagens door de straten met kinderkopjes en 'pajareros' (vogelmannen) wandelen trots rond met hun vogels in kooitjes. Er zijn verschillende bezienswaardige musea en huizen, zoals het Museo Romántico en het Palacio Cantero.

Op straat word je vast aangesproken met de vraag of je een korte salsales wilt volgen. In deze stad is dat wellicht een goed plan, want in Trinidad kun je 's avonds swingen op salsamuziek op het plein voor het Casa de la Música of in de plaatselijke Casa de la Trova.


Dag 10 - Trinidad / Bezoek Playa Ancon
Strandliefhebbers kunnen een dagje luieren op het strand inbouwen. Playa Ancon ligt op slechts 15 kilometer vanaf Trinidad. Wil je mee? Er is ook een grotdisco. Het vervoer van en naar het strand is vandaag inbegrepen in je reissom (tijdstip in overleg met je reisbegeleider).

Cultuurliefhebbers kunnen vandaag op eigen gelegenheid het Museo Romántico en het Palacio Cantero bezoeken. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Trinidad. In het bergachtige gebied van Topes Collantes kun je zwemmen en snorkelen bij een waterval. In het groene Valle de los Ingenios, het ‘Dal van de Suikermolens’, heb je prachtig uitzicht over de ruïnes van de suikermolen, waar vroeger slaven in werkten.


Dag 11 - Trinidad - Santa Clara - Camagüey
Deze groepsreis door Cuba vervolgt zich landinwaarts naar Santa Clara. Hier staat het bekendste monument van de revolutie, namelijk dat van Ernesto Guevara (Che). Het bronzen beeld van Che heeft een arm in een mitella en in de hand van de andere arm een geweer. In 1957 werd hij comandante en vervulde hij een belangrijke rol in de eerste jaren van de revolutie, naast Fidel Castro. Hij besloot ook in andere landen te vechten voor zijn idealistische idealen. Tijdens de Boliviaanse onafhankelijkheidsstrijd werd hij neergeschoten. Je bekijkt in Santa Clara het imposante standbeeld en bezoekt het mausoleum van Che Guevara. Langs eindeloze velden suikerriet reis je verder naar Camagüey. Camagüey oefent veel aantrekkingskracht uit op het omliggende boerenland. De stad is charmant met zijn witgekalkte gebouwen en mooie binnenplaatsen. Het symbool van Camagüey is de regenton, een 'tinajón'. Ze dienen om water op te vangen dat in droge periodes gebruikt wordt.


Dag 12 - Camagüey - Santiago de Cuba
Op 237 kilometer afstand van Camagüey ligt Santiago de Cuba (een lange reisdag vandaag!). De sfeer in deze aan de zuidkust gelegen stad is heel Caribisch. Het is de tweede stad van het land, maar toch hangt er een provinciale sfeer. De huizen zijn beter onderhouden dan die in Havana en ook het oudst bewaarde gebouw van Cuba, het huis van Diego de Velázquez (de veroveraar van Cuba) is nog intact. Tegenwoordig is dit een historisch museum. Je vindt het op het Parque Céspedes waar je ook een bezoek kunt brengen aan de kathedraal waarvandaan Castro na de overwinning een toespraak hield.

Dag 13 - Santiago de Cuba
In de ochtend verken je met je reisbegeleider wandelend het centrum Santiago de Cuba (eventuele entreegelden betaal je zelf ter plekke). De middag is ter vrije besteding.

Guerrillero’s konden ten tijde van de revolutie op steun rekenen uit Santiago. In het Museo de la Lucha Clandestina vind je sporen uit dit stuk geschiedenis terug. Ook het geboortehuis van revolutieheld Frank País en de Moncada-barakken zijn het bezichtigen waard. Fidel Castro lanceerde de Cubaanse Revolutie door een aanval te plegen (die mislukte) op de Moncada kazerne.  Verschillende excursies zijn mogelijk, zoals naar de Gran Piedra, waarvandaan je op een heldere dag Haïti en Jamaica ziet. Ook kun je het Castillo del Morro (museum over piraterij) en de El Cobre kapel bezoeken.

Vanavond staat er een typische Noche Santieguera op het programma in Santiago de Cuba. Een gezellige avond met swingende muziek en dans (inclusief cocktail)!

Dag 14 - Santiago de Cuba - Baracoa
Vandaag reis je naar Baracoa. Je reist over de 'Farola', de weg die beschouwd wordt als een van de eerste successen van de revolutie, omdat daardoor Baracoa eindelijk ook over land te bereiken was, in plaats van alleen over zee.

Dag 15 - Baracoa
Vrije dag in Baracoa. Baracoa ligt bijna op het uiterste puntje van oostelijk Cuba en is omsloten door oerwoud. Columbus omschreef het zelfs als het mooiste gebied in de wereld. Hij meende vogels te horen zingen dat zij de ongerepte bossen nooit zouden willen verlaten en plantte een houten kruis in het zand. Deze Cruz de la Parra staat nu in een kerkje dat bijna altijd gesloten is. Geniet in Baracoa van een ontspannen stranddag en bezoek de omliggende forten die vroeger piraten weerden.

Dag 16 - Baracoa - Holguin

Veel mensen gebruiken Holguin als aanvlieghaven voor de stranden aan de oostkust van Cuba. Weinig mensen nemen de tijd om dit charmante en typisch Cubaanse stadje te verkennen. Holguin is de stad van de parken en pleinen waar menig inwoner zich voortbeweegt per fiets. Dwaal rond en laat je meeslepen door het Cubaanse leven hier op straat. Beklim de 460 treden naar de Loma de la Cruz voor een prachtig uitzicht over de stad. Ook voor muziek, zowel live muziek als om cd’s te kopen, ben je in Holguin aan het goede adres.

Dag 17 - Holguin - Ciego de Avila
Het wordt een redelijk lange reisdag vandaag! De groepsreis door Cuba vervolgt zich landinwaarts naar Ciego de Avila, waar je logeert in een boutique hotel.  Ciego de Avila is een plattelandsplaats met panden van twee etages met neoklassieke zuilen ervoor en paardenkarren in de straten. Bestel een 'café con leche' op een terrasje en maak een wandeling door het koloniale centrum van de stad.

Dag 18 - Ciego de Avila - Varadero
Je reist verder naar Varadero, een badplaats 140 km ten oosten van Havana gelegen, met een prachtig parelwit strand en een zee in ondefinieerbare kleuren blauw en groen. Tot aan het eind van de vijftiger jaren van de twintigste eeuw was het een zeer populaire verblijfplaats van rijke Cubanen en Amerikanen. Je slaapt hier in totaal twee nachten.

Dag 19 - Varadero
In Varadero kun je genieten van zon, zee en strand en, afhankelijk van het seizoen, van een bruisend nachtleven. Maar je kunt hier vandaan ook gaan duiken, snorkelen, een boottochtje maken of diepzee vissen. Leuk is een tocht met een catamaran, waarbij je onderweg vast gevolgd wordt door dolfijnen! Of kruip met een goed boek in de schaduw van een palmboom en neem een duik in de blauwgroene zee. Dit is het goede leven!

Dag 20 - Varadero - Vertrek Havana
In ongeveer drie uur reis je naar de luchthaven van Havana. 's Middags of 's avonds vlieg je terug, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 21 - Aankomst 
Einde van jouw Cuba groepsreis.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €400,- p.p per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. De reis is te maken door ieder fit persoon. De reis bevat soms lange reistijden met af en toe slecht wegdek. Een positieve en flexibele instelling is belangrijk.

Reisafstanden

Luchthaven Havana – hotel: 20 km (0,5 uur) 
Havana – Viñales: 200 km (3 uur)
Viñales – Cienfuegos: 485 km (7 uur)
Cienfuegos - Trinidad: 80 km (1,5 uur) 
Trinidad – Camagüey: 255 km (3,5 uur)
Camagüey – Santiago de Cuba: 330 km (5 uur)
Santiago de Cuba – Baracoa: 235 km (4 uur)
Baracoa - Holguin: 250 km (4,5 uur)
Holguin – Ciego de Avila: 320 km (4,5 uur)
Ciego de Avila – Varadero: 340 km (4,5 uur)
Varadero – luchthaven Havana: 40 km (1,5 uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Singlereis Cuba 21-daagse rondreis
Singlereis Cuba 21-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie SCL

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:
Havana - Vedado/Flamingo
Vinales - Casa particulares (Viñales)
Cienfuegos - Faro Luna
Trinidad - Casa particulares (Trinidad)
Camaguey - Colon
Santiago de Cuba - Punta Gorda
Baracoa - Castillo
Holguin - Pernik
Ciego de Avila - E La Rueda
Varadero - Starfish Las Palmas

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SCL
Accommodatie SCL

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

  • Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Overnachtingen in 'casas particulares' in Viñales en Trinidad
  • Overnachtingen in Varadero op basis van all inclusive
  • Bezoek Coco Solo inclusief lunch
  • Bezoek gemeenschapsproject Muraleando
  • Bezoek Maquetta de la Habana
  • Bezoek mausoleum Che Guevara in Santa Clara
  • Bezoek Noche Santieguera (avond met muziek en dans) in Santiago de Cuba
  • Bezoek onderweg aan Cafetal Buenavista/Las Terrazas/Varkensbaai
  • Bezoek onderweg aan Las Terrazas / Varkensbaai
  • Bezoek Parque de Locomotivas
  • Bezoek Playa Ancon incl. groepsvervoer
  • Boom planten in Las Terrazas
  • City tour Cienfuegos
  • Stadswandeling Havana en bezoek aan Fabrica De Arte Cubano
  • Stadswandeling Santiago de Cuba
  • Engelse reisbegeleiding (tot Varadero)
  • vergroeningsproject Justdiggit
  • Brandstofheffing
  • Handbagage
  • Internationale vlucht
  • Luchthavenbelastingen
  • Ruimbagage
  • Alle transport met (mini)bus

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
  • Entreegelden in Varkensbaai, Cienfuegos, Trinidad en Santiago de Cuba
  • Optionele excursies
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €27,50
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Visum
Singlereis Cuba 21-daagse rondreis
Singlereis Cuba 21-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
27-04-2024 17-05-2024 21 € 2599,00 25-35 jaar
27-04-2024 17-05-2024 21 € 2998,00 25-35 jaar
04-09-2024 24-09-2024 21 € 2235,00 18-45 jaar
04-09-2024 24-09-2024 21 € 2634,00 18-45 jaar
09-11-2024 29-11-2024 21 € 2409,00 25-35 jaar
09-11-2024 29-11-2024 21 € 2808,00 25-35 jaar
07-12-2024 27-12-2024 21 € 2447,00 18-45 jaar
07-12-2024 27-12-2024 21 € 2846,00 18-45 jaar