Singlereizen.nl

Singlereis Costa Rica Natuur & Strand

De ontdekkingsreiziger Columbus was al geïmponeerd door de spectaculaire kusten en jungles van Costa Rica. Met zijn ruige bergtoppen, actieve vulkanen, regenwouden en tropische stranden is dit kleine land uniek. Een derde van het land bestaat uit reservaten, waar felgekleurde boomkikkers de dichte wouden delen met jaguars, kaaimannen en tapirs. Deze Costa Rica groepsreis is een echte must voor elke natuurliefhebber. De afstanden zijn klein, waardoor je ruim de tijd hebt om te genieten van alle flora en fauna die dit land te bieden heeft.

Singlereis Costa Rica Natuur & Strand
Singlereis Costa Rica Natuur & Strand

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Vrtrek naar San José
Vandaag begint je groepsreis Costa Rica 'Natuur & Strand'. Je vliegt met een overstap naar San José. San José is een moderne stad, gelegen in een centrale vallei, met mooie musea, rustige parken, levendige markten en vriendelijke mensen. Het beste kun je de stad te voet bekijken. Kom je dezelfde dag nog aan in San José, neem dan een kijkje bij het Nationaal Theater, het Jade museum, of de overdekte markthal: Mercado Central. Indien je vliegt met Aero Mexico, dan kom je op de ochtend van dag 2 aan en reis je samen met de groep gelijk door naar Cahuita.

Dag 2 - San José- Cahuita
et onze eigen bus reis je via een prachtige weg door primair regenwoud naar de Caribische kust van Costa Rica. Aan deze kust ervaar je een uniek sfeertje dat gecreëerd wordt door een mix van de Afro-Caribische en de Latijns-Amerikaanse cultuur. Een ontspannen sfeer waar luieren in een hangmat met een kokosnootdrankje niet mag ontbreken.
Je verblijft in het kustplaatsje Cahuita, dat naast de relaxte uitstraling ook bekend staat om het nabijgelegen nationaal park. Je slaapt in een leuk hotel met zwembad, dichtbij het strand. Tijdens drukke maanden kan het voorkomen dat de accommodatie volgeboekt is. Er zal dan worden uitgeweken naar Punta Cocles of Puerto Viejo; twee kustplaatsjes gelegen aan de andere kant van het nationaal park. Uiteraard kunnen vanuit deze twee plaatsen dezelfde uitstapjes gemaakt worden.

Dag 3 - Cahuita
Vrije dag. Je kunt in Cahuita heerlijk zwemmen en relaxen aan het strand, maar je kunt ook wandelen in het flora- en faunarijke gebied in de omgeving. Verder kun je een bezoek brengen aan het Nationaal Park Cahuita, gelegen aan een prachtige baai met wit zand. Grote kans dat je tijdens je wandeling door het park brulapen, luiaards en bijzondere tropische vogels tegenkomt. Combineer je bezoek aan het park met eventjes heerlijk ontspannen op het mooiste strand van Cahuita.

Dag 4 - Cahuita - La Fortuna / Arenal-vulkaan
Je vervolgt je Costa Rica groepsreis naar een van de meest actieve vulkanen ter wereld, de 1633 meter hoge Arenal vulkaan. Sinds oktober 2010 is de vulkaan minder actief en kun je geen roodgloeiende lava meer van de top zien afstromen. Wel kun je nog steeds het gerommel uit het binnenste van de krater horen. Je overnacht in het aan de voet van de vulkaan gelegen plaatsje la Fortuna, met vanaf het hotel prachtig uitzicht op de Arenal vulkaan.

Dag 5 - La Fortuna / Arenal-vulkaan
Vrije dag. La Fortuna is dé perfecte plek voor avontuurlijke outdoor activiteiten. Zo kun je in de omgeving een wandeling maken naar de vulkaan of een hoge waterval voor een verfrissende duik in het kristalheldere water, maar ook wildwaterraften en paardrijden zijn hier goede opties. In de avond kun je in de omgeving van La Fortuna een bezoek brengen aan de warmwaterbaden rondom de Arenal vulkaan. Even heerlijk tot rust komen!

Dag 6 - La Fortuna / Arenal-vulkaan 
Vrije dag. Vandaag nog genoeg te beleven vanuit La Fortuna. Een aanrader voor vandaag is een excursie naar het Caño Negro reservaat, vlakbij de grens met Nicaragua. Een waterrijk en moerassig gebied vol met vogels, kaaimannen, apen en andere wilde dieren dat met een boot het best te bekijken is.

Nog geen genoeg van wilde diertjes? Ga dan mee op de ‘Night walk’. Als het donker is ga je onder begeleiding van een lokale gids op zoek naar de roodoogboomkikker, verschillende insecten en giftige slangen. Het is indrukwekkend om te zien hoe de gids in het donker al deze beestjes weet te vinden. 

Dag 7 - 
La Fortuna / Arenal vulkaan - Monteverde Nevelwoud
In de ochtend reizen we verder naar een van de beroemdste natuurgebieden ter wereld, het Monteverde Nevelwoud. De weg naar dit indrukwekkende nevelwoud is niet van de beste kwaliteit waardoor de weg er naartoe al een avontuur op zich is. Mos en lianen omwikkelen de hoge bomen en op de grond groeien grote varens. De nevel tussen de bomen maakt het woud klam en vochtig maar creëert tegelijkertijd een sprookjesachtig effect. Voor bromelia's, orchideeën, varens, hertshoorns maar ook kikkers en andere reptielen de ideale thuisbasis.

Dag 8 - Monteverde Nevelwoud 
Vrije dag. Een tocht door het Monteverde Nevelwoud is een betoverende ervaring. Vaak wordt een dagtocht afwisselend met mist, zon en regen bij een gemiddelde temperatuur van zo’n 18 graden. Dit komt door de grote verscheidenheid aan microklimaten die op een hele korte afstand dramatisch van elkaar kunnen verschillen. Het nevelwoud is vooral bijzonder door de enorme variatie in groentinten.

Aan het begin van het park kun je een bezoek brengen aan een kolibrietuin. De kleine prachtig gekleurde vogels vliegen rakelings om je heen op zoek naar nectar en suikerwater. Door de snelle vleugelslag, 15 tot 80 slagen per seconde, kunnen de vogels perfect stil in de lucht hangen.

In het Monteverde Nevelwoud kun je een ‘Skywalk’ maken via hangbruggen die tot wel 35 meter hoog in het nevelwoud gespannen zijn. Je loopt hier af en toe letterlijk met je hoofd tussen wolken en beleeft de natuur op een hele andere manier. Voor de adrenaline liefhebber is daar nog de canopytour (ziplinen). Hijs jezelf in een tuigje en vlieg tussen de bomen van platform naar platform. Of voor de echte durfals: waag de Tarzan sprong!

Dag 9 -Monteverde Nevelwoud - Rincón de la Vieja N.P
Met de bus reis je naar de noordelijk gelegen provincie Guanacaste, waar je aan het eind van de middag aankomt bij Nationaal Park Rincón de la Vieja. Voor veel reizigers een favoriet. De jungle rondom de lodge herbergt prachtige watervallen. Naast wandelen zijn er veel andere optionele activiteiten te ondernemen: paardrijden, raften of tuben, ziplinen en genieten van een ontspannende massage of modderbad.

Dag 10 - Rincón de la Vieja N.P. 
Vrije dag. Voor de avonturier en natuurliefhebber is het Nationaal Park Rincón de la Vieja (op maandag gesloten) een echte 'must'. Het gebied leent zich uitstekend voor korte en lange wandeltochten. Tussen de opstijgende mistflarden en zwaveldampen loop je langs kokendhete, kolkende modderpoelen. Het vulkanische ecosysteem in dit park is al meer dan 600 duizend jaar oud. Het tropisch bergwoud zit vol met exotische vogels en andere diersoorten zoals de tapir, poema’s en jaguars.

Dag 11 - Rincón de la Vieja N.P. - Playa Samara
Eventueel kun je vandaag nog in alle vroegte een ochtendwandeling maken in het Rincón de la Vieja Nationaal Park. Daarna vertrek je naar Playa Samara, een verborgen paradijs aan de Stille Oceaan, gelegen in de meest zonnige streek van het land op het schiereiland Nicoya. Een uitgestrekt strand van 5 km lang dat wordt omgeven door kokospalmen geeft je een heerlijk ontspannen vakantiegevoel.
In de avond kun je in het plaatsje zelf lekker uit eten in een van de leuke restaurantjes. Probeer een van de verse visgerechten uit de Costa Ricaanse keuken zoals ceviche, een koude vissoep.
Dag 12 - Playa Samara
Vrije dag. In de baai van Samara kun je rustig zwemmen in het ondiepe en heldere zeewater. Net voor de kust vind je geweldige koraalriffen vol met kleurrijke vissen. Samara is dan ook een goede plek om te snorkelen. Pak je snorkel en onderwatercamera erbij en zwem door deze prachtige onderwaterwereld. Ook kun je vandaag een bezoek brengen aan het eiland Isla Chora, net voor de kust, om daar te gaan kajakken. Met een beetje geluk spot je onderweg nog een dolfijn!

Dag 13 - Playa Samara
Vrije dag. Je start de dag met een lekker tropisch ontbijtje. Opnieuw kun je vandaag heerlijk ontspannen op het strand of lekker luieren bij het zwembad van het hotel. Maar mocht je liever nog wat van de omgeving zien, dan kun je er ook voor kiezen om met de fiets het achterland te verkennen of om te paard een strandrit te maken. Geniet in de namiddag van de schitterende zonsondergang die de oceaan rood met geel doet kleuren.

Dag 14 - Playa Samara - San José
Vanuit Playa Samara brengt de bus je terug naar San José, het eindpunt van deze reis. Voor het 'Museo Nacional' in San José vindt dagelijks een souvenirmarkt plaats. Hier kun je nog de laatste souvenirs voor thuis kopen. In het 'Museo de Oro' is een prachtige collectie precolumbiaans goud tentoongesteld. In de avond kun je in een van de vele restaurants voor de laatste keer genieten van de Costa Ricaanse keuken.

Dag 15 - Vertrek San José
Afhankelijk van je vertrektijd vlieg je in de ochtend of middag vandaag vanuit San José terug naar huis. Hiermee komt een einde aan een indrukwekkende reis. Pura Vida!

Dag 15 - Aankomst 
Vandaag land je weer op Nederlandse/Belgische/Duitse bodem en kun je terugkijken op een mooie rondreis door Costa Rica.

Verlenging Vierdaagse verlenging Tortuguero Nationaal Park
De reis kan verlengd worden met een vierdaagse verlenging naar het Tortuguero Nationaal Park, één van de belangrijkste broedplaatsen van zeeschildpadden in de wereld.

In San José neem je op dag 15 afscheid van de groep en word je na het ontbijt opgehaald door een Engelstalige gids. De bus brengt je naar een haventje van waaruit de reis verder gaat naar een van de mooiste parken van Costa Rica aan de Caribische kust, Tortuguero. Naast schildpadden ('tortugas' in het Spaans) die hier aan het strand tussen juni en oktober hun eieren komen leggen, kunnen apen, kaaimannen, papegaaien, toekans en veel andere tropische vogels worden waargenomen. Je ziet ze vooral vanuit de bootjes waarmee je door de smalle junglekanalen vaart. Op de laatste dag (dag 18) gaat de reis terug door het Braulio Carillo regenwoud naar San José voor een laatste overnachting alvorens je de volgende dag (dag 19) naar Amsterdam vertrekt. Dag 20 ben je dan weer thuis.

Inclusief: Engelstalige gespecialiseerde gidsen, alle maaltijden, transport per airconditioned bus, boot, en tour door de kanalen van Tortuguero. Entrée Nationaal Park. Alle tours en transport in international gezelschap.  Drie overnachtingen in een fraaie lodge: ruime kamers met ventilator, privé toilet /douche met warm water, zwembad, bar en restaurant.
NB: Optionele avondexcursies zijn mogelijk om de zeeschildpadden te observeren, deze tours zijn niet inbegrepen.

Als je de verlenging naar Tortuguero wilt boeken, geef dat dan op bij je boeking. De kosten hiervoor zijn € 550,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Als je alleen boekt, wordt een eenpersoonskamertoeslag doorberekend als er niemand uit de groep is om een kamer mee te delen. Uiteraard kun je ook zelf kiezen voor een eenpersoonskamer. De toeslag hiervoor is € 115,-.

Aangezien we je terugvlucht moeten aanpassen kunnen er meerkosten voor deze afwijkende vlucht zijn. Na ontvangst van je boeking nemen we contact met je op over de exacte kosten.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €450,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit 

Deze reis is ingedeeld in schaal 1. Om mee te kunnen doen aan alle onderdelen van deze reis, moet je een normale conditie hebben. Het tempo ligt niet al te hoog. De ideale reis om te ontspannen en om op ontdekking te gaan.

Reisafstanden

Luchthaven San Jose - hotel: 20 km / 40 min
San Jose – Cahuita/Puerto Viejo: 200 km / 4 uur
Cahuita/Puerto Viejo – La Fortuna: 290 km / 5 uur
La Fortuna - Monteverde: 125 km / 3,5 uur
Monteverde – Rincón de la Vieja: 140 km / 4 uur
Rincón de la Vieja – Playa Samara: 140 km / 3,5 uur
Playa Samara – San Jose: 250 km / 5 uur
San Jose hotel – luchthaven: 20 km / 40 minuten

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 
Singlereis Costa Rica Natuur & Strand
Singlereis Costa Rica Natuur & Strand

Verblijf

Verblijf Accommodatie Costa Rica SCR

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnacht je in een heel scala van accommodaties. In San José heb je een sfeervol hotel, langs de kust hotels met mooie tuinen en soms een zwembad. Dit zijn eenvoudige, maar comfortabele hotels, waar overnacht wordt in tweepersoonskamers met eigen badkamer. In Rincón de la Vieja slaap je in een gezellige haciënda. Je verblijf tijdens deze reis is op basis van logies.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. 

Reizigers die, zoals velen, alleen boeken, delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om, daar waar aanwezig, een eenpersoonskamer aan te vragen. Je betaalt hiervoor een eenpersoonskamer toeslag.  
Een driepersoonskamer is soms op aanvraag mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat het dan gaat om een kamer met twee tweepersoonsbedden, wat betekent dat de bedden gedeeld worden.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie Costa Rica SCR
Accommodatie Costa Rica SCR

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

moeilijheidsgraad SCR
Zwaarte van de reis Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld:Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten.De rondreis door Costa Rica valt in categorie A. Om aan alle onderdelen van deze reis mee te doen, moet je een redelijke conditie hebben. Vooral de soms pittige wandelingen in Nationale Parken en eventuele vulkaanbeklimmingen nabij Rincón vergen wel iets van de reiziger. Het tempo ligt echter niet al te hoog en het is een ideale reis om te ontspannen en zelf op ontdekking uit te gaan. De reistijden zijn op enkele uitzonderingen na niet heel erg lang en de hotels over het algemeen comfortabel. Houd er rekening mee dat de reizen door ontwikkelingslanden gaan, met een veel lagere levensstandaard dan wat je thuis gewend bent. Verder is het mogelijk dat er door het weer of door slecht wegenonderhoud wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en we moeten afwijken van de route. Een flexibele en positieve instelling is dan ook even belangrijk als lichamelijke fitheid.

Wel inbegrepen

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • Toeristenbelasting
  • vergroeningsproject Justdiggit
  • Brandstofheffing
  • Handbagage
  • Internationale vlucht
  • Luchthavenbelastingen
  • Ruimbagage
  • Alle transport met AC (mini) bus

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden
  • Alle entreegelden
  • Optionele excursies
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €27,50
  • Eventuele lokale vertrekbelasting
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
Singlereis Costa Rica Natuur & Strand
Singlereis Costa Rica Natuur & Strand

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
27-04-2024 12-05-2024 16 € 2995,00 18-45 jaar
27-04-2024 12-05-2024 16 € 3524,00 18-45 jaar
12-07-2024 27-07-2024 16 € 2837,00 25-35 jaar
12-07-2024 27-07-2024 16 € 3366,00 25-35 jaar
19-07-2024 03-08-2024 16 € 3017,00 18-65 jaar
19-07-2024 03-08-2024 16 € 3546,00 18-65 jaar
03-08-2024 18-08-2024 16 € 3331,00 18-45 jaar
03-08-2024 18-08-2024 16 € 3860,00 18-45 jaar
07-09-2024 22-09-2024 16 € 2475,00 25-35 jaar
07-09-2024 22-09-2024 16 € 3004,00 25-35 jaar
19-10-2024 03-11-2024 16 € 2559,00 18-45 jaar
19-10-2024 03-11-2024 16 € 3088,00 18-45 jaar
02-11-2024 17-11-2024 16 € 2721,00 18-65 jaar
02-11-2024 17-11-2024 16 € 3250,00 18-65 jaar
21-12-2024 05-01-2025 16 € 3129,00 18-45 jaar
21-12-2024 05-01-2025 16 € 3658,00 18-45 jaar