Singlereizen.nl

Singlereis Colombia Cultuur & Strand

Welkom in Colombia, maak kennis met de hartelijke en vriendelijke Colombianen! Indrukwekkende landschappen, groene koffieplantages, koloniale dorpjes, vele activiteiten, swingende muziek en heerlijk eten. Maar ook op de tropische stranden is het goed vertoeven! Het is dé perfecte plek om de Caribische sfeer aan te voelen, te relaxen op het strand en de dagen rustig (of juist actief!) door te brengen. Deze afwisselende reis met veel individuele vrijheid laat je al het moois zien wat Colombia te bieden heeft! 

Vanuit Amsterdam vlieg je naar Bogatá, de hoofdstad van Colombia. De stad biedt een grote verscheidenheid aan cafés en restaurantjes, voornamelijk in de Zona Rosa. Verder kun je één van de interessante musea bezoeken en vormt het dus een prima startpunt voor het begin van je reis door Colombia. Hierna vervolg je je reis naar Villa de Leyva, een kleine koloniale plaats met één van de grootste pleinen van het continent: de Plaza Mayor. De volgende bestemming die je aandoet is San Gil, de Avonturenhoofdstad van Colombia. Dit is 'the place to be' als je van natuur en avontuur houd! Je kunt hier veel verschillende avontuurlijke excursies doen zoals raften en mountainbiken. Verder ga je nog naar de koffieregio, Tayrona National Park en eindig je de reis in het kleurrijke en koloniale Cartagena. 

Reken maar dat je na deze reis een beetje verliefd bent geworden op Colombia en gauw nog eens terug wilt!

Singlereis Colombia Cultuur & Strand
Singlereis Colombia Cultuur & Strand

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Bogotá

Bij aankomst op de luchthaven van Bogotá word je opgehaald door de reisbegeleider die je naar het hotel in het centrum van de stad brengt. De hoofdstad van Colombia werd in 1538 gesticht door de Spanjaarden en ligt geografisch in het midden van het land. Het vormt zo een perfecte basis om je Colombia rondreis te beginnen!

Dag 2 - Bogotá
Vrije dag. Begin de dag door met een kabelbaan de Monserrate op te gaan om te genieten van het schitterende uitzicht. Plaza Bolivar is het centrale plein van Bogotá. Het wordt omringd door historische gebouwen als de kathedraal en het gemeentehuis.

La Candelaria is het mooie historisch centrum waar je, zoals het een goed Rooms - Katholiek land betaamt, struikelt over de prachtige barokke kerken. De stad biedt een grote verscheidenheid aan cafés en restaurantjes, voornamelijk in de Zona Rosa. Verder kun je één van de interessante musea bezoeken, waarvan het Museo de Oro (Goudmuseum) en de Fundacion Botero (de beroemdste schilder van Colombia) wellicht de bekendste zijn.

Dag 3 - Bogota - Villa de Leyva via Ráquira
Vandaag rijden we per bus (in totaal 5 uur) richting Villa de Leyva, onderweg maken we een stop in het sfeervolle en kleurrijke Ráquira, het keramiek-dorpje van Colombia. Hier kan je naast keramiek ook zo’n beetje alle andere souvenirs kopen die je je maar kunt voorstellen. 

Villa de Leyva is een kleine koloniale plaats met één van de grootste pleinen van het continent: de Plaza Mayor. Je waant je in een van de beroemde boeken van Gabriel Garcia Marquez! Je maakt hier al snel kennis met de hartelijke en vriendelijke Colombianen. Slenter op je gemak langs de kerken, restaurants en winkeltjes. Je kunt in de omgeving het bijzondere terracotta huis bezoeken. Dit recent gebouwde architectonische wonder is geheel gemaakt van klei en een kruising tussen Gaudi en een hobbitwoning.

Dag 4 - Villa de Leyva
Vrije dag. Je kunt heerlijk rondslenteren in het plaatsje zelf maar je kan ook te paard de omgeving van Villa de Leyva bewonderen, waarbij je onderweg een astronomisch observatorium uit de Muisca-cultuur bezoekt. Wandelen is ook mogelijk in de omgeving van Villa de Leyva, waarbij je een waterval aandoet.

Dag 5 - Villa de Leyva - San Gil
Vandaag reizen we per bus in ongeveer 5 uur naar San Gil. Deze plaats staat bekend als “De Avonturenhoofdstad van Colombia” en is 'the place to be' als je van natuur en avontuur houd! Het dorpje is omringd door prachtige natuur, geniet van de immense bergen, prachtige watervallen, eindeloze grottenstelsels en vele rivieren. In de omgeving kan je diverse activiteiten ondernemen zoals wandelen, pittige hikes, raften, mountainbiken en grotten verkennen. 

Dag 6 -  San Gil
Vrije dag. Naast de vele activiteiten die je hier kan ondernemen is het plaatsje San Gil zelf ook de moeite waard. Bezoek de binnenstad waar je de klassieke Spaanse balkons en de koloniale en republikeinse architectuur kan bewonderen. Ook leuk om te bezoeken is het Gallineral Park, een prachtig groen en rustig park gelegen aan de oever van de Fonce-rivier.

In de avond kan je een van de specialiteiten van San Gil proberen: de “hormuigas culonas” (mierenkontjes). Het klinkt gek maar schijnt verrassend lekker te zijn, helemaal in combinatie met een koud biertje.

Dag 7 - San Gil / Excursie Barichara
Je gaat vandaag Barichara bezoeken (vervoer is inbegrepen). Barichara is een van de vele erfgoedsteden die als “mooiste dorpjes van Colombia” worden beschouwd. Het heerlijke klimaat, de geplaveide straatjes en de artistieke sfeer maken van Barichara een prachtig dorpje om te bezoeken voor een dagje. Slenter door de straatjes, ga op een van de gezellige terrasjes zitten en geniet van de heerlijke Colombiaanse keuken.

Dag 8 - San Gil
Vrije dag. Er zijn activiteiten voor mensen van alle leeftijden en San Gil is een ideale plek om je helemaal te kunnen verdiepen in de natuur! Nog een middagje fietsen of wandelen? Of liever een adrenaline rush en gaan Paragliden? Hiervoor moet je wel stalen zenuwen hebben... ren met een parachute zo hard als je kan de berg af en zweef samen met vogels hoog in de lucht. Durf jij?

Dag 9 - San Gil - Girón via Chicamocha Cañon
Vanuit San Gil reizen we in ongeveer 3 uurtjes naar Girón waar we ook zullen overnachten. We reizen via de indrukwekkende Chicamocha-kloof, het is de een-na-grootste canyon ter wereld! Wat een uitzichten heb je hier, adembenemend!

Dag 10 - Girón - Santa Marta via Bucamaranga
In de loop van de avond reis je met een comfortabele openbare nachtbus van Bucamaranga naar Santa Marta, waar je de volgende ochtend aankomt. 

Santa Marta is de perfecte uitvalsbasis om de diversiteit van de Caribische kust te ontdekken. De stad ligt namelijk niet alleen aan de noordelijke kust, maar ook aan de voet van het gebergte Sierra Nevada de Santa Marta. Ook is het leuk om door het centrum van Santa Marta te wandelen, waar je de kathedraal en andere historische bouwwerken kunt bewonderen.

Dag 11 - Santa Marta / Optionele excursie: Tayrona Nationaal Park
Vroeg in de ochtend kom je aan in Santa Marta. Het Tayrona Nationaal Park ligt vlakbij Santa Marta aan de Caribische kust. Je kunt vandaag een optionele excursie maken naar dit park. Schitterende witte stranden maken dit tot de mooiste kustlijn van Zuid-Amerika. Brulapen, arenden, condors, leguanen en zelfs de jaguar kun je in het park aantreffen. Voor de kust strekt het koraalrif zich eindeloos uit, waardoor de zee schitterende kleuren aanneemt. Je kan hier een wandeling door de jungle maken, met als beloning een heerlijk ongerept strand. Turquoise zee, palmbomen en witte stranden, veel Caribischer dan dit word het niet!

Let op: Tayrona National Park is ieder jaar een aantal weken gesloten. In deze weken zal de (inheemse) bevolking het park ecologisch en spiritueel reinigen. Het is nog niet duidelijk wanneer het park dicht is in 2022. Houd de officiële website van het park dus goed in de gaten, mocht je een reis naar Colombia gaan plannen! 

Dag 12 - Santa Marta - Palomino
Vandaag een kort reisdagje! Je rijd in ongeveer 1,5 uur van Santa Marta naar het Caribische hippie-achtige plaatsje Palomino. Prachtig gelegen aan idyllische stranden is het nauwelijks een dorpje te noemen, eigenlijk is het meer een lange straat met restaurantjes en winkeltjes. Bezoekers sluiten Palomino in hun hart, het is een perfecte plek om tot rust te komen, lekker te eten en te genieten van de Caribische sfeer.

Dag 13 - Palomino
Vrije dag. Een dagje tot rust komen aan het strand of een lange wandeling door de jungle maken om het voormalige indianendorp El Pueblito te zien (alleen als je een goede conditie hebt en indien het pad toegankelijk is!).
Ook kan je vanuit hier gaan tuben (met een rubberen band dobberen) op de Palomino rivier, ontzettend leuk om te doen!

Dag 14 - Palomino
Vrije dag. Alle tijd om te luieren, zwemmen, een boek te lezen of door te lopen naar andere, misschien nog wel mooiere, stranden.

Dag 15 - Palomino - Minca
Vandaag reizen we in 2,5 uur naar het hoger gelegen plaatsje Minca. Het dorpje ligt op ongeveer 600 meter hoogte en heeft daarmee ook een iets koeler klimaat. Deze plaats wordt gekenmerkt door de verbazingwekkende biodiversiteit die er te vinden is. De omringende jungle maakt het mogelijk om op zoek te gaan naar prachtige landschappen, watervallen en allerlei soorten diertjes, vooral vogels. Tijdens je verblijf kan je vogels gaan spotten, bijzondere wandelingen maken langs prachtige uitkijkpunten of zwemmen in een van de vele verfrissende beekjes. Geniet van de rust in de natuur.

Dag 16 - Minca
Vrije dag. Minca is een ideale uitvalbasis om te ontsnappen aan de drukte aan de Caribische kust. Bezoek 'Mirador Los Pinos' vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de bergen en over het bergdorpje. 

Minca staat ook erg bekend om de koffieproductie. In de buurt kan je een finca bezoeken, een rondleiding krijgen, alles te weten te komen over de koffieplantages van deze regio en natuurlijk ook de koffie proeven!

Dag 17 - Minca - Cartagena
In de ochtend vertrek je naar Cartagena, waar je na ongeveer 6 uur rijden in de middag aankomt bij je hotel gelegen in de levendige en volkse wijk Getsmani! 

Cartagena is één van de mooiste steden van Colombia. Het historische centrum van de stad is UNESCO werelderfgoed. Gelegen aan de Caribische zee wordt het beschermd door verscheidene forten die oorspronkelijk zijn gebouwd ter verdediging tegen piraten. 

Verdwaal in het centrum in de kleurrijke steegjes en kleine straatjes, bewonder de met bloemen overgroeide balkons van de prachtige huizen en laat je verfrissen door de heerlijkste vruchtendrankjes die op iedere hoek worden verkocht. Vrouwen zitten op veranda's op schommelstoelen en roken een sigaar, overal hoor je muziek. Echte Caribische sferen dus, met veel lekker eten zoals verse vis, curry en zeer veel kokos. 

Dag 18 - Cartagena / Optionele excursie: Islas del Rosario
Vandaag kun je een optionele boottocht maken naar Islas del Rosario. De Islas del Rosario vormt een groep van 27 kleine koraaleilandjes die zich zo'n 35 kilometer voor de kust van Cartagena uitstrekken. Sommige eilandjes zijn zo klein dat er slechts één huis op past. De zee neemt hier kleuren aan die variëren van turquoise tot paars. Niet verwonderlijk dus dat je je hier te buiten kunt gaan aan allerlei watersporten als snorkelen en duiken. Terug in Cartagena kun je genieten van de Colombiaanse gastvrijheid. Heerlijke restaurants en leuke barretjes vind je in deze stad in overvloed.

Dag 19 - Cartagena
Vrije dag. Naast het bezoeken van de diverse musea, kloosters en kerken is het vooral een plek om lekker rond te slenteren. Ook het San Felipe fort, aan het eind van de 11 kilometer lange stadsmuur is een bezoekje waard.
Geniet de laatste dag in Colombia nog van het mooie strand, het heerlijke eten en de fijne Caribische sfeer. Nog een dagje om te zwemmen en zonnen aan de Caribische kust!

Dag 20 - Cartagena, vertrek
Vandaag is de laatste dag van je rondreis door Colombia aangebroken. Afhankelijk van je vertrektijd kun je nog even door Cartagena slenteren, een laatste kopje Colombiaanse koffie drinken op een van de terrassen óf nog wat laatste souvenirs inslaan. De transfer brengt je naar de luchthaven van Cartagena voor de terugvlucht naar huis. Wat waren het drie onvergetelijke weken!

Let op: voor deze reis maken we vaak gebruik van vluchten via de Verenigde Staten. Een ESTA is dan verplicht. Tevens komt het voor dat je op de terugreis twee keer moet overstappen.

Dag 21 - Aankomst
Je komt weer thuis. Een beetje verliefd geworden op Colombia? Kom dan gauw terug!

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €300,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Om mee te kunnen doen aan alle onderdelen van deze reis, is het belangrijk om fit te zijn. Daarnaast is het nodig om een flexibele en positieve instelling te heben door de soms lange reisdagen.

Reisafstanden
Luchthaven Bogota - hotel: 15 km (1 uur)
Bogota – Villa de Leyva: 165 km (3,5 uur)
Viellavieja- San Gil: 165 km (4,5 uur)
San Gil - Barichara: 50 km (1,5 uur)
San Gil- Giron: 120 km (3 uur)
Giron – Santa Marta: 539 km (9-12 uur)
Santa Marta- Palomino: 85 km (1,5 uur)
Palomino - Minca: 90 km (2,5 uur)
Minca - Cartagena : 255 km (5,5 uur)
Cartagena hotel – luchthaven: 6 km (0,5 uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Deze kun je ter plaatse bijboeken bij de reisleiding. De genoemde prijzen gelden als richtlijn.

  • Bogota - Fietstour, €27 (duur halve dag) 
  • Bogota - Stadstour, €15 (duur halve dag) 
  • Cartagena - Islas del Rosario (duur halve dag) 
  • Cartagena - Stadstour, €14 (duur halve dag) 
  • Minca - Koffietour, €52 (duur ongeveer 4 uur) 
  • Minca - Natuurreservaat El Dorado, €20 (duur 4 uur) 
  • Polomino - Tuben, €31 (duur 1,5 uur) 
  • San Gil - Rafting Rio Fonce, €21 (duur ongeveer 4 uur) 
  • Santa Marta - Tayrona Nationaal Park, €80 (duur hele dag) 
  • Villa de Leyva - Bustocht omgeving, €16 (duur halve dag) 
  • Villa de Leyva - Paardrijdtocht, €50 (duur ongeveer 3 uur) 
Singlereis Colombia Cultuur & Strand
Singlereis Colombia Cultuur & Strand

Verblijf

Verblijf Accommodaties Colombia

Beschrijving

Je overnacht in eenvoudige middenklasse hotels met veelal eigen toilet en douchegelegenheid. Je verblijf is op basis van logies en ontbijt. In Minca is het mogelijk dat de groep in twee verschillende (gelijkwaardige) accomodaties verblijft. 

Houd er rekening mee dat wanneer je verblijft in 2 tweepersoonskamers wij ons best doen om kamers bij elkaar te reserveren. Wij kunnen dit echter niet garanderen.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Enkele geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. De geplande accommodaties in Armenia, Popayan, San Agustin beschikken niet over wifi. Ook is er geen wifi verbinding mogelijk in de Tatacoa woestijn.

Het is mogelijk om, daar waar aanwezig, een eenpersoonskamer aan te vragen. Je betaalt hiervoor een eenpersoonskamertoeslag.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodaties Colombia
Accommodaties Colombia

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Bijkomende kosten en zakgeld Colombia cultuur en strand
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen. Wij adviseren voor deze reis om € 250,- pp zakgeld per week te rekenen.Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de eenpersoonskamertoeslag van € 499,-

Moeilijkheidsgraad Colombia cultuur en strand
Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld: Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten.Deze reis valt in categorie: B. Deze reis is door ieder enigszins fit persoon te maken. Hou er wel rekening mee dat de reis door een ontwikkelingsland gaat, met een veel lagere levensstandaard dan wat je thuis gewend bent. Hotelkamers kunnen wat minder comfortabel zijn, de elektriciteit kan uitvallen of er kan alleen koud water zijn, terwijl je graag een warme douche zou willen hebben. Sommige reisdagen zijn lang. Verder is het mogelijk dat door het weer of slecht wegenonderhoud wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en we moeten afwijken van de route. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan lichamelijke fitheid.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Colombia Cultuur & Strand
Singlereis Colombia Cultuur & Strand

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer