Singlereizen.nl

Singlereis Bezoek Kerstmarkt in Duitsland

Gezelligheid en ontspanning, daar draait het om tijdens dit 3-daags weekendje weg in het Duitse Teutoburgerwoud. Je verblijft in een heerlijk 4-sterren hotel, dat midden in de bossen gelegen is, in een omgeving die bekend staat om zijn goede wandelmogelijkheden en de vele dingen die er te zien en te doen zijn.

Op zaterdag bezoeken we gezamelijk de sfeervolle kerstmarkt van Paderborn, die in het centrum voor de Dom-kathedraal van de stad te vinden is. Struin tussen de vele kraampjes op zoek naar leuke kerstversiering en cadeautjes, geniet van een warme glühwein of probeer één van de culinaire hoogstandjes, zoals worst op een houtskoolgrill, Westfaalse ham, verse aardappelpannenkoeken of kaasspecialiteiten.

Naast dit uitje naar de kerstmarkt kun je heerlijk wandelen in de bossen rondom het hotel. Een bezoek aan de bijzondere rotsformaties van de Externsteine, die op loopafstand van het hotel liggen, mag eigenlijk niet ontbreken.

Om totaal te kunnen ontspannen heeft het Waldhotel Bärenstein alles in huis: een heerlijke wellness center met ruim binnenzwembad, Finse sauna, stoombad, sanarium en mooie relaxruimtes. Als gast van dit hotel kun je hiervan kosteloos en onbeperkt gebruik maken. Daarnaast kun je tegen betaling kiezen voor één van de vele schoonheidsbehandelingen of massages in de beautysalon.

Ontbijt en diners inbegrepen
’s Ochtends begin je de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet, dat tussen 7 en 11 geopend is, waarbij je kunt kiezen uit vele regionale producten.
In de avond kun je uitgebreid met elkaar genieten van een heerlijk 4-gangendiner. De veelzijdige keuken kookt met verse producten uit de regio en zet specialiteiten voor die passen bij het seizoen. Of je nu houdt van vlees, vis of liever vegetarisch eet, er is voor ieder wat wils, want elke avond kun je kiezen uit maar liefst vier verschillende hoofdgerechten.

Verder beschikt het hotel over een sfeervolle hotelbar met openhaard waar je in alle rust met de groep, desgewenst tot in de late uurtjes, kunt genieten van elkaars gezelschap en een heerlijk drankje.

Kortom tijdens deze reis zijn alle ingrediënten voor een gezellige en ontspannen minivakantie aanwezig en ben je verzekerd van een heerlijk weekend en nieuwe vriendschappen!

Singlereis Bezoek Kerstmarkt in Duitsland
Singlereis Bezoek Kerstmarkt in Duitsland

Activiteiten

Op de aankomstdag, vrijdag 1 december, ben je vanaf 15.00 uur van harte welkom in Waldhotel Bärenstein.
Uiterlijk om 11 uur ’s ochtends dien je op de vertrekdag, zondag 3 december, je hotelkamer weer te verlaten.

Zaterdag 2 december
Bezoek aan de sfeervolle Kerstmarkt van Paderborn.

Externsteine (Horn-Bad Meinberg)
Al vanaf de steentijd zijn mensen gefascineerd door de tot 40 meter hoge, bizar gevormde puntrotsen, die in een rij uit de normaal gesproken vlakke bodem omhoog steken.
Tijdens een rondleiding ontdek je de cultische en religieuze betekenissen van deze zandsteenformaties door de eeuwen heen en bekijk je het kruisneming-reliëf, dat rond 1150 is ontstaan. Dit is één van de eerste en belangrijkste christelijke monumenten in Noordwest-Europa. Als afsluiter kun je - na een korte klimpartij - genieten van het prachtige uitzicht vanaf één van de uitkijktorens.

Wandelen
Met twee natuurparken en veel goed gemarkeerde wandelroutes is Teutoburgerwoud een ideaal wandelgebied. Maar liefst vier wandelroutes lopen vlak langs het hotel, waaronder de Hermannshöhen, één van de beste wandelroutes van Duitsland.

Singlereis Bezoek Kerstmarkt in Duitsland
Singlereis Bezoek Kerstmarkt in Duitsland

Verblijf

Verblijf Waldhotel Bärenstein

Beschrijving

Dit moderne 4-sterren hotel ligt midden in het groene hart van het Teutoburgerwoud, dichtbij de Duitse stad Paderborn en biedt alle faciliteiten voor een ontspannen en gezellig verblijf.

Waldhotel Bärenstein, al meer dan een eeuw een familiebedrijf, is een echt wellness hotel met fitnessruimte, mooi binnenzwembad, sauna, stoombad en stijlvolle relaxruimtes. Onbeperkt toegang tot deze ontspanningsruimtes is uiteraard bij de prijs inbegrepen. In de beautysalon, kun je tegen betaling een keuze maken uit vele schoonheidsbehandelingen en massages.

Het hotel heeft 74 mooie kamers, waarvan maar liefst 31 eenpersoons, verdeeld over vijf verdiepingen die met een lift toegankelijk zijn. In meerdere restaurantruimtes kun je van een goede Duitse keuken genieten en in de gezellige hotelbar met openhaard of op het grote terras met zicht op het bos kun je uitgebreid ontspannen onder het genot van een drankje.

Hotelvoorzieningen
• 24-Uurs receptie
• Lift
• Diverse restaurants
• Gezellige hotelbar met openhaard
• Buitenterras
• Grote tuin
• Wellness center met ruim binnenzwembad, Finse sauna, stoombad en relaxruimtes
• Badjassen en handdoeken zijn kosteloos bij de receptie af te halen
• Beautysalon waar diverse massages en schoonheidsbehandelingen tegen betaling mogelijk zijn
• Fitnessruimte
• Gratis parkeergelegenheid

Kamers
• Badkamer met douche of ligbad, wastafel, toilet en föhn
• Kluisje
• Televisie
• Telefoon
• Bureau
• Minibar (tegen betaling)
• Gratis WiFi-internet
• Meeste kamers met balkon of terras

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Waldhotel Bärenstein
Waldhotel Bärenstein

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+
Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Reisbegeleiding
Tijdens deze reis is Nederlandstalige reisleiding aanwezig, waarop je indien nodig 24 uur per dag een beroep kunt doen. Vaak reist deze vanaf de luchthaven van vertrek met de groep mee, maar het kan ook voorkomen dat hij/zij al op de plaats van bestemming is. Deze gastheer of -vrouw begeleidt alle groepsactiviteiten en zal bijvoorbeeld de uitleg van een Engelstalige gids in het Nederlands vertalen als dat nodig zou zijn. Maak je dus niet druk als je je vreemde talen niet zo goed beheerst. Hij of zij kan je desgewenst ook handige tips geven en je adviseren over hoe je je vrije tijd ter plaatse zou kunnen besteden.

Benodigde reisdocumenten voor EU
Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Bezoek Kerstmarkt in Duitsland
Singlereis Bezoek Kerstmarkt in Duitsland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer