Singlereizen.nl

Singlereis Avontuurlijk in Fins Lapland

Tijdens de Lapland winterreis maak je een ontdekkingsreis door het winterwonderland van Finland. Een geweldige bestemming voor alle actievelingen en sneeuwliefhebbers onder ons. Geniet van de stiltes en de magische wereld om je heen. Ga mee op een onvergetelijke husky sleetocht. Trek je sneeuwschoenen aan en stap door het dikke pak sneeuw het Oulanka National Park in. Ga in het donker op zoek naar het magische noorderlicht en je wordt betoverd door dit bijzondere fenomeen. Laat het dagelijkse leven aan je voorbijtrekken: de echte ontspanning vind je buiten in de sneeuw.
Singlereis Avontuurlijk in Fins Lapland
Singlereis Avontuurlijk in Fins Lapland

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Kuusamo
Trek je warme kleding aan want vandaag vertrek je richting het noorden van Finland: Lapland! Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht en reis je direct door naar het hotel in Kuusamo dat net onder de poolcirkel ligt. Een winters wonderschone week staat je vanaf morgen te wachten!

Dag 2 - Wandeling Oulanka National Park
Geen tijd om stil te zitten, want er is genoeg te doen! Vandaag ontdek je het Nationale Park Oulanka op speciale sneeuwschoenen. Nadat je bent voorzien van de uitrusting vertrek je naar het nationale park. Het Oulanka Nationaal Park is een grote wildernis met rivieren in kloven, stroomversnellingen en watervallen. Ook is Oulanka een van de rijkste gebieden wat betreft dieren en planten. De lokale gids vertelt je graag alles over de flora en fauna die hier te vinden is. De rivier Millykoski is een van de grote rivieren die stroomt door het Oulanka Nationaal Park, via een van de vele hangbruggen is het mogelijk om naar de overkant van de rivier te komen. Warme chocolademelk en zoet gebak wachten je op aan het einde van de wandeling. Langzaam warm je weer op.

Dag 3 - Kuusamo
Vandaag heb je een vrije dag en is het mogelijk om optioneel een spannende sneeuwscootertocht te maken. Ervaar hoe het is om een krachtige sneeuwscooter te besturen, iets wat je in Nederland en België niet zomaar doet. Vergeet niet om je rijbewijs mee te nemen mocht je de sneeuwscooter willen besturen. Zit je liever achterop bij iemand? Dan is dat ook mogelijk. Tussen het cruisen door is er tijd voor een korte koffiepauze. Besneeuwde boomtoppen wisselen zich af met uitgestrekte velden met een dik pak sneeuw.

Liever iets minder krachtigs besturen? Dan is het ook mogelijk om met een fat-bike de omgeving te ontdekken. De grote dikke banden maken het mogelijk om door de sneeuw te fietsen. Een echte ervaring op zich!

Dag 4 - Noorderlichtzoektocht
Opnieuw begin je de dag met wat vrije tijd. Neem de tijd om heerlijk te ontspannen, wandel door de omgeving, neem een duik in de spa van het hotel of ga mee op een van de optionele excursies. Na een ontspannen dag is het ’s avonds tijd voor een nieuw avontuur. Trek je sneeuwschoenen aan en maak je klaar om het Noorderlicht achterna te gaan. In het donker wandel je door open vlaktes op zoek naar het Noorderlicht. Met een beetje geluk spot je de dansende kleuren en lijnen die een overweldigend effect geven op de sterrenhemel. Wel blijft het een natuurfenomeen en is een garantie op het zien van het Noorderlicht helaas onmogelijk. De lokale gids neemt je mee naar de beste spots om het Noorderlicht te spotten. Vergeet in elk geval niet om je camera mee te nemen, want als je het Noorderlicht eenmaal spot wil je dit zeker vastleggen voor thuis!

Dag 5 - Bezoek husky boerderij en husky safari
Voor veel reizigers is deze dag het hoogtepunt van de reis, op safari met een horde husky’s! Een ultieme excursie die tijdens je reis naar Lapland dan ook niet mag ontbreken. Na het ontbijt maak je je klaar voor een tocht door de sneeuw. Als eerste maak je een stop bij een boerderij waar de husky’s worden verzorgt. De eigenaren vertellen je graag meer over deze buitengewone enthousiaste viervoeters. Hun passie en ervaring met de dieren straalt ervan af. Na de uitleg doe je je warme muts op en maak je je klaar voor een 10 km lange trektocht. Glijd door de wildernis en luister naar een uniek geluid: de poten van de honden die de ongerepte sneeuw doen knarsen (de poten knarsen niet, de sneeuw knarst). Onderweg zijn er pauzes voor koffie en snacks. De sleetocht kan er af en toe best hard en hobbelig aan toe gaan, dus houd je goed vast. Na de husky sleetocht reis je terug naar het hotel om bij de openhaard na te genieten van deze onvergetelijke ervaring.

Dag 6 - Traditioneel ijsvissen
Vandaag is het tijd om een echte Finse hobby uit te proberen, ijsvissen! Met een busje word je naar de kust van een lokaal meer gebracht vanwaar je verder op sneeuwschoenen het ijs op gaat. Onder begeleiding van een lokale gids, boor je een gat in het ijs en kun je beginnen met vissen. Met een beetje geluk heb je beet en haal je jouw eigen vis binnen. De gids leert je hoe je de vis moet bereiden bij een zelf gemaakt open vuur. Kijk en leer meer over de Finse gewoontes.

Dag 7 - Vertrek Kuusamo
Helaas is het na een week vermaak in de sneeuw weer tijd om naar huis te gaan. Je neemt afscheid van je apartement, de besneeuwde boomtoppen, de uitgestrekte witte velden en de warme chocolademelk. Afhankelijk van je vluchtschema word je opgehaald en naar de luchthaven in Kuusamo gebracht om weer terug te vliegen. Alle hoogtepunten van deze Finland rondreis zorgen ervoor dat je je energiek en verfrist zult voelen, en met onbeschrijfelijke herinneringen weer terug naar huis gaat.

Door wisselende weersomstandigheden kan het voorkomen dat de volgorde van de beschreven activiteiten in het dag tot dag programma afwijken van het programma ter plaatse. De lokale reisbegeleider besluit ter plaatse op welke dagen welke activiteiten het beste kunnen plaatsvinden (de volgorde van beschreven activiteiten kan dus afwijken).

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €350,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Voor deze reis is het belangrijk dat je goed voorbereidt op reis gaat en zorgt dat je kleding meeneemt die goed beschermen tegen de kou. Het meenemen van thermokleding en een waterdichte jas zijn aan te raden. Deze reis is goed te maken met een normale lichamelijke conditie. 

Reisafstanden
Luchthaven Kuusamo - Kuusamo (15 min)
Luchthaven Rovaniemi - Kuusamo: 199 km (2 uur en 30 min)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Als je hieraan wilt meedoen, moet je deze opgeven bij boeking van je reis. De genoemde prijzen gelden als richtlijn. 

  • Kuusamo - Rivier drijven, €80 (duur 2 tot 3 uur) (opgeven bij boeking)
  • Kuusamo - Sneeuwscootersafari, €95 (duur 3 uur) (opgeven bij boeking) 
Singlereis Avontuurlijk in Fins Lapland
Singlereis Avontuurlijk in Fins Lapland

Verblijf

Verblijf Accommodatie SFK

Beschrijving

Bij de selectie van onze hotels hebben we vooral gelet op locatie, hygiëne en sfeer. Je slaapt tijdens de reis in sfeervolle appartementen, met eigen badkamer en privé sauna per appartement. De appartementen zijn voorzien van een keuken, zitgedeelte, 1 tweepersoonsbed en 2 losse bedden. Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een appartement met maximaal één andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. De overnachtingen zijn op basis van logies.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Veel hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SFK
Accommodatie SFK

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

  • Overnachtingen in appartementen op basis van logies
  • Privé sauna per appartement
  • Bezoek husky boerderij en husky safari van 10km
  • Bezoek Oulanka National Park
  • Noorderlichtzoektocht op sneeuwschoenen
  • Traditioneel ijsvissen
  • Wandeling op sneeuwschoenen
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • Toeristenbelasting
  • vergroeningsproject Justdiggit
  • Winteruitrusting tijdens de vooraf geplande excursies (wanten, overall en winterlaarzen)
  • Brandstofheffing
  • Handbagage
  • Internationale vlucht
  • Luchthavenbelastingen
  • Ruimbagage
  • Alle transport met (mini)bus

Niet inbegrepen

  • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
  • Optionele excursies
  • Overige entreegelden
  • Thermokleding
  • Toegang tot zwembad en spa
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €27,50
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
Singlereis Avontuurlijk in Fins Lapland
Singlereis Avontuurlijk in Fins Lapland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
23-12-2024 29-12-2024 7 € 2733,00 18-45 jaar