Singlereizen.nl

Singlereis Avontuur & Actief Franse Pyreneeën

Ik hoor je denken…niet weer naar Frankrijk... Maar wist je dat Frankrijk meer te bieden heeft dan alleen het strand en de drukke steden? Tijdens de 8-daagse Frankrijk reis ontdekken we de hoge bergen en woeste canyons van de Franse Pyreneeën. Ben jij klaar voor adrenaline op niveau? 

Deze actieve singelreis is een toffe combinatie van avontuurlijke verfrissende activiteiten in een lekker warm klimaat. Iedereen krijgt zijn eigen sfeervol ingerichte tent, die je met niemand moet delen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het bereiden van de maaltijden. Die worden de hele week heerlijk voor ons verzorgd en zijn inclusief!

We zijn in het canyoning paradijs van Europa en daarom gaan we ons daar zeker aan wagen. We houden rekening met elkaar zijn conditie en grenzen, zodat de reis voor iedereen uitdagend is. Naast deze activiteit zijn ook het mountainbiken, hiken, overnachten in een bivak en de Via Ferrata hoogtepunten van de reis in de Franse Pyreneeën. Na een inspannende activiteit is het tijd om heerlijk te ontspannen met een drankje en een lekkere maaltijd.

Onze Nederlandstalige reisbegeleider laat jou de mooiste plekjes van deze avontuurlijke bestemming zien. De activiteiten worden telkens begeleid door ervaren en gediplomeerde lokale (Nederlandssprekende) begeleiders. Natuurlijk neemt onze eigen reisbegeleider ook deel aan deze activiteiten. Zoals je van ons gewend bent, maken we ook tijd vrij voor individuele vrijheid. Lekker zwemmen in de rivieren, in het zwembad bij de camping of heerlijk een boek lezen in de hangmat? Alles mag tijdens deze vakantie.

Ben jij klaar voor hoge bergen, een zonnetje tijdens de verfrissende activiteiten en heerlijk eten? Boek dan nu deze avontuurlijke Frankrijk vakantie. Check het hele reisprogramma op de volgende pagina en zet de data alvast in je agenda. Zien we jou deze zomer in Frankrijk?

Singlereis Avontuur & Actief Franse Pyreneeën
Singlereis Avontuur & Actief Franse Pyreneeën

Activiteiten

Dag 1 - Buenas Dias…
Huh.. dat is toch Spaans? Yes, you are right! We verzamelen vandaag op de luchthaven van Rotterdam, om vervolgens te vliegen op Girona (Spanje). Het Spaanse avontuur duurt maar even, want we worden op de luchthaven opgepikt om vervolgens 1,5 uur later aan te komen op ons basiskamp in de Franse Pyreneeën. De tenten worden ons toegewezen en zijn klaar voor de 1e nacht in de bergen…

Dag 2- Bonjour singles!
Na een heerlijke nachtrust in onze sfeervolle tent wacht het ontbijt al op ons. Vandaag staan de eerste activiteiten op het programma. In de ochtend gaan we de Via Ferrata doen, ’s middags bezoeken we de grotten en ’s avonds is het tijd om te gaan boogschieten. Gewapend met pijl en boog strijd je als 2 teams tegen elkaar. Een goede start van de vakantie!

Dag 3- Canyoningen
Tijd voor adrenaline tussen de canyons. Een fantastische canyon met blauw water en rotswanden van tweehonderd meter hoog. Deze kloof is voor iedereen geschikt, een natuurlijke speeltuin voor jong en oud. Springen, glijden, wandelend en zwemmend trotseren wij de wateren van de galamus. Een bijzonder avontuur die je nooit zal vergeten.
Na het avondeten staat er een gezellige Pub Quiz op het programma. Wie doet er mee?

Dag 4 - Hiken en overnachten in een bivak
Het is tijd voor nog een unieke beleving. ’s morgens kan je kiezen om deel te nemen aan 1 van de optionele activiteiten, of lekker te genieten van de omgeving met een boekje aan het zwembad. In de namiddag pakken we onze spullen en maken we een toffe wandeling door de omgeving. Vanavond slapen we niet op ons basiskamp, maar overnachten we in een bivak, midden in de bergen. Wat een toffe beleving is dat!

Dag 5 - Terug naar het basiskamp en Wijnproeverij
We worden wakker in de bergen, samen met een heerlijk ontbijtje en goed gezelschap. Wat een unieke beleving! We wandelen terug naar onze bivak. ’s middags kan je deelnemen aan een optionele activiteit. Daarna is het tijd voor een gezellige wijnproeverij met elkaar. Voelen we ons al thuis.

Dag 6 - Mountainbiken
Tijd voor een mooie tocht op de fiets. Wat een prachtige omgeving is dit!
We beginnen de tocht op de camping, op ons eigen mountainbike training parcours, hier leer je met verschillende obstakels hoe jij je fiets in bedwang kan houden. Nadat iedereen het parcours goed heeft afgelegd is het tijd om de camping te verlaten, we beginnen met de eerste echte tocht rond de camping. De eerste beklimmen en afdaling in de bergen worden gemaakt, een supermooie ervaring waar iedereen aan mee kan doen. Weer terug op camping is het even tijd voor een korte pauze, voor diegene die nog kracht over hebben is het mogelijk om aan de tweede ronde te beginnen, iets meer klimmen en dalen en iets meer genieten.

Dag 7 - Optionele dag en BBQ party
Alweer de laatste volledige dag in de Franse Pyreneeën. Waar heb je nog zin in? It’s up to you! We kunnen ook gezamenlijk een stukje gaan wandelen of een spelletje spelen in de zon. Vanavond staat er een BBQ op de planning om de week op een feestelijke manier af te sluiten.

Dag 8 - Merci et Au Revoir!
Helaas, het Frankrijk avontuur is voorbij. We pakken onze spullen en worden teruggebracht naar de luchthaven van Girona (Spanje). Wat was jouw hoogtepunt van deze avontuurlijke vakantie?

Singlereis Avontuur & Actief Franse Pyreneeën
Singlereis Avontuur & Actief Franse Pyreneeën

Verblijf

Verblijf Le Canigou (camping)

Beschrijving

Tijdens deze vakantie slapen we op een camping in de Franse Pyreneeën. Deze camping ligt op een hoogte van bijna 300 meter, aan de voet van de berg Le Canigou. Dwars over de camping loopt het rustige bergriviertje; de Llech. De twee campingdelen worden door een brugovergang verbonden.

Iedereen krijgt zijn eigen sfeervolle ingerichte tent die je met niemand moet delen.

Het is een gemoedelijke camping die al meer dan 20 jaar door Nederlanders gerund wordt. Het terrein, een oude kersen boomgaard, is 7 hectare groot en ligt in een dal waar een bergriviertje doorheen stroomt. Nu staan er tientallen verschillende bomen die voor schaduwrijke plaatsen zorgen in de doorgaans zonnige vallei.

Faciliteiten:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Le Canigou (camping)
Le Canigou (camping)

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Boek nu betaal later
We begrijpen dat je liever even wacht met het boeken van een reis, nu het nog onzeker is of hij doorgaat. Daarom hebben we besloten om voor deze reis geen aanbetaling te vragen. Pas vanaf wanneer we zeker zijn dat de reis kan doorgaan, krijg je van ons een betalingsverzoek.

Programma
Programma is altijd onder voorbehoud i.v.m. het weer. Hierdoor vindt het programma waarschijnlijk niet in deze volgorde plaats.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Avontuur & Actief Franse Pyreneeën
Singlereis Avontuur & Actief Franse Pyreneeën

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer