Singlereizen.nl

Singlereis Avontuur & Actief in de Ardennen

Een vakantie dichtbij huis kan net zo leuk zijn als een reis ver weg! Tijdens deze 5-daagse België Adventure nemen we je mee naar de Belgische Ardennen die we opnieuw gaan leren kennen op een Yetiaanse manier. Wat dacht je van een challenge parcours, wandeltochten in de heuvels of met de kajak op avontuur! We brengen een bezoek aan omliggende steden en duiken samen met een gids de grotten in voor een prachtige tocht.

Tijdens deze reis verblijven we in de plaats Hotton, die bekend staat vanwege haar grotten. In de buurt liggen nog twee bekende steden: Durbuy en La Roche-en-Ardenne, waar we ook zeker een bezoek aan zullen brengen voor wie zin heeft. Een gezellige camping en ieder zijn eigen tent. 

We zijn dol op de Ardennen, het is niet ver en toch voelt het als een andere wereld. De tocht er naartoe biedt al ontzettend veel schoon voor het oog. Het is het dan ook zeker waard om af en toe even te stoppen en rond te kijken. Wist je dat er in deze omgeving ook veel dieren zijn die je kunt spotten? Ooievaars, herten, roofvogels en soms zelfs bevers!

Wist je al dat de Ardennen ontzettend oud zijn? Maar liefst 300 a 390 miljoen jaar oud! In vergelijking: de Pyreneeën zijn 50 miljoen jaar oud en de Himalaya’s 60 miljoen jaar. Denk maar eens goed na over hoelang dit is en geniet ondertussen van de prachtige zonsondergangen die de wereld magisch laten lijken!

Wil jij weten wat er deze 5 dagen op het programma staat? Lees dan snel verder!

Singlereis Avontuur & Actief in de Ardennen
Singlereis Avontuur & Actief in de Ardennen

Activiteiten

Dag 1 - Welkom Avonturiers!
Vandaag gaat de vakantie dan eindelijk van start. Vanaf 16:00 uur worden jullie op de camping opgewacht door de reisbegeleider. Als iedereen eenmaal is aangekomen is het tijd om de tenten op te zetten en kennis te maken met elkaar. Er is geen betere manier om dit doen dan een welkomst BBQ.  Na het eten kletsen we gezellig rondom het kampvuur en wie weet zingen we wat liedjes!
 
Dag 2 - Kajakken
Vandaag staat er een kajaktocht op het programma, waardoor we de omgeving via het water zullen ontdekken. Stap samen met je reisgenoten in een kajak en trek door de fantastisch mooie natuur van Nisramont. Tussen het roeien door zoeken we een toffe plek om te gaan lunchen met elkaar. Na een zalige tocht zullen we terugkeren op de camping of maken we nog een wandeling in de omgeving. Teruggekomen op de camping gaan we weer een lekkere maaltijd bereiden. Na het eten is er misschien nog wel tijd voor een gezelschapsspelletje. Eens even kijken wie het meest fanatiek is…

Dag 3 - Speleologie + Nachtdropping
Vandaag staat er wel een heel bijzondere activiteit op het programma! Samen met de medereizigers, de gids en een lamp gaan we de grotten in! We maken kennis met speleologie! Tijdens de tocht komen we veel te weten over de wereld van de grotten. Dit is een unieke ervaring die je niet snel weer zal doen! Na de speleologie is het tijd om ons op te laden voor vanavond. Na het avondeten staat er namelijk iets tofs op programma: een nachtelijke dropping. Mr. Yeti dropt jullie op een open plek in het woud en jullie moeten samen zien terug te geraken naar het vertrekpunt! Jullie enige hulpmiddelen zijn een kaart, lamp en de opdracht.. Succes!

Dag 4 - Challenge parcours
Vandaag is het tijd voor adrenaline en hoogtes. De ideale activiteit om volop te genieten van het bladerdak van de Ardense bossen. De high rope challenge parcours is een sportieve techniek, waarbij een beetje fysieke kracht vereist is maar toch toegankelijk voor iedereen. Het domein bestaat uit 3 parcours van elk 15 bruggen. Elk parcours eindigt met een grote tokkelbaan naar de grond. Hierna hebben we wel een pintje verdiend bij de tent of misschien wel op café. We sluiten deze 5-daagse af met een gezellig kampuur en natuurlijk oneindig veel verhalen. 

Dag 5 - Een avontuur om nooit te vergeten
Vandaag is het helaas weer tijd om naar huis te gaan.. maar eerst ontbijten we nog even met zijn allen en nemen we de afgelopen week door. Wat was het tof!
Na het ontbijt breken we onze tenten af en zorgen we dat we de plaats netjes achterlaten. Voor wie nog zin heeft staat er een wandeling op het programma en anders zien we je heel graag snel weer terug op de reünie!

Singlereis Avontuur & Actief in de Ardennen
Singlereis Avontuur & Actief in de Ardennen

Verblijf

Verblijf Camping La Brise

Beschrijving

Tijdens deze groepsreis verblijf je op camping La Brise in het kleine plaatsje Hotton. Een gezellige camping met een eigen veldje voor de singles. We zorgen voor verschillende leuke spelletjes en een kampvuur zodat je naast de activiteiten, ook vermaak hebt op de camping. 

Je krijgt een 3p-tent van Vaude ter beschikking. Deze tent nemen we voor jou mee, maar uiteraard zet je deze zelf op. Je dient zelf te zorgen voor een matras/luchtbed, slaapzak en evt hoofdkussen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping La Brise
Camping La Brise

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Boek nu betaal later
We begrijpen dat je liever even wacht met het boeken van een reis, nu het nog onzeker is of hij doorgaat. Daarom hebben we besloten om voor deze reis geen aanbetaling te vragen. Pas vanaf wanneer we zeker zijn dat de reis kan doorgaan, krijg je van ons een betalingsverzoek.

Programma
Programma is altijd onder voorbehoud i.v.m. het weer. Hierdoor vindt het programma waarschijnlijk niet in deze volgorde plaats.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Avontuur & Actief in de Ardennen
Singlereis Avontuur & Actief in de Ardennen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer