Singlereizen.nl

Singlereis Amalfikust 9-daagse rondreis

Snuif cultuur in Napels en leer meer kennen over de indrukwekkende geschiedenis van deze stad. Bezoek de verloren stad Pompeii en beklim de actieve vulkaan de Vesuvius. Daarna is het tijd om langs de prachtige Amalfikust te reizen. Begin in het gezellige Sorrento, bezoek het prachtige Amalfi en Ravello en bewandel de indrukwekkende 'Path of Gods' vanuit Positano. Sluit af in het pittoreske Salerno waar je uren kunt dwalen door de knusse straten. 

Singlereis Amalfikust 9-daagse rondreis
Singlereis Amalfikust 9-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Napels

Vandaag kom je aan in Napels, de hoofdstad van Campanië. Wanneer je bent ingecheckt in het hotel kun je zelf alvast te voet het centrum verkennen of je kunt gebruik maken van het metronetwerk. Napels staat bekend om de lekkerste pizza, dus zoek ’s avonds een lekker terrasje uit waar je de eerste pizza kunt bestellen. Als je nog een plekje over hebt, neem dan nog een echte Italiaanse Gelato na.

Dag 2 - Napels
Na het ontbijt maak je een stadswandeling met je reisbegeleider. Je komt onder andere langs het middeleeuwse kasteel, Castel Nuovo (ook wel Maschio Angioino genoemd), het San Carlo theater, en het Piazza del Plebisirto met het koninklijk paleis. Je eindigt de tour bij het kasteel dell’Ovo, op het schiereiland Megaride. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op het centrum van Napels en de Vesuvius vulkaan. De rest van de dag heb je vrij te besteden om de stad verder te ver

Dag 3 - Napels
Vrije dag. Je kunt ervoor kiezen om vandaag met de optionele excursie mee te gaan. Je bezoekt onder begeleiding van een professionele gids Pompeii, de stad die dankzij een uitbarsting van de Vesuvius werd bedolven onder vulkaanas. Na een rondleiding door deze indrukwekkende stad neem je afscheid van de gids en bezoek je dan ook de aanstichter van deze gebeurtenis; de Vesuvius vulkaan. Het is een actieve vulkaan en je hebt hier ook de mogelijkheid om hem te beklimmen. Een lekkere pizza voor lunch is bij de excursieprijs inbegrepen.

Dag 4 - Napels - Sorrento
Vandaag reis je verder naar Sorrento. Het hotel ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het centrum en is wat hoger gelegen. Dit geeft je een prachtig uitzicht over de omgeving. Sorrento is de citroenhoofdstad van Italië. Naast het toerisme verdient de lokale bevolking ook aan producten gemaakt van citroen. Je kunt veel leuke souvenirs inslaan. Citroenzeep, citroenolijfolie en natuurlijk het bekende likeurtje: limoncello. Eind van de dag start jouw kookles in het hotel onder begeleiding van chefkok Imma Gargiulo (voormalig finaliste van Master Chef Italië). Je leert de geheimen van typische lokale gerechten, keukentrucs en hoort leuke anekdotes over de recepten. Je maakt drie gangen, die je uiteraard zelf lekker op het terras kunt opeten.

Dag 5 - Sorrento / optioneel Positano
Vrije dag.  Of je kunt vandaag op een indrukwekkende optionele hike gaan, deze route heet 'the Path of Gods'. Vanuit Sorrento rijd je naar het plaatsje Positano. Je wordt hier met de bus heengebracht en vanaf hier begint de wandelroute. Let op! Er zitten heel veel trappen in deze route, maar je komt vele uitzichtpunten tegen waar je even bij kunt komen en kunt genieten van het uitzicht. Pittige klim, maar wel echt de moeite waard. Deze wandeling duurt ongeveer 3 uur. Aan het eind van de dag keer je weer terug in Sorrento. Het stadje heeft veel keuze aan restaurants. Je kunt kiezen voor een restaurant op het hoofdplein; Piazza Tasso of voor een knus zijstraatje.

Dag 6 - Sorrento / optioneel Capri
Vrije dag. Echt een groot strand heeft Sorrento niet, maar naast de kleine stranden hebben een aantal restaurants vlonders aangelegd die vol staan met ligbedden. Dagje zonnen en zwemmen? Dan kan dat dus hier. Je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan met de optionele excursie naar Capri. Je wordt naar de haven gebracht waar je op de boot naar het eiland Capri stapt. Wanneer je aankomt op dit luxe eiland word je rondgeleid door je reisbegeleider. Hij/zij zal je meer vertellen over het ‘Dolce Vita’ leven op Capri en welke VIP’s hier al allemaal zijn geweest. Uiteraard heb je daarna nog wat vrije tijd om zelf rond te lopen door het prachtige centrum en om even te shoppen. 

Dag 7 - Sorrento – Amalfi en Ravello – Salerno
Na het ontbijt laat je Sorrento achter je en reis je samen de reisbegeleider verder langs de Amalfikust. Pittoreske huisjes tegen de bergwand aan gebouwd zorgen voor een adembenemend uitzicht in combinatie met de blauwe zee. Je maakt een stop in stadje Amalfi. Je maakt een korte verkennende wandeling en hebt dan zelf nog wat tijd om door het gezellige stadje te slenteren of om even aan het kleine stadsstrand te gaan zitten. Vervolgens bezoek je Ravello. Dit kleine stadje is een echte must-see vanwege prachtige ligging. Ook hier krijg je weer een korte rondleiding van de reisbegeleider en wat tijd om op eigen gelegenheid rond te lopen. Aan het einde van de dag kom je aan in Salerno. Wanneer je denkt dat je de meest gezellige pleinen en straten van deze reis al hebt ontdekt, zal Salerno je toch weer verbazen. Het centrum bestaat uit gezellige straatjes vol met restaurants, caféetjes en leuke winkeltjes. 

Dag 8 - Salerno
Vrije dag. Ga je lekker zelf op ontdekking in Salerno of plof je neer aan het strand? Misschien vind je dat je nu wel genoeg cultuur gesnoven hebt en kun je wel wat avontuur gebruiken. Ga dan mee op de rafting excursie. Je avontuur begint op de rivier. Dankzij de stroomversnellingen is adrenaline gegarandeerd! Eenmaal terug in Salerno kun je nog even lekker slenteren over de lange boulevard voor je aan je laatste Italiaanse maaltijd begint. Sluit af het een heerlijke gelato of een koud glas Aperol Spritz.

Dag 9 - Vertrek Salerno - Aankomst
Helaas komt er vandaag een einde aan jouw reis langs de prachtige Amalfikust. Afhankelijk van je vertrektijd heb je nog wat tijd om de laatste souvenirs in Salerno in te slaan, voor je weer door de transfer wordt opgehaald en naar de luchthaven van Napels wordt gebracht. 

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €400,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 1. De reisafstanden zijn kort, er is veel individuele vrijheid tijdens deze reis. Met optionele excursies kan de reis zo actief mogelijk gemaakt worden.  

Reisafstanden
Luchthavel Napels - Hotel: 5 km (20 minuten)
Napels - Sorrento: 52 km (1 uur)
Sorrento - Salerno via Amalfi en Ravello: 55 km (2,5 uur)
Salerno - Napels luchthaven: 55 km (1,5 uur)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Optionele excursies
Tijdens de reis is het mogelijk om mee te doen aan verschillende optionele excursies. Omdat deze van tevoren vastgelegd moeten worden, kun je deze het beste al bij boeking opgeven zodat wij een plek voor je kunnen reserveren. De genoemde prijzen gelden als richtlijn.

Singlereis Amalfikust 9-daagse rondreis
Singlereis Amalfikust 9-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie SPI

Beschrijving

Je verblijft tijdens deze reis in verschillende hotels met eigen badkamer, op basis van logies met ontbijt. 

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om een eenpersoonskamer aan te vragen, uiteraard tegen een toeslag. 

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Veel hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. 

Tegenwoordig is het ook vaak mogelijk om binnen de EU-gebruik te maken van je eigen telefoonabonnement met internetbundel. Controleer bij jouw provider of Italië hier ook onder valt.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SPI
Accommodatie SPI

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Amalfikust 9-daagse rondreis
Singlereis Amalfikust 9-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer