Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden

Tijdens deze groepsreis waan je je in een Zweeds wintersprookje! 

Bossen, bevroren meren, sneeuw, kou en 's avonds lekker opwarmen in een authentiek Zweeds huis of bij het kampvuur: je kunt tijdens deze reis heerlijk ontspannen, zowel binnen als buiten! Wat dacht je van een overnachting in een tipitent midden in het bos?

Värmland is de ideale vakantiebestemming voor een actieve winterse groepsreis dus het is echt genieten hier! Elke dag beleef je weer een andere toffe activiteit. Om een tipje van de sluier op te lichten: op sledetocht met huskyhonden, op sneeuwscootertocht, een sneeuwschoenwandeling, ijsvissen op één van de prachtige meren en niet te vergeten langlaufen of skiën.

Kun jij niet wachten om het vlakke Nederland even in te ruilen voor het winterse en woeste landschap van Zweden? Boek dan snel!

Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden
Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden

Activiteiten

Programma actieve winterreis Zweden: 

Dag 1 -  Op reis naar winterwonderland! 
Vandaag begint het Zweedse winteravontuur, de groepsreis gaat van start! Heb je er lang naar uitgekeken? We vliegen van Amsterdam naar Oslo. Vanaf Oslo zullen we door een prachtig en besneeuwd gebied rijden. We gaan op weg naar onze verblijfplaats voor de komende week, een authentiek Zweeds huis. De rit zal ongeveer 3 uur duren, maar het genieten kan al direct beginnen: wat is de omgeving hier mooi! Onder het genot van een heerlijke zelf klaargemaakte (misschien wel Zweedse?) maaltijd proosten we op een leuke week en leren we elkaar kennen. Een goed begin van deze gezellige groepsreis!

Dag 2 - Extra lange sneeuwscootertocht en ijsvissen
Zin om erop uit te trekken? Vandaag staat er een super spectaculaire sneeuwscootertocht op het programma! De liefhebbers mogen de sneeuwscooter zelf besturen, maar wees gerust als je dat niet durft; achterop kun je ook genieten van de mooie omgeving en halverwege van plek wisselen kan natuurlijk ook! Uiteraard is achterop ook hét moment om foto's en video's te maken. Na het eerste deel van deze lekkere lange tocht zullen we ervaren hoe je in Zweden óók wel aan je eten kunt komen: we gaan ijsvissen! Geduld is een schone zaak, maar wie weet vang je wel een visje om vanavond lekker klaar te maken? Als we genoeg hebben van het vissen en onze spullen gepakt hebben, vertrekken we weer op de sneeuwscooter terug naar ons fijne Zweedse huis. Na een leuke, actieve eerste dag zullen we gezamenlijk koken en kan het relaxen beginnen. Dat was weer een toffe dag in de Zweedse winter!

Dag 3 - Bijzonder mooie sneeuwschoenwandeling
Je voelt je als een avonturier die op het punt staat een barre tocht naar de top van de Mount Everest te maken: vandaag staat in het teken van een wandeling door de sneeuw naar een prachtige heuveltop. Trek niet teveel kleding aan, want van het lopen krijg je het vanzelf warm! Na het zwoegen bergop wacht de beloning; een prachtig uitzicht over de omgeving. Om je over de met dikke sneeuw bedekte heuvels te begeven, binden we sneeuwschoenen onder onze schoenen. Een gevoel van opluchting en trots krijg je ’s avonds bij aankomst op de overnachtingsplek, midden in de Zweedse natuur. De tipi tent staat voor ons klaar, super leuk! Spannnend om midden in het bos in een tent te slapen? Je hoeft niet bang te zijn dat je het koud krijgt ’s nachts, want er zijn houtkacheltjes om je lekker warm te houden. We genieten van de stilte om ons heen en sluiten de dag af rond het vuur met een lekkere maaltijd. 

Dag 4 - Door de vers gevallen sneeuw terug naar de bewoonde wereld
Goed geslapen, zo midden in de wildernis? We starten de vierde dag van deze groepsreis met een goed ontbijt, zodat we er vandaag weer flink tegenaan kunnen. Zodra iedereen zijn spullen heeft verzameld, wandelen we weer terug naar onze vaste accommodatie. Misschien is er vannacht wel weer een vers laagje sneeuw gevallen? 
Als er vandaag nog tijd over is, kun je de rest van de dag lekker rustig aan doen en met een boekje op de bank zitten. Voor de liefhebbers: een sneeuwpop bouwen kan natuurlijk ook! 

Dag 5 - Sneeuw fun & relax dag
Na alle inspanning en de indrukken die we de afgelopen dagen hebben opgedaan, kun je vandaag kiezen: doe je het een dagje rustig aan? Lekker met een boekje op de bank bij de houtkachel? Of ga je liever weer op pad, de frisse buitenlucht in en actief bezig zijn? Eén van de opties is het maken van een Zweedse langlauftrektocht (cross country). Het is één van de meest beoefende sporten in Scandinavië en een perfecte manier om veel van de omgeving te zien en te genieten van de rust en de uitzichten. Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Het is ook mogelijk de langlaufroute nog iets groter te maken! En geen zorgen, ook deze extra lange tocht is gewoon bij de reissom inbegrepen. 

Dag 6 - Het hoogtepunt van de week, de hondensledetocht!   
Na een goede nachtrust - die frisse buitenlucht iedere dag zorgt ervoor dat je heerlijk slaapt! - is het tijd voor een stevig ontbijt. In de loop van de ochtend stappen we in de auto en rijden naar een afgelegen moerasgebied. In de winter is het hier natuurlijk helemaal bevroren, perfect dus voor een tocht met de huskyhonden! Na een leuke introductie met de honden, mogen we helpen aanlijnen, voeren en - voor de echte dierenvriend - knuffelen! Na de nodige informatie gaan we de sledes op. Zittend, voorop, of staand 'aan het roer'? Super spannend! Optioneel is het vandaag ook mogelijk te gaan ijskarten in Sälen, mocht de snelheid van het sleeën met de huskyhonden je nog niet genoeg zijn. 

Dag 7 - Skiën, snowboarden en nog veel meer winteractiviteiten!
Vandaag is een vrije dag en is het aan jou om te bedenken waar je zin in hebt. De ervaring leert dat veel reizigers er op deze dag voor kiezen om te gaan skiën of snowboarden. Maar je kunt ook gaan wandelen, sleeën of langlaufen. In overleg met de groep en de reisbegeleider kijken we naar de mogelijkheden. Het skiën of snowboarden kost ongeveer € 70,-. In Zweden doet men niet zo moeilijk, dus je kunt ook je materiaal halverwege de dag inruilen; dus als je wilt kun je in de ochtend gaan snowboarden en ’s middags skiën. Of andersom natuurlijk, maar dat had je vast al begrepen. Kies je voor een heerlijke lange wandeltocht vandaag, dan kost je dat natuurlijk niks extra's.

Dag 8 - Het einde van de winter groepsreis
Het einde van deze actieve winterreis in Zweden is alweer in zicht! We vertrekken naar het vliegveld van Oslo en onderweg genieten we nog even van de prachtige natuur. Na een vlucht van 2 uur naar Nederland nemen we afscheid en kijken we terug op een prachtige groepsreis in Zweden!

* Let op, het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en kan, afhankelijk van de weersomstandigheden, in een andere volgorde worden uitgevoerd.

Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden
Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden

Ski-info

SKIGEBIED Sälen

Sälen is een van de grootste skigebieden van Noord-Europa en bestaat uit vijf verschillende skigebieden die in totaal goed zijn voor 116 kilometer aan pistes. Ondanks het feit dat dit zo'n groot gebied is, is het er nooit druk en komen wachtrijen nauwelijks voor.
In Lindvallen vind je een snowpark dat ideaal is voor kinderen en beginners, en heeft daarnaast ook nog een groot gebied voor kinderen om te skiën. Voor een ontspannen dag zit je hier ook goed, het gebied beschikt namelijk over een wellness en een subtropisch zwembad.  
In Högfjallet beginnen alle pistes vanuit hetzelfde punt, waardoor je elkaar niet snel kwijtraakt. Dit gebied staat bekend om de brede carvingstrecks.
Wil je liever wat meer uitdaging? Ga dan naar Tandådalen. Hier bevinden zich veel zwarte pistes en ook bevindt zich hier een van de grootste snowparken van Scandinavië. Voor mooie, lange afdalingen moet je in Hundfjallet zijn. Ook vind je hier verschillende funparks voor zowel kinderen als freestylers. 

Verblijf

Verblijf Typisch Zweeds huis

Beschrijving

Hieronder vind je de informatie over de accommodaties tijdens deze Zweedse winterreis. 

Tijdens deze reis verblijf je in een typische Zweeds huis in het plaatsje Höljes.
De accommodatie is van alle gemakken voorzien, zo is er een gezellige woonkamer en ook een keuken waar je lekker met de groep kan koken! Je deelt een kamer met maximaal 3 medereizigers.


Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Typisch Zweeds huis
Typisch Zweeds huis

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden
Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer