Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden

Ervaar deze winter het echte Zweden met sneeuwschoenen, huskyhonden, en sneeuwscooters!

Ooit reisfoto’s voorbij zien komen waarin iemand zich helemaal onderdompelt in de sneeuw? Tijdens deze reis kun je dat zelf ook doen! Door de vele winteractiviteiten beleef jij de Scandinavische winter van voor tot achter: husky’s, sneeuwscooters, ijsvissen, skiën/snowboarden, fatbiken, schaatsen, cross country en... een flinke portie winterse gezelligheid! Zo slaap je bijvoorbeeld in een houthakkershut midden in het bos, warm je op in de houtgestookte sauna en afkoelen in de beek midden in de natuur.

Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden
Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden

Activiteiten

Programma actieve winterreis Zweden: 

Dag 1 - Reis richting het mooie Noorden
Vandaag begint het winteravontuur van deze groepsreis, wat heb je hier lang van gedroomd! We vliegen vanaf Amsterdam naar Oslo. Vanaf Oslo zullen we door een prachtig winters landschap rijden op weg naar onze stuga's voor de komende week. De rit vanaf het vliegveld hiernaartoe zal ongeveer 3 uur duren. We kijken onze ogen uit, de Zweedse natuur heeft zoveel moois te bieden! Welkom op de camping van het Nederlandse stel Hilje en Peter. Zij hebben hier prachtige Zweedse stuga's gemaakt, waar we deze week in verblijven. Afhankelijk van hoe laat we arriveren, kunnen we nog een wandeling maken. Vanavond staat een heerlijk diner voor ons klaar. We proosten we op een leuke week en we leren elkaar kennen. Een goed begin van deze gezellige groepsreis in Zweden!

Dag 2 - Pret op de sneeuwscooter
De super spectaculaire sneeuwscootertocht gaat vandaag van start! De echte liefhebbers mogen de sneeuwscooter zelf besturen, maar wees gerust als je dat niet durft: achterop de sneeuwscooter kun je natuurlijk ook genieten van de mooie omgeving! Uiteraard is dit ook hét moment om foto’s en video’s te maken. Na een leuke en actieve eerste dag genieten we vanavond wederom van een heerlijk diner verzorgd door onze gastheer en gastvrouw.

Dag 3 - Bijzonder mooie sneeuwschoenwandeling
Je voelt je als een avonturier die op het punt staat de barre tocht naar de top van de Mount Everest te maken. Geen zorgen, zo heftig is deze tocht gelukkig niet! Wat er wel op het programma staat, is een wandeling door de sneeuw naar een echte houthakkershut. Om je door de met dikke sneeuw bedekte heuvels en paden te begeven, binden we sneeuwschoenen onder. Opluchting en trots als we bij aankomst op de overnachtingsplek zijn; hoe spannend is het om midden in het bos in een houthakkershut te mogen slapen! Je hoeft niet bang te zijn dat je het koud krijgt ‘s nachts, want er is een houtkachel aanwezig om je lekker warm te houden. Om het nog warmer te krijgen, stoken we lekker de sauna op. Welke durfal duikt in de beek om af te koelen? 

Dag 4 - Terug naar de bewoonde wereld
Na een goede nachtrust middenin het bos zijn we toe aan een stevig ontbijt, wat een ervaring zo’n overnachting in de wildernis! We pakken onze spullen in en wandelen terug naar ons vaste verblijf. Er is vanmiddag natuurlijk ook voldoende tijd om lekker rustig aan te doen of een goed boek te lezen. Als de weersomstandigheden goed zijn, kunnen we misschien schaatsen of ijsvissen! 

Dag 5 - Cross country & Fatbiken 
Vandaag is het tijd om de buitenlucht te ontdekken op 2 manieren, namelijk op de langlaufski's (cross country) maar ook op de fatbike! Vergeet het suffe gedoe uit de Alpen en Duitsland! In Scandinavië laten ze je wel even zien hoe je langlaufen een stuk leuker maakt. We kunnen zo vanaf de camping vertrekken over de loipes. Wat is het hier prachtig! 's Middags kunnen we er voor kiezen om te gaan fatbiken. Dat is wel een beetje een aparte naam, maar verklapt al wel een beetje wat het is, een mountainbike met dikke banden eronder. Op deze banden zitten spikes, waardoor je veel grip hebt in de sneeuw en op ijs. Wat een ervaring zeg! Vanavond genieten we wederom van een Zweeds diner en voor wie nog niet moe is, spelletjes avond? 

Dag 6 - Hoogtepunt van de week? Hondensledetocht
Na een goede nachtrust is het tijd voor een stevig ontbijt. In de loop van de ochtend stappen we in de auto en rijden we naar de plek waar het vandaag allemaal gaat gebeuren. Er staat ons een tocht met de sledehonden te wachten, gaaf! We krijgen een leuke introductie als kennismaking met deze prachtige honden. Wat indrukwekkend zeg, die honden. We krijgen een hoop informatie over de sledes waarna we uiteindelijk zelf op de slee mogen zitten. Super spannend! En wie weet krijg je zelf de teugels ook nog wel in handen..? 

Dag 7 - Een dag op de latten!
Tijd om de latten onder te binden, of natuurlijk het snowboard. Vandaag gaan we de pistes van Zweden onveilig maken! Er zijn best wat skigebieden in de buurt, dus kiezen we het mooiste gebied uit. In Zweden doet men niet zo moeilijk, dus je kunt ook je materiaal halverwege de dag inruilen; dus als je wilt kun je in de ochtend gaan snowboarden en ’s middags skiën. Of andersom natuurlijk, maar dat had je vast al begrepen. Oh ja, de après-ski hier, heet afterski en anders dan in Oostenrijk, stopt dat hier om 17:00! Gek he, wel leuk om mee te maken.

Dag 8 - Terugreis
Het einde van deze actieve groepsreis in Zweden is alweer in zicht! We vertrekken naar het vliegveld van Oslo, onderweg genieten we nog even van de prachtige Zweedse en Noorse natuur. Na een vlucht van 2 uur naar Nederland nemen we afscheid en kijken we terug op een prachtige week in Zweden!

* Let op, het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en kan, afhankelijk van de weersomstandigheden, in een andere volgorde worden uitgevoerd.

Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden
Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden

Ski-info

SKIGEBIED Sälen

Sälen is een van de grootste skigebieden van Noord-Europa en bestaat uit vijf verschillende skigebieden die in totaal goed zijn voor 116 kilometer aan pistes. Ondanks het feit dat dit zo'n groot gebied is, is het er nooit druk en komen wachtrijen nauwelijks voor.
In Lindvallen vind je een snowpark dat ideaal is voor kinderen en beginners, en heeft daarnaast ook nog een groot gebied voor kinderen om te skiën. Voor een ontspannen dag zit je hier ook goed, het gebied beschikt namelijk over een wellness en een subtropisch zwembad.  
In Högfjallet beginnen alle pistes vanuit hetzelfde punt, waardoor je elkaar niet snel kwijtraakt. Dit gebied staat bekend om de brede carvingstrecks.
Wil je liever wat meer uitdaging? Ga dan naar Tandådalen. Hier bevinden zich veel zwarte pistes en ook bevindt zich hier een van de grootste snowparken van Scandinavië. Voor mooie, lange afdalingen moet je in Hundfjallet zijn. Ook vind je hier verschillende funparks voor zowel kinderen als freestylers. 

Verblijf

Verblijf Typisch Zweedse Stuga

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je met 3 medereizigers in een gezellige Zweedse Stuga. Het zijn eenpersoonsbedden en je deelt een badkamer en toilet. Het ontbijt, lunch en diner wordt verzorgd, drinken zoals koffie, thee, water, sap en ranja is ook inbegrepen. Alcohol (en frisdrank) is niet te koop op de camping, wel kan je dit in een zogenaamde 'Systembolaget' kopen, de staatswinkel. Er is een gezellige kiosk waar je gezamenlijk ontbijt en dineert en 's avonds een spelletje kan doen!

Handdoeken en bedlinnen is aanwezig in de Stuga, er is beperkt Wifi beschikbaar bij het centrale gebouw.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Typisch Zweedse Stuga
Typisch Zweedse Stuga

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Sneeuwscooterverzekering
Voor het sneeuwscooteren dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en geldt er een eigen risico van € 1000,- Helaas dekt jouw verzekeraar dit eigen risico niet zodat je voor een vervelende verrassing kunt komen te staan. Samen met de Europeesche bieden wij daarom de sneeuwscooterverzekering aan. Voor slechts € 50,00 per bestuurder, is het eigen risico gedekt en stap je met een gerust hart op de sneeuwscooter!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Deelnemers
Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 deelnemers, bij meer aanmeldingen worden er meerdere groepen gevormd op basis van leeftijd en geslacht

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden
Groepsreis Actieve winterreis Varmland Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer