Singlereizen.nl

Singlereis Actieve winterreis Skiën in Oostenrijk

Ben jij erbij in Nassfeld? Dit skigebied vormt het decor voor de perfecte wintersportvakantie voor beginnende en gemiddelde skiërs. Onder leiding van een lokale skileraar kun je doormiddel van optioneel bij te boeken lessen al een goede basis leggen voor een leven lang wintersportplezier. We verblijven tijdens deze singlereis in een gezellig hotel op enkele minuten van Nassfeld. 

Singlereis Actieve winterreis Skiën in Oostenrijk
Singlereis Actieve winterreis Skiën in Oostenrijk

Activiteiten

Dag 1 - Op naar Nassfeld 
Vandaag ontmoeten we elkaar al vroeg in de ochtend op het station van Enschede. Vanaf hier vertrekken we in onze minibus richting een van de populairste skigebieden van Oostenrijk, Nassfeld. Wanneer we onderweg het vlakke land langzaam zien veranderen in bergen begint de stemming er al aardig in te komen en zijn de eerste grappen over een gipsvlucht terug al gemaakt. Door de perfecte locatie vlak aan de Italiaanse grens, kent Nassfeld vele uren aan zonneschijn en een buitengewoon sneeuwrecord. Met de ruim 110 kilometers aan pistes hoeven we ons deze week dan ook niet te vervelen.

Dag 2 t/m 4 - Jetzt geht's Los! 
Na een heerlijk ontbijt is het tijd om de skimaterialen op te halen, tenzij je deze zelf hebt meegebracht. Wanneer we ons allemaal in onze skiuitrusting hebben gehesen, kan het avontuur dan echt beginnen. Voor de personen voor wie skilessen staan gereserveerd, zal de skileraar op de afgesproken plek op je wachten. Waarschijnlijk voel jij je nu nog als een echte Bambi op het ijs maar na een paar uurtjes heb jij de latten al wat meer onder controle en voel je je al wat zekerder. De anderen van de groep zullen met de reisbegeleider de wat roestig geworden technieken oppoetsen en dan ook beginnen aan de eerste afdalingen. Omdat het skiën best wat energie kost, is het tijd om onszelf weer lekker even op te laden in het zonnetje op het terras. Hier delen we gelijk de eerste ervaringen terwijl we genieten van de heerlijke delicatessen van lokale boeren en culinaire hoogstandjes in één van de vele pisterestaurants in Nassfeld. Zie jij je zelf al zitten achter een bord heerlijke Karinthische pasta, Kaiserschmarrn of Wiener schnitzel met pommes?

Dag 5 t/m 7 - Op de latten 
Nu we de beginselen (weer) onder de knie hebben, genieten we volop van de afdalingen van de blauwe pistes. Niets is zo fijn dan in de bergen op je ski's te staan. Het ultieme gevoel van vrijheid geeft ons dan ook een positieve energie boost, heerlijk! 
Ook in de avonduren is er nog genoeg te beleven op o.a. de verlichte piste of een van de verlichte rodel banen. 
Tijdens deze winterse noSun singlereis mag een gezellige après-ski natuurlijk niet ontbreken; tijd voor Schnaps. We proosten op een geslaagde dag en een gezellige groepsreis, Zum Wohl!

Dag 8 - Oost west.. 
Aan alles komt een einde, zo ook aan deze te gekke singlereis... Het is tijd om terug te rijden richting huis. Onderweg kletsen we na over de leuke week die we samen hebben gehad of dromen stilletjes al van een volgende noSun reis. Bij aankomst op het station van Enschede laden we de bagage uit en nemen afscheid van onze medereizigers. Tijd om onze foto's en verhalen thuis te delen met familie en vrienden....

 

Singlereis Actieve winterreis Skiën in Oostenrijk
Singlereis Actieve winterreis Skiën in Oostenrijk

Ski-info

SKIGEBIED Nassfeld

Het skigebied Nassfeld ligt in het zuiden van Karinthië, is het grootste en meest moderne resort van het gebied en staat in de top 10 van de meest populaire skigebieden van Oostenrijk. Het is een zeer mooi, modern en verzorgd skigebied welke zich uitstrekt van 1300 tot 2000 meter hoogte. De pistes zijn in prima conditie, als er even geen verse sneeuw is, dan zijn er sneeuwkannonen door het hele gebied om dit op te vangen. De grootte van het gebied is ruim 110 kilometer piste met 30 ultramoderne liften.

Lange afdaling naar Tröpolach
Er is een schitterende afdaling van bijna 8 km, de Carnia afdaling welke helemaal tot aan Tröpolach loopt, bovenaan is de piste lekker breed, ongeveer halverwege ski je tussen de bomen door.
Aan het einde van de dag is het heerlijk vertoeven in dit dorpje met verschillende après-ski bars.
Met de Millennium Expres, de langste gondelbaan van de Alpen ben je in 22 minuten op het hoogste punt, vanwaar je toegang hebt tot alle pistes, een deel van het skigebied ligt in Italië, welke goede mogelijkheden voor beginnende en gemiddelde skiërs biedt.

Piste 64 is voor de beginners heerlijk breed en hierdoor uitermate geschikt om te leren skiën.

Voor de uitdagende skiër is piste 75, de Trogkofelabfahrt met een hoogteverschil van 600 meter de zwaarste afdaling van het gebied.

Daarnaast kun je op de Weissensee, Europa's grootste natuurlijke ijsbaan, heerlijk schaatsen en een mooie tocht maken, of een ijshockeywedstrijd spelen. Hier wordt elk jaar de alternatieve Elfstedentocht gereden.

Voor de langlaufers onder ons zijn er ruim 55 km loipes uitgezet, er zijn mooie tochten die je onder begeleiding of zelf kunt maken, van Rattendorf naar Tröpolach bijvoorbeeld is een prachtige tocht. Ook voor de sneeuwschoenwandelaars worden er meer en meer routes uitgezet.

Verblijf

Verblijf Hotel Sonnleitn Nassfeld

Beschrijving

Tijdens deze actieve groepsreis verblijf je in een comfortabel hotel. Deze scoort een 9,6 op Zoover, kortom fenomenaal! Je zal je hier direct thuis voelen door de gastvrijheid van de Nederlandse gastheer en gastvrouw. Het hotel bevind zich op enkelen minuten rijden van Nassfeld.

Verzorging
Je verblijft tijdens deze reis op basis van halfpension. Tijdens deze reis is een Oostenrijks ontbijt elke ochtend inbegrepen. Ook krijg je elke avond een heerlijk 3-gangen diner.
Het beddengoed en de handdoeken zijn inbegrepen. Je krijgt een kleine en grote handdoek die halverwege de week worden gewisseld voor een schone set. Kortom het zal je aan niets ontbreken.

Kamertype
Tijdens deze reis deel je de kamer met één medereizer. Bij het maken van de kamerindeling word rekening gehouden met het geslacht en leeftijd. 

 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Sonnleitn Nassfeld
Hotel Sonnleitn Nassfeld

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Inreisbeperkingen
Wij staan, net als jij, te popelen om op reis te gaan! Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen via het reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd, kan deze reis gewoon doorgaan. Hoe fijn is dat? Waarschijnlijk zijn er wel inreisbeperkingen. Wat deze precies zijn kun je vinden op bovenstaande website. Omdat wij het nogal een persoonlijke kwestie vinden, hoeven wij niet te weten of je gevaccineerd bent of dat je covid-19 doorlopen hebt. Wij gaan ervan uit dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen van het ontvangende land en op de dag van vertrek voldoet aan de inreis-richtlijnen en dat je de noodzakelijke testbewijzen bij je hebt. Keer je terug uit een land met een geel reisadvies, dan heb je een corona- of vaccinatiebewijs nodig. Dat kan via een volledige vaccinatie die een geldige QR-code geeft in de CoronaCheck-app. Anderen moeten zich in het vakantieland laten testen. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur. Hier zal ruimte in het programma voor gemaakt worden , mocht dit nodig zijn.

De reis
Je reist in een groep van maximaal acht personen en bij zes personen gaat de reis gegarandeerd door!

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Actieve winterreis Skiën in Oostenrijk
Singlereis Actieve winterreis Skiën in Oostenrijk

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer