Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve winterreis in de Veluwe

Ontdek de prachtig omgeving van midden Nederland
Mountainbiken in de bossen, een pittige wandeltocht met aardig wat klimmetjes, maak snelheid met de downhill step, ga op zoek naar wild, opwarmen bij een knetterend vuur en gezellige reisgenoten. Nationaal park de Veluwezoom is ruim 5000 hectare en onderdeel van de Veluwe. Een enorm groot aaneengesloten natuurgebied centraal gelegen in Nederland. In de winter heb je alle (corona) ruimte om actief te zijn en is het een stuk stiller waardoor je sneller de wilde zwijnen, Schotse hooglanders en reeën zal horen en zien. En mocht er een laagje sneeuw vallen dan wordt het magisch. Muts op, handschoenen aan en let’s go.

Groepsreis Actieve winterreis in de Veluwe
Groepsreis Actieve winterreis in de Veluwe

Activiteiten

Dag 1 – Vakantie vieren in de Veluwe
We knijpen er even lekker een paar dagen tussen uit in ons eigenland, tijdens een actieve singlereis naar de Veluwe. We zullen de komende dagen heerlijk vertoeven op Buitenplaats Beekhuizen, een kleinschalig vakantiepark midden in de natuur. Hier overnachten we in een wel hele bijzondere accommodatie; een houten Pod. Deze kleine houten huisjes zijn erg knus, maar voorzien van de nodige comfort zoals privé sanitair. Zodra iedereen zich gesetteld heeft in zijn eigen pod, leren we elkaar beter kennen tijdens het koken. Er is een heuse “kook-pod” aanwezig waar we de komende dagen handig gebruik van kunnen maken. Na het eten verzamelen we ons rond het vuur en proosten we op een gezellige eerste avond.  

Dag 2 – Actief de omgeving verkennen
Dag twee van deze singlereis breekt aan, en we worden langzaam wakker in onze pod midden in de natuur. We kijken er naar uit om vandaag meer te zien van het natuurgebied waar we ons in bevinden. Gezien de grootte van dit gebied, stappen we op de mountainbike en ontdekken we al fietsend de prachtige natuur van de Veluwe. Het afwisselende terrein zorgt voor de nodige uitdaging. De smalle zandpaden brengen ons langs bossen, heidevelden en over heuvels. Het mountainbike netwerk in dit gebied is heel divers, en met een hoofdroute van maar liefst 45 km kunnen we alle kanten op vandaag.  

Dag 3 – Hiken in de heuvels    
Naast de mountainbike routes zijn er ook ontzettend veel wandelroutes om uit te kiezen. Vandaag trekken we de wandelschoenen aan en kiezen we met de groep een leuke route uit. Tijdens de wandeling kun je genieten van het wisselende landschap en kom je zo nu en dan een Schotse Hooglander tegen. Het heuvelachtige gebied zorgt voor mooie uitzichten over de heidevelden, waar we mooie foto’s kunnen maken voor het thuisfront. Aan het einde van de middag kunnen we gezellig de drukte van de stad opzoeken, door een bezoek te brengen aan de binnenstad van Arnhem.

Dag 4 – Spot de Veluwse “Big five”
Je leest het goed! De Veluwse “Big Five” bestaande uit de ree, het edelhert, het wild zwijn, de vos en natuurlijk de Schotse Hooglander kun je zomaar tegen komen tijdens een wandeling of fietstocht in dit gebied. Deze dieren vormen de trots van de Veluwe en die wil je dan ook gezien hebben. S ’ochtends is de kans het grootst om de dieren te zien in het wild. Optioneel kun je vandaag vroeg uit de veren om met een gids opzoek te gaan naar deze wilde dieren. Op het programma staat vandaag nog een toffe activiteit op het programma: downhill steppen. Al steppend gaan we de Postbank beklimmen, die met een hoogte van 90m een fantastisch uitzicht biedt. Bij helder weer kan je zelfs Duitsland zien liggen. Nadat we de top hebben bereikt, gaan we de bult weer af en halen we hoge snelheden op onze kickbike! Om de laatste avond in sfeer af te sluiten, kunnen we een reservering maken bij het WOODZ restaurant (aanwezig op ons park). Het restaurant heeft zijn inspiratie gehaald uit de “pop-up” restaurantjes die je vaak ziet op food festivals en is prachtig gelegen midden in het bos.


* Let op: bij winterse weersomstandigheden kan het programma wijzigen. Bij sneeuwval kan het downhill steppen niet plaatsvinden, als alternatief wordt dan langlaufen aangeboden.


Dag 5 – De laatste dag op de Veluwe
De laatste dag breekt aan, en we worden voor de laatste keer wakker in onze pod’s. Nadat we hebben uitgecheckt, gaan we nog een mooie fietstocht maken en komen langs allerlei bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Jachthuis Sint Hubertus, het Kröller-Müller Museum of het Museonder (ondergronds museum). Wanneer we de fietsen weer hebben ingeleverd is het moment van afscheid nemen toch echt aangebroken. We kijken terug op een geslaagde reis en dromen alvast van de volgende single reis.


* Om iedereen een plezierig verblijf te kunnen garanderen, vragen we de rust van het park Buitenplaats te respecteren. Daarnaast dien je rekening te houden met het welzijn en de rust van het wild van het Nationaal Park Veluwezoom. Er kunnen hier namelijk wilde zwijnen rondscharrelen. De regel is dat het vanaf 22.00 uur rustig dient te zijn en vanaf 23.00 uur stil. Uiteraard mag bij je pod zitten om te genieten van een kampvuur, boek, of borrel.. 

Groepsreis Actieve winterreis in de Veluwe
Groepsreis Actieve winterreis in de Veluwe

Verblijf

Verblijf Buitenplaats Beekhuizen

Beschrijving

Op een unieke locatie midden in Nederland kun je dit kleine park vinden. Slapen in een pod moet je echt eens proberen en in de winter zal je de knusse warmte snel kunnen waarderen. Ze zijn voorzien van een groot bed, badkamer met douche, kitchenette en elektrische verwarming. De kitchenette is voorzien van een spoelbak, koelkast, magnetron, waterkoker en Dolce Gusto koffiemachine. Bedlinnen en 2 handdoeken zijn inbegrepen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Buitenplaats Beekhuizen
Buitenplaats Beekhuizen

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona-garantie
Corona, natuurlijk houden we er rekening mee en zorgen dat je veilig op reis kunt, maar we laten onze reizen er niet door stoppen :)  -Je kunt tot 4 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle niet- vliegreizen-Je kunt tot 10 weken voor vertrek kosteloos annuleren op alle vliegreizen  We berekenen slechts €35,- boekingskosten, verder niets; Je krijgt direct je geld terug, geen gedoe met vouchers. Indien het reisadvies verandert vanwege het coronavirus en je reis niet door kan gaan, kijken we samen met jou naar een reisalternatief;Kunnen we geen geschikte andere reis vinden? Dan krijg je gewoon je geld terug, ook de boekingskosten.Jij kunt er namelijk niets aan doen dat jouw reis niet door kan gaan. Verandert het reisadvies tijdens je reis? Dan repatriëren wij indien nodig. Punt uit.

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve winterreis in de Veluwe
Groepsreis Actieve winterreis in de Veluwe

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer