Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve vakantie Noorwegen

Wat je te wachten staat tijdens deze actieve 8-daagse groepsreis in Noorwegen?

Kamperen op een fijne camping aan het water met Nederlandse eigenaren vlakbij het dorpje Trysil. Tal van activiteiten die je deze week de prachtige omgeving laten zien. We stappen op de mountainbike, gaan heerlijk kanoën, maken een mooie wandeling naar Skagsvola en als kers op de taart gaan we een dag op pad met een ervaren 'wildernis-gids', die ons alles leert over hoe te overleven in de wildernis. We gaan onder andere op zoek naar dierensporen en naar hoe je kunt navigeren in de wildernis. Wellicht spotten we zelfs elanden. Een bijzondere beleving!
Groepsreis Actieve vakantie Noorwegen
Groepsreis Actieve vakantie Noorwegen

Activiteiten

Dag 1 - Op naar de Noorse “outback”!
Yiha! Vandaag gaat de 8-daagse groepsreis naar het Noorse Trysil dan eindelijk van start; wat hebben we er lang naar uitgekeken! Er staat ons een fijne week te wachten, met veel verschillende activiteiten midden in de Noorse natuur. Let’s start! De reisbegeleider ontmoeten we op de luchthaven in Oslo. Na een korte kennismaking zetten we koers richting het noorden, om na zo’n 2 uur rijden (wat absoluut geen straf is in deze omgeving!) aan te komen bij Ilja en Evander; de Nederlandse eigenaren van de camping waar we de komende week verblijven. We hebben een fantastisch uitzicht op de Trysilrivier: dat wordt genieten de komende week. Skål, op een avontuurlijke week in de Noorse “outback”!

Dag 2 - Op avontuur met de mountainbike
‘God morgen’, of wel, ‘Goedemorgen’; het eerste Noorse woord is een feit! We starten de dag ontspannen met een ontbijtje bij ons tentenkamp, waarna we ons klaarmaken voor onze verdere kennismaking met Trysil en omgeving. Dit doen we vandaag per mountainbike; een beter vervoersmiddel voor een spectaculaire ontdekkingstocht bestaat er niet! We hebben alle tijd, óók voor een verkoelende plons in het water, een kopje koffie of een lekkere lunch. Alles is mogelijk! Wellicht moeten we vandaag nog wat boodschappen doen voor ons avondeten, maar een hapje eten in het dorp is natuurlijk ook een uitstekend alternatief. Moe maar voldaan duiken we onze tent in vanavond - want ja, mountainbiken in Noorwegen is een tikkeltje intensiever dan in Nederland. Gelukkig hebben we voldoende mogelijkheden om de spierpijn er deze week ook weer uit te lopen.

Dag 3 - Een dagje niets ..
Vandaag is een dag waarop niets moet of hoeft, maar waarbij je wel veel kúnt doen als je dat wilt. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen in de omgeving van de camping. Het dorpje Trysil ligt op slechts 3 kilometer van de camping, ook aan de Trysilrivier overigens. Je vindt er een kleine maar gezellige dorpskern met voornamelijk restaurantjes, winkeltjes, een aantal bakkerijtjes en diverse supermarkten. Ilja en Evander kunnen je alles vertellen over de mooie plekjes in de omgeving, óók voor het spotten van elanden of andere wilde dieren. De eland is de grootste hertachtige ter wereld en ze laten zich met name in de ochtend en in de avond zien. Gelukkig kent de reisbegeleider de juiste plekjes in de omgeving waarbij de kans op het spotten van een eland het grootst is. Een leuke activiteit om de avond mee af te sluiten, nietwaar? Spotten maar!

Dag 4 - Een actieve dag op het water
Op dag vier van de groepsreis pakken we - na wederom een ontspannen ontbijtje aan de waterkant - de peddels, trekken ons zwemvest aan en stappen de kano in voor een mooie tocht op het water. Zonnetje erbij, heerlijk! In de zomermaanden zijn in Noorwegen de dagen lang en de nachten kort. De temperatuur is er aangenaam; het kan zomaar tussen de 20 en de 25 graden zijn. Maar: wees voorbereid! Het weer kan namelijk onverwachts snel omslaan. Wind- en waterdichte kleding zijn daarom geen overbodige luxe. Better safe than sorry, een gewaarschuwd mens telt tenslotte voor 2!

Dag 5 - Op naar Skagsvola
Eén van de mooiste wandelingen in de omgeving van Trysil staat voor vandaag op de planning: de wandeling naar Skagsvola. Het is een half uurtje rijden naar het startpunt van de wandeling, maar opnieuw is het genieten van de prachtige omgeving! Het is een ‘T-marked hike’ en de aanwijzingen onderweg zijn niet te missen, zodat je na een uurtje of twee boven bij het uitzichtpunt bent. De wandeling geeft ons bij helder weer - wat helaas tijdens onze eigen expeditie niet het geval was – een fantastisch uitzicht over de fjorden. Het is af en toe wat klimmen, klauteren en goed kijken waar je loopt, maar zowel op de weg naar de top als tijdens de afdaling kom je door de mooie, groene natuur van Noorwegen: alle inspanningen meer dan waard dus! Behalve de wind die af en toe langs raast, heerst er volledige stilte. Sta je met stralend weer op de top? Stuur ons even een fotootje – dan weten wij ook hoe mooi het uitzicht bij goed weer is!

Dag 6 - Relaxen, maar ook volop mogelijkheden voor actie
Na twee dagen actie en avontuur is het vandaag tijd om het een dagje rustig aan te doen, voor wie dat wil uiteraard! Er zijn vanzelfsprekend ook voldoende mogelijkheden om actieve dingen te ondernemen: Ilja en Evander beschikken bijvoorbeeld over enkele mountainbikes die je rustig kunt gebruiken om op je gemak nog een tochtje te maken. De ‘Magic Moose’ (één van de uitgezette mountainbiketracks) is overigens een aanrader, maar wie weet pakken we deze route op zondag al mee. De ‘Magic Moose’ is een van de langste flow trails van Europa en is 7 kilometer lang. Verder gaan we zien wat de dag ons brengt, wie weet heeft één van je reisgenoten nog een leuk plan? Je ging natuurlijk niet voor niets niet alleen op vakantie! We genieten vanavond van ons zelfgemaakte diner – of kiezen we ervoor om in het dorpje te gaan eten? De reisbegeleider heeft in ieder geval genoeg tips voor goede en gezellige restaurants, dus we kunnen ons ook laten verrassen.

Dag 7 - De wildernis in!
Vandaag staat ons een bijzondere ervaring te wachten; we gaan namelijk met Karl, of één van zijn net-zo-gepassioneerde-collega-gidsen de wildernis in. Letterlijk! We worden meegenomen op avontuur door de echte experts. We duiken het bos in en gaan terug in de tijd van de ‘forest workers’ die lange tijd in de bossen van Trysil hebben gewoond en gewerkt. Een stukje geschiedenis dus! Onze gids zal ons daarnaast voorzien van allerlei "wildernis survival skills". Zo leren we onder andere hoe we kunnen navigeren in de wildernis en waar we in het wild eten en drinken kunnen vinden. Onze gids kan ons ook alles vertellen over de verschillende dierensporen die we in het bos tegenkomen én meer dan dat, maar dat houden we nog even geheim. Super interessant en wat ons betreft de perfecte activiteit op deze vrijdag. Ons wildernisavontuur zal zo’n 6 tot 8 uur duren; we zijn dus een hele dag op pad! Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en uiteraard ontvang je alle specifieke informatie voorafgaand aan je reis. Tijdens onze trip is er eten en drinken aanwezig. Zullen we de avond afsluiten met een hapje en een drankje in één van de gezellige restaurantjes in het dorp? Proost, op een gezellige week!

Dag 8 - Bye Norway, see you soon
De laatste dag van deze actieve en gezellige groepsreis is aangebroken. Afhankelijk van de vliegtijden hebben we in de ochtend eventueel nog tijd voor een (korte) wandeling, waarna we afscheid nemen van Ilja en Evander en ons opmaken voor de terugreis. Back to normal life na een weekje in de Noorse wildernis.

Groepsreis Actieve vakantie Noorwegen
Groepsreis Actieve vakantie Noorwegen

Verblijf

Verblijf Trysil Hyttegrend & Camping

Beschrijving

Trysil Hyttegrend & Camping ligt op zo'n 3 kilometer afstand van het dorpje Trysil en wordt gerund door 2 Nederlandse eigenaren. De camping ligt op een prachtige locatie aan het water; de ideale uitvalsbasis dus voor een actieve 8-daagse groepsreis in Noorwegen.

Inbegrepen zijn alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en een slaapzak).

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Trysil Hyttegrend & Camping
Trysil Hyttegrend & Camping

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve vakantie Noorwegen
Groepsreis Actieve vakantie Noorwegen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer