Singlereizen.nl

Singlereis Actieve vakantie in Friesland

Tijdens deze hele speciale editie, maken we kennis met een typisch Friese activiteit; WAMPEX! Op deze singlereis gaan we samen de uitdaging aan om deze activiteit tot een goed uiteinde te brengen.

Fysiek uitgeput en mentaal opladen is de perfecte uitdrukking voor deze 3-daagse. We gaan ons namelijk op vrijdagmiddag onderdompelen in een typisch Friese avontuurlijke activiteit namelijk WAMPEX.

Maar nu vraag je je af, wat betekent WAMPEX. Deze uitdrukking staat voor ‘weekend amfibische expeditie’ en komt oorspronkelijk uit het Engelse leger. Tegenwoordig wordt deze term gebruikt tijdens recreatieve Friese evenementen waarbij land en water (amfibisch) een belangrijke rol spelen. Het komt er dus eigenlijk op neer dat we een parcours gaan afleggen waarbij we verschillende hindernissen samen moeten overwinnen. Onderweg krijgen we verschillende opdrachten. Om aan de start te verschijnen, krijgt iedereen van ons een gepersonaliseerd t-shirt. Op expeditie dichtbij huis, tof niet?

Als we zaterdagochtend terugkomen bij onze accommodatie, kunnen we heerlijk uitrusten in de pas gerenoveerde B&B. Een heerlijk diner, bbq en streekproducten tijdens het ontbijt/lunch mogen niet ontbreken tijdens dit weekendje.

Tijdens dit weekendje zijn alle maaltijden inbegrepen inclusief het aperitief op zaterdagavond. Ben jij klaar voor ter land, ter zee en misschien ook wel in de lucht? 

Singlereis Actieve vakantie in Friesland
Singlereis Actieve vakantie in Friesland

Activiteiten

Dag 1 - Vrijdag
We vertrekken vandaag vanuit een carpoolpunt richting Friesland waar we om 11:00 uur worden verwacht. Vervolgens is het tijd om een stevige kost te koken met elkaar. We moeten namelijk voldoende energie hebben voor de tocht van vanmiddag. Na het eten is er nog even tijd om te rusten voordat we vertrekken op expeditie.
Om 16:40 uur zijn wij als groep aan de beurt om te starten met de WAMPEX. Dit is een recreatief Friese evenement waarbij land en water een belangrijke rol spelen. We gaan een parcours afleggen waarbij we verschillende hindernissen samen moeten overwinnen. Onderweg krijgen we verschillende opdrachten en dan is het aan ons de taak om de tijd van de vorige groep te overtreffen!

Dag 2 - Zaterdag
Vroeg in de ochtend komen we voldaan terug van een fantastisch WAMPEX-avontuur! Het is dus tijd om lekker warm te douchen en te gaan slapen. Als iedereen is uitgerust staat er een heerlijke lunch op ons te wachten. In de namiddag kunnen we nog een rondje wandelen in de prachtige natuur of één van de leuke authentieke Friese dorpjes bezoeken. Aan het begin van de avond rijden we weer naar onze gezellige accommodatie, waar we gezellig gaan winter-barbecuen. Dat belooft een hele gezellige avond te worden!

Dag 3 - Zondag
Onze laatste dag in het mooie Friesland is aangebroken. We maken nog een heerlijke wandeling door het natuurpark voordat weer naar huis gaan. Wat was jouw hoogtepunt?

Singlereis Actieve vakantie in Friesland
Singlereis Actieve vakantie in Friesland

Verblijf

Verblijf De Kloesewier

Beschrijving

In de voormalige 100 jaar oude basisschool in het pittoreske Friese watersportdorp De Veenhoop, hebben Hans en Akkeliene een prachtige groepsaccommodatie gerealiseerd. Deze is pas in 2019 in gebruikgenomen. We zijn dus één van de eerste gasten, hoe leuk!
Het grootste lokaal van zo’n 70 vierkante meter aan de linkerkant van het pand is volledig beschikbaar voor gasten. In het lokaal is een keuken en een bar aanwezig. Het oude schoolbord hangt nog aan de wand en menig zal teruggaan naar zijn basisschooltijd door de aankleding met authentieke schoolkaarten, schoolboeken, spelletjes en telraampjes.

Op de bovenverdieping van het pand bevindt zich de slaapzaal met daarin twee betimmerde bedstedes en drie vaste en drie losse éénpersoonsbedden. Op de bovenverdieping is tevens een toilet en de badkamer, met daarin twee authentieke scheikunde lokaal wastafels en twee douches.

Je dient zelf een slaapzak mee te brengen, handdoeken, hoeslaken, kussen en sloop worden voorzien.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

De Kloesewier
De Kloesewier

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.


Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Actieve vakantie in Friesland
Singlereis Actieve vakantie in Friesland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer