Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve vakantie Genieten op Sardinië

Geniet van de ontspannen sfeer waar Sardinië om bekend staat en ontdek de schoonheid van het eiland middels de verschillende activiteiten die de komende week op het programma staan. We gaan cultuur snuiven, wandelen en mountainbiken. Uiteraard laat deze groepsreis je ook kennis maken met verschillende watersporten, waaronder windsurfen, suppen, zeilen en kanoën. En wat dacht je ervan om tijdens de vrije uurtjes te genieten aan het strand? Op slechts enkele minuten lopen van de camping vind je de zee!

Groepsreis Actieve vakantie Genieten op Sardinië
Groepsreis Actieve vakantie Genieten op Sardinië

Activiteiten

Dag - 1 Op naar Sardinië!
Hop, het vliegtuig in! Het is tijd om op te stijgen en te vertrekken richting het zonovergoten Sardinië. Na een vrij korte vlucht staat de transfer ons op te wachten op de luchthaven om ons naar de camping te brengen. De groepsreis is begonnen! Bij aankomst op de camping checken we in en worden we op de hoogte gebracht van het programma van de komende week. Heb je gezien hoe dichtbij het strand hier is? Cool! Na het diner is er nog tijd voor een lekker drankje, proost op een goed begin van deze groepsreis!

Dag - 2 Mountainbiken naar de vuurtoren van Capo Comino
Na een heerlijk Italiaans ontbijt is het tijd om de spullen te pakken en verlaten we de camping per mountainbike onder begeleiding van een lokale gids. We gaan richting de vuurtoren van Capo Comino. Tijdens deze prachtige tocht fietsen we lekker in de schaduw tussen de vele pijnbomen door. Wat is de natuur hier mooi! Op de weg terug maken we een korte stop op het Berchida strand. De nummer 2 op de lijst van mooiste stranden op Sardinie. Wow, wat is het water hier helder! Aan het begin van de middag zijn we weer op tijd terug voor een heerlijke lunch, waarna we de tijd aan onszelf hebben. Kies je voor een duik in zee of droom je lekker weg in je boek? Enjoy!

Dag - 3 Tijd voor een beetje cultuur
Lekker geslapen vannacht? En… genoten van het ontbijt? Er staat ons een rit met een landrover te wachten! Met gids natuurlijk. We worden naar Dorgali gereden waar we toegang krijgen tot ‘le Tomba dei Giganti’. De gids vertelt ons over de bijzondere geschiedenis van deze plek. Tussendoor staat ons een lekkere lunch met een herder te wachten. Ook bezoeken we Nuraghi-ruïnes: de torens, die zonder cement werden gestapeld tot torens van soms wel 19 meter hoog, zijn het belangrijkste archeologische erfgoed van Sardinië. Voor we voor het diner terugkeren maken we nog een korte stop in Dorgali.

Dag - 4 De kunst van het relaxen
Vandaag staat er geen activiteit op het programma, maar kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Lekker bijkomen van gisteren en genieten van het strand? Als je toch zin hebt in wat actie: de kano’s, bodyboards en het snorkelmateriaal liggen klaar om gebruikt te worden. Om optimaal tot rust te komen tijdens deze groepsreis, kun je vandaag ook genieten van een massage. Deze zijn ter plekke bij te boeken. Ga je liever een boek lezen of een strandwandeling maken? Dat kan ook! Alles is mogelijk tijdens deze single reis Sardinie!

Dag - 5 Proeven van verschillende watersporten
Vandaag staat de watersportdag op het programma! Het zeewater op Sardinië heeft meestal een aangename temperatuur, dus echt afkoelen… dat zullen we niet doen vandaag. We gaan verschillende watersporten uitproberen zoals windsurfen, suppen, kanoën en zeilen. Wat een keuze! We hebben de hele dag de tijd om alles uit te proberen en om te zorgen dat iedereen alles een keer kan doen, rouleren we met het materiaal. Het maakt overigens niet uit of je dit al eerder hebt gedaan of niet; de instructeurs van het watersportcentrum helpen je graag op weg. Natuurlijk is er tijdens deze actieve dag ook tijd voor ontspanning op het strand. Een dag vol actie en avontuur met aan het eind van de dag een welverdiende maaltijd!

Dag - 6 Wandelen op Tavolara

Ben je klaar voor een sportieve dag? Trek je wandelschoenen aan en neem je zwemkleding mee, dan kunnen we gaan! De gids brengt ons naar de haven van San Paolo. Vanuit de haven worden we met een rubberboot naar het kleine eiland Tavolara gebracht. Na een korte, stevige wandeling met de gids kun je hier genieten van een prachtig uitzicht over Sardinië en de bijbehorende eilanden. Als we weer beneden zijn, is het tijd voor een verkoelende duik in het heldere water. Na de lunch met lokale lekkernijen gaan we snorkelen dichtbij het Passetto strand. Daarna is het tijd voor ontspanning; nog even een duik in de zee of een lekker ijsje. Hmmm, optimaal genieten van deze Sardinie vakantie!

Ben je in voor meer avontuur? Dat kan geregeld worden. Wanneer er minimaal 4 reizigers hiervoor in zijn, is deze hike te combineren met via ferrata. Hierbij krijg je een helm en tuigje en ga je langs een rotswand klimmen. Dit kan je ter plekke overleggen met de camping eigenaar en je medereizigers



Dag - 7 Niks moet, alles mag
Het is alweer de op één na laatste dag van deze single reis; wat gaat de tijd toch snel als je het naar je zin hebt! We kunnen nog een dag relaxen op het strand en gebruik maken van de bodyboards, de kano’s en het snorkelmateriaal aangezien we deze materialen de hele week tot onze beschikking hebben. Terwijl we op weg zijn naar het strand, dat slechts op 400 meter van de camping ligt, wandelen we door Santa Lucia. We lopen langs leuke souvenirshops waar we heerlijk kunnen rondneuzen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een wandeling in de buurt van de camping te maken, aan jou de keuze. Vanavond proosten we op een geslaagde groepsreis!

Dag - 8 Oost west, thuis best
Het is tijd om je comfortabele tent vaarwel te zeggen en je tas in te pakken. Vandaag vliegen we terug naar Nederland en komen we thuis met prachtige verhalen en foto’s van dit mooie eiland.

* Let op; door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van het programma worden afgeweken.

In augustus zijn er meerdere evenementen op Sardinië. Dit zorgt voor extra gezellige drukte. Begin augustus wordt er een Jazzfestival georganiseerd; wie waagt er een dansje?

Groepsreis Actieve vakantie Genieten op Sardinië
Groepsreis Actieve vakantie Genieten op Sardinië

Verblijf

Verblijf Camping Klubhouse Vacanze

Beschrijving

Tijdens deze groepsreis verblijf je op een gezellige camping. De camping is op loopafstand van het strand en het plaatsje Santa Lucia. Het verblijf is op basis van volpension zodat je lekker kan genieten van de Italiaanse lekkernijen die je worden voorgeschoteld. Je verblijft in een ruime tent met een bed voor alleengebruik. In de tent is een lampje en stroom aanwezig om je telefoon op te laden. Het strand is op loopafstand en er is een sanitair gebouw aanwezig met douches en toiletten. 

Vergeet niet je slaapzak, kussen en handdoeken mee te nemen voor een comfortabel verblijf, bedlinnen is te huur voor €15.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Klubhouse Vacanze
Camping Klubhouse Vacanze

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Toeslagen op de ticketprijs
Wegens populariteit van deze reis kunnen wij de (inbegrepen ticket)prijs garanderen, bij boekingen tot 40 dagen voor vertrek. Boek je later dan deze datum, dan bestaat de mogelijkheid dat de vliegmaatschappij ons een toeslag moet berekenen. Deze zullen wij in dat geval doorberekenen. Voordat wij de boeking definitief bevestigen zullen wij deze toeslag met de reiziger overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Samenwerking partners
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met een van onze partners.

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve vakantie Genieten op Sardinië
Groepsreis Actieve vakantie Genieten op Sardinië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer