Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve vakantie in de Franse Alpen

Geniet van een week vol actie in de Franse Alpen. Op deze groepsreis in Guillestre is het genieten van het mooie Franse zomerweer en toffe activiteiten. Zeg nu zelf: wat is er heerlijker dan genieten van een warm klimaat, een beetje pootje baden in het lokale meer, verse croissants bij het ontbijt en een lekker wijntje bij de borrel combineren met een actieve outdoor week? Of je nou al eens in Frankrijk op reis bent geweest of niet, deze 8 dagen actie maken je reiservaring compleet! 

Groepsreis Actieve vakantie in de Franse Alpen
Groepsreis Actieve vakantie in de Franse Alpen

Activiteiten

Dag 1 Bonjour! Off we go naar Frankrijk
De dag is aangebroken, we vertrekken naar Frankrijk voor een groot avontuur. Onze reis begint op Schiphol. We vliegen naar Turijn of Marseille, om daar opgehaald te worden door onze reisbegeleider. Turijn zei je? Ja, dat ligt dichtbij Guillestre! Pakken we gelijk een stukje Italië mee, ook leuk. Wat een lekker temperatuurtje hier, wen er maar vast aan, want het zal de hele week heerlijk aangenaam zijn. Dat is één van de fijne voordelen die de Franse Alpen ons te bieden heeft. Na een gave rit door de dalen en het laatste stukje door de bergen, wów wat een uitzicht, komen we aan op de camping vlakbij Guillestre. Hier verblijven we de komende week. Nadat we de tenten hebben opgezet, met een beetje geluk heeft de reisbegeleider dat al gedaan, is het tijd voor ontspanning. Geniet van de omgeving, neem een verkoelende duik en leer elkaar wat beter kennen. Een beter begin van deze groepsreis Guillestre kunnen we ons niet voorstellen!

Dag 2 Spelen in het water, begin van de kayak 2-daagse
Goedemorgen! We beginnen de dag met een lekker Frans ontbijtje; een croissantje, kopje koffie en een pain du chocolat, heerlijk! We gaan onze benen het werk laten doen vanochtend, met een wandeling naar Mont Dauphin, een vestingstad uit de 17e eeuw. Dit Unesco werelderfgoed is echt de moeite waard om te bezoeken, je kijkt je ogen uit namelijk. Eenmaal terug op de camping, genieten we van onze lunch, een goede bodem voor vanmiddag, we gaan namelijk kayakken! Op het meertje bij de camping gaan we oefenen en leren we de basics van het kayakken. Oei, ik ga kopje onder, hoe kom ik boven water? Dat soort dingen. De ervaren instructeurs leren ons de kneepjes van het vak kennen. Wat is dit leuk zeg! ‘s Avonds zijn we vrij om te doen wat we willen. We kunnen er ook voor kiezen om Guillestre in te gaan en daar vanavond te genieten van een Frans avondmaal. Er is van alles mogelijk tijdens deze actieve groepsreis in Frankrijk.

Dag 3 Op avontuur in de wildernis, bivak!
Vandaag staat ons een groot avontuur te wachten! We gaan namelijk bivakkeren in de wildernis, hoe gaaf is dat! We maken een wandeling van zo’n 5 uur om vervolgens ons kamp op te bouwen ergens in het bos, vlakbij een meer. We maken een kampvuur en genieten van de stilte en de natuur. Spannend joh, slapen onder de sterrenhemel! Welke dieren hoor jij vannacht?

Dag 4 Relaxen op de camping, of ready, set, action? Via ferrata!
We worden wakker in de wildernis, wat een beleving is dit. Met een beetje geluk gloeit het hout nog en kunnen we het vuur een beetje opstoken voor een ontbijtje. Na het ontbijt pakken we onze spullen weer in en gaan huiswaarts naar de camping. Bij aankomst op de camping kunnen we ons weer opfrissen. Voor de echte durfal is er vanmiddag de optionele activiteit via ferrata; ook wel klettersteigen genoemd. Via ferrata betekent letterlijk ‘ijzeren weg’. Een Nederlands woord is er niet voor. Met een touw en een harnas ‘klim’ je over de via ferrata. Een ijzeren weg van bijvoorbeeld ijzeren trappen, pinnen, beugels en hang- en touwbruggen. Súper gaaf dus! De thuisblijvers kunnen gezamenlijk nog even wat boodschappen doen voor de rest van de week.

Dag 5 Tijd voor het echte werk, kayakken op de Durance
Vandaag gaat het echte werk beginnen! We gaan namelijk kayakken op de Durance. De Durance is een 320 kilometer lange rivier waarvan je de bron bij Briançon vindt. De Durance mondt uit in de Rhône. Het water is wat frisjes, dus de wetsuits die we krijgen komen goed van pas. Nadat we op ons gemak zijn in het water, maken we een gave kayaktocht. De techniek die we zondag hebben geleerd kunnen we vandaag goed gebruiken. Wat spannend dit, maar wów wat een ervaring! Vanmiddag heb je vrij. Je kan de optionele activiteit alpinisme doen, maar je kan ook wat voor jezelf doen. Overigens, alpinisme is klimmen en abseilen, voor de adventure seekers dus!

Dag 6 Voor ieder wat wils vandaag!
Jeetje, we zijn alweer bijna een week op vakantie, wat vliegt de tijd! We zullen wel spierpijn hebben van de kayaktocht van gisteren. Tijd voor ontspanning vandaag. We kunnen kiezen wat we doen vandaag, voor ieder wat wils! Lekker een boekje lezen aan het meer, zwemmen, een hike maken in de bergen of winkelen in Guillestre? Het kan allemaal. Ohw ja, vergeten we bijna te vermelden dat je ‘s ochtends marmotten kunt spotten, in het wild, op nog geen kilometer van onze camping. Schattig!

Houd je niet van schattig, maar meer van stoer en avontuurlijk? Doe dan mee met de raftspecial van vandaag! 4 uur lang vol actie op de rivier! Dit is natuurlijk niet voor niks een actieve vakantie! Zoals gezegd, voor ieder wat wils vandaag!

Dag 7 De topper van de week, canyoningen!
We kunnen niet genoeg krijgen van al die activiteiten deze week. Eén en al spanning en sensatie! Een actieve groepsreis zoals die bedoeld is. Vandaag gaan we voor de topper van de week, we gaan namelijk canyoningen! Klimmen, klauteren, glijden, abseilen en springen, alles zit er bij in. De instructeurs zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt, want je zult zien, het lijkt heel spannend, maar het is echt súper leuk! Niet te geloven dat dit zo’n avontuur kan zijn. Geniet er nog maar even van, want vandaag is de laatste dag dat het kan. Sluiten we de vakantie af met een lekker diner? Proost, op de laatste avond in de Franse Alpen.

Dag 8 Au revoir Frankrijk, einde avontuur!
Het Franse avontuur van deze week zit er alweer op. Afhankelijk van hoe laat we vliegen, kunnen we nog even relaxen. Een laatste ontbijt, een laatste douche en een laatste rondje over de camping. We vertrekken naar Turijn of Marseille om daar ons vliegtuig naar Nederland te pakken. Adieu Frankrijk!

Groepsreis Actieve vakantie in de Franse Alpen
Groepsreis Actieve vakantie in de Franse Alpen

Verblijf

Verblijf Camping du Lac

Beschrijving

Tijdens deze groepsreis verblijf je op camping du lac ‘Les Iscles’ vlakbij Guillestre. Deze drie sterren camping is van alle gemakken voorzien en perfect voor deze avontuurlijke week. Er is geen zwembad, maar wel een meertje.
Je krijgt een eigen 2 persoons-tent van het merk Vaude te leen. De reisbegeleider is al in Frankrijk en heeft ook de tenten bij zich.
Let er op dat je zelf een slaapzak en slaapmat meeneemt.  

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping du Lac
Camping du Lac

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Deze reis wordt uitgevoerd met 5 tot 8 personen
Deze reis wordt uitgevoerd met 5 tot 8 deelnemers, bij meer aanmeldingen worden er meerdere groepen gevormd op basis van leeftijd en geslacht  

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve vakantie in de Franse Alpen
Groepsreis Actieve vakantie in de Franse Alpen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer