Singlereizen.nl

Singlereis Actieve strandvakantie Op Vlieland

Er komen voor deze reis geen nieuwe vertrekdata in 2022. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

Vier singlevakantie op het meest avontuurlijke eiland van de Nederlandse Wadden. Tijdens je singlereis Vlieland heb je een week de tijd om het eiland op een actieve manier te verkennen en te genieten van de mooiste duinen en stranden. Fietshuur is inbegrepen, zodat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Lekker een dagje naar het strand of ga je de uitgestrekte duingebieden ontdekken?

In Oost-Vlieland, het enige dorp van het Waddeneiland, ligt ons verblijf in de Dorpsstraat aan de voet van de Vuurboetsduin. Bovenop deze duin bevindt zich de vuurtoren van Vlieland. Liefkozend de ‘Kabouter’ genoemd. Een vuurtoren hoeft niet hoog te zijn als hij op de hoogste duin van het eiland staat. Beklim deze duin maar eens en kijk uit over Oost Vlieland en de Waddenzee.

Torenzicht is een ideale accommodatie voor singlegroepen. We hebben plaats voor ongeveer 25 singles verspreid over 11 slaapkamers met losse bedden. Op de begane grond bevindt zich een ruime recreatie/ontbijtruimte en buiten hebben we de beschikking over een ruim terras. Vanuit Torenzicht ben je binnen enkele minuten midden in het bruisende gedeelte van de Dorpsstraat. Wanneer je naar het strand wilt gaan ben je er op de fiets binnen 10 minuten.

Op het programma staat een wandeltocht met een eilander. Hij neemt ons mee naar plekken waar je anders nooit zou komen! Gedurende één dag brengen we een bezoekje aan het buureiland Terschelling. Ook hier krijg je een fiets om het eiland te gaan verkennen. Je zult merken dat Terschelling een hele andere sfeer heeft dan Vlieland.

Het westen van Vlieland is bewoond, het oosten bestaat voornamelijk uit een grote zandvlakte. De Vliehors wordt ook wel de ‘Sahara van het Noorden’ genoemd. De enige manier om dit deel van het eiland te verkennen is met de Vliehors Express, een grote gele truck die je naar het drenkelingenhuisje brengt. We nemen je ’s avonds mee om je te laten genieten van eilandmuziek, een kampvuurtje en de mooiste lichtinvallen. Je gaat volop genieten van Vlieland!

Singlereis Actieve strandvakantie Op Vlieland
Singlereis Actieve strandvakantie Op Vlieland

Activiteiten

Dag 1 - Harlingen - Vlieland
We verzamelen in Harlingen, waar we met elkaar op de veerboot van 14:05u naar Vlieland stappen. Je kunt gemakkelijk met de trein naar Harlingen reizen of je auto parkeren op één van de parkeerterreinen. De bootovertocht duurt ca. 95 minuten. Na aankomst in de veerhaven van Oost-Vlieland staat je fiets voor je klaar. Deze fiets is je vrijheid voor de gehele week! Allereerst gaan we naar het einde van de Dorpsstraat, waar we inchecken in het gezellige B&B en groepshuis Torenzicht. Nadat iedereen zich geïnstalleerd heeft, proosten we met een lokaal drankje op een mooie vakantieweek!

Dag 2 t/m 6 - Vlieland
Vlieland is één en al natuur. Je vindt hier uitgestrekte duingebieden en langgerekte stranden. Je hoeft maar even buiten het dorp Oost-Vlieland te fietsen en je bevindt je al middenin de duinen en bossen. Zeker in de zomer is er op het eiland veel te beleven. Breng een bezoek aan de lokale brouwerij Fortuna Vlieland of geniet van een cultureel optreden in de Bolder. Je reisleider weet allerlei leuke plekjes die je kunt gaan bezoeken. Je fiets geeft je de vrijheid om daarheen te gaan waar jij wilt. Natuurlijk is het gezellig om samen met meerdere reisgenoten op ontdekking te gaan, maar niks hoeft. Het is vakantie!

Dag 7 - Terschelling
Met een snelle rib zijn we in ca. 20 minuten op Terschelling! ’s Ochtends vroeg stappen we aan boord voor een spectaculaire tocht over de Waddenzee. De aankomst in West Terschelling is een plaatje! Langzamerhand zie je de Brandaris dichterbij komen. Wanneer we in de haven aankomen staat er al een fiets voor je klaar! Vandaag heb je de hele dag de tijd om Terschelling te verkennen. Waar heb je zin in? Een aanrader is een fietstocht langs de noordkant van het eiland richting Oosterend en vervolgens via de dorpjes Hoorn, Formerum en Midsland weer terug naar West-Terschelling. Helemaal aan de oostkant kun je de Boschplaat te voet verkennen of wandelen richting het drenkelingenhuisje. Aan de westkant van het eiland is het een aanrader om de Hoge Duin of de Kaapsduin te beklimmen voor magische uitzichten. Vanaf de Hoge Duin kun je bij helder weer zwaaien naar Vlieland! Na een dag ben je nog lang niet uitgekeken op Terschelling, maar toch is het tijd om het eiland weer te verlaten. Je keert vast nog eens terug. Voordat het donker wordt keren we met de rib terug naar de jachthaven van Oost-Vlieland.

Deze dagtocht zal uitgevoerd worden gedurende een dag tijdens de week, niet perse op dag 7.

Dag 8 - Vlieland - Harlingen
De week op Vlieland zit er alweer op! Tijd om je tas in te pakken en weer op de veerboot te stappen naar Harlingen. Hopelijk heb je genoten! De boot vertrekt om 11:50u. Om ca. 13:30u arriveer je in Harlingen. Om jou het beste van Vlieland te bieden zijn er vast een paar activiteiten inbegrepen!

Vliehors Express
Wanneer je een week op Vlieland bent mag je een excursie met de Vliehors Express niet missen. Alleen met de grote gele trucks kun je de immense zandplaat aan de westkant van het eiland verkennen. Dit beschermde natuurgebied wordt door defensie ook als oefenterrein gebruikt. De Vliehors Express laat z’n sporen na in het zand (probeer maar te lezen). Wanneer we bij het drenkelingenhuisje aankomen kunnen we zwaaien naar Texel en als we geluk hebben zonnende zeehonden spotten. Bij een gezellig kampvuur word je getrakteerd op een muzikaal optreden van een lokale held! Wat een topavond!

Wandeltocht met Vlielander
Als je het echte Vlieland wilt ontdekken en geïnteresseerd bent in mooie eilandverhalen ga je mee wandelen met een echte local. We hebben een doorgewinterde eilander gevonden die je graag de pareltjes van het eiland wil laten zien. Vlieland is continu in beweging en zo ook de rijke biodiversiteit op het eiland. Ben je benieuwd naar die ene vreemde vogel? Laten we hem zoeken! Onderweg staat je nog een aangename verrassing te wachten!

Optionele activiteiten
Gedurende de week zijn er diverse mogelijkheden voor optionele activiteiten, waaronder:

Singlereis Actieve strandvakantie Op Vlieland
Singlereis Actieve strandvakantie Op Vlieland

Verblijf

Verblijf Groepshuis Torenzicht

Beschrijving

Aan het einde van de Dorpsstraat van Oost-Vlieland vind je Torenzicht. Op de begane grond bevindt zich een ruime recreatieruimte met tafels, stoelen en kleine keuken (alleen geschikt voor ontbijt en lunch). Voor het huis bevindt zich een ruim terras, waar het heerlijk toeven is met een drankje.

Deze B&B en groepsaccommodatie heeft diverse slaapkamers verspreid over de begane grond en eerste etage.
Er zijn 1-persoonskamers en 2-/3-/4-persoonskamers, allen met comfortabele 1-persoons boxspring bedden. De kamers op de begane grond hebben eigen sanitair. Op de eerste etage zijn er twee vleugels met elk 5 slaapkamers die het sanitair delen. 

Op de eerste etage zijn er 10 slaapkamers die het sanitair delen. 

Kies de kamer die bij je past!
Torenzicht heeft meerdere soorten kamers. In de tabel met vertrekdata en prijzen kun je kiezen uit een standaard eigen- of gedeelde kamer.

Wens je een kamer met eigen sanitair? Geef dit aan in het opmerkingeveld in het boekingsformulier. Let op, hier kan een meerprijs voor gerekend worden. We informeren je hierover na boeking. 

Elke ochtend een lekker ontbijtje
Word wakker met een lekker vers ontbijtje. Onze reisleiding zorgt voor verse broodjes, koffie/thee, zoet en hartig beleg, yoghurt, fruit en soms een eitje. Het ontbijt is in buffetvorm in de recreatiezaal op de begane grond. Je kunt natuurlijk ook lekker op het terras ontbijten.

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht en dineert. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal dineropties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, een verse maaltijd afhalen bij een knus eetwinkeltje of gerookte verse vis proeven!
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Groepshuis Torenzicht
Groepshuis Torenzicht

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Bijzondere coronavoorwaarden
Het kan voorkomen dat het kabinet een nieuwe lockdown afkondigt en deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers. Coronaprotocol Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM. De maatregelen veranderen met regelmaat naarmate er nieuwe inzichten komen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. Ook zullen we voor aankomst aan je vragen of je gezondheidsklachten hebt. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften: We houden anderhalve meter afstand We wassen ons handen regelmatig We schudden geen handen Bij verkoudheid of koortsklachten blijf je thuis Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is          

Annulering door Corona?
Het kan voorkomen dat het kabinet coronamaatregelen afkondigt waardoor deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze binnen 14 dagen retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Actieve strandvakantie Op Vlieland
Singlereis Actieve strandvakantie Op Vlieland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer