Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland

Zwitserland staat bekend om de Alpenweides, kaasfondue en chocolade. Maar er is nog veel meer te beleven in dit land. Met deze gave singlereis gaan we op een actieve wijze het land ontdekken. Met wandelingen met de prachtigste vergezichten tot aan hydrospeeden en suppen. Alles komt voorbij in deze outdoor reis. Natuurlijk gaan we ook cultuur snuiven in oude steden en idylische dorpjes. Kortom een reis vol actie, avontuur en sensatie.

Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland
Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland

Activiteiten

Dag 1 – Op weg naar de Zwitserse weides
Vandaag gaat de vakantie echt beginnen! Vanuit Enschede vertrekken we met ons eigen minibusje richting de Zwitserse Alpen. Natuurlijk doen we deze lange rit niet in één dag. We gaan overnachten in het Zuid-Duitse Lörrach. Hier zetten we voor het eerst ons tentenkamp op en gaan bedenken wat we vanavond met zijn allen gaan koken. Weet jij nog een lekker recept?

Dag 2 – Susten, Leuk en Beinhaud 
In het ochtendzonnetje genieten we van het ontbijt met heerlijk vers brood van de bakker. We moeten nog een stukje om op onze plek van bestemming te komen, dus we pakken onze spullen in en vertrekken naar Susten in Zuid-Zwitserland. In het prachtige kanton Wallis, waar zowel Duits, Frans als Italiaans wordt gesproken, zullen we ons een week lang vermaken. De camping ligt precies op de Duits- en Franstalige grens in het Pfynwald; tegenwoordig onderdeel van het natuurpark en één van de laatste grote pijnboombossen van Europa. De bekende rivier de Rhône ligt op loopafstand van de camping. 

Als de tenten staan, kunnen we uit verschillende dingen kiezen vandaag;
Bijkomen van de reisdag van gisteren of alvast een prachtige oefenwandeling maken voor morgen! 

Dag 3 – Aletschgletsjer in de Alpen 
Een groepsreis in Zwitserland is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan een gletsjer! Vandaag bezoeken we de grootste gletsjer van de Alpen, de Aletschgletsjer. Het gebied rondom de Aletschgletsjer staat op de UNESCO-lijst voor werelderfgoed. Met een gondel gaan we vanaf het Betten Talstation naar Bettmeralp, een autovrij vakantieoord op een hoogte van 1950 meter. Voor degenen die dat willen is het mogelijk om een wandeling te maken en de Aletschgletsjer van iets dichterbij te bekijken. Wie liever het dorp wil zien en een kopje koffie wil drinken in één van de gezellige restaurants, is vrij om te gaan. Willen we als groep toch een flinke wandeling maken? Dan nemen we gewoon de kabelbaan naar de Bettmeralp! Van daaruit kunnen we een pittige, maar gave wandeling van zo’n 5 uur maken; uiteraard met uitzicht op de Aletschgletsjer. Nadat we deze immens grote gletsjer hebben bekeken gaan we weer met de gondel naar beneden en gaan we terug naar de camping voor een verfrissende duik in het zwembad.

Dag 4 – Op 2 wielen naar beneden
Vandaag wordt een avontuurlijke dag! We rijden naar Leukerbad, in het Franstalige gedeelte van Zwitserland en gaan opnieuw met een gondel omhoog. Vervolgens scheuren we met een step met enorme wielen de berg af! Fantastisch om een keer meegemaakt te hebben! De mensen die liever met de lift omhoog gaan en naar beneden willen wandelen zijn daar natuurlijk vrij in. Na deze avontuurlijke rit(ten) vertrekken we weer richting de camping. Tijd voor een lekkere maaltijd en uiteraard nog een verfrissende duik in het zwembad! Of bestellen we een patatje en bratwurst op de camping? Dat hebben we immers ook wel verdiend. 

Dag 5 – Turtmannhütte
Na het ontbijt maken we ons vandaag klaar voor een stevige wandeling naar de Turtmannhütte, gelegen in het Turtmanntal. We rijden zo ver mogelijk het dal in, tot aan Hungerli, waar we beginnen aan de wandeling naar 2519 meter hoogte. Vanaf het startpunt kun je de Turtmannhütte in de verte al zien liggen. Langs de Schluchtweg lopen we omhoog, tussen twee prachtige meertjes door die gevoed worden door de Turtmanngletscher. Via haarspeldbochten klimmen we het laatste spannende stuk omhoog. Vlakbij de hut groeit trouwens het zeldzame Edelweiss! Na een pittige klim kunnen we genieten van het uitzicht onder het genot van een warme Goulash-soep of een lekker bord spaghetti. Overigens, voor de échte avonturiers kunnen we nog een stukje hoger klimmen! Uitgerust en met gevulde maag maken we ons klaar voor de terugweg. Deze wandeling zal morgen goed in de benen te voelen zijn.

Dag 6 – Waterpret
De spierpijn die we hebben opgelopen gisteren, zwemmen we er vanochtend even lekker uit. Na een stevig ontbijt maken we ons klaar voor een avontuurlijke dag in het water! We gaan namelijk hydrospeeden! Hydrospeeden is misschien iets wat je nog niet kent. Je krijgt een wetsuit, handschoenen en flippers aan en 'ligt' op een soort bootje waarmee je over de rivier gaat. Cool om eens mee te maken! Na deze intensieve maar erg leuke dag, rijden we terug naar de camping om te genieten van een laatste avondmaal.. Morgen vertrekken we namelijk richting Locarno!

Dag 7 – Susten - Locarno (150km) 
Helaas, we nemen afscheid van het prachtige Wallis. We pakken onze spullen in en maken ons klaar voor het vertrek naar Locarno, het Italiaans sprekende gedeelte van Zwitserland. Locarno is gelegen aan het Lago Maggiore, één van de grootste meren van Zwitserland, hier wordt elk jaar in augustus het filmfestival georganiseerd. Eenmaal aangekomen op onze camping zullen we onze tenten opzetten. Vervolgens kunnen we een mooie wandeling maken in de omgeving van het Lago Maggiore. Uiteraard kunnen we ook alvast een duik nemen in dit prachtige meer. Wie graag op de camping blijft om te relaxen is daar vrij in! Wat doen we, koken we of zullen we eens luxe doen en naar de pizzeria gaan?

Dag 8 – Paradijs voor wandelaars
Je leest het goed. We gaan vandaag naar een paradijs voor wandelaars. De vallei in Ticino heeft geen gondellift of toeristische hotspots, maar is juist puur natuur. De Valle Verzasca, zoals de vallei ook wordt genoemd, is de ideale plek voor een wandeling zonder massa toerisme. Onderweg komen we langs meerdere zwemplekken waar we ook perfect kunnen picknicken. Heerlijk in de natuur. Eenmaal terug bij de bus rijden we door naar Lavertezzo. Hier is nog een authentieke Romeinse brug te bewonderen uit de 17de eeuw. De ‘Pontei dei Salti’ burg verbindt de wegen over een prachtig blauwe rivier. Het wordt ook wel het meest fotogenieke plekje van Zwitserland genoemd. Na de vele foto’s rijden we door naar een andere gave plek. De stop is bij de Contra Dam. Hier zijn de filmopnames geweest van de James Bond film ‘Golden Eye’. Ook kun je hier bungee jumpen (optionele activiteit). Wie durft?

Dag 9 – What’s SUP?
De zon staat hoog aan de hemel. Een ideale dag voor nog meer waterpret. We beginnen de dag rustig met een heerlijk ontbijtje bij de tent. Iedereen de zwemkleding mee? Dan is het tijd om te gaan suppen op het Lago Maggiore. Suppen staat voor Stand Up Paddling. Je staat op een soort surfboard en peddeltje jezelf vooruit. Het klinkt makkelijker dan het is. Als je het eenmaal onder de knie hebt is het niets ander dan genieten op het water. Daarna kunnen we nog even heerlijk opdrogen aan de kant. Wat een gave singlereis is dit.

Dag 10 – Cultuur snuiven
Een dag rust is niet verkeerd tijdens een actieve singlereis. Maar helemaal niets doen is ook niet wat. Vandaag gaan we heerlijk relaxt het stadje Locarno bezoeken. Even heerlijk genieten op het grote plein Piazza Grande of even een koffie in de kleine straatjes van de stad. Misschien is er nog wel een van de vele markten die in Locarno worden gehouden. We hebben alle tijd om naar een souvenirtje te zoeken. Er is genoeg te doen voor iedereen. Na een mooie wandeling langs de kade, nodigt het uit om een duik in het meer te nemen. Even heerlijk afkoelen. En nu we er toch zijn kunnen we ook wel een leuk restaurantje opzoeken. Eet smakelijk.

Dag 11 – Naar Sankt Gallen
Vroeg in de ochtend staan we op om op tijd te kunnen vertrekken naar onze volgende bestemming van de reis, maar niet voordat we een lekker ontbijtje hebben gehad. De tenten worden opgebroken en we pakken onze spullen weer in het minibusje. We gaan naar het oosten van Zwitserland en om precies te zijn Sankt Gallen. Onderweg kunnen we nog een tussenstop maken in Oostenrijk in het plaatsje Feldkirch. Dit dorpje staat bekend om de vele gezellige terrasjes. Een ideaal plekje voor een pauze dus. Na een lekker bakje koffie vervolgen we onze weg naar universiteitsstad St. Gallen. Deze stad is rijk aan historie en cultuur. Rond de middeleeuwen was het een van de grootste steden van Zwitserland. Eenmaal op de camping proosten we op een toffe groepsreis.

Dag 12 – Bij het meer
St Gallen is de perfecte plek om heel veel te doen, maar ook juist om even niets te doen. Dichtbij is de Bodensee. Een prachtig meer om te zwemmen, zonnen, dobberen en ga zo maar door. Ook is het een toplocatie voor een dagje kano varen of suppen. Alles kan. Een andere optie is een wandeling langs St Gallen. De zo geheten panoramaweg is een route die je moet gezien hebben als je bij de Bodensee bent. De keuze is aan de groep. In de avond gaan we een kampvuur bouwen en lekkere worstjes boven het vuur maken, want een kampvuur mag natuurlijk niet ontbreken op deze outdoor singlereis.

Dag 13 – Watergeweld
Het is alweer bijna de laatste dag van deze singlereis. Maar we gaan het wel afsluiten met een hele gave activiteit voordat we morgen echt weer richting Nederland vertrekken. We brengen een bezoek aan de Rijnwaterval. Deze waterval is de hoogste van Europa. Gaaf! Bij de waterval in Schaffhausen kunnen we een boottocht doen om al het watergeweld van dichtbij te kunnen zien (optionele activiteit). Na deze bijzondere ervaring zeggen we Zwitserland toch echt gedag. We trekken Duitsland in naar een camping waar we overnachten. Hier gaan we nog eenmaal samen koken met de ondertussen hechte groep. Puur genieten. Proost op de laatste avond.

Dag 14 – Laatste dag
Goedemorgen. Lekker geslapen tijdens de laatste nacht in je tent? Vanavond zul je weer lekker kunnen dromen in je eigen bed over alle mooie belevenissen van deze reis. We vertrekken in alle rust weer richting Nederland. In de laatste uurtjes in de bus kunnen we nog een keer alle leuke herinneringen bespreken. Wat een gave reis was dit. Nu al zin in de volgende singlereis.

Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland
Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland

Verblijf

Verblijf Meerdere campings Zwitserla

Beschrijving

Tijdens deze rondreis is het verblijf van de eerste week op camping Du Monument in Zuid Zwitserland. Omdat het een rondreis is, doen we de rest van de reis ook andere campings aan. De campings hebben schoon sanitair en sommige campings hebben een campingwinkel en of zwembad. Alle campings hebben 2 tot 3 sterren. Je krijgt een nieuwe tent van het merk Vaude voor eigen gebruik te leen. 
Alle kampeer- en kookmaterialen worden geregeld voor je, wel dien je voor een eigen slaapmat en slaapzak te zorgen.

De volgende campings worden aangedaan tijdens de reis:
Camping du Monument
Camping Wittenbach
Camping Haide

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meerdere campings Zwitserla
Meerdere campings Zwitserla

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Inreisbeperkingen
Wij staan, net als jij, te popelen om op reis te gaan! Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen via het reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd, kan deze reis gewoon doorgaan. Hoe fijn is dat? Waarschijnlijk zijn er wel inreisbeperkingen. Wat deze precies zijn kun je vinden op bovenstaande website. Omdat wij het nogal een persoonlijke kwestie vinden, hoeven wij niet te weten of je gevaccineerd bent of dat je covid-19 doorlopen hebt. Wij gaan ervan uit dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen van het ontvangende land en op de dag van vertrek voldoet aan de inreis-richtlijnen en dat je de noodzakelijke testbewijzen bij je hebt. Keer je terug uit een land met een geel reisadvies, dan heb je een corona- of vaccinatiebewijs nodig. Dat kan via een volledige vaccinatie die een geldige QR-code geeft in de CoronaCheck-app. Anderen moeten zich in het vakantieland laten testen. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur. Hier zal ruimte in het programma voor gemaakt worden , mocht dit nodig zijn.

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Wel inbegrepen

  • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
  • Alle overnachtingen
  • Campingkosten (de meeste kampeerplekken zijn voorzien van stroompunten)
  • Bezoek aan Beinhaus Leuk
  • Hydrospeeding
  • Materialen voor inbegrepen tochten
  • Suppen
  • Tocht per gondel/kabelbaan
  • Tocht per step
  • Wandeltochten
  • BTW volgens de reisbureauregeling
  • CO2-compensatie voor de gehele reis
  • Enthousiaste Nederlandse begeleiding
  • Toeristenbelasting
  • Tol- en parkeergelden
  • Vervoer per minibus

Niet inbegrepen

  • Drankjes en snacks
  • Etenspot (houd rekening met €10 - €20 per dag)
  • Eventueel douchemuntjes voor op de campings
  • Extra campingovernachting dag voor vertrek (Enschede) a €29,-
  • Ontbijt, lunches, diners
  • Slaapmat en slaapzak
  • Optionele activiteiten zoals suppen en kanoën op de Bodensee
  • Annuleringsverzekering
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €35
  • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
  • Reisverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland
Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
06-07-2024 19-07-2024 14 € 1899,00 20-55 jaar
13-07-2024 26-07-2024 14 € 1789,00 20-55 jaar
20-07-2024 02-08-2024 14 € 1789,00 20-55 jaar
27-07-2024 09-08-2024 14 € 1789,00 20-55 jaar
03-08-2024 16-08-2024 14 € 1789,00 20-55 jaar
10-08-2024 23-08-2024 14 € 1789,00 20-55 jaar
17-08-2024 30-08-2024 14 € 1789,00 20-55 jaar
24-08-2024 06-09-2024 14 € 1875,00 20-55 jaar