Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland

Tijdens deze groepsreis maak je kennis met veelzijdig Zwitserland

Welkom in het prachtige Zwitserland, oftewel; Grüezi! De imposante Zwitserse Alpen, de schitterende uitzichten, de ijskoude riviertjes en overweldigende flora en fauna vormen samen de perfecte avontuurlijke groepsreis. Met deze actieve groepsreis bezoeken we het bergachtige, groene en vooral niet te vergeten zonnige Zwitserland. Zwitserland is een klein land, maar ieder gebied is een wereld van verschil! Tijdens deze actieve vakantie gaan we genieten van de geweldige diverse natuur. Dit doen we per step, te voet en te water! Daarnaast zullen we ook de prachtige cultuur van het onbekende Zwitserland ontdekken! Grote en oude indrukwekkende steden, kleine idyllische dorpjes, maar ook de Aletschgletsjer, de Bodensee en overnachten in sprookjesachtige gebieden, maken deze avontuurlijke vakantie helemaal compleet! Ben jij opzoek naar actie en avontuur? Dan is dit de perfecte groepsreis voor jou.


Let op! De reis met vertrek op 11 augustus heeft een gegarandeerd vertrek. De reizen in de categorieën 20-40 en 45-59 worden op deze datum samengevoegd. Het maximum totaal aantal deelnemers is 8.

Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland
Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland

Activiteiten

Dag 1 Enschede - Susten, Zuid-Zwitserland (900 km)
Het begin van deze groepsreis Zwitserland is aangebroken! We laten Nederland achter ons en rijden in zuidelijke richting naar Susten in Zuid-Zwitserland. In het prachtige kanton Wallis, waar zowel Duits, Frans als Italiaans wordt gesproken, zullen we ons een week lang vermaken. De camping ligt precies op de Duits- en Franstalige grens in het Pfynwald; tegenwoordig onderdeel van het natuurpark en één van de laatste grote pijnboombossen van Europa. De bekende rivier de Rhône ligt op loopafstand van de camping. Onder het genot van een lokaal wijntje maken we er een gezellige avond van!

Dag 2 Aletschgletsjer in de Alpen
Een groepsreis in Zwitserland is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan een gletsjer! Vandaag gaan we de grootste gletsjer van de Alpen bezoeken, de Aletschgletsjer. Het gebied rondom de Aletsch gletsjer staat op de UNESCO-lijst voor werelderfgoed. Met een gondel gaan we vanaf het Betten Talstation naar Bettmeralp, een autovrij vakantieoord op een hoogte van 1950 meter. Voor diegenen die willen is het mogelijk om een wandeling te maken om zo de Aletschgletsjer van iets dichterbij te aanschouwen. Diegenen die liever het dorp willen bekijken en een kopje koffie willen drinken in één van de gezellige restaurants, zijn vrij om te gaan. Willen we als groep toch een flinke wandeling maken? Dan nemen we toch gewoon de kabelbaan naar de Bettmerhorn! Van daaruit kunnen we een pittige, maar gave wandeling van zo'n 5 uur maken; uiteraard met uitzicht op de Aletschgletsjer. Nadat we deze immens grote gletsjer hebben bekeken gaan we weer met de gondel naar beneden en gaan we terug naar de camping voor een verfrissende duik in het zwembad.

Dag 3 Susten, stadje Leuk en Beinhaus
In het ochtendzonnetje genieten we van het ontbijt met heerlijk vers brood van de bakker. Vandaag is de keuze aan jou. We kunnen verschillende dingen doen; bijkomen van de indrukwekkende dag van gisteren of alvast een prachtige oefenwandeling maken voor morgen!
Optie 1. Vandaag maken we een wandeling naar Leuk; een klein stadje aan de overkant van de Rhône. Leuk is de oudste stad van het gebied Wallis. In de dorpskerk in Leuk is een kapel; het Beinhaus. Het Beinhaus heeft zijn naam te danken aan een 20 meter lange schedelwand. Zeker een bezoekje waard!
Optie 2. Vanaf de camping nemen we het wandelpad door het pijnboombos richting de Bhutanbrücke. Via deze 20 meter hoge en 134 meter lange hangbrug steek je de Illgraben over, die door jarenlange erosie een enorme 'krater' is geworden. Erg bijzonder om te bezoeken dus.
Na de beklimming lopen we via de andere kant van de Illgraben terug richting de camping. Een ijsje hebben we wel verdiend, toch?
Optie 3. We kiezen een van de andere prachtige lichte tot zware wandelingen die deze omgeving ons te bieden heeft! De reisbegeleider heeft allerlei gave wandelingen uitgestippeld voor deze derde dag van de groepsreis.

Dag 4 Susten, Hiken in Turtmanntal
Vandaag wordt een avontuurlijke dag! We rijden naar Zinal, in het Franstalige gedeelte van Zwitserland en gaan met een gondel omhoog. Hier gaan we vervolgens met een step met enorme wielen de berg af scheuren! Een fantastische ervaring die je een keer meegemaakt moet hebben. De mensen die liever met de lift omhoog gaan en naar beneden willen wandelen zijn daar natuurlijk vrij in. Na deze avontuurlijke rit(ten) vertrekken we weer richting de camping. Tijd voor een lekker maaltje en uiteraard nog een verfrissende duik in het zwembad! Of bestellen we lekker een patatje en bratwurst op de camping? Dat hebben we immers wel verdiend na gisteren en vandaag!

Dag 5 Zinal, Steppen
We staan op met frisse moed en na een smakelijk ontbijt maken we ons klaar voor een stevige wandeling naar de Turtmannhütte, gelegen in het Turtmanntal. We rijden zo ver mogelijk het dal in, tot aan Hungerli, waar we beginnen aan de wandeling naar 2519 meter hoogte. Vanaf het startpunt kun je de Turtmannhütte in de verte al zien liggen. Langs de Schluchtweg lopen we omhoog, tussen twee prachtige meertjes door, gevoed door de Turtmanngletscher. Via haarspeldbochten klimmen we het laatste spannende stuk omhoog. Let op! Vlakbij de hut groeit Edelweiss, dit zijn zeldzame bloemen! Na een pittige klim kunnen we genieten van het uitzicht onder het genot van een warme Goulash-soep of een lekker bord spaghetti. Uitgerust en met gevulde buiken maken we ons klaar voor de terugweg. Deze wandeling zal morgen goed in de benen te voelen zijn.

Dag 6 Actie en avontuur op de rivier! 
De spierpijn die we hebben opgelopen van gisteren zwemmen we er vanochtend even lekker uit. Na een stevig ontbijt maken we ons klaar voor een avontuurlijke dag in het water! We gaan namelijk raften én hydrospeeden. Na deze intensieve maar erg leuke dag, rijden we terug naar de camping om te genieten van een laatste avondmaal.. Morgen vertrekken we namelijk richting Locarno!

Dag 7 Susten - Locarno (150km)
Helaas, we nemen afscheid van het prachtige Wallis. We pakken onze spullen in en maken ons klaar voor het vertrek naar Locarno, het Italiaans sprekende gedeelte van Zwitserland. Locarno is gelegen aan het Lago Maggiore, één van de grootste meren van Zwitserland waar elk jaar in augustus het filmfestival wordt gevierd. Eenmaal aangekomen op onze camping zullen we onze tenten opzetten. Vervolgens kunnen we een mooie wandeling maken in de omgeving van het Lago Maggiore. Uiteraard kunnen we ook alvast een duik nemen in dit prachtige meer. Wie graag op de camping blijft om te relaxen is daar vrij in! Wat doen we, koken we of zullen we eens luxe doen en naar de pizzeria gaan?

Dag 8 Valle Verzasca
Na het ontbijt vertrekken we naar Valle Verzasca, ook wel het paradijs voor wandelaars genoemd. Deze vallei in het gebied Ticino heeft geen kabelbanen of toeristische resorts. Je kunt hier allerlei soorten wandelingen maken, van een ommetje van een uurtje tot meerdaagse trektochten. We rijden met de auto naar het dorp Sonogno, waar we een prachtige wandeling kunnen maken, afhankelijk van hoe actief we vandaag zijn! Bij Gerra of Brione kunnen we kiezen om te picknicken en even lekker te zwemmen. We rijden verder terug richting Lavertezzo, naar het Romeinse bruggetje 'Pontei dei Salti' uit de 17e eeuw. Het water dat hieronder door loopt is prachtig blauw en nodigt zeker uit voor een duik, mogelijk vanaf de brug voor de echte waaghalzen! Als we allemaal weer opgedroogd zijn en voldoende foto's hebben gemaakt van dit 'meest fotogenieke plekje van Zwitserland', rijden we verder de vallei uit. Maar, dit doen we niet zonder nog even een stop te maken bij de Contra Dam stuwdam, dé dam van de James Bond film GoldenEye. Sinds de première van deze film kun je hier bungee jumpen. 's Avonds maken we samen een pot met eten en brengen we de avond gezellig samen door op de camping, of heeft iemand nog zin in een avondwandeling?

Dag 9 Raften
We beginnen de dag rustig. Lekker met een ontbijtje in het zonnetje. Vandaag hoeven we niks, het is rustdag. Wil je graag suppen of kanoën op het Lago Maggiore? Dat kan! Een wandeling langs het meer? Dat kan natuurlijk ook. In overleg met de groep en de reisbegeleider kiezen we wat we gaan doen. Genieten met een hoofdletter g! Eenmaal teruggekomen op de camping kunnen we even lekker bijkomen voordat we aan ons avondeten beginnen. Wauw, wat een gave groepsreis is dit zeg! Vannacht brengen we de nacht wederom door op de camping vlakbij Locarno en morgen staat een dagje cultuur snuiven op de planning.

Dag 10 Lago Maggiore
We staan op tijd op om de tenten in te pakken en om nog even lekker te ontbijten. Na het ontbijt vertrekken we naar Sankt Gallen. Onderweg kunnen we nog even naar Feldkirch in Oostenrijk; een mooi stadje met veel terrasjes. Tijd voor een tussenstop dus! Hierna rijden we door naar de camping vlak bij Sankt Gallen. Sankt Gallen is de metropool van Oost Zwitserland. De oude binnenstad is vrij van verkeer en heeft veel boetiekjes, cafés en mooie erkers. Rond de Middeleeuwen is deze stad zich gaan ontwikkelen. In Europa was het destijds één van de belangrijkste centra van cultuur en vorming. Ook leuk om te weten is dat St. Gallen een universiteitsstad is. We zetten onze tenten op in de buurt van deze mooie stad en proosten op deze gave en actieve groepsreis.

Dag 11 Locarno - Liechtenstein - Sankt Gallen (260 km)
We staan op tijd op om de tenten in te pakken en om nog even lekker te ontbijten. Na het ontbijt vertrekken we naar Sankt Gallen. Onderweg kunnen we nog even naar Feldkirch in Oostenrijk; een mooi stadje met veel terrasjes. Tijd voor een tussenstop dus! Hierna rijden we door naar de camping vlak bij Sankt Gallen. Sankt Gallen is de metropool van Oost Zwitserland. De oude binnenstad is vrij van verkeer en heeft veel boetiekjes, cafés en mooie erkers. Rond de Middeleeuwen is deze stad zich gaan ontwikkelen. In Europa was het destijds één van de belangrijkste centra van cultuur en vorming. Ook leuk om te weten is dat St. Gallen een universiteitsstad is. We zetten onze tenten op in de buurt van deze mooie stad en proosten op deze gave en actieve groepsreis.

Dag 12 Bodensee
Vandaag doen we het rustig aan. We zoeken een mooi plekje op aan de Bodensee om de dag door te brengen. Zwemmen, zonnen, noem maar op. Wie wil kan gaan kanoën of suppen. Ik hoor je denken.. suppen, wat is dat? Suppen is staand op een surfboard peddelen, een compleet nieuwe en erg leuke watersport.

We kunnen er ook voor kiezen om nog een geweldige wandeling te maken, de zogenaamde Panoramaweg boven Sankt Gallen. De keuze is aan jou. Aan het eind van de dag zoeken we een lekker restaurant op of we koken ons eigen potje op de camping. Een kampvuur bouwen en je eigen worstjes braden is ook wel gezellig natuurlijk!

Dag 13 Waterval Schaffhausen
Het einde van deze actieve groepsreis komt al in zicht. Vandaag gaan we nog een heel bijzondere bezienswaardigheid bezoeken, namelijk de Rijnwaterval in Schaffhausen, bij de grens met Duitsland. Nadat we Sankt Gallen achter ons hebben gelaten rijden we in een uurtje naar Schaffhausen. Hier kunnen we een prachtige wandeling maken, of voor wie willen, optioneel een boottocht maken om het wildwaterspektakel van dichtbij te bekijken. Wauw, wat bijzonder! Zóveel water in zo weinig tijd.. Én, het is ook nog eens de grootste waterval van Europa. Dit is toch wel echt een leuke activiteit op de een na laatste dag van deze actieve groepsreis door Zwitserland. Na dit spektakel zeggen we Zwitserland gedag en rijden we alvast Duitsland in, richting ons eigen platte Nederland. We zoeken een fijne camping op waar we met zijn allen genieten van ons 'laatste avondmaal'. Proost! Op deze laatste avond van de rondreis.

Dag 14 Duitsland - Nederland
Helaas, aan de gezellige en avontuurlijke groepsreis is vandaag een eind gekomen. Voor de laatste keer breken we onze tenten af en zetten we koers richting Nederland. We nemen afscheid op het station en denken nog lang na over deze gave ervaring.

Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland
Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland

Verblijf

Verblijf Camping du Monument

Beschrijving

Tijdens deze rondreis is het verblijf van de eerste week op camping Du Monument in Zuid Zwitserland. Omdat het een rondreis is, doen we de rest van de reis ook andere campings aan. De campings hebben schoon sanitair en sommige campings hebben een campingwinkel en of zwembad. Alle campings hebben 2 tot 3 sterren. Je krijgt een nieuwe tent van het merk Vaude voor eigen gebruik te leen.
Alle kampeer- en kookmaterialen worden geregeld voor je, wel dien je voor een eigen slaapmat en slaapzak te zorgen.

De volgende campings worden aangedaan tijdens de reis:
Camping du Monument
Camping Wittenbach
Camping Haide

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping du Monument
Camping du Monument

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Vertrekgarantie
Deze reis kent op verschillende data vertrekgarantie, soms ook al wanneer het minimum aantal reizigers nog niet is gehaald; het betreft in dat geval een populaire vertrekdatum! 

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Gegarandeerd vertrek
De meeste reizen kennen een gegarandeerd vertrek bij 6 en maximaal 8 reizigers. Vanwege de populariteit van onze reizen, worden deze vaak dubbel uitgevoerd. Vanaf 12 reizigers wordt de reis gegarandeerd dubbel uitgevoerd.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland
Groepsreis Actieve rondreis Zwitserland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer