Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve rondreis Van Schier naar Vlieland

Groepsreis Eilandhoppen op de Wadden
Heb je ooit gedacht aan een backpackavontuur in Nederland? Tot voor kort waarschijnlijk niet. Wellicht droom je van eilandhoppen in de Cariben of in Griekenland, maar de Waddeneilanden zijn vast nog niet in je hoofd opgekomen. Herontdek de schoonheid van Nederland en ga mee op dit unieke avontuur. Wegens groot succes, enthousiasme en populariteit tijdens de zomer van 2020 willen we in het voorjaar opnieuw het Waddenavontuur aangaan. Tijdens de meivakantie gaan we in een week tijd van eiland naar eiland hoppen. Van Schiermonnikoog naar Vlieland. Pak je backpack in (neem vooral niet te veel mee) en kom naar Schier, waar ons avontuur begint. Het wordt wel primitief en uitdagend, maar zeer zeker een once in a lifetime ervaring.

We zoeken met elkaar naar de beste balans voor iedereen tussen individuele vrijheid en gezellig samen zijn! Er zullen steeds gezamenlijke activiteiten en verplaatsingen zijn van het ene eiland naar het andere, die we samen ondernemen. Maar er is ook altijd een escape om een deel iets individueler aan te pakken of je eigen weg te gaan... De tussen dagen op de eilanden zijn we sowieso vrij en flexibel om de omgeving samen of alleen te ontdekken of optionele activiteiten te doen zoals surfen, paardrijden, fietsen, mountainbiken, musea bezoeken, vuurtoren beklimmen of wat je verder nog kan bedenken! Elk eiland is uniek en heeft zijn eigen bijzondere activiteiten om te doen.

Groepsreis Actieve rondreis Van Schier naar Vlieland
Groepsreis Actieve rondreis Van Schier naar Vlieland

Activiteiten

Dag 1: Aankomst op Schiermonnikoog
Vandaag is de dag waar je tijden naar uitgekeken hebt. Weg uit je eigen omgeving en lekker op avontuur. Iedereen komt op eigen gelegenheid naar Schiermonnikoog. Met de trein en bus naar Lauwersoog (via Groningen of Leeuwarden) en met de veerboot oversteken naar Schier. Bij aankomst staat de reisleiding op je te wachten. Per fiets gaan we naar de accommodatie en maak je kennis met je reisgenoten die ook net gearriveerd zijn. ’s Avonds eten we gezellig met elkaar (de reisleiding kookt voor je, meehelpen mag uiteraard) en vervolgens kunnen we het enige dorp op het eiland verkennen.

Dag 2: Schiermonnikoog
Schiermonnikoog is het kleinste eiland van de TVTAS eilanden en in z’n geheel een nationaal park. Ten opzichte van Texel, Terschelling en Ameland is het hier een stuk rustiger. Het leven speelt zich af aan de westkant van het eiland. Het oosten bestaat vooral uit ongerepte natuur. Ga Schiermonnikoog per fiets of te voet verkennen. ‘Schier’ heeft één van de breedste stranden van Europa. Op het breedste punt is het bijna een kilometer breed. Het activiteitenstrand aan de noordkant van het eiland leent zich uitstekend voor spectaculaire activiteiten, zoals blokarten en powerkiten.

Dag 3: Schiermonnikoog – Ameland
We laten het eerste eiland achter ons en varen met een overdekte boot voor 12 personen naar Ameland. Hoe laat we vertrekken is afhankelijk van het tij. De overtocht is alleen mogelijk wanneer het vloed is. Dit kan dus vroeg zijn, maar ook later op de dag. Afhankelijk van de condities zijn we ca. anderhalf uur onderweg. Na aankomst in Nes staan de fietsen en bagagetransport voor ons klaar. Na een kort fietstochtje kunnen we ons installeren in de groepsaccommodatie. Afhankelijk van de tijd kunnen we nog naar het leuke dorpje Hollum of naar het strand bij de vuurtoren.

Dag 4: Ameland
Het is tijd voor één van de meest unieke avonturen die je in Nederland kunt beleven: lopen op het Wad tijdens de Waddenzwerftocht (inbegrepen). Iedereen kan volop genieten van het lopen op de zeebodem en van de natuurlijke elementen. Het tijdstip waarop deze activiteit plaatsvindt is afhankelijk van eb en vloed. We gaan op pad met een lokale Amelander, die opgegroeid is op het Wad. Deze strandjutter kan je alles vertellen over de biodiversiteit, eetbare plantjes en schelpdieren. Wil je het Wad ook proeven?

Dag 5: Ameland
We hebben nog een volle dag op Ameland! Leuk is het om Ameland per fiets te gaan verkennen. Er loopt een fietspad vanaf de vuurtoren naar het Oerd, in het oosten van het eiland. Even pauze? Het strand is altijd dichtbij. Lekker uitwaaien of nog een leuke activiteit doen, zoals leren golfsurfen. Leuk is het om de dorpjes Nes, Ballum en Hollum te verkennen. Vergeet niet te stoppen bij Hotel Nobel om het lokale likeurtje Nobeltje te proeven.

Dag 6: Ameland – Terschelling
Het wordt tijd om afscheid te nemen van Ameland. Nadat we naar de veerhaven bij Nes zijn gefietst maken we de oversteek per boot naar West Terschelling. We zijn wel een paar uurtjes onderweg. De aankomst in de haven is mooi! Langzaam zie je het dorp met als blikvanger de Brandaris opdoemen. Nadat we aangemeerd zijn gaan we per fiets naar het hostel, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Dag 7: Terschelling
Je hebt vandaag de tijd om Terschelling te verkennen. Fiets naar het oosten van het eiland tot je niet verder kunt en maak een mooie hike over de Boschplaat of ga mee wadkanoën (optioneel) naar een zeehondenbank (weersafhankelijk). Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano!

Dag 8: Terschelling – Vlieland
Vroeg uit de veren om in de haven van West Terschelling op een snelle rib boot te stappen die ons in no time naar Vlieland brengt. Na aankomst stappen we op de fiets naar de mooiste camping van de Wadden. Hier slapen we één nacht in groepstenten in de duinen. Vlieland is het meest ruige eiland van de TVTAS eilanden. Het westelijke deel bestaat alleen maar uit zand. Oost Vlieland is het enige dorp op het eiland. Tussen Oost Vlieland en de Vliehors bevindt zich een prachtig duingebied waar je heerlijk doorheen kunt fietsen.

Dag 9: Vlieland – vertrek
Je hebt vandaag alle vrijheid om te bepalen hoe laat je de boot naar de vaste wal neemt. Je hebt groot gelijk als je nog even geniet van het eilandleven! Nadat je op eigen gelegenheid met de veerboot naar Harlingen bent gevaren kun je gemakkelijk met de trein terug naar de bewoonde wereld.


Onvoorziene (weers)omstandigheden
In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. De reisleiding bekijkt de mogelijke oplossingen, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Tijdens de reis verplaatsen we ons vooral per boot en per fiets. Er wordt zoveel mogelijk voor bagagetransport gezorgd maar soms zullen we toch even de backpack op de rug moeten nemen om bijvoorbeeld de boot op te stappen. Reizen met een backpack is daardoor verplicht.

Groepsreis Actieve rondreis Van Schier naar Vlieland
Groepsreis Actieve rondreis Van Schier naar Vlieland

Verblijf

Verblijf meerdere groepsacco's

Beschrijving

Op Schiermonnikoog en Ameland verblijven we in diverse groepsaccommodaties in slaapzalen met 4 tot 8 bedden. Op Terschelling verblijven we in het gezellige Stayokay hostel in 2- tot 4-persoonskamers. Op Vlieland verblijven we één nacht in groepstenten op Kampeerterrein Stortemelk.

Vanwege coronamaatregelen zorgen we dat we volgens de op dat moment geldende corona protocollen overnachten. In de meeste accommodaties is een keuken en recreatieruimte aanwezig, waar we met elkaar kunnen eten en ontspannen. Op Terschelling is geen mogelijkheid om zelf te koken. Het diner wordt verzorgd door het personeel van het hostel.

Backpack + slaapzak en kussen(sloop)
We raden je aan te reizen met een backpack, omdat deze gemakkelijker te vervoeren zijn op de boten en tijdens lokaal bagagevervoer. Neem je eigen slaapzak, hoeslaken, kussen en kussensloop mee. De bedden zijn voorzien van een matras en soms een kussen. Zorg dat al je bagage in een backpack kan en neem daarnaast een kleine dagrugzak mee. Zorg voor een regenhoes om beide rugzakken.

Maaltijdenpot
Aan het begin van de reis doneer je € 120 in de gezamenlijke maaltijdenpot. Hieruit worden alle boodschappen voor de maaltijden gedaan, exclusief (alcoholische) drankjes. Dagelijks zorgt de reisleiding voor ontbijt en diner. Lunches zullen op de verplaatsingsdagen tussen Schiermonnikoog en Ameland + Ameland en Terschelling inbegrepen zijn. Op andere dagen zijn lunches niet inbegrepen. Tijdens de genoemde verplaatsingsdagen zullen we ’s ochtends bij het ontbijt een lunchpakket maken. Op dagen, wanneer de bootovertochten laat plaatsvinden, zal de reisleiding voor pizza’s of friet/snacks zorgen voordat we aan boord gaan.


Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

meerdere groepsacco's
meerdere groepsacco's

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering door Corona?
Het kan voorkomen dat het kabinet coronamaatregelen afkondigt waardoor deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze binnen 14 dagen retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Coronaprotocol
Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM die op het moment van de uitvoer van de reis gelden. Het kan zijn dat wij aanvullende veiligheidsmaatregelen treffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften: We houden anderhalve meter afstand We wassen ons handen regelmatig We schudden geen handen Bij verkoudheid of koortsklachten laat je je testen. Bij een positieve testuitslag blijf je thuis Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is

Bijzondere coronavoorwaarden
Het kan voorkomen dat het kabinet een nieuwe lockdown afkondigt en deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.Dit jaar is er grotere drukte op de Waddeneilanden. In combinatie met de coronamaatregelen die genomen worden kan dit ertoe leiden dat wij het reisprogramma moeten wijzigen. Zo kan het voorkomen dat een geplande bootverbinding niet gaat. We kiezen dan voor alternatieven, waarbij een verplaatsing via het vaste land tot de mogelijkheden behoort.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve rondreis Van Schier naar Vlieland
Groepsreis Actieve rondreis Van Schier naar Vlieland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer