Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden

Er komen voor deze reis geen nieuwe vertrekdata in 2022. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

Waddenzee Werelderfgoed

Heb je ooit gedacht aan een backpackavontuur in Nederland? Bij Nederlanders zit reizen in het bloed. Het liefste reizen we de hele wereld over, maar de schoonheid dichterbij zien we over het hoofd. Wist je dat Nederland een voor de wereld uniek natuurgebied heeft? De Waddenzee staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De natuurlijke kracht en dynamiek van eb en vloed maakt de Wadden bijzonder. Planten en dieren moeten zich in het waddengebied voortdurend aanpassen aan weer, wind en het getij. Alleen de slimste en sterkste soorten overleven in het waddengebied.

Groepsreis Eilandhoppen op de Wadden
Herontdek de schoonheid van Nederland en ga mee op dit unieke avontuur. In 12 dagen tijd van eiland naar eiland hoppen en alle vijf TVTAS-eilanden afvinken. Pak je backpack in (neem vooral niet te veel mee) en kom naar Texel, waar ons avontuur begint. 

We zoeken met elkaar naar de beste balans voor iedereen tussen individuele vrijheid en gezellig samen zijn! Er zullen steeds gezamenlijke activiteiten en verplaatsingen zijn van het ene eiland naar het andere, die we samen ondernemen. Maar er is ook altijd een escape om een deel iets individueler aan te pakken of je eigen weg te gaan... De tussen dagen vanaf het kamp zijn we sowieso vrij en flexibel om de omgeving samen of alleen te ontdekken of optionele activiteiten te doen zoals surfen, paardrijden, fietsen, mountainbiken, musea bezoeken, vuurtoren beklimmen of wat je verder nog kan bedenken! Elk eiland is uniek en heeft zijn eigen bijzondere activiteiten om te doen.

Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden

Activiteiten

Dag 1 - Aankomst Texel
Het avontuur begint op Texel. Het handigste is om met het OV naar Den Helder te reizen om daar op de boot naar Texel te stappen. Het verblijf is in tenten op een kleine camping. Aangekomen op Texel gaan we naar de camping waar de tenten al klaar staan. Geniet tijdens de zonsondergang van het populaire lokale bier ‘Texel’s Schuumkoppe’

Dag 2 - Texel
Het duingebied langs de Noordzee is het meest unieke van het eiland Texel. In de ochtend kunnen we het nationale park “Duinen van Texel” te voet verkennen. We eindigen bij een leuke strandtent. De rest van de dag heb je de tijd voor jezelf om erop uit te gaan. Huur een fiets en maak een mooie tocht naar een ander deel van het eiland of ga paardrijden (optioneel) in de duinen. Ook kun je een bezoek brengen aan Ecomare om meer te weten te komen over het Wad. Er is van alles te doen op Texel!

Dag 3 - Overtocht Texel– Vlieland
Het is alweer tijd om het eerste Waddeneiland te verlaten. Op naar Vlieland! Er staat een spectaculaire overtocht gepland. Bij De Cocksdorp stappen we aan boord van een voormalig vissersschip. Die brengt ons naar het meest westelijke punt van Vlieland. Je ziet het al meteen liggen. Kijk goed om je heen, want de kans is best groot dat je een zeehond spot. Wanneer we aanmeren staat er een stoere gele truck klaar voor een tocht door 'de Sahara van het Noorden'. Het westen van Vlieland bestaat namelijk alleen maar uit zand en voelt aan als een woestijn. Dit gebied is militair oefenterrein en alleen toegankelijk met de Vliehors Express. Hiermee reizen we naar het Posthuys in de bewoonde wereld. Hier staat je huurfiets al klaar, waarmee we door de duinen naar Kampeerterrein Stortemelk fietsen. Bagage wordt naar de camping gebracht. Je hoeft slechts één duin over om een duik in zee te kunnen nemen. Ideaal! We verblijven twee nachten op Stortemelk. Zullen we ’s avonds een kampvuurtje op het strand maken? Wie heeft er een sterk verhaal?

Dag 4 - Vlieland
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om te genieten van het meest avontuurlijke Waddeneiland. Neem een frisse ochtendduik in de Noordzee en stap op de fiets om het eiland verder te verkennen. In Oost-Vlieland, het enige dorp van Vlieland, kun je slenteren door de Dorpsstraat en eindigen bij de  Vuurboetsduin. Bovenop deze duin bevindt zich de vuurtoren van Vlieland. Liefkozend de ‘Kabouter’ genoemd. Een vuurtoren hoeft niet hoog te zijn als hij op de hoogste duin van het eiland staat. Beklim deze duin maar eens en kijk uit over Oost Vlieland en de Waddenzee. Fiets vervolgens verder richting het Badhuys en proef onderweg een zeewierloempia. Vlakbij het Badhuys kun je diverse (optionele) activiteiten ondernemen, zoals blokarten, brandingkayakken of surfen.

Dag 5 - Overtocht Vlieland – Terschelling
Vanaf Vlieland heb je het volgende eiland al zien liggen; Terschelling. Vanmorgen maken we met snelle ribs in 20 minuten de overtocht naar Terschelling. In de verte zie je de Brandaris al! Nadat we aangemeerd zijn, stappen we op de fiets naar de camping, waar we de komende 2 nachten verblijven.

Dag 6 - Terschelling
Terschelling kun je het best op de fiets verkennen. Letterlijk tot ’Oosterend’ waar je op de Boschplaat kunt rondzwerven of naar het drenkelingenhuisje kunt wandelen. Hier heeft de natuur de vrije loop. Uniek op Terschelling is wadkanoën (optioneel) naar een zeehondenbank. Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano! Bij zonsondergang kunnen we naar de hoge duin hiken om te genieten van een kleurenspektakel, terwijl we uitkijken over het westen van Terschelling en Vlieland.

Dag 7 - Overtocht Terschelling – Ameland
We verlaten Terschelling per historisch zeiljacht. De hele dag zullen we onderweg zijn naar het volgende eiland; Ameland. We vertrekken bij vloed en zeilen zover we kunnen. Langzaam trekt het water weg en bij wantij kunnen we niet anders dan droogvallen op het wad. Als we geluk hebben, kunnen we van boord om een stukje over het drooggevallen wad te lopen. Wanneer het water weer de Waddenzee binnen komt, varen we verder in de richting van de haven van Nes op Ameland. Vannacht verblijven we aan boord van de historische zeiljacht in stapelbedden. 

Dag 8 - Ameland
Per fiets gaan we naar de duincamping waar onze tenten al klaar staan. Hier verblijven we 2 nachten. Nadat we geïnstalleerd zijn, wordt het tijd om Ameland te verkennen. Ooit in je leven wil je lopen op de bodem van de Waddenzee. Dit is iets unieks voor Nederland en kan alleen bij eb op bepaalde plekken bij de Waddenzee. Tussen Hollum en Ballum neemt een lokale Amelander ons mee het Wad op (inbegrepen). Ruik, voel en proef de levendige Waddenzee en ervaar de snelheid waarmee het water wegvloeit en binnenkomt. De karakteristieke eilander zit vol verhalen, waar we zeker aandachtig naar zullen luisteren.

Dag 9 - Ameland
Je hebt de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Vanaf de vuurtoren loopt een fietspad door de duinen helemaal naar de andere kant van het eiland, waar je uitkomt bij de kwelders van ’t Oerd. Op de terugweg kun je stops maken in het gezellige Nes en afsluiten met een Nobeltje (het lokale likeurtje) in Ballum.

Dag 10 - Ameland – Schiermonnikoog
Tijd om naar het laatste eiland te gaan. Schiermonnikoog wacht op je! Vanmorgen stappen we aan boord van de veerboot naar Holwerd en vervolgens reizen we per taxibusjes richting Lauwersoog. Hier ligt de oude Vriendschap met de enthousiaste schipper Jacob klaar om ons mee te nemen op een mooi avontuur. Allereerst varen we naar een zandbank waar zeehonden liggen te zonnen. Je krijgt de tijd om de nieuwsgierige zeehonden van dichtbij te zien. Vervolgens varen we richting de zuidkant van Schiermonnikoog, waar we stranden op een zandplaat. Indien de omstandigheden het toelaten kun je via een trap het wad op (trek wadloopschoenen aan). Een waddengids neemt je mee en legt uit over van alles wat leeft en beweegt. Lopend zetten we voet aan wal op Schiermonnikoog. Heb jij nu de TVTAS afgevinkt?

Dag 11 - Schiermonnikoog
Vandaag heb je de hele dag de tijd om de schoonheid van Schiermonnikoog te verkennen. Schier is één en al natuur en in zijn geheel een nationaal park. Stap op de fiets of maak een mooie wandeling. Wanneer je oostwaarts gaat kom je al snel in ongerepte natuur, waar bijna geen mens te bekennen is. Wil je het avontuur een beetje actief beginnen? Het activiteitenstrand aan de noordkant is de perfecte plek voor blokarten en powerkiten (optioneel). Uiteraard bij de juiste weersomstandigheden. Mocht het windstil zijn, dan heb je op de andere Waddeneilanden nog volop kans om deze gave activiteiten te ondernemen.

Dag 12 - Einde van ons avontuur
Er komt een einde aan ons eilandhopavontuur. Wad hebben we genoten! Je kunt vandaag nog op het eiland blijven en zelf bepalen welke boot je naar Lauwersoog neemt.

Onvoorziene (weers)omstandigheden
In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. De reisleiding bekijkt de mogelijke oplossingen, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden

Verblijf

Verblijf Meerdere campings Wadden

Beschrijving

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen):

Je zult merken dat de sfeer bij iedere camping weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten
We hebben diverse tent opties. Boek je met één kind? Dan verblijf je samen in een tweepersoonstent De Waard. Boek je met meerdere kinderen? Dan zullen jullie in een De Waard Apollo 5 verblijven. Zijn jouw kind(eren) oud genoeg voor een bijzettentje? Kan ook! Neem dan eventjes contact met ons op. 

Tweepersoonstent De Waard
Op zowel Terschelling als Vlieland hebben we tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto). Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent.

Familietent voor 2, 3 of 4 personen
Verblijf in een ruime windbestendige tent voor het hele gezin met twee comfortabele (aero)bedden voor de ouders. Kinderen overnachten op een comfortabel luchtmatras. Kussens en dekens zijn aanwezig. Beddengoed kun je zelf meenemen of huren.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte voor het hele gezin. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting.

Basic bijzettent voor 1 of 2 kinderen
Speciaal voor kinderen die in een eigen tent willen overnachten bieden we de mogelijkheid om een bijzettent bij te boeken voor 1 of 2 kinderen. Dit is een popup tent met luchtbedden en een lampje. Deze tent wordt naast de tent van de ouders geplaatst.

Beddengoed 
Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

Faciliteiten
Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. In sommige gevallen is er elektriciteit op zonne-energie aanwezig. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de coronamaatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiënevoorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud
Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meerdere campings Wadden
Meerdere campings Wadden

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Betalingsvoorwaarden
Na boeking ontvang je een boekingsbevestiging/factuur. De aanbetaling is 25% van de reissom. Het resterende bedrag betaal je 6 weken voor de vertrekdatum.

Annulering door Corona?
Het kan voorkomen dat het kabinet coronamaatregelen afkondigt waardoor deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze binnen 14 dagen retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Groepsgrootte
Het aantal deelnemers van deze reis is tussen 6 en 23 deelnemers.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer