Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve rondreis Kamperen in Kroatië

Op zoek naar een actieve vakantie in de natuur? Kroatië is een fantastisch vakantieland voor actievelingen, die ook van zon houden. We verplaatsen ons op een actieve manier van plek naar plek. Kajakken naar één van de eilanden, mountainbiken in een groen Nationaal Park en een frisse douche onder een smaragdgroene waterval tijdens een kajaktocht door de diepe Zrmanja canyon. Elke dag weer een nieuw avontuur. Je zult verrast worden door de schoonheid van de plekken die alleen bereikbaar zijn door onze actieve manier van ontdekken tijdens je kampeerrondreis in Dalmatië.

Overnachten op campings in een 1-persoonstent
Tijdens deze rondreis zijn we zoveel mogelijk buiten, in de natuur. We overnachten op campings. We nemen popuptentjes en kampeermaterialen mee. Iedereen krijgt zijn eigen tentje en slaapmatje. Slaapzak en kussen neem je zelf mee. De tentjes zijn gemakkelijk op te zetten en weer af te breken. Na een uitleg van de reisleiding kun je dit op elke plek zelf doen. 

Groepsreis Actieve rondreis Kamperen in Kroatië
Groepsreis Actieve rondreis Kamperen in Kroatië

Activiteiten

Dag 1 - De reis kan beginnen 
We verzamelen op het vliegveld en stappen aan boord van het vliegtuig naar Split of Zadar. Hier aangekomen staat de lokale buitensportinstructeur op ons te wachten en brengt ons naar de camping aan zee in Sibenik in Dalmatië. Hier verblijven we op een camping bij de kraakhelderblauwe zee. Na aankomst wil je vast een verfrissende duik nemen!

Dag 2 - Zeekayakken Zlarin Island
Kroatië telt meer dan 1000 eilanden. Je bent niet in Kroatië geweest als je geen voet op een eiland hebt gezet. De ideale manier om het eilandleven te verkennen is per kajak. Zlarin Island zie je vanaf de camping al voor de kust liggen. Na instructie van de lokale buitensport instructeur kun je per tweetallen de overtocht gaan wagen. Zlarin is een klein eilandje met slechts 280 inwoners en staat bekend om zijn koraal. Er is hier slechts 1 dorpje met een paar restaurantjes. Kies er maar eentje uit voor een Kroatische lunchen (niet inbegrepen). We kajakken aan het einde van de middag terug naar Sibenik, waar we kunnen genieten van een spectaculaire zonsondergang.

Dag 3 - Per kayak van Sibenik naar Skradin
Nu we wat gewend zijn aan het kajakken op zee maken we een langere tocht. We verplaatsen ons per kajak vanaf de camping naar Skradin, de poort tot Krka National Park. Allereerst passeren we de historische stad Sibenik en vervolgens een hoge brug waar je wellicht iemand vanaf ziet bungeejumpen. We kajakken meer landinwaarts en zien het landschap groener en bergachtiger worden. Wanneer het kanaal nauwer wordt en het water brakker zien we het dorpje Skradin opdoemen. Op de plaatselijke camping zetten we de tentjes op voor de overnachting.

Dag 4 - Krka National Park per mountainbike
We verruilen de kajaks voor mountainbikes. ’s Ochtends vroeg fietsen we over een mooi, maar vlak pad langs het blauwe water naar de ingang van de Krka watervallen. We zorgen ervoor dat we hier zijn zodra het park opengaat. Er zijn dan nog nauwelijks toeristen en daarmee hebben we het uitzicht helemaal voor onszelf. Je hoort in de verte al het gedonder van het water en als je dichterbij komt dan zie je de spectaculaire waterval. Zin in een frisse duik? Het is leuk om verder in het park rond te lopen over de houten vlonders. Wanneer het drukker in het park wordt, vertrekken wij weer. Je hebt de keuze om een pittige fietstocht te maken door de onbekende plekken van dit nationale park (bezoekers komen doorgaans alleen bij de watervallen, maar er is veel meer) of om het vandaag relaxt aan te doen. Als je kiest voor de uitgebreide tocht fiets je grotendeels over asfalt en hebt een paar flinke klimmen voor de boeg. We maken onderweg stops voor mooie uitzichten en om te zwemmen. Moe maar voldaan kom je aan het einde van de middag weer terug op de camping. We verplaatsen ons aan het einde van de middag of in de avond met minibusjes naar Kastel Zegarski in het binnenland voor een volgend avontuur. Hier overnachten we op een basic camping naast de rivier.

Dag 5 - Kajakken op de Zrmanja rivier
Vandaag wordt de spectaculairste van de hele rondreis. Inmiddels zijn we geoefende kajakkers, maar op een rivier hoef je minder hard te werken dan op zee. Lekker met de stroom mee door een waanzinnig mooie kloof, waar de kraakheldere Zrmanja rivier doorheen loopt. Onderweg komen we een aantal stroomversnellingen en watervallen tegen. Sommigen kun je trotseren, maar eentje is echt te hoog. We stappen even uit en lopen te voet eromheen. Vergeet niet om te kijken, deze waterval is waanzinnig mooi. Natuurlijk maken we ook zwemstops. Zin in een natuurlijke douche? Aan het einde van de kajaktocht staat een busje te wachten, die ons naar Starigrad brengt. Hier verblijven we 3 nachten op een camping aan zee. 

Dag 6 - Plitvice meren
Vanmorgen kun je even bijkomen van alle actie. Neem een frisse duik in zee. ’s Middags reizen we per minibus naar één van de bekendste plekken van Kroatië; Plitvice Lakes National Park. Wanneer de meeste toeristen daar vertrekken, gaan wij het nationale park in voor een mooie, maar relaxte wandeling langs meren en watervallen. Overal om je heen zie en hoor je water. Wat een natuurfenomeen! 

Dag 7 - Paklenica & Zadar
Het imposante Paklenica N.P. heb je al van een afstandje gezien. Vanmorgen trekken we het berggebied in. Trek je wandelschoenen aan en open je ogen. De uitzichten zijn spectaculair. Na de hike in de bergen kun je je lekker opfrissen in de kraakheldere zee bij de camping. ’s Avonds brengen we de laatste avond door in de ommuurde stad Zadar. Nadat we gezellig met elkaar gegeten (voor eigen rekening) en geproost hebben op een mooi avontuur genieten we van de mooiste zonsondergang ter wereld (volgens Alfred Hitchcock)!

Dag 8 - Op naar huis
Er komt een einde aan een fantastische week. We worden naar de airport van Zadar of Split gebracht en vliegen terug naar Eindhoven, Rotterdam of Amsterdam. Een ervaring rijker neem je afscheid van je nieuwe reisvrienden.
 

Groepsreis Actieve rondreis Kamperen in Kroatië
Groepsreis Actieve rondreis Kamperen in Kroatië

Verblijf

Verblijf Meerdere campings Kroatië

Beschrijving

Kamperen
Tijdens deze Kroatië rondreis verblijven we op campings. We verplaatsen ons elke 1 a 2 nachten naar de volgende bestemming. Op de campings hebben we ons eigen veldje waar we de tentjes op kunnen zetten. We maken het liefst gebruik van kleinschalige campings in de natuur. Er zal niet overal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. Wifi zal er soms wel zijn, maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes. 

Trekkerstentjes
Je verblijft in een 1-persoons trekkerstent. Dit is een compact tentje, waar je ook je backpack in kwijt kunt. Deze tent is gemakkelijk op te zetten en af te breken. Wij zorgen ook voor compacte opblaasbare slaapmatjes. Een slaapzak en (opblaas)kussentje dien je zelf mee te nemen.

Campings
Tijdens deze Kroatie rondreis verblijven we op de volgende campings:

Kampeermaterialen
We nemen bekers, borden en bestek mee. Ook zorgen we voor kampeerstoeltjes.

Ontbijt inbegrepen
Elke ochtend is er een voedzaam ontbijt, zodat we de actieve dag goed kunnen starten. Met elkaar doen we de boodschappen voor dit ontbijt. Het ontbijt bestaat voornamelijk uit houdbare producten. Indien mogelijk halen we vers brood, melk, yoghurt en beleg 's ochtends bij de lokale supermarkt.

Lunches en diners
Hoewel we veel in de natuur op afgelegen plekken reizen komen we overal restaurantjes tegen waar je typisch Kroatische maaltijden kunt bestellen. De lokale Kroatische instructeur weten de lekkerste restaurantjes te vinden. Je bent vrij om zelf je lunch en diner te regelen, maar we kunnen ook met z’n allen gezellig eten.  Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Soms is het handig om lunches en/of snacks mee te nemen tijdens de activiteiten. De begeleiding zal je hierover ter plaatse informeren

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meerdere campings Kroatië
Meerdere campings Kroatië

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Groepsgrootte
Het aantal deelnemers van deze groepsreis is 6 tot 15 personen.

Groepssamenstelling
De leeftijdsgroep voor deze groepsreis vind je op de pagina “prijzen & groepsinfo”. Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijden binnen de groep zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve rondreis Kamperen in Kroatië
Groepsreis Actieve rondreis Kamperen in Kroatië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer