Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve rondreis door Noord-Ierland

Deze 8-daagse groepsreis door Noord-Ierland geeft je een inkijkje in een uniek stukje natuur en cultuur, niet ver bij ons vandaan. Tijdens deze reis bezoeken we de indrukwekkende Giants Causeway, we maken mooie wandelingen en gaan kajakken en mountainbiken. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de hoofdstad van Noord-Ierland: Belfast!

Groepsreis Actieve rondreis door Noord-Ierland
Groepsreis Actieve rondreis door Noord-Ierland

Activiteiten

Dag 1 - Op naar Belfast; Noord-Ierland here we come! 
Tijd voor vakantie! Vandaag begint de groepsreis door Noord-Ierland, met een korte vlucht vliegen we naar Belfast, de hoofdtad van het land. Afhankelijk van de vluchttijd, is het in de miffag mogelijk om alvast wat van de stad te gaan ontdekken en gezamenlijk een toast uit te brengen op de start van deze singlereis. In de avond vertrekken we richting onze eerste B&B van deze week, Maranatha House; een prachtig huis in typisch Ierse stijl.

Dag 2 - Op ontdekkingstocht 
Good morning! Lekker geslapen allemaal? Vandaag trekken we erop uit om Noord-Ierland écht te ontdekken. Eerst even van het ontbijt genieten, alvorens we richting Hillsborough Castle & Garden gaan. Dit landhuis werd ooit gebouwd voor de familie Hill en is al decennia lang in het bezig van de Ierse regering. Pas sinds april 2014 is het echter open voor bezoekers, dus we kunnen mooi ook binnen een kijkje gaan nemen! 
Na deze portie cultuurgeschiedenis vertrekken we richting Belfast, waar we de highlights van de stad gaan bekijken. Erg indrukwekkend is Titanic Belfast: allemaal kennen we wel de tragedie met één van de schepen uit deze rederij en het liefdesdrama tussen Jack en Rose: ‘I’ll never let go Jack, I promise’!
Halverwege de middag rijden we vervolgens richting Giants Causeway in het noorden van het land. Het is geen lange rit, maar om toch de benen even te strekken (en omdat het overal zo ontzettend mooi is!) maken we een tussenstop bij Gobbins-cliffpath en later ook bij Glens of Antrim. Je kunt hier een leuk rondje wandelen en je bevindt je direct midden in de Noord-Ierse natuur.
De laatste tussenstop tenslotte komt je misschien wel bekend voor, want The Dark Hedges was het decor van The Game of Thrones! Nadat iedereen de nodige foto's heeft gemaakt - je zult het zelf zien, het land is erg fotogeniek! - gaan we verder. Voldoende foto’s gemaakt? Dan gaan we door! Via de binnenlanden rijden we naar het noordelijkste punt van het land, voor een bezoekje aan de Carrick-A-Rede Rope Bridge; een 30-meter hoge brug die oorspronkelijk door vissers werd gebruikt, zodat ze naar het eiland konden om hun visnetten te checken.
We zijn nu bijna aangekomen bij ons eindpunt van vandaag, Giants Causeway. Op dag drie van deze groepsreis zullen we het gaan bezoeken, voor vanavond doen we niets meer dan lekker wat eten en relaxen in de B&B in de buurt. 

Dag 3 - Giants Causeway
Tijd voor een nieuwe dag! WE maken ons klaar voor Noord-Ierlands meest bekende natuurwonder: een gigantische rotsformatie die bestaat uit meer dan 38.000 zuilen van basalt. Je kunt er prachtig wandelen en foto’s maken van de golven die op de kust kapotbreken. Het voordeel van onze autorit gisteren is dat we vandaag niet veel hoeven reizen en de B&B ligt ook nog eens op een steenworp afstand: perfect! Een klein stukje rijden we vandaag alleen naar Dunluce Castle, dat op ongeveer 8 kilometer van Giants Causeway ligt. Deze ruïne van een middeleeuws kasteel ligt op de punt van een klif en is alleen bereikbaar via een bruggetje naar het vasteland. De omgeving is hier wederom prachtig! Zin om verder te gaan? Laten we een bezoek brengen aan Portrush, een dorpje dat in de buurt ligt en dat bekend staat om de huizen die geschilderd zijn in mooie pastelkleuren. Gezellig om hier vanavond wat te eten en de pub in te duiken! We overnachten vanavond nog een keer in dezelfde B&B, dus we hoeven niet per sé op tijd terug te zijn – cheers!

Dag 4 - Een dag vol geschiedenis
Dag vier van de groepsreis alweer, de tijd gaat snel als het gezellig is! Gelukkig hebben we nog genoeg toffe dagen in het vooruitzicht. Na weer een lekker ontbijt stappen we de bus in voor de rit naar Derry (ook wel Londonderry genoemd). Via Bushmills, waar de bekende Ierse whiskeystokerij ‘The Old Bushmills Distillery’ zit, en Coleraine rijden we naar de noordkust om een bezoek te brengen aan één van de vele mooie kastelen die het land rijk is. We stoppen bij Mussenden Temple: een klein rond gebouw dat in 1785 is gebouwd naar voorbeeld van de Tempel van Vesta, uit het Forum Romanum in Rome. De klif waarop de tempel staat, is in de loop van de jaren zo ver afgebrokkeld dat het nu akelig dicht bij de rand terecht is gekomen; indrukwekkend! Op deze prachtige plek word je je weer eens bewust van de rijke historie van Noord-Ierland.
In de middag komen we aan in Derry. Hier hebben we tijd om de muurschilderingen (‘murals’) in de straten te bekijken, kerken en kathedralen te bezoeken en door de stad te slenteren voor nóg meer bezienswaardigheden zoals de bekende Peace Bridge. Wil je ook nog graag een bezoekje brengen aan de pub? Dat kan natuurlijk! Aan het eind van de dag gaan we richting weer een gezellige B&B waar we vannacht slapen. 

Dag 5 - Kajakken op Lough Erne
Na een stevig Engels ontbijt is er in de ochtend tijd om van de omgeving te genieten en een mooie wandeling te maken. Wil je het liever even rustig aan doen dan kan dat ook, want in de middag staat er genoeg actie op het programma! We rijden namelijk naar het startpunt van de kajakroute. Nadat we de instructies hebben gekregen, varen we in ons eigen tempo en kijken we onze ogen uit; wat is het hier prachtig! Uitgepeddeld? Dan gaan we ons verblijf voor de komende 2 nachten eens opzoeken! Op een klein uurtje rijden van het meer vinden we de typische Ierse accommodatie waar we de komende nachten verblijven.

Dag 6 - Tijd voor een relax-dag!
Spierpijn? Of kun je nog wel even door? Geen probleem, want vandaag bepalen we zelf wat we gaan doen. Na het ontbijt is er de mogelijkheid om één van de vele natuurparken in de omgeving te bezoeken voor een stevige (of juist ontspannen) wandeling. Voor wie zin heeft in een dagje rust met een boek op de bank of spelletjes met je reisgenoten: dat kan natuurlijk ook! We overnachten vanavond wederom in deze fijne B&B.

Dag 7 - Mountainbiken in Davagh Forest
Voldoende tot rust kunnen komen gisteren? Dan is het vandaag weer tijd voor wat actie, het is niet voor niets een actieve groepsreis! Bij Davagh Forest stappen we op de mountainbike: er zijn verschillende routes, dus we kunnen met zijn allen bekijken welke ons het beste past. Na een lekkere lunch vertrekken we met onze bus weer richting Belfast. Als we op dag 2 van de groepsreis nog niet bij Hillsborough Castle & Garden zijn geweest, dan kunnen we dit vandaag alsnog doen. Aan het begin van de avond komen we aan bij onze laatste B&B van deze week. Nog gezellig een keer met zijn allen uit eten en een laatste proost op de groepsreis!

Dag 8 - Belfast & de terugreis

Time flies when you’re having fun! Wat jammer dat het er alweer op zit, vandaag keren we terug naar Nederland. Afhankelijk van de vluchttijd is er in de ochtend nog de mogelijkheid om een snelle blik op Belfast te werpen, of een laatste souvenir te kopen. Eenmaal terug op Hollandse bodem is het dan toch echt tijd om afscheid te nemen. Het was een geslaagde week!

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

* De retourvlucht wordt uitgevoerd van Amsterdam naar Belfast. Indien de vluchttijden bekend zijn worden ze aan het programma toegevoegd.

Groepsreis Actieve rondreis door Noord-Ierland
Groepsreis Actieve rondreis door Noord-Ierland

Verblijf

Verblijf The Gregory

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je in meerdere knusse, gezellige en typische Ierse appartementen en B&B’s. Je deelt een kamer met maximaal 2 medereizigers. Het ontbijt is inbegrepen bij deze reis! Het is niet mogelijk om te koken (lunch en diner) bij de accommodaties waar we verblijven. Hieronder vind je enkele afbeeldingen van de verschillende accommodaties waar we verblijven de komende week. De eerste foto is van The Gregory in Belfast.

De diverse B&B's die we aandoen tijdens deze reis zijn:
The Gregory
Kesh Country Manor
Bridge B&B
Inn on the Coast

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

The Gregory
The Gregory

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

De reis
Je reist in een groep van maximaal acht personen en bij zes personen gaat de reis gegarandeerd door!

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve rondreis door Noord-Ierland
Groepsreis Actieve rondreis door Noord-Ierland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer