Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve rondreis Oost-Canada

Oneindig uitgestrekte natuur: bergen, meren, rivieren en wilde dieren spotten tijdens je reis door het op één na grootste land ter wereld, Canada. Tijdens deze Single groepsreis brengen we een bezoek aan maar liefst zes nationale- en provinciale parken. Van de historie in Quebec tot het levendige en multiculturele Montreal tot de vele nationale parken. Er is geen land ter wereld dat zoveel verschillende avonturen te bieden heeft als Canada!

Canada is groot, dus we zullen wel wat kilometers maken om te genieten van de afwisselende omgeving die Canada te bieden heeft. Uiteraard staan er ook outdooractiviteiten op het programma: we gaan kajakken in het National Park Killarney, een van ‘s werelds beste kajakbestemmingen volgens de Lonely Planet. We stappen een dag op de mountainbike en natuurlijk zullen we ook ziplinen om vervolgens na te genieten bij een kampvuur met marshmallows! Deze gave en afwisselende reis geeft je een indruk van hoe mooi en groot Canada is.

Let op: om mee te gaan op deze reis dien je in het bezet te zijn van een geldig paspoort, een reisverzekering met werelddekking en een ETA: een elektronische reisvergunning. Uitgebreide informatie hierover vind je bij belangrijke informatie

Groepsreis Actieve rondreis Oost-Canada
Groepsreis Actieve rondreis Oost-Canada

Activiteiten

Dag 1- Op naar Canada! 
Vandaag is het dan eindelijk zover, we vliegen van Amsterdam naar Toronto! Vanwege het tijdsverschil komen we ‘slechts’ twee uur later aan in Canada. Nadat we geland zijn en de bagage hebben opgepikt kunnen we het vliegveld verlaten. Op naar de de camping om de eerste indrukken van Canada op te doen! De eerste camping ligt aan een meer in de buurt van Toronto. Perfect, zodat we vandaag of morgen ook nog een bezoekje kunnen brengen aan de beroemde Niagara Falls. Vanavond brengen we een toast uit op een goed begin van onze groepsreis.

Dag 2 -  Op naar het eerste nationale park!
Na een goede nachtrust is het tijd om de rondreis voort te zetten. We pakken onze tenten in en rijden naar het eerste nationale park dat we deze groepsreis aan doen. Op naar Bruce Peninsula National Park! Onderweg is er genoeg tijd om boodschappen te halen en om te stoppen voor een korte wandeling. We kunnen ons op de camping vast oriënteren voor wat we morgen op de vrije dag willen doen. Er zijn genoeg mogelijkheden op de camping of in de omgeving. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

Dag 3 - Bijkomen en bewonderen
We beginnen ons avontuur vandaag rustig met een dag waarop we kunnen bijkomen van de lange reis die we gisteren hebben gemaakt. We plannen deze dag niets in zodat je zelf, met een groepje of misschien wel met de hele groep, wat leuks kunt ondernemen. Je kunt doen waar je zelf zin in hebt. Is dit met een boek aan het Miller Lake of alvast op ontdekkingstocht in de omgeving van Bruce Peninsula National Park. Vanaf de camping kan je ook een prachtige wandeling maken of een kajak huren. De keuze is aan jou!

Dag 4 - Te voet Bruce Peninsula National Park ontdekken
Nu we zijn bijgekomen van de eerste wonderbaarlijke indrukken en een lunchpakketje hebben klaargemaakt is het tijd om Canada te voet te gaan ontdekken. We gaan namelijk wandelen in Bruce Peninsula National Park. Dit nationale park staat bekend om zijn ruige kliffen, (zee) grotten en eeuwenoude cederbomen. Er zijn verschillende hiking trails die je kunt nemen om te genieten van de omgeving en de grotten. Een mooi uitzichtpunt gevonden? Dan is het tijd voor de zelf meegenomen lunch. Als je genoeg hebt gewandeld keren we terug naar de camping om samen een lekkere maaltijd klaar te maken. In de avond genieten we van de rust die de camping te bieden heeft.

Dag 5 - Tobermory - French River
Het is tijd om de tenten in te pakken en richting het noorden te gaan! We geven de benen rust en stappen in de bus om onze reis voort te zetten naar Killarney. Het is een lange reis die wordt opgebroken door een overtocht met de ferry. De ferry brengt ons van Tobermory naar South Baymouth; vanaf de boot hebben we een prachtig uitzicht over Georgian Bay! Als we van de ferry af zijn rijden we tussen rivieren het eiland Manitoulin over om vervolgens te stoppen in het indianen reservaat Wikwemikong. De lokale gids neemt ons mee om ons historische plekken en monumenten te laten zien en om te vertellen over de geschiedenis van Manitoulin Island. Daarna rijden we richting de camping waar we ons voorbereiden op de dag van morgen.

Dag 6 - Genieten in Killarney Provincial Park
Vandaag gaan we genieten van de schoonheid die Killarney Provincial Park te bieden heeft. De camping ligt aan een meer waar we heerlijk kunnen zwemmen. Ook kunnen we vandaag op onderzoek uit gaan op de Granite Ridge Trail. Dit is een prachtig wandelgebied tegenover de camping. Wandelschoenen aan en gaan. Aan het eind van deze mooie dag is het tijd voor een lekkere zelf samengestelde maaltijd.

Dag 7 - De eerste nacht wildkamperen
Vandaag is het tijd om de wateren van Killarney te ontdekken. Killarney, ook wel het kroonjuweel van de parken in Ontario genoemd, wordt beschouwd als een van de beste kajakbestemmingen in de wereld als we de Lonely Planet mogen geloven. Tijdens deze tocht hebben we bovendien een prachtig uitzicht op La Cloche Mountain. We gaan kajakken op de Georgian Bay en meren aan het einde van de dag met onze kajak aan op Philip Edward Island. Hier gaan we een nachtje wildkamperen, zodat we ook morgen nog kunnen genieten van de prachtige wateren van Killarney.

Dag 8 - Kajakken in Killarney
We worden wakker op Philip Edward Island en peddelen na het ontbijt terug naar het eindpunt. De omgeving van Killarney is uitgeroepen tot de meest fotogenieke omgeving van Ontario. Wie weet schiet jij hier wel de winnende foto voor de onze fotowedstrijd! We gaan vandaag op zoek naar de mooiste uitzichten en we gaan genieten van de rust en ruimte die Canada te bieden heeft. Nadat we de kajaks hebben ingeleverd vervolgen we onze rondreis naar Algonquin Provincial Park waar we de komende drie nachten verblijven.

Dag 9 - Opladen in Algonquin Provincial Park
Vandaag is een dag om bij te komen van al het moois dat we tot nu toe hebben gezien. We zitten in het prachtige Algonquin Provincial Park en hier is genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan wildlife spotten, fietsen, kanoën of hiken, mocht je nog niet toe zijn aan een dagje rust. We hebben ons laten vertellen dat hier de mooiste souvenirwinkel zit die we onderweg gaan tegenkomen. Tijd om iets leuks mee te nemen voor de mensen thuis of voor jezelf natuurlijk.

Dag 10 - Mountainbiken in de bossen
We hebben Canada ontdekt per kajak, te voet, vanuit de bus en vandaag is het tijd om Canada per fiets te bewonderen. We gaan namelijk mountainbiken door de bossen. Wauw, wat is Canada toch mooi! Na deze actieve middag vol actie en avontuur blijven we nog een nachtje in Algonquin Provincial Park. Vanavond maken we misschien wel een kampvuurtje. Puur genieten.

Dag 11 - Algonquin Provincail Park / Mont-Tremblant
Het is tijd om de bus weer in te laden, want vandaag staat er een lange reis op het programma. We hebben niet gezegd dat Canada klein is, toch? We rijden we van Algonquin Provincial Park naar Mont-Tremblant. Hier staat de hele dag voor, genoeg tijd om onderweg op mooie plekken te stoppen voor nog meer foto’s en een lekkere lunch. We slapen vannacht op een camping op slechts een paar kilometer van het park Mont-Tremblant. Als je hier gaat douchen kijk je zo vanuit de douche de natuur in, echt outdoor!

Dag 12 - De bergen van Mont-Tremblant ontdekken
Lekker uitgeslapen en genoten van de rust? Vandaag gaan we te voet naar de top van de Tremblant Mountain. We kunnen verschillende routes kiezen, afhankelijk van de uitdaging die we willen aangaan! Het schijnt dat hier ook wolven leven, wie ziet er als eerste een wolf? Hoogtepunten die we onderweg tegenkomen zijn natuurlijk, het adembenemende uitzicht over de wildernis, de waterval en een aantal van de meer dan 400 meren in het gebied. Als er nog tijd over is kunnen we vanmiddag vanaf de camping gaan suppen. De eigenaar is erg behulpzaam en vertelt je graag meer over de mogelijkheden die dit prachtige gebied te bieden heeft. De camping heeft een mooie vuurplaats om lekkere marshmallows te roosteren.

Dag 13 - Ziplinen door de bergen van Mont-Tremblant
Dan is het nu tijd om Canada vanuit de lucht te ontdekken, want we gaan namelijk ziplinen! Hoe cool, 'vliegen' door de bergen! Deze activiteit geeft je het ultieme gevoel van vrijheid tijdens deze singlereis. Dit zipline parcours heeft de langste zipline van Noord-Amerika; 5 kilometer aan banen waarbij de langste meer dan één kilometer lang is! Eerst met de gondel omhoog om vervolgens een stukje te wandelen naar de eerste baan, daar gaan we! Vol adrenaline stappen we in de bus en rijden we vanmiddag richting Montreal, waarbij we de komende twee nachten overnachten op een camping op een klein stukje rijden van het drukke en levendige centrum van Montreal.

Dag 14 - We hebben nog lang niet alles gezien!
Na een welverdiende nachtrust is het tijd om richting het centrum van Montreal te vertrekken, een van de grootste Franstalige steden ter wereld. Montreal is in 1642 gesticht door de Frans katholieken. De Franse roots zijn duidelijk herkenbaar te zien in een opmerkelijke mix van oude en nieuwe architectuur. Men noemt deze stad niet voor niets het ‘Parijs van Noord-Amerika’! Ook in Montreal kun je overigens prima wandelen, want vanaf de berg Mont Royal heb je een prachtig uitzicht over de stad. Fun fact: de wolkenkrabbers die gebouwd worden mogen niet hoger zijn dan deze berg!?Ook onder de grond is genoeg te beleven. In Montreal bevindt zich 44 kilometer aan ondergronds netwerk vol winkels, restaurants en ander amusement. Genoeg van Montreal gezien? Dan is het tijd om terug te gaan naar de camping, want morgen staat de terugreis alweer gepland. Wat gaat de tijd toch snel tijdens zo'n leuke groepsreis!

Dag 15 & 16 - Montreal - Amsterdam
Aan al het moois komt helaas een einde, maar met een rugzak vol mooie herinneringen is het tijd om terug te vliegen naar Amsterdam. Vanwege het tijdsverschil komen we een dag later aan in Amsterdam.

Tijdens de vlucht kijken we terug op een geweldige rondreis door het oosten van Canada. Tijd om gegevens uit te wisselen zodat we de foto’s kunnen delen!

Hieronder vind je de vliegtijden* van deze reis. De heen vlucht is van Amsterdam naar Toronto en je vliegt vanaf Montreal terug naar Amsterdam.

Indien de vluchttijden bekend zijn, worden ze aan het programma toegevoegd.
Houdt rekening met één overstap.

* Vliegtijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Groepsreis Actieve rondreis Oost-Canada
Groepsreis Actieve rondreis Oost-Canada

Verblijf

Verblijf Camping Miller's Camp

Beschrijving

Tijdens deze rondreis verblijf je op verschillende campings. Millers Family Camp is een camping waar je 3 nachten verblijft. Deze rustige camping ligt aan een meer en er zijn verschillende optionele activiteiten mogelijk zijn; zoals het huren van een kano. 

Omdat het een rondreis is doen we meerdere campings aan. De campings hebben schoon sanitair en sommige campings hebben een campingwinkel, meer en of zwembad. Alle campings hebben 2 tot 3 sterren. Je krijgt tijdens deze reis een tent voor eigen gebruik te leen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Miller's Camp
Camping Miller's Camp

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

De reis
Je reist in een groep van maximaal acht personen en bij zes personen gaat de reis gegarandeerd door!

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Gegarandeerd vertrek
De meeste reizen kennen een gegarandeerd vertrek bij 6 en maximaal 8 reizigers. Vanwege de populariteit van onze reizen, worden deze vaak dubbel uitgevoerd. Vanaf 12 reizigers wordt de reis gegarandeerd dubbel uitgevoerd.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve rondreis Oost-Canada
Groepsreis Actieve rondreis Oost-Canada

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer