Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen

Deze 4-daagse reis is een extra avontuurlijke variant op de 3-daagse groepsreis naar de Ardennen. Behalve gezellig barbecueën, een pittige mountainbiketocht en een indrukwekkende kanotocht op de Ourthe, maken we tijdens dit weekend onze eigen bivak! Wow, een overnachting in de natuur met alleen wat zeil, stokken en een touw? Yes, dat doen we! Om de tijd in de Ardennen spectaculair af te sluiten, gaan we speleologie doen: kruipen en klauteren onder de grond, in een door de natuur uitgesleten gangenstelsel. Uiteraard is er ook wat vrije tijd en kun je genieten van het bourgondische Durbuy, waar ze gezellige terrasjes hebben om uit te puffen van de vele toffe activiteiten. Met het zonnetje op ons gezicht genieten we van de veelzijdige Ardennen. Kortom: alle ingrediënten om er een geweldig, actief en avontuurlijk lang weekend van te maken!

Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen
Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen

Activiteiten

Dag 1 - Het actieve weekend in de Ardennen kan beginnen!
Ons avontuur gaat beginnen! Per minibus vertrekken we in de middag met onze reisbegeleider vanaf Enschede via Deventer en Eindhoven naar de Ardennen, naar ons eindpunt, camping Pont de Deulin in Hotton. Tegen de avond komen we aan, tijd om de tenten op te zetten! Na het inrichten en het verkennen van de omgeving heb je vast trek gekregen? Tijdens de barbecue proosten we op de eerste avond van een heerlijk lang weekend in België.
De minibus vertrekt vanaf station Enschede om 10:45 uur, station Deventer om 11:45 uur en vanaf station Eindhoven om 13:15 uur.

Dag 2 - Gave mountainbiketocht en een vleugje cultuur
Na een stevig ontbijt in het ochtendzonnetje, maken we ons klaar voor een mountainbiketocht in de omgeving van de camping. Fietsen in de Ardennen moet je echt eens hebben gedaan! Iedereen uitgefietst? Vanmiddag is er tijd om Durbuy in te gaan en daar te doen waar je zelf zin in hebt: lekker relaxt op een terrasje vertoeven, of een wandeling door het kleinste stadje ter wereld? Het is aan jou. Aan het einde van de dag keren we terug naar de camping, waar we gezellig met zijn allen op de camping eten.

Dag 3 - Topper van een kanotrip en.. op bivak!
Vandaag hebben we een leuke maar lange dag voor de boeg, zorg dus dat je goed ontbijt! Als iedereen zover is maken we ons klaar voor een mooie wandeling naar het instappunt voor de kanotocht op de Ourthe. Tijd voor waterpret tijdens deze groepsreis! We maken een flinke tocht en meren aan op de plek waar de wandeling naar de overnachtingsplek voor vanavond start. Het is een stukje omhoog wandelen, naar een mooi uitzichtpunt bovenop een heuvel. Daar maken we onze eigen primitieve slaapplek, de zogenaamde bivak, met enkel wat zeil, stokken en touw. Best lastig, maar met teamwork komen we een heel eind en kunnen we hier vannacht met z’n allen slapen! Ook maken we lekker primitief ons eten klaar op een zelfgestookt vuurtje. Iemand nog mooie verhalen voor rond het kampvuur? 

Dag 4 - Speleo-wie? Precies: hoe ziet de grond onder onze voeten er eigenlijk uit?
Na een nacht in de buitenlucht, maken we onszelf gereed om weer terug te gaan naar de camping. De meest spectaculaire activiteit van deze groepsreis staat voor vandaag op de planning; speleologie! Kruipen en klauteren in een gangenstelsel onder de grond, heel bijzonder! Moe en misschien met wat spierpijn op komst keren we terug naar de camping, pakken we onze spullen en genieten we van de laatste lunch in de Ardennen. Soep met broodjes! Nou, die gaan er wel in. Wat vliegt zo’n weekend voorbij!  

Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen
Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen

Verblijf

Verblijf Camping pont de Deulin

Beschrijving

Tijdens deze 4 daagse groepsreis verblijf je op camping Pont de Deulin in Hotton. Dit is overigens vlakbij Durbuy in de Belgische Ardennen. Een tent is voor je gereserveerd. Op de camping is WiFi, een zwembad en een gezellige terras/taverne.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping pont de Deulin
Camping pont de Deulin

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Vertrekgarantie
Deze reis kent op verschillende data vertrekgarantie, soms ook al wanneer het minimum aantal reizigers nog niet is gehaald; het betreft in dat geval een populaire vertrekdatum! 

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Gegarandeerd vertrek
De meeste reizen kennen een gegarandeerd vertrek bij 6 en maximaal 8 reizigers. Vanwege de populariteit van onze reizen, worden deze vaak dubbel uitgevoerd. Vanaf 12 reizigers wordt de reis gegarandeerd dubbel uitgevoerd.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen
Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer