Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen

Deze nieuwe 4 daagse groepsreis is een extra avontuurlijke variant op de 3 daagse reis naar de Ardennen. Behalve gezellig barbecueën, een pittige mountainbiketocht en een indrukwekkende kanotocht op de Ourthe gaan we onze eigen bivak maken! Wow, een overnachting in de natuur met alleen wat zeil, stokken en een touw? Dat is avontuurlijk zeg! Om het lange weekend spectaculair af te sluiten gaan we speleologie doen. Kruipen en klauteren onder de grond, in een door de natuur uitgesleten gangenstelsel. Uiteraard hebben we ook vrije tijd om te genieten van een bourgondisch drankje in Durbuy, het nabij gelegen en tevens kleinste stadje van de wereld. Met het zonnetje op ons gezicht genieten we van de veelzijdige Ardennen. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een geweldig, actief en avontuurlijk lang weekend van te maken!

Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen
Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen

Activiteiten

Dag 1 - Het actieve weekend kan beginnen!
Ons avontuur gaat beginnen! Per minibus vertrekken we in de middag met onze reisbegeleider vanaf Enschede via Apeldoorn en Eindhoven naar de Ardennen, naar ons eindpunt, camping Pont de Deulin om precies te zijn. Tegen de avond komen we aan, tijd om de tenten in te richten. Wat fijn dat deze al klaar staan! Na het inrichten en het verkennen van de omgeving hebben we toch wel honger gekregen! Tijd voor een lekkere barbecue. Proost allemaal, op de eerste avond van ons actieve weekend! Morgen staat onze eerste gave activiteit op de planning, zin in!

Dag 2 - Gave mountainbiketocht en een vleugje cultuur
Na een stevig ontbijt in het ochtendzonnetje in de prachtige Ardennen, maken we ons klaar voor een mountainbiketocht in de omgeving van de camping. Fietsen in de Ardennen moet je echt eens hebben gedaan! Vanmiddag hebben we tijd voor onszelf, lekker relaxt op een terrasje vertoeven, of een wandeling door Durbuy, het kleinste stadje ter wereld. Vanavond eten we gezellig met zijn allen in de taverne op de camping.


Dag 3 - Topper van een kanotrip en outdoor slapen
Vandaag hebben we een leuke en lange dag voor de boeg, vol met allerlei activiteiten! We genieten weer van een heerlijk ontbijtje en maken ons klaar voor een mooie wandeling naar het kano instappunt. Tijd voor waterpret tijdens deze groepsreis, kanoën op de Ourthe. We maken een flinke tocht en meren vervolgens bij een mooi plekje aan. Hier start de wandeling naar onze overnachtingsplek van vanavond! Dat is spannend, we maken onze eigen primitieve slaapplek, de zogenaamde bivak. Dit maken we met enkel wat zeil, stokken en touw. Dat is best lastig, maar met teamwork komen we een heel eind en kunnen we hier vannacht met z’n allen slapen. Eerst bereiden we lekker primitief ons eten op een vuurtje alvorens we na de spookverhalen in slaap vallen.

Dag 4 - Speleo-wie? Precies; hoe ziet de grond onder onze voeten er eigenlijk uit?
Na een (waarschijnlijk) korte nacht, maken we onszelf na een ontbijtje gereed om weer terug te gaan naar de camping. De meest spectaculaire activiteit van deze groepsreis staat voor vandaag op de planning, speleologie! Dit is het kruipen en klauteren in een gangenstelsel onder de grond. Wow, wat een avontuur is dit! Moe maar voldaan keren we terug naar de camping, pakken we onze spullen en genieten we van onze laatste lunch. Soep met broodjes! Nou, die gaan er wel in. Wat vliegt zo’n weekend voorbij, helaas gaan we tegen twee uur alweer naar huis. Bedankt voor het leuke weekend en wie weet tot snel!

Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen
Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen

Verblijf

Verblijf Camping pont de Deulin

Beschrijving

Tijdens deze 4 daagse groepsreis verblijf je op camping Pont de Deulin in Hotton. Dit is overigens vlakbij Durbuy in de Belgische Ardennen. Een tent is voor je gereserveerd. Op de camping is WiFi, een zwembad en een gezellige terras/taverne.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping pont de Deulin
Camping pont de Deulin

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen
Groepsreis Actieve reis Actie en avontuur in de Ardennen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer