Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve Winterreis Verrassend Noorwegen

Hou jij ervan om tijdens je wintersport reis méér te ondernemen dan alleen elke dag skiën of snowboarden? Wij hebben de perfecte groepsreis voor je! We maken een tocht met huskyhonden, roetsjen van de berg af op een slee, gaan ijsvissen en maken een sneeuwschoenwandeling. Ook staat er een dag langlaufen op het programma: dit gebied, dat maar liefst 44 kilometer aan piste heeft, leent zich ook goed voor een dag op de ski's of het snowboard. Moe maar voldaan aan het einde van de dag? Dan kun je heerlijk ontspannen in de Noorse hytte; met sauna!


Groepsreis Actieve Winterreis Verrassend Noorwegen
Groepsreis Actieve Winterreis Verrassend Noorwegen

Activiteiten

Dag 1 - Op naar Noorwegen, de groepsreis begint! 
Vandaag vliegen we met een comfortabele KLM vlucht naar Oslo, waar we worden opgewacht door onze reisbegeleider. Als iedereen zijn koffers heeft, stappen we in de minibus voor de rit door het betoverende winterlandschap richting de Noorse 'hytte'. Een charmant houten huis met houtkachel en sauna, in het kleine plaatsje Sjusjøen. Na het verkennen van het huis en het winterlandschap in de directe omgeving, maken we vanavond samen onze eerste maaltijd klaar. We duiken niet ál te laat ons bed in, want morgen staat ons een actieve dag buiten te wachten!

Dag 2 - Een sneeuwschoenwandeling met fantastische uitzichten
Vandaag staat er een sneeuwschoenwandeling op het programma, heuvel op; zorg dus dat je goed ontbijt voor we de deur uit gaan! Met behulp van sneeuwschoenen banen we ons een weg door de sneeuw. Zonder deze attributen zouden we zo diep in de sneeuw wegzakken, dat het onmogelijk is een eind te wandelen. De uitzichten tijdens deze tocht zijn zo mooi! Hoewel je feitelijk pas net in Noorwegen bent aangekomen, is het hier zo anders dan thuis, dat het lijkt alsof je al weken op weg bent! 

Dag 3 - Tobo wat? Tobogganing in Olympia Park
Deze derde dag van de winterse groepsreis staat in het teken van ‘tobogganing’ in Olympia Park. Toboganning is echt een superleuke activiteit! Het is eigenlijk niet veel anders dan sleeën, behalve dan dat je hier op je sleetje naar de top van de berg wordt gesleept, waarna je met hoge snelheid over de geprepareerde banen naar beneden kunt suizen; toch wel een stuk spectaculairder dan op je sleetje vroeger in Nederland! Veel reizigers kunnen hier geen genoeg van krijgen, dus er is tijd om een paar keer opnieuw naar boven en beneden te gaan. Gaat dit je nog niet hard genoeg? Optioneel is het ook mogelijk vandaag een afdaling in een bobslee te maken! 
Na deze activiteiten die je adrenalinelevel een flinke boost geven, brengen we een lekker rustig bezoek aan het openluchtmuseum Maihaugen. Hier maak je kennis met de Noorse bouwstijlen en de leefwijze van de Noren, van eeuwen geleden tot in het recente verleden.

Dag 4 - Probeer dé nationale sport van Noorwegen: cross country skiën
Tijd om ons te gaan voortbewegen zoals veel Noren dat ook doen: op de langlauflatten! We brengen de dag door op de 'fjell', waar we cross country skiën; dé nationale sport van Noorwegen! De techniek die bij het langlaufen komt kijken en de prachtige, stille omgeving waarin we ons bevinden, maken dit echt een top activiteit. We starten vanuit Sjusjøen en maken onder andere een ronde om het meer. Het gebied is voor alle niveaus en maten van sportiviteit geschikt: er ligt een netwerk van geprepareerde sporen met een totale lengte van meer dan 500 kilometer in de directe omgeving! Nog nooit gelanglauft? Geen zorgen: de reisbegeleider helpt de beginners met alle liefde opweg! 
Aan het einde van de dag keren we terug naar de hytte. Daar koken we gezamenlijk wat lekkers en brengen we de avond met elkaar door. We steken de houtkachel aan en wie wil kan nog even heerlijk ontspannen in de sauna. Wat een fijne winterreis! 

Dag 5 - Het hoogtepunt van de reis, we gaan op huskysledetocht! 
Bijkomen van gisteren? Daar heb je deze ochtend wel eventjes wat extra tijd voor. Lekker uitslapen, of een kleine wandeling maken in de omgeving: wat jij wilt! 's Middags staat er natuurlijk wel weer een toffe activiteit op het programma. Altijd al gedroomd van een tocht per slede, voortgetrokken door een span dolenthousiaste husky's? Je droom komt uit! Op zichzelf is het al fantastisch om de husky's te ontmoeten en met ze te knuffelen. Maar stap je op de slede en raas je door de prachtige omgeving, dan kan de dag niet meer stuk. 
Je maatje zit in de slee, terwijl jij de slede bestuurt. Natuurlijk wordt er afgewisseld, zodat je the full experience hebt! Na de tocht warmen we op bij een heerlijk vuurtje met brood en iets warms te drinken.

Dag 6 - Pret op de ski's of op het snowboard
Vandaag gaan we naar Hafjell, het grootste skigebied in de regio. Tijd om de ski's of het snowboard onder te binden! Ook dit gebied is weer geschikt voor alle niveau's, dus zowel de beginnende wintersporters als de gevorderden kunnen hier hun hart ophalen. We huren ter plekke ons materiaal en de reisbegeleider regelt de skipassen voor ons. Daarna kun je naar wens gezamenlijk, in kleine groepjes of even lekker ontspannen in je eentje de hellingen af! Het zijn brede, rustige pistes en er zijn nauwelijks wachttijden bij de liften! Na deze wederom actieve dag in de sneeuw kun je ‘s avonds heerlijk ontspannen en nagenieten in de sauna.

Dag 7 - IJsvissen, schaatsen, nog een keer skiën of liever cultuur snuiven?
Op deze éénnalaatste ochtend van de groepsreis staat er nog iets heel bijzonders op het programma: we gaan namelijk ijsvissen! Dit is zo'n typisch Scandinavische winteractiviteit die je eens gedaan moet hebben. En het is nog leuk ook! De Noorse meren zijn in de winter bedekt met een dikke ijslaag, van vaak meer dan een meter dik. We hebben dus een grote boor nodig om een gat te boren die tot het water komt. Als we eenmaal diep genoeg zijn, proberen we met een speciale hengel wat vis te vangen. Zorg dat je je warm aankleedt, want de wind op het meer kan je snel laten afkoelen!
Heb je na het vissen nog geen genoeg van de uitgestrektheid van deze omgeving? Dan kun je ervoor kiezen om een heerlijke schaatstocht op het Mjosameer te maken. Er zijn banen gemaakt voor recreanten, maar ook voor de fanatiekere schaatser. Mocht je hier interesse in hebben, zorg er dan voor dat je je eigen schaatsen meeneemt op reis! 
Liever de cultuur en winkeltjes van Lillehammer ontdekken? Dat kan natuurlijk ook!
Tot slot is er uiteraard ook de mogelijkheid om nog een laatste keer te gaan skiën. We sluiten deze heerlijke dag af met een avondje uit. Proost! Op de laatste avond van deze onvergetelijke winterreis!

Dag 8 - Het einde van het Noorse winteravontuur
Onze winter groepsreis naar Noorwegen zit er jammer genoeg alweer op. In de loop van de dag brengt de reisbegeleider ons weer naar het vliegveld waar we afscheid nemen en terug kunnen kijken op een geweldige avontuurlijke groepsreis; we hebben zo veel superleuke dingen gedaan, wat een ervaring!

* Let op; het programma kan naar aanleiding van de weersomstandigheden in een andere volgorde plaatsvinden en activiteiten kunnen worden gecombineerd.

Groepsreis Actieve Winterreis Verrassend Noorwegen
Groepsreis Actieve Winterreis Verrassend Noorwegen

Ski-info

SKIGEBIED Hafjell

Het skigebied Hafjell vind je in Noorwegen op zo’n 15 kilometer afstand van Lillehammer en is perfect voor beginners en families. Er is zo’n veertig kilometer aan pistes te vinden, die over het algemeen vrij simpel zijn.

Je kunt hier goed variëren in routes en voor de gevorderden zijn er ook nog steile afdalingen te vinden die werden gebruikt voor de Olympische Spelen in 1994. In Scandinavië staat dit skigebied bekent om zijn funpark: Hafjellparken. Dit maakt het gebied dan ook zeker geschikt voor liefhebbers van het freestylen. Daarbij is Hafjell ook een werkelijk paradijs voor langlaufers, je vindt hier maar liefst 300 kilometer aan loipes! 

Verblijf

Verblijf Typische Noorse Hytte

Beschrijving

Het verblijf tijdens deze groepsreis zal in een 8 tot 10-persoons ‘hytte’ zijn, een comfortabele Noorse vakantiewoning in Sjusjoen, dichtbij Lillehammer. De hytte is opgedeeld in diverse vertrekken en is van alle gemakken voorzien. Je gaat gegarandeerd een heerlijk ontspannen week in de Noorse winter tegemoet; de hytte beschikt namelijk ook over een houtkachel!

Tijdens het verblijf worden de maaltijden gezamenlijk bereid. De bijdrage voor de maaltijden in de eigen accommodatie dient ter plaatse contant voldaan te worden. De Noorse kronen die je hiervoor nodig hebt kun je eenvoudig in Noorwegen pinnen. Hieronder enkele foto’s van een ‘hytte’. Je zal in deze of een soort gelijke accommodatie slapen. De hytte beschikt tot slot ook over een wasmachine.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Typische Noorse Hytte
Typische Noorse Hytte

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Gegarandeerd vertrek
De meeste reizen kennen een gegarandeerd vertrek bij 6 en maximaal 8 reizigers. Vanwege de populariteit van onze reizen, worden deze vaak dubbel uitgevoerd. Vanaf 12 reizigers wordt de reis gegarandeerd dubbel uitgevoerd.

Deelnemers
Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 deelnemers, bij meer aanmeldingen worden er meerdere groepen gevormd op basis van leeftijd en geslacht

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve Winterreis Verrassend Noorwegen
Groepsreis Actieve Winterreis Verrassend Noorwegen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer