Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve Winterreis IJsland

Staat een gave winterreis bij jou hoog op het wensenlijstje? Wij hebben voor jou de perfecte en unieke winterreis op IJsland!
Deze groepsreis naar IJsland heeft alle ingredienten in zich voor een fantastische week die je je leven niet meer zult vergeten. 

Heb jij wel eens gedroomd dat je vanuit een natuurlijke warmwaterbron omringd door een pak sneeuw het Noorderlicht zag? Het is mogelijk! Of skiën en snowboarden met uitzicht op fjorden en de Noordelijke IJszee en een bergbeklimming met een Snowcat? Het is allemaal mogelijk op deze reis naar IJsland in de winter! 

Aangezien het bezoeken van spa’s in IJsland een sociale aangelegenheid is, begrijp je dat we ons hier met de groep ook in onderdompelen. We verblijven tijdens deze singlereis onder andere in het gezellige en culturele Reykjavik, waar we gezellige restaurantjes bezoeken. We bezoeken de “Golden Circle” met hoogtepunten als Thingvellir National Park, de Strokkur, de Geysir en last but not least: de waterval Gullfoss. Dit is de imposantste waterval van zuidwest IJsland! Na een aantal dagen in het zuiden van het land, rijden we naar het noorden waar ons nog veel meer toffe dingen staan te wachten.
zijn
De basis voor deel twee van de groepsreis ligt nabij het leuke plaatsje Varmahlid: een gezellig guesthouse met buitenzwembad en twee hottubs. Vanuit hier zouden we zomaar eens het Noorderlicht kunnen spotten! De IJslandse familie waarbij we verblijven zal ons waarschuwen als er een grote kans is om het te zien. Ook koken ze elke avond een heerlijke maaltijd voor ons. Klinkt goed, niet?

Tijdens de 8 daagse winterreis naar IJsland vindt het vervoer ter plekke plaats met een minibus.

Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland

Activiteiten

Dag 1 - Op groepsreis naar winters IJsland, yes! 
Eindelijk is het aftellen voorbij. Je vertrekt vandaag naar het mooie IJsland; wat een andere wereld is dat! De reisbegeleider wacht ons op IJsland op en samen vertrekken we naar Reykjavik. De rit gaat door enorme lavavelden en in de verte zien we de besneeuwde bergtoppen. Aangekomen in onze accommodatie leggen we onze spullen weg en kunnen we ons even opfrissen, uiteraard gaan we daarna Reykjavik in! Deze gezellige stad heeft een enorm aanbod aan musea, winkels, knusse café’s en diverse markante gebouwen zoals de Harpa: het moderne muziekgebouw aan de haven. Neem een kijkje van binnen om de prachtige architectuur te zien. Uiteraard heb je de vrijheid om de rest van de middag in te vullen zoals jij dat wilt. We sluiten de dag met z’n allen af en proosten op het begin van deze bijzondere groepsreis IJsland.

Dag - 2 Een 'must do': the Golden Circle
Na een lekker ontbijt gaan we richting de Golden Circle. Een “must do” als je in IJsland bent. We starten bij Thingvellir National Park, waar vroeger het parlement de nieuwe wetten uitriep. Dat deed men natuurlijk niet op zomaar een plaats: de kloof, ontstaan door het uiteendrijven van tektonische platen, was daarvoor uitermate geschikt. We maken een korte wandeling naar een waterval en het mooie kerkje dat we al eerder hebben zien liggen. Wat een schitterende omgeving! Vervolgens rijden we naar Gullfoss een hele indrukwekkende waterval! Gullfoss betekent letterlijk de gouden waterval. Wanneer we doorrijden naar de volgende stop, Geysir, kom je ogen te kort voor de natuurpracht om je heen. Overal om je heen pruttelen warme bronnen en uitgebluste geisers roken nog na, ongekende schoonheid. Strokkur, de meest actieve geiser, blijft je keer op keer fascineren. Wat een kracht! Op de terugweg naar Reykjavik stoppen we nog op een aantal fraaie plekken. ’s Avonds kunnen we napraten over de dag in één van de gezellige restaurantjes die de hoofdstad rijk is, maar we kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om vanavond zelf te koken in ons guesthouse.

Dag - 3 Het Noorderlicht spotten vanuit je hottub, wat een droom! 
Er staat ons een schitterende rit naar het Hoge Noorden van IJsland te wachten. Natuurlijk maken we een aantal stops onderweg. Het is één en al schoonheid! De weg is nagenoeg leeg, het is in deze periode niet druk op het eiland. In de loop van de middag komen we aan bij ons guesthouse. De komende 4 nachten zullen we hier verblijven. Als het even kan, bezoeken we nog een waterval en een natuurlijk verwarmde bron in de buurt. Kleren uit en plons! Gaaf. Het guesthouse is van alle gemakken voorzien, er is een zwembad en twee heerlijke hottubs. De komende dagen kun je naast de inspannende activiteiten dus ook heerlijk ontspannen! Hoe gaaf is het om vanuit daar het Noorderlicht te spotten? Onze IJslandse gastheer en -vrouw verzorgen een heerlijk avondmaal. Nu is het misschien wel tijd voor een spelletje? Kaarten of een bordspel, een bakje thee of een goed boek, wat jij wilt. Wel regelmatig even buiten kijken, want wie weet zien we vanavond het noorderlicht?!


Dag - 4 Sneeuwscooters en vergezichten
Na lekker genoten te hebben van het ontbijtbuffet maken we ons op voor de activiteit van vandaag. We gaan namelijk een tocht maken per sneeuwscooter! Na de instructies gaan we per tweetal op de scooter waarbij we uiteraard af en toe wisselen van bestuurder. Het mooie aan achterop zitten, is dat je ontzettend gave foto’s en filmpjes kunt maken. We rijden door witte sneeuwlandschappen, je kijkt je ogen uit! Halverwege de tocht, die zo’n drie uur zal duren, maken we een stop voor een lekker warm drankje. Niet gewoon buiten, maar in een heuse iglo! Op de terugweg is er nog de mogelijkheid om te baden in een natuurlijke bron, gelegen aan zee met prachtige vergezichten! (Lees de zin hiervoor nog even. Het staat er echt.) Zeg nou eerlijk, je wilt toch nooit meer naar huis?! Af en toe lijkt het wel een droom! Hoe ga je dit thuis allemaal vertellen?

Dag - 5 Skiën op IJsland! Kan dat?
Vandaag gaan we skiën. Skiën op IJsland, kan dat? Jazeker! En hoe: met uitzicht op een gaaf fjord én de Noordelijke IJszee. De locatie is echt adembenemend en je kunt er skiën of snowboarden. De reisbegeleider helpt je met plezier op weg, je hoeft dus geen ervaring te hebben. Dit skigebied nabij de 2e stad van het land Akureyri is wellicht de mooiste en meest unieke van IJsland. Je skiet bij vanaf wel 1000 meter hoogte met uitzicht op het fjord Eyjafjördur. Mocht je nou niet willen skiën of snowboarden, dan zijn er diverse andere mogelijkheden waaronder cross country. Door alles wat we tot op heden hebben gedaan, lijkt het wel alsof we al meer dan een week weg zijn. En dat terwijl we nog zoveel gave dingen voor de boeg hebben!

Dag - 6 De berg op knallen met een Snowcat
Vandaag alweer zo’n bijzondere dag! We maken een prachtige rondtocht langs de kust van het noorden. . We zullen een stop maken in het pittoreske dorpje Singlufjördur. Uiteindelijk komen we uit in Grenivik waar we de berg op gaan per snowcat, een voertuig op rupsbanden dat zo tegen de berg omhoog kan rijden, wauw! Het spreekt haast voor zich dat het uitzicht fenomenaal is daarboven. Weer veilig beneden aangekomen vervolgen we onze weg met nog een paar mooie stops. Onder meer in Hófsos waar we even kunnen relaxen in het mooiste zwembad van IJsland, een “infinity pool”: een bad waarin het lijkt alsof hij doorloopt in de zee. Uiteraard hebben ze hier ook hottubs, om heerlijk te ontspannen. Genoeg foto’s gemaakt voor vandaag? Dan gaan we terug naar ons guesthouse voor het eten en de laatste gezellige avond hier.

Dag - 7 Terug naar de bewoonde wereld
Na het ontbijt nemen we afscheid van ons guesthouse en onze lieve gastheer en gastvrouw. We rijden op ons gemak terug en lassen diverse pauzes in onderweg. In de loop van de middag komen we aan in Reykjavik, wat voor ons inmiddels een bekende stad is geworden. De rest van de middag ben je vrij om souvenirs te kopen, musea te bezoeken of gewoon wat door de stad te slenteren. Na het avondeten zullen we nog eens proosten op een geslaagde week waar we het nog vaak over zullen hebben! Ook maar even mailadressen uitwisselen en verzinnen hoe we die ontelbare foto’s met elkaar gaan delen, want wat hebben we genoten van deze winter groepsreis IJsland!

Dag - 8 Bye bye IJsland
We staan vroeg op om op tijd op het vliegveld te zijn. Er is een einde gekomen aan deze fantastische week. Zoveel indrukken opgedaan en nieuwe vrienden gemaakt. We garanderen je dat deze reis je nog lang zal heugen. Een aaneenschakeling van hoogtepunten!

IJsland is een prachtig land en heeft een woeste natuur, extreme weersomstandigheden zijn dan ook geen verrassing. Het kan zo zijn dat de gave activiteiten die tijdens deze reis gepland staan in een andere volgorde plaatsvinden of niet kunnen plaatsvinden. Houd hier rekening mee, dus wees flexibel in dit geval.

Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland

Ski-info

SKIGEBIED Akureyri

Het skigebied Akureyri ligt in het Noordoosten van IJsland en wordt gerund door de stad Akureyi. Het is een vrij klein skigebied met ongeveer 15 kilometer aan pistes, maar het landschap is erg prachtig en je kunt er genieten van verse poedersneeuw. Skiërs en snowboarders kunnen van 476 tot 950 meter hoogte de pistes bedwingen. Er zijn mooie zwarte pistes, maar ook gemiddelde en lichte pistes. Er zijn 4 sleepliften en 1 stoeltjeslift aanwezig.

Verblijf

Verblijf Bakkaflöt Guesthouse

Beschrijving

Tijdens deze gave winter groepsreis IJsland verblijf je vier nachten in het Bakkaflöt Guesthouse in Noord-IJsland. Dit guesthouse is van alle gemakken voorzien. Zo is er een zwembad, zijn er twee hottubs en is er een gezellige woonkamer. Iedereen slaapt in een eigen kamer, dus je hebt lekker veel privacy. Het guesthouse is midden in de natuur gelegen. Lekker rustig verblijven dus, met vergezichten op de bergen. Misschien zie je het Noorderlicht wel vanuit de hottub! Handdoeken en bedlinnen zijn inbegeprepen.
Wifi is gratis beschikbaar in het businesscentrum.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Bakkaflöt Guesthouse
Bakkaflöt Guesthouse

Verblijf Guesthouse Reykjavik

Beschrijving

Tijdens de winterreis in IJsland verblijf je drie nachten in Reykjavik. Het verblijf in Reykjavik is in een prima guesthouse. Hier deel je je kamer met maximaal 3 andere reizigers. Uiteraard bevindt de locatie zich op loopafstand van het centrum. Handdoeken en bedlinnen zijn inbegrepen.

De accommodaties bieden uitzicht op de tuin en zijn voorzien van een wasmachine, een volledig uitgeruste keuken met een magnetron en een gedeelde badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen. Je vindt er tevens een koelkast, een oven, een broodrooster, een waterkoker en een koffiezetapparaat.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Guesthouse Reykjavik
Guesthouse Reykjavik

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Sneeuwscooterverzekering
Voor het sneeuwscooteren dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en geldt er een eigen risico van € 1000,- Helaas dekt jouw verzekeraar dit eigen risico niet zodat je voor een vervelende verrassing kunt komen te staan. Samen met de Europeesche bieden wij daarom de sneeuwscooterverzekering aan. Voor slechts € 50,00 per bestuurder, is het eigen risico gedekt en stap je met een gerust hart op de sneeuwscooter!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve Winterreis IJsland
Groepsreis Actieve Winterreis IJsland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer