Singlereizen.nl

Groepsreis Actieve Winterreis Fins Lapland

Een reis om nooit te vergeten! Lapland is bijzonder, het winterwonderland is adembenemend mooi. Ervaar het natuurwonder het noorderlicht, op pad met fantastische huskies en meer waanzinnige activiteiten. Waarschijnlijk ga je maar één keer in je leven naar Lapland en met deze groepsreis doe je het goed. De gaafste activiteiten zijn bij het programma inbegrepen en je verblijft in een mooie accommodatie dichtbij het centrum van Levi.

Groepsreis Actieve Winterreis Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis Fins Lapland

Activiteiten

Dag 1 - Kippis op een goed begin van de reis!
De groepsreis van je leven gaat beginnen! We pakken het vliegtuig en vliegen naar Kittilä in Finland. Eenmaal aangekomen in Kittilä staat de transfer voor ons klaar die ons in slechts 20 minuten naar het wonderschone Levi brengt. Even de mooie accommodatie verkennen, een bed uitzoeken en dan is het tijd om het knusse centrum van Levi te ontdekken. We kunnen vanavond in het centrum uit eten gaan of boodschappen doen en zelf een lekkere maaltijd bereiden. Kippis op een goed begin van deze reis! Kippis betekent proost in het Fins. Een woord dat je nog veel kan gebruiken deze week.

Dag 2 - Kennismaken met de cultuur
Ben jij bekend met de Sami cultuur? We beginnen deze tweede dag van de singlereis met een kennismaking met de Sami en de Finse cultuur. Na een goede nachtrust en een lekker ontbijtje is het tijd om naar het Sami land te gaan. Hier is een indoor en outdoor tentoonstelling van de Sami te bewonderen. Deze tentoonstelling geeft je een kijkje in de historie en het huidige leven van de inheemse bevolking, de Sami. Nu we hebben kennis gemaakt met de cultuur, vertrekken we richting Immelkartano. Hier staat Saija, de Finse eigenaresse, ons al op te wachten voor de sauna safari. Op het Immeljärvi meer drijft een saunaboot waar we vanmiddag van gaan genieten. Volgens traditioneel Fins gebruik neem je eerst een duik in het ijskoude water zodat je vervolgens lekker kan opwarmen in de sauna. Terwijl wij genieten van de sauna maakt Saija een traditioneel Fins diner klaar. We genieten na de sauna van een heerlijk typisch Fins 3-gangen diner van lokale lekkernijen. Wat een mooie manier om zo de cultuur beter te leren kennen op verschillende manieren!

Dag 3 - De pistes van Levi bedwingen
Vandaag is het tijd om te gaan skiën of snowboarden kan natuurlijk ook! Levi telt 39 kilometer aan skipistes, 27 liften en 43 skipistes. Gaat het jou lukken om alle skipistes vandaag te bedwingen tijdens deze actieve groepsreis? Heb je weinig of geen ski-ervaring, dat is geen probleem. De reisbegeleider helpt je graag op weg en er zijn meerdere pistes geschikt voor de beginnende skiër. Ook voor ervaren skiërs is Levi een mooi gebied om lekker op skisafari te gaan. Na deze intensieve dag kunnen we er vanavond voor kiezen om uit eten te gaan of zelf iets lekkers te koken. Zo zit er in het centrum van Levi een bijzondere pizzeria. Nu vraag je je natuurlijk af, wat maakt deze pizzeria zo bijzonder? Nou, dat moet je eigenlijk zelf ervaren, maar een tip van de sluier is dat ze ook een pizza hebben met gerookt rendier. En ohwja, het is hier heel normaal om champagne te drinken bij je pizza, kippis! Na een heerlijk diner kunnen we vanavond in onze eigen sauna heerlijk ontspannen.

Dag 4 - Een dag om bij te komen en jagen op het noorderlicht
Overdag kun je zelf kiezen wat je wilt gaan doen en vanavond gaan we jagen op het noorderlicht, fingers crossed voor goede condities! Er zijn genoeg mogelijkheden voor een actieve dag in de sneeuw. Zo kunnen we nog een dag skiën of sneeuwschoenen huren en de omgeving te voet ontdekken. Heb je zin in een dagje niks doen en genieten van een boek, dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn ook begeleide activiteiten te boeken zoals een master class 'bouw je eigen iglo'. In 3 uur tijd leer je van een wildernisgids hoe je kan overleven in de sneeuw en bouw je met de groep een iglo. Er zijn genoeg mogelijkheden; je kan ook aan het begin van de reis bij een activiteitenorganisatie informeren naar de verschillende mogelijkheden.

Gaat een droom uitkomen en zien we vanavond het noorderlicht? Hopelijk gaan we dit prachtige natuurverschijnsel zien en tevens vastleggen tijdens een aurora hunting fotografie experience. Een gids gaat met ons op pad en we krijgen naast een hele gave camera, warme kleding en de rest van de benodigde spullen te leen. De gids geeft ons professionele uitleg over hoe we de beste foto's kunnen maken van het noorderlicht. De SD kaart met de daarop door jou gemaakte foto's mag je houden. We zijn vanavond in de open natuur wat de kans om het noorderlicht te zien groter maakt. Wat je met het blote oog niet ziet, kan je wel vastleggen met de camera die je te leen krijgt. Wie maakt de meest originele foto tijdens deze groepsreis?
*Het is een natuurverschijnsel dus we kunnen niet garanderen dat je het noorderlicht ziet en vastlegt, maar met deze hulpmiddelen heb je wel de beste kans om de aurora's vast te leggen.

Dag 5 - Touren met de sneeuwscooter
Tijd voor actie! We gaan door de Finse bossen sneeuwscooteren. Of je nu rijdt of achterop zit, je kan op beide manieren van de prachtige natuur genieten. Wat een heerlijk gevoel van vrijheid terwijl we Fins Lapland ontdekken op de sneeuwscooter. Tijdens deze prachtige sneeuwscooter tocht is er ook tijd voor een pauze. We kunnen op een punt met fantastisch uitzicht genieten van een overheerlijk Fins kaneelbroodje dat we zelf hebben meegenomen. Op 135 kilometer van Levi ligt Rovaniemi de officiële thuishaven van de Kerstman. Als er vanmiddag tijd is, is het mogelijk om optioneel Rovaniemi en het Santa Claus Village te bezoeken. Hier kan je bekijken hoe de kerstman en zijn elfen leven. Een unieke beleving en zeker de moeite waard tijdens deze singlereis. Nu we al 5 dagen in Levi zijn en van meerdere Finse lekkernijen hebben geproefd, kunnen we vanavond zelf ons best doen om een Fins diner te bereiden. Kippis op deze fantastische groepsreis!

Dag 6 - Lapland verkennen op de fatbike
Het is tijd om op een unieke en actieve manier de Finse bossen te verkennen tijdens deze onvergetelijke groepsreis. We gaan namelijk fatbiken. Trek laagjes aan, zodat je wat uit kan trekken als het te warm wordt met deze gave en tegelijkertijd intensieve activiteit. In de middag is het tijd om een warm plekje op te zoeken voor een lunch en warme chocolademelk. We geven de benen even rust zodat we in de middag vol gas door de bossen kunnen touren. Vergeet niet om onderweg te genieten van de prachtige en rustgevende omgeving en om even te stoppen voor een mooie foto.

Als we terugkomen in onze Finse cabin kunnen we gaan genieten van een warme sauna. Wist je dat het in Finland 'normaal' is om met een borrel de sauna in te gaan? Wees hiermee wel voorzichtig, maar een toost met een lekker biertje kan natuurlijk geen kwaad, kippis!

Dag 7 - Naar het Levi huskypark
De dag is aangebroken dat we met de husky honden op pad gaan. We verlaten het centrum van Levi en vertrekken naar het Levi huskypark waar we ook een rondleiding krijgen. De eigenaar van het huskypark is Noors Kampioen sledetochten. Zijn honden worden niet alleen gebruikt voor de huskytochten, maar ze spelen soms ook een rol in een film of reclame. Nadat we een rondleiding over het Levi huskypark hebben gehad, gaan we met de huskyslee op pad en een tocht maken over het naast gelegen bevroren meer. We gaan niet alleen een gave tocht maken met de huskies, maar ook maken we een tocht met de rendierenslee.

De eigenaar Reijo traint ze samen met zijn personeel waarbij ze gebruik maken van de filosofie dat de jongen willen leren van de ouderen. In dit park zijn niet alleen huskies en rendieren te zien, maar ook vosjes en misschien ook husky puppies! Wat zijn het toch een mooie en lieve beesten! Als er vandaag nog tijd over is en je hebt het letterlijke hoogtepunt van je reis nog niet bereikt, kan je de hoogte in, in het Winter Adventure Park in Levi met een zipline parcours en een klimparcours. Vervelen zal je je absoluut niet in Levi tijdens deze singlereis.

Dag 8 - De terugreis
Wat vliegt de tijd tijdens de groepsreis van je leven. Vandaag gaan we alweer terug naar Nederland, maar dit doen we met een rugzak vol nieuwe en mooie herinneringen. Heb jij ook zo ontzettend genoten? Dan is het tijd om thuis je ervaringen te delen met je vrienden en familie. Middels de vele foto's die je vast hebt gemaakt kan je terugkijken op een geweldige tijd in Fins Lapland.

De vlucht is van Amsterdam naar Kittilä. De vluchttijden zijn nog niet bekend, zodra die er zijn, worden ze toegevoegd aan het programma. Houd hierbij rekening met één overstap.

Groepsreis Actieve Winterreis Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis Fins Lapland

Ski-info

SKIGEBIED Levi

Levi is een skiresort gelegen in Fins Lapland wat vooral bekend staat om zijn skipistes. Hier worden regelmatig grote skiwedstrijden georganiseerd zoals World - Cup wedstrijden. Het is een van de populairste wintersportlanden van Finland. Het beschikt over 43 verschillende pistes met een gezamelijke lengte van 43,6 kilometer. Voor zowel de beginnende skiër als de gevorderde skiër zijn er voldoende afdalingen, deze zijn goed geprepareerd en ruim opgezet. Voor de langlaufers zijn er wel over 230 km loipes geprepareerd!

De sneeuwkwaliteit is over het algemeen uitstekend, er zijn nauwelijks wachtrijen bij de liften en doordat bijna alle pistes verlicht zijn kan met bijna het gehele seizoen skiën tot 20.00!

Naast skiën, langflaufen en snowboarden zijn er nog tal van winterse activiteiten mogelijk zoals sneeuwscooter tochten, huskysafari's en sneeuwschoenwandelen.

Verblijf

Verblijf Rakkavaltti Cabin

Beschrijving

Deze gezellige Finse cabin is uitgerust met een openhaard, sauna, tv, keuken, woonkamer en wifi. Kortom alles is aanwezig om optimaal te ontspannen tijdens de groepsreis van je leven. Er zijn 5 slaapkamers waardoor je met maximaal één medereiziger een kamer deelt. Het beddengoed en een handdoeken pakket worden ook verzorgd. Een handdoeken pakket bestaat uit één grote en één kleine handdoek.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Rakkavaltti Cabin
Rakkavaltti Cabin

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

De reis
Je reist in een groep van maximaal acht personen en bij zes personen gaat de reis gegarandeerd door!

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Sneeuwscooterverzekering
Voor het sneeuwscooteren dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en geldt er een eigen risico van € 1000,- Helaas dekt jouw verzekeraar dit eigen risico niet zodat je voor een vervelende verrassing kunt komen te staan. Samen met de Europeesche bieden wij daarom de sneeuwscooterverzekering aan. Voor slechts € 50,00 per bestuurder, is het eigen risico gedekt en stap je met een gerust hart op de sneeuwscooter!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actieve Winterreis Fins Lapland
Groepsreis Actieve Winterreis Fins Lapland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer