Singlereizen.nl

Singlereis Actief in de Alpen Konigsleiten

Oostenrijk is een zeer populaire bestemming in de zomervakantie en dat is niet voor niets! Het land heeft een prachtige natuur en biedt vele sportieve mogelijkheden. Onze reizen naar Oostenrijk zijn al jaren zeer populair. Onze singlereizen hebben een uitdagend karakter, maar zijn bovenal ongedwongen. Dit jaar heb jij weer de keuze uit twee verschillende pakketten: hiking of bike & hike.

In 't kort: 


Hiking is een absolute aanrader voor bergliefhebbers. De hikers maken dagelijks een mooie tocht en keren ‘s avonds terug naar Gasthof Edelweisshaus. De laatste 3 dagen hiken we naar twee verchillende berghutten waar we ook overnachten.

Vind je wandelen leuk, maar niet de hele week? Kies dan voor het Bike & hike-pakket. Naast een aantal mooie wandelingen én een overnachting in een berghut ga je ook een aantal dagen met de mountainbike (eventueel elektrisch ondersteund) op pad.

Niveau & Conditie
Voor deze reis wordt een goede, algehele basisconditie gevraagd. Met name voor de hiking is veel wandel- en doorzettingsvermogen vereist. Tijdens de hikes maak je dagtochten van ongeveer 6 tot 10 uur en overbrug je soms wel 1000 meter. Je wandelt en sport in de Alpen op flinke hoogte. Dit kan de inspanning verzwaren, evenals eventuele wisselende weersomstandigheden.

Singlereis Actief in de Alpen Konigsleiten
Singlereis Actief in de Alpen Konigsleiten

Activiteiten

Wij vragen je de keuze van het pakket aan te geven bij de optioneel bij te boeken opties. 

Pakket: Hiking
Ga je voor het hike pakket dan staat je een uitdagende wandelweek te wachten. Ontdek samen met je reisgenoten de Zillertaller Alpen,  de drieduizenders van het natuurpark ‘Hohe Tauern’ en bezoek de bekende Krimmler Wassefälle. Op de aankomstdag maken we gezamenlijk een kennismakingstocht. Vervolgens staat er bijna elke dag een afwisselende hike op het programma. Op dinsdag hebben we, samen met de bike&hike-groep, een vrije dag. Alle hikes worden gemaakt onder begeleiding van onze ervaren, Nederlandse reisbegeleider en gids.

Op woensdag starten we aan een prachtige 3-daagse trekking naar de Warnsdorfer Hütte (2324 meter) en de Zittauer Hütte (2328 meter). Hier zullen we ook overnachten. Op donderdagavond ontmoeten we de hike & bike en trekking-groep in de berghut. Nadat we vrijdagochtend de Roßkopf (2800 meter) hebben beklommen keren we met z’n allen weer terug naar Gasthof Edelweisshaus.

Inclusief:

  • Royal Class busreis
  • 5 overnachtingen in Gasthof Edelweisshaus**
  • 2 overnachtingen in een berghut
  • Verzorging: halfpension
  • Kennismakingswandeling
  • Dagelijks wisselende hike onder leiding van onze ervaren, Nederlandse reisbegeleiding en gids
  • Eventueel benodigde transfers naar startpunt
  • Trekkingtocht met overnachtingen in berghut
  • Toeslag: geen (op de basisreissom van € 695,-)

Pakket: Bike & hike
Kies je voor het bike & hike pakket dan staat je een zeer gevarieerde week te wachten. Op de aankomstdag maken we met de hele groep een kennismakingswandeling in en rondom Königsleiten. Later in de week maken we mooie hikes en rides (elektrisch ondersteund) door de bergen en langs het stuwmeer. Op dinsdag hebben we, samen met de hike-groep, een vrije dag die je kunt invullen met één van onze optionele activiteiten, bijvoorbeeld canyoning of raften. Op donderdag trekken we de bergschoenen aan om richting Finkau te wandelen. Samen met de hike- en trekking-groep overnachten we vanavond in de Zittauer Hütte, een typisch Oostenrijkse berghut op ruim 2300 meter hoogte. Nadat we vrijdagochtend de Roßkopf (2800 meter) hebben beklommen keren we met z’n allen weer terug naar Gasthof Edelweisshaus.

Het bike & hike pakket biedt je een gevarieerd programma met veel mogelijkheden. Wat dacht je van extra’s als raften, een hoogteparcours of gewoon even lekker zwemmen? Zo maak je jouw reis helemaal compleet. Onze reisbegeleiding helpt je ter plaatse graag met de juiste aanvulling.

Inclusief:

  • Royal Class busreis
  • 6 overnachtingen in Gasthof Edelweisshaus**
  • 1 overnachting in een berghut
  • Verzorging: halfpension
  • Kennismakingswandeling
  • Twee mountainbike rides (2 dagen)
  • Trekkingtocht met overnachting in de Zittauer Hütte
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Toeslag: € 50,- (op de basisreissom van € 695,-)
Singlereis Actief in de Alpen Konigsleiten
Singlereis Actief in de Alpen Konigsleiten

Verblijf

Verblijf Gasthof Edelweisshaus

Beschrijving

Gasthof Edelweisshaus in Königsleiten, Oostenrijk is gelegen op 1630 meter hoogte en heeft een prachtig uitzicht op het dorp en de Zillertaler Alpen. 

Het Gasthof heeft een gezellige huisbar met gratis WiFi. Na een lange dag in de bergen kun je onder het genot van een drankje heerlijk relaxen op het zonneterras (op het zuiden!) met een schitterend uitzicht over het dorp en de omgeving. 

Je verblijft hier op basis van halfpension in 2- of meerpersoonskamers met balkon of toegang tot de tuin. 

Het Nederlandse management zal jullie bij aankomst verwelkomen en kan jullie alles vertellen over de leukste activiteiten in de omgeving.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Gasthof  Edelweisshaus
Gasthof  Edelweisshaus

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona garantie
Boek deze reis nu met corona-garantie! Mocht de reis niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan krijg je de volledige reissom terug. (exclusief administratie- en boekingskosten)

Administratie- en boekingskosten
Deze reis is exclusief administratie- en boekingskosten van €7,50.

Verzekeringen
Deze reis is exclusief verzekeringen. Een kortlopende annuleringsverzekering kun je direct bij ons afsluiten, voor een reisverzekering kun je ook bij ons terrecht. 

Vertrekgarantie
Elke reis met vertrekgarantie vertrekt bij ons ook écht gegarandeerd. Dit is ongeacht het aantal aanmeldingen. Nog geen vertrekgarantie? Wanneer er voor een reis onvoeldoende aanmelingen zijn, zullen wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek bekend maken. 

Betalingsvoorwaarden
Wij vragen, na ontvangst van de definitieve boekingsbevestiging / factuur, een directe aanbetaling van €300,- euro. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek worden voldaan. Vertrek je binnen 6 weken? Dan vragen wij je de reissom in een keer te voldoen.  

Man/vrouw verhouding
Wij streven naar een gelijke man/vrouw verhouding (zover mogelijk).

Eigen vervoer
Reis je liever op eigen gelegenheid naar de vakantiebestemming? Dat kan! Je ontvangt in dit geval een korting op de reissom. Hoe hoog deze korting is is afhankelijk van de reis die je boekt. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Wijzigingen
Ons reizen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Uiteraard zorgen wij in dat geval voor een gelijkwaardig alternatief. 

1-persoonskamer
Een 1-persoonskamer is mogelijk op aanvraag. Wij vragen hiervoor een toeslag van € 200. Tijdens de overnachting(en) in de berghut is verblijf je altijd in een meerpersoonskamer. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Actief in de Alpen Konigsleiten
Singlereis Actief in de Alpen Konigsleiten

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer