Singlereizen.nl

Singlereis Actief en Zon op Lanzarote

Lanzarote is één van de Canarische eilanden. Het ligt op ongeveer 100 kilometer van de kust van Marokko. Best een eind van moederland Spanje. Toch merk je meteen de Spaanse invloeden. Je ziet het aan de witte huisjes. Je proeft het in de heerlijke gerechten. Je merkt het aan de vriendelijke inwoners. En alles gaat lekker tranquilo. Precies Spanje, maar dan op een uniek eiland vol natuurschoon.

Alles wat je doet op Lanzarote is gelinkt aan de bijzondere natuur. Het eiland is ontstaan door vulkanisme. Dat zie je meteen. Je ontdekt enorme vulkanen en een ruig lavalandschap. Maar je wandelt ook over prachtige ingesloten strandjes en door diepe grotten. De vulkanische as maakt Lanzarote aantrekkelijk voor wijnbouw. En ja, dat moet je natuurlijk even proeven. ¡Salud!

De omgeving
Je verblijft deze reis in Costa Teguise. Dit is een heerlijke badplaats op een kwartiertje rijden van het vliegveld en de hoofdstad Arrecife. Je vindt er fijne zandstranden om languit op je badhanddoek te luieren. Even shoppen bij de leuke, kleine winkeltjes kan natuurlijk ook. Avondje op stap? Aan de boulevard vind je veel lekkere restaurantjes en hippe barretjes. Een ideale uitvalsbasis om het eiland te ontdekken!

 

Singlereis Actief en Zon op Lanzarote
Singlereis Actief en Zon op Lanzarote

Activiteiten

Wat je gaat doen
“Niets moet, véél kan”, dat is het motto bij al onze vakanties. Geen vol programma waar je verplicht aan mee moet doen, maar voor wie wil zijn de volgende activiteiten inbegrepen.

Bedwing de vulkanen in Timanfaya National Park
Je pakt een busje en rijdt rechtstreeks op de ‘vuurbergen’ af. Geen zorgen, het gaat hier om slapende vulkanen. Ze staan dus niet echt in de fik. Dit is de ruta de los vulcanos in het Timanfaya National Park. De belangrijkste bezienswaardigheid van Lanzarote. En dat is niet zo gek. In dit beschermde natuurgebied ontdek je het ruigste deel van het eiland. Je rijdt door de zogenaamde malpaís. Je ziet er vulkanische rotsen en ongerepte lavavelden. Je trekt over de vuurbergen heen en langs een enorme krater. Spectaculair ritje, hoor: je maakt flinke hoogtemeters over nauwe haarspeldbochtjes. Maar dan heb je wel een fenomenaal uitzicht over dit bizarre maanlandschap. Houd je camera alvast in de aanslag!

Daal af in de Jameos del Agua en ontdek de Blue Lagoon
Na de hoogte in Timanfaya National Park ga je nu ondergronds op avontuur. De Jameos del Agua is een grot zoals je die nog nooit hebt gezien. Je treft hier namelijk een helderblauw ondergronds meer. Je raadt het al: dit is de Blue Lagoon. Geef je ogen de kost, want dit is het meest heldere water dat je ooit gaat zien. Het meertje wordt omgeven door een prachtige groene oase. Je ziet felwitte albinokrabbetjes in de diepte rondkruipen. Net alsof je naar vallende sterren kijkt. Wat een mystieke ervaring! 

Meer weten over het ontstaan van de grotten en de vulkanen? In het museum spijker je jouw kennis bij. Je brengt ook een bezoek aan het ondergrondse auditorium. Dat ziet er prachtig uit en zorgt voor een fantastische akoestiek. Uniek voor concerten, evenementen of een potje krater-karaoke. Als je maar niet vals zingt.

Bij de 15-daagse vakanties zijn de excursies eenmalig inbegrepen. Je kunt zelf kiezen of je in de eerste of tweede vakantieweek met de excursies mee gaat.

Naar keus bij te boeken
Heb je zin om nog meer te ondernemen? Dan kun je ter plaatse onder andere de volgende excursies en activiteiten boeken:

SUPpen
What’S UP?! Nee serieus, wat is SUPpen? Dit heb je vast wel eens gezien. Deze sport lijkt op golfsurfen, maar dan met een groter surfboard waar je met een peddel op staat. Lekker sportief en een goede manier om de kustlijn en de natuur te verkennen. Misschien ontdek je nog wel een verborgen strandje!
Vanaf €60,- p.p.

Zeil naar La Graciosa met de catamaran
Ten noorden van Lanzarote ligt een klein eilandje genaamd ‘La Graciosa’. Dat betekent in deze context zoiets als ‘paradijselijk’ of ‘gracieus’. Wat een uitslovers, die Spanjaarden. Maar ze hebben wel gelijk! Stap aan boord en je ziet het zelf. Je ontdekt de prachtige onderwaterwereld en kleurrijke vissen als je gaat snorkelen. En je relaxt op de heerlijke zandstrandjes. Poeh, wat een dag. Catamaran staan!
Vanaf €60,- p.p.

Bezoek de markt in La Villa de Teguise
Meer landinwaarts vanaf Costa Teguise vind je La Villa de Teguise. Het is hier een stuk rustiger dan aan de kust. In dit idyllische Spaanse dorpje vind je een mooie mix van locals en toeristen. Koopjesjagers opgelet: van maandag tot en met zaterdag is er hier markt. Je vindt er van alles. Van kleding tot souvenirs en verzorgingsproducten tot armbandjes. Ben je niet zo’n shopper? Kijk dan gewoon om je heen. Het dorpje is prachtig ingericht met haar kerken, pleintjes, en uitzicht over de bergen. La Villa de Teguise is van alle markten thuis.

In een groengroengroengroen krater-kratermeer...
Zaten geen haasjes. Wel algen! Die geven namelijk de bijzondere kleur aan dit felgroene kratermeer. Lago Verde (of Charco de los Clicos) ligt bij het dorpje El Golfo. Je ziet hier steile pikzwarte rotsen die linea recta de zee in lopen. Aan de rand van dit plaatsje lig het groene meer, wat eigenlijk een verzakte vulkaan is. Een bizar gezicht zo vlak naast het zwarte strand en de oceaan. Selfie-momentje? Dacht het wel.
Vanaf €45,- p.p.

Kliffen, grotten en een bulderende oceaan in Los Hervideros
Vlakbij Lago Verde en El Golfo liggen de kliffen van Los Hervideros. Één van de meest ruwe stukken op Lanzarote! Beklim de ruige lavarotsen, loop over de kliffen (gaaf uitzicht!) en baan je weg door de rotsgeulen. Het zeewater zit hier in een kom waardoor het zo nu en dan tot ver boven de kliffen omhoog spat. Kans op een frisse douche dus!

Proef de wijnstreek La Geria
Zin in een bourgondisch middagje? Breng dan een bezoek aan de bodega’s bij La Geria. La Geria is hét wijngebied van Lanzarote. Midden in een zee van lava vind je de typerende manier van wijnbouw. De druivenstruiken worden verbouwd in een soort kommetjes gevuld met picón (kleine lavasteentjes) en worden afgeschermd door halve cirkels gemaakt van lavabrokken! Je bezoekt op deze dag ook één van de wijnhuizen. En natuurlijk mag je even proeven. Salud!
Vanaf €35,- p.p.

Bezoek een museum onder de zeespiegel
Bekijk Lanzarote eens vanuit een andere hoek. Op twaalf meter diepte, bijvoorbeeld. Je duikt in je uitrusting het diepe blauw in. Maar dit is niet zomaar een duik. Sinds 2016 heeft Lanzarote een heus onderwatermuseum. Je nadert de bodem en ziet levensgrote beelden opdoemen. Deze beelden zijn ontworpen door de Britse kunstenaar Jason de Caires Taylor. Je ziet dat ze worden overwoekerd door koralen. Deze trekken op hun beurt weer een bruisend onderwaterleven aan. Je spot dus ook nog prachtige vissen! Dat is weer eens wat anders dan het Rijksmuseum.
Vanaf €110,- p.p.

Ambachtelijke markt in Haria
Zaterdag is de mooiste dag van de week. Zeker in Haria. Hier vind je van 10.00 tot 14.00 uur allerlei lokale producten op de markt. Naast kleurrijke kraampjes zie je ook échte traditionele ambachtslieden in actie. Ben je op zoek naar een authentiek souvenir? Grote kans dat je hier zult slagen. En nu je toch in Haria bent: trakteer jezelf op het mooiste uitzicht van Lanzarote bij Mirador del Rio. Je kijkt over de steile rotsen, de azuurblauwe zee en ziet Graciosa in de verte liggen. Het mooiste souvenirtje is dus voor jezelf. Moet kunnen.

Singlereis Actief en Zon op Lanzarote
Singlereis Actief en Zon op Lanzarote

Verblijf

Verblijf Hotel Vital Class

Beschrijving

Waarom we in Hotel Vital Class verblijven
Dit nette resort is rustig gelegen én op 15 minuten slenterafstand van het strand Playa Bastian. Vijf minuten verderop ligt het strand Jablillo Beach waar je goed kunt snorkelen. En het strand Playa Las Cucharas ligt op ongeveer een half uur wandelen. Op dit grote strand kun je ook prachtig snorkelen of de onderwaterwereld ontdekken door een duikles te nemen. Na een wandeling langs de boulevard en het strand van ongeveer 30 minuten (of taxi; € 6,- per persoon, enkele reis) sta je in het gezellige centrum Costa Teguise met haar vele winkels en terrassen. Er is ook een shuttlebus van het hotel die 3 keer per dag naar Costa Teguise en de stranden pendelt.

Ook in het hotel kom je aan je trekken. Werk je lekker in het zweet in de fitnessruimte. Of trek wat baantjes in een van de binnen- en buitenzwembaden. Voor het binnenzwembad (wedstrijdbad) wordt een entree van € 1,50 gevraagd. Je beach body in shape houden is hier dus een eitje. Liever kalm aan? Ze hebben ook een spa met sauna, jacuzzi en diverse behandelingen. Mag ook. Wat gaat het worden? We zullen geen wellness nietes discussie met je voeren.

Je kamer
De kamers zijn lekker ruim en hebben een woon- en een slaapkamer voorzien van een telefoon, airconditioning (gratis), televisie, gevulde minibar (tegen betaling), keukentje met koelkast, kluisje (gratis) en wifi (gratis), koffie en thee, zwembad-/strandlaken en een balkon. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en föhn.

Je kunt een 1-persoonskamer of een gedeelde kamer boeken. Deel je een kamer met een reisgenoot? Dan vind je altijd twee aparte éénpersoonsbedden. Niet alleen gezellig, maar ook voordelig! Aan jou de keuze!

Verzorging
In het hotel verblijf je op basis van logies en ontbijt. Er staat elke dag een heerlijk ontbijt voor je klaar in buffetvorm. Eitje, sapje; een goed begin van de dag! 2 avonden eten we in het restaurant van het hotel. Hierbij is 1 drankje inclusief. En de andere 2 avonden prik je een vorkje in een restaurant dat met zorg is uitgezocht door jouw reisbegeleider. De overige avonden trekken we erop uit, want restaurants vind je hier genoeg. De ondergaande zon en het uitzicht op zee krijg je er gratis bij!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Vital Class
Hotel Vital Class

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Nog even voor alle duidelijkheid:
We gaan niet op vakantie om te speeddaten of mensen aan elkaar te koppelen. Zeker, het kan gebeuren dat je de liefde van je leven tegenkomt op je vakantiebestemming. En dat mág dan voor sommigen als de ultieme vakantie klinken, maar denk wel aan het enige nadeel: wat doe je dan volgend jaar? Want als je dan weer mee wilt met een singlereis, zal een van de twee thuis moeten blijven...

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Actief en Zon op Lanzarote
Singlereis Actief en Zon op Lanzarote

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer