Singlereizen.nl

Singlereis Actief en Relax aan het meer van Ohrid

Zie je tijdens je vakantie graag iets van de omgeving en ben je graag sportief bezig? Kies dan voor deze unieke actieve reis naar het veelzijdige Ohrid, de parel van Noord-Macedonie. Tijdens een drietal sportieve activiteiten, die bij de prijs inbegrepen zijn, maak je kennis met de verschillende gezichten van het Meer van Ohrid.

Je verblijft samen met de andere deelnemers in twee of drie naast elkaar gelegen guesthouses direct aan het meer in het rustige dorp Peshtani. Met de bus (± €1) of met een taxi (bij meerdere personen ± € 4 p.p.) ben je in ongeveer een kwartier midden in het centrum van de levendige stad Ohrid. Snuif cultuur in deze door UNESCO beschermde stad of ga lekker shoppen in de gezellige kleine winkeltjes.

Naast de drie genoemde sportieve activiteiten, zijn er drie vrije dagen waarop je zelf bepaalt wat je wilt gaan doen. Kies je voor een relaxte dag aan het meer of een extra excursie? Houd je van avontuur, denk dan ook zeker aan de mogelijkheid om een tocht per quad door het Nationale Park te doen of te gaan paragliden en vanaf 1700 meter hoogte te genieten van een fantastisch uitzicht over de gehele omgeving.

Ontbijt inbegrepen
Elke ochtend ontbijt je in een op 100 meter van de guesthouses gelegen restaurant.
Ga je die dag op excursie, dan is de lunch inbegrepen. Eén keer zal dit een (late) 3-gangen lunch in een restaurant zijn. Tijdens de andere activiteiten zal dit een eenvoudige picknicklunch zijn, die onderweg zal worden genuttigd.
Het avondeten is niet voorzien, maar in het dorpje Peshtani is het eenvoudig om een leuk en goed restaurant te vinden. Ook in de stad Ohrid is er een grote keuze aan verschillende restaurants. Bovendien is dit voor onze begrippen niet duur: voor €10 tot €15 heb je al een heerlijke maaltijd inclusief (alcoholische) drankjes.
Onze gastheer of -vrouw kan je indien je wilt, zeker voorzien van verrassende ideeën en leuke adresjes.

Singlereis Actief en Relax aan het meer van Ohrid
Singlereis Actief en Relax aan het meer van Ohrid

Activiteiten

Dag 1
Vlucht en luchthaventransfer

Dag 2
Vrij programma - suggestie: ontdek de oude stad van Ohrid

Dag 3 - Kayaking
Verken de prachtige omgeving vanaf het water. Je peddelt langs kleurrijke oevers, kleine dorpjes en afgelegen stranden. Uiteraard is er tijd om een frisse duik te nemen in het heldere water van één van de schoonste meren van Europa.

Duur: ± 6 uur
Afstand: 10 tot 12 km
Niveau: eenvoudig
Inclusief: Engels sprekende gids, fles water, lunch en fruit

Dag 4 Fietstocht
Geniet tijdens deze nagenoeg vlakke fietstocht van de prachtige uitzichten over het Meer van Ohrid. We fietsen door bossen en kleine dorpjes waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan.

Duur: ± 4 uur
Afstand: ± 40 km, stijging ± 200 m.
Niveau: eenvoudig
Inclusief: fietshuur, helm, Engels sprekende gids en lunchpakket

Dag 5
Vrij programma - suggestie: Quad-tocht
Over rotsige onverharde wegen en grasvelden rijd je met quads door het nationale park Galicica, waar bossen en maanachtige landschappen elkaar afwisselen. Maak mooie foto’s van de schitterende uitzichten en geniet van een picknicklunch op een prachtig plekje middenin de natuur.
Kosten: tussen 50 en 90 euro (afhankelijk van gekozen duur/programma)

Dag 6 - Wandeltocht
Vandaag wandelen we op ruim 1.500 meter hoogte door het nationale park Galicica in de voetsporen van de oude kooplieden en maken kennis met de rijke flora en fauna van het gebied en genieten van panoramische vergezichten. We komen o.a. langs de langste grot van het nationale park.

Duur: ± 5 tot 6 uur
Afstand: ± 12 ½ km
Niveau: middelzwaar
Inclusief: Engels sprekende gids, entreegeld nationale park en lunchpakket

Dag 7
Vrij programma - suggestie: paragliding (kosten vanaf ± 90 euro)

Dag 8
Luchthaventransfer en vlucht

Door weersomstandigheden kan het zijn dat ter plaatse besloten wordt om de volgorde van het programma te wijzigen.

Singlereis Actief en Relax aan het meer van Ohrid
Singlereis Actief en Relax aan het meer van Ohrid

Verblijf

Verblijf Guesthouse Peshtani

Beschrijving

We verblijven tijdens deze reis in twee of drie verschillende guesthouses die op maximaal 100 meter afstand van elkaar liggen. Deze accommodaties zijn gelegen in het dorp Peshtani, direct aan het meer van Ohrid, op ongeveer 12 km van de stad Ohrid.
In de directe omgeving van de guesthouses zijn diverse restaurants en een minimarkt vind je op slechts 250 meter.

Per guesthouse zijn maximaal 8 kamers, allen voorzien van een 2-persoonsbed en een eigen badkamer. Eén van de kamers is een familiekamer/appartement bestaande uit een woonkamer met slaapbank, slaapkamer met 2-persoonsbed en badkamer. Twee deelnemers kunnen dit appartement delen. Alle kamers beschikken over een balkon of terras met een zitje, waarvan een aantal uitzicht hebben over het meer.

De accommodatie beschikt over een gemeenschappelijke ruimte met tafels, stoelen en een keuken die door de gasten kan worden gebruikt. Daarnaast is er een tuin met een overdekt terras waar je gezellig samen kunt zitten en genieten van een drankje. Op 50 meter van het huis is het meer van Ohrid, waar je op het strand gratis gebruik kunt maken van de ligbedden van het guesthouse.

Je ontbijt met de gehele groep samen in een restaurant dat op 100 tot 200 meter afstand van de guesthouses ligt.

Hotelvoorzieningen
• Gratis WiFi-internet
• Gemeenschappelijke ruimte met tafels/stoelen en keuken
• Tuin met overdekt terras
• Zonnebedden aan het meer

Kamers
• Badkamer met douche, wastafel en toilet
• Terras of balkon met zitje
• Televisie
• Koelkastje
• Waterkoker

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Guesthouse Peshtani
Guesthouse Peshtani

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers
Deze reis heeft vertrekdata voor deelnemers in de leeftijd van 35 tot 55 en van 45 tot 65 jaar. Val je net buiten de genoemde leeftijdscategorie, maar voel je je prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je van harte welkom.

Reisbegeleiding
Tijdens deze reis is Nederlandstalige reisleiding aanwezig, waarop je indien nodig 24 uur per dag een beroep kunt doen. Vaak reist deze vanaf de luchthaven van vertrek met de groep mee, maar het kan ook voorkomen dat hij/zij al op de plaats van bestemming is. Deze gastheer of -vrouw begeleidt alle groepsactiviteiten en zal bijvoorbeeld de uitleg van een Engelstalige gids in het Nederlands vertalen als dat nodig zou zijn. Maak je dus niet druk als je je vreemde talen niet zo goed beheerst. Hij of zij kan je desgewenst ook handige tips geven en je adviseren over hoe je je vrije tijd ter plaatse zou kunnen besteden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor Macedonie
Voor Noord-Macedonie geldt geen visumplicht. Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat op de dag van vertrek uit Noord-Macedonie nog minstens 90 dagen geldig is. Informeer bij de Macedonische ambassade in Den Haag of Brussel welke documenten je nodig hebt als je over een andere nationaliteit beschikt.

Vaccinaties voor Macedonie
Voor Noord-Macedonie zijn geen inentingen verplicht. Er worden wel enkele vaccinaties geadviseerd voor reizigers met een verhoogd gezondheidsrisico. Wij raden je aan om voor de juiste gegevens contact op te nemen met je huisarts of een vaccinatie instelling bij je in de buurt.

Wel inbegrepen

  • 3 Lunches tijdens activiteiten
  • 7 Overnachtingen in guesthouse o.b.v. logies/ontbijt
  • Alle activiteiten volgens programma
  • Boekingskosten à €20
  • Nederlandstalige gastvrouw/-heer
  • Handbagage (8 kg)
  • Luchthaventransfers ter plaatse
  • Retourvluchten Amsterdam-Ohrid
  • Vliegbelasting à € 29,05

Niet inbegrepen

  • Kosten voor ruimbagage
  • Overige lunches + alle diners
  • Naast de bij de reis inbegrepen activiteiten worden een aantal facultatieve activiteiten/excursies aangeboden die ter plaatse bij te boeken zijn
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
Singlereis Actief en Relax aan het meer van Ohrid
Singlereis Actief en Relax aan het meer van Ohrid

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
16-06-2024 23-06-2024 8 € 1095,00 45-65 jaar
30-06-2024 07-07-2024 8 € 1095,00 35-55 jaar
21-07-2024 28-07-2024 8 € 1195,00 45-65 jaar
28-07-2024 04-08-2024 8 € 1245,00 35-55 jaar
04-08-2024 11-08-2024 8 € 1245,00 45-65 jaar
21-08-2024 28-08-2024 8 € 1095,00 45-65 jaar
15-09-2024 22-09-2024 8 € 1095,00 45-65 jaar