Singlereizen.nl

Singlereis Actief en Cultuur in Andalusie

Natuurlijk heeft Spanje meer streken die de moeite waard zijn. En steden die een must-see zijn. Maar Andalusië heeft het allemaal. Vanuit onze thuisbasis in Canillas de Albaida heb je de natuur voor het oprapen. Wandelend lijkt het alsof je de eerste bent die er voet aan de grond zet. Daartegenover staan steden als Málaga, Nerja en het beroemde Granada. Het zijn steden waar de vroegere overheersing door de Moren letterlijk nog tastbaar is!

We hebben een heerlijk verblijf voor je gevonden: een landhuis in Canillas de Albaida. Het huis is compleet gerenoveerd en staat op een indrukwekkend landgoed. Om je heen zie je avocado- en olijfbomen. Het is zo’n plek waar je je vanaf de eerste minuut al thuis voelt. En met een Nederlands echtpaar aan het hoofd kun je erop rekenen dat het je aan niets gaat ontbreken in Andalusië!

Singlereis Actief en Cultuur in Andalusie
Singlereis Actief en Cultuur in Andalusie

Activiteiten

Inbegrepen activiteiten

Het zuiden van Spanje staat garant voor een mooie mix van strand en steden, van natuur en cultuur. En om je al die bijzondere kanten te laten zien, nemen we je regelmatig mee eropuit. Wandelend door stille dorpjes of (veilig) fietsend dwars door Málaga. Of met de kano over het water van de Middellandse Zee of afdingend op een authentieke Spaanse markt. Een leuk programma, maar je krijgt ook genoeg tijd om zelf te bepalen wat je wilt gaan doen!

Hieronder vind je het dag-tot-dag-programma van deze reis. Het kan zijn dat er ter plaatse nog een dag verschoven wordt. Je verblijft alle dagen in landhuis Finca Floretta en we vertrekken iedere dag vanuit hier. Alle transfers zijn uiteraard inbegrepen.

Zaterdag (dag 1): aankomstdag en kennismaking
Vandaag vlieg je vanuit Amsterdam naar Málaga. Op het vliegveld word je opgehaald door Evert en Judith. De rit naar Finca Floretta - waar de koffie klaar staat - zal ongeveer een uur duren. Bij aankomst in de ochtend, staat er ‘s middags een kennismakingswandeling door Canillas de Albaida op het programma. We laten je de hoogtepunten van het dorpje zien en drinken iets op één van de terrasjes.

Zondag (dag 2): Wandeling Competa en Canillas, tapas eten in Competa
Competa is het buurdorp van Canillas de Albaida en ongeveer drie kwartier lopen. Het is zo’n dromerig dorpje waar in eeuwen niets is veranderd. Alleen al de tocht erheen is een belevenis: we lopen over smalle weggetjes en ezelpaden. Vergeet niet om te genieten van het uitzicht om je heen: bergen overal waar je kijkt en soms zelfs de zee. Eenmaal in Competa strijken we neer op het mooie dorpsplein. Trek in tapas? Dat komt goed uit. En na onze lunch wandelen we weer terug naar Finca Floretta waar je de middag verder kunt doorbrengen aan het zwembad.

Maandag (dag 3): Bezoek aan Nerja
Een bezoek aan Nerja mag in dit programma niet ontbreken. Na deze dag weet je precies waarom! Nerja is een gemoedelijke plaats in Andalusië met prachtige stranden en heel veel charme. We bezoeken de beroemde grotten ‘Cuevas de Nerja’. Na een bezoek van ongeveer een uur rijden we naar het stadje zelf. Bekend van onder andere het Balcón van Europa, de zonovergoten boulevard die uitloopt in de Middellandse Zee. Je hebt nu tijd om lekker rond te slenteren langs de vele winkeltjes, een duik te nemen in zee of te genieten van één van de culinaire specialiteiten op een terrasje. Aan het einde van de middag rijden we terug naar Cannilas de Albaida waar we ‘s avonds uit eten gaan bij een lokaal restaurant.

Dinsdag (dag 4): Ochtend wandeling en wijn- en tapasproeverij
Kom op, vroeg uit de veren! We maken vandaag extra vroeg een wandeling. Dan hebben we tenminste wandelaar-vriendelijke temperaturen. Reken maar op een heel bijzondere wandeling: als de zon net op is, vertrekken we voor een prachtige wandeling door het dal van de Rio Cájula. Geflankeerd door oleanders en rotspartijen verkennen we het natuurpark. Bij thuiskomst worden we opgewacht met verse koffie. De wandeling is 9 kilometer en duurt ongeveer drie uur. We stijgen en dalen 400 meter.
Bij een bezoek aan deze streek, mag een glaasje Moscatelwijn niet ontbreken. Al sinds de Romeinen is de Moscateldruif één van de meest gecultiveerde gewassen in het gebied. Vanmiddag brengen we dan ook een bezoek aan een bodega voor een wijn- en tapasproeverij. Het authentieke kleine wijnhuis is al vier generaties van dezelfde familie en de wijn wordt er nog op traditionele wijze gemaakt.

Woensdag (dag 5): Bezoek aan Acebuchal en Frigiliana
Vandaag rijden we in een klein uurtje naar Acebuchal, het verloren dorp. Een verscholen pareltje in het natuurpark dat eind jaren veertig, gedwongen door de Guardia Civil, volledig werd verlaten door alle bewoners. Aan het begin van deze eeuw is het gehuchtje weer opgebouwd en het floreert nu, met name dankzij een uitstekend restaurantje, dat in de wijde omtrek bekend is om de ambachtelijke keuken. Hier word je getrakteerd op koffie met heerlijk huisgemaakt gebak.
Na de koffie rijden we verder naar Frigiliana. Een typisch wit dorpje, dat meerdere malen werd uitgeroepen tot mooiste dorp van Spanje. Het dorpje heeft een rijke geschiedenis en is lange tijd door de Moren bewoond geweest. Het historische centrum met zijn smalle, kronkelige straatjes zit vol verrassingen en maakt dat je je waant in vervlogen tijden. Halverwege de middag rijden we terug naar de Finca waar je nog een paar uurtjes kan doorbrengen bij het zwembad.

Donderdag (dag 6): Fietstour door Málaga
Ga je op vakantie naar Andalusië, dan moet je beslist een bezoek brengen aan Málaga. Deze bruisende en overzichtelijke stad heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld en je vind er een mooie mix van oud en nieuw. Bij een bezoek aan Málaga mag een bezoek aan de historisch binnenstad niet ontbreken. Er zijn veel overblijfselen uit de Moorse tijd en ook de Romeinen en de Feniciërs hebben hun sporen nagelaten in deze stad aan de Middellandse Zee. 

Onder begeleiding van een Nederlandse gids word je per fiets langs de hoogtepunten van Málaga geleid, zoals het Alcazaba (Moors fort), het Romeinse theater, de indrukwekkende kathedraal en de levendige overdekte markt van de stad. Ook fiets je langs het strand, de haven en de moderne boulevard Muelle Uno. 
De tour duurt ongeveer 3,5 uur en daarna heb je tijd om zelf op verkenning te gaan. Picassomuseum, de oude kathedraal, het Alcazaba of gewoon lekker naar het strand? Je kiest zelf waar je zin in hebt. Om 17:00 uur rijden we met z’n allen weer terug naar Canillas de Albaida.

Vrijdag (dag 7): Vrije dag
Vrijdag is ‘officieel’ onze rustdag. Je kunt lekker luieren vandaag, maar wil je toch iets doen? Mountainbiken, paardrijden? Lunchen in Cómpeta of met de bus naar het strand voor een dagje zon en zee? Het is aan jou. Evert en Judith kunnen je vertellen wat de mogelijkheden zijn voor deze dag. ‘s Avonds gaan we uit eten in één van de lokale restaurants.

Zaterdag (dag 8): Bezoek markt van Caleta en aansluitend stranddag in Torre del Mar
Marktdag vandaag. Om precies te zijn: we bezoeken de grootste markt in de regio, die van Caleta. Het is een kleurrijke aaneenschakeling van stalletjes en kraampjes. Lokale specialiteiten van de boerderij hier. Keramiek en kleding daar. Overal lokale wijnen en de lekkerste olijven. Je kunt er met gemak een paar uurtjes rondslenteren. Trek gekregen? Vlakbij de markt ligt de prachtige boulevard van Torre del Mar. De specialiteit van het huis: sardines, aan het spit. Die moet je proeven!
Het strand in Torre del Mar heeft een boulevard van maar liefst 4 km met veel gezellige terrasjes en winkeltjes. Heb je even genoeg van het zonnen en zwemmen? Dan duik je dus gemakkelijk wat plaatselijke winkeltjes in of je geniet van heerlijke tapas en sangria in één van de gezellige barretjes aan de boulevard. Afkoelen, uitrusten en relaxen! Aan het einde van de middag word je weer opgehaald. Blijf je vandaag liever bij het landhuis? Ook dat is natuurlijk mogelijk.

Zondag (dag 9): Jeepsafari
Per 4x4 auto verkennen we het schitterende natuurpark in de achtertuin van Finca Floretta. Over onverharde bergwegen rijden we door het ruige landschap naar een hoogte van 1600 meter. We stoppen regelmatig om te genieten van de mooie omgeving. Op een heldere dag kunnen we de Afrikaanse kust zien liggen, net als de stad Granada, de Sierra de Nevada en piepklein, in de verte, Finca Floretta. Een ervaren gids verteld over de flora en fauna in het gebied en zorgt onderweg voor een picknick op een schaduwrijke plek.

Maandag (dag 10): Vertrek naar Nederland
De laatste dag van je vakantie is alweer aangebroken. Op maandag gaan we terug naar Nederland. Evert en Judith brengen je naar het vliegveld van Málaga en zwaaien je uit. Wie weet tot een volgende keer. Hasta luego!

De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.
Singlereis Actief en Cultuur in Andalusie
Singlereis Actief en Cultuur in Andalusie

Verblijf

Verblijf Finca Floretta

Beschrijving

Het landhuis
Het landhuis 'Finca Floretta' wordt gerund door de Nederlanders Evert en Judith. Zij zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt tijdens je vakantie. In de sfeervolle woonkamer met openhaard ben je altijd welkom voor een drankje of gewoon voor een praatje. Op de warme dagen is er natuurlijk ook voldoende plek op ons terras of bij het zwembad.

De accommodatie
De zeven kamers zijn keurig ingericht en allemaal voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet. Voor bad- en bedlinnen wordt gezorgd. Je kunt ervoor kiezen om een kamer te delen met je reisgenoot of een kamer voor jezelf te boeken.

De omgeving
De 'finca' ofwel landhuis ligt op een heerlijk rustige plek. Het natuurgebied Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama begint zodra je vanuit je kamer naar buiten stapt. Na een korte wandeling van slechts 5 minuten bereik je het dichtstbijzijnde dorpje, Canillas de Albaida. Het is een typisch Andalusisch dorp waar de (slechts 900!) inwoners je ’s morgens met een vriendelijke 'buenos días' begroeten. Twee kilometer verderop ligt het dorp Cómpeta dat bekend staat om haar heerlijke wijnen. De toeristische kust ligt op 22 kilometer afstand, met plaatsen als Torre del Mar en Nerja. Granada en het bekende Alhambra bereik je met de auto in ongeveer anderhalf uur.

Verzorging
Tijdens je verblijf zijn ontbijt en diner inbegrepen. ’s Avonds dineren we bij ons landhuis en twee avonden gaan we uit eten in een van de lokale restaurants.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Finca Floretta
Finca Floretta

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Actief en Cultuur in Andalusie
Singlereis Actief en Cultuur in Andalusie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer