Singlereizen.nl

Groepsreis Actief avontuur Op het zonnige Bonaire

Aan de andere kant van de oceaan ligt een klein eilandje van Nederland: Bonaire. Tijdens deze singlereis gaan we deze zonbestemming van een andere kant bekijken. Deze reis zit vol actie en avontuur. We gaan onder meer snorkelen, kajakken door de mangrove, blokaten en de hoogste berg van Bonaire beklimmen. Natuurlijk mag een rondrit over het eiland niet ontbreken bij deze actieve singlereis. Kortom de ideale singlereis om Bonaire van een andere kant te ontdekken.

Groepsreis Actief avontuur Op het zonnige Bonaire
Groepsreis Actief avontuur Op het zonnige Bonaire

Activiteiten

Dag 1 – Naar de bijzondere gemeente van Nederland
Vandaag kan de gave singlereis dan eindelijk beginnen met als bestemming Bonaire. Wist je dat Bonaire een bijzondere gemeente is binnen ons koninkrijk. Toch moeten we er 7800km voor vliegen om er te komen. Na de vlucht stappen we in een totaal andere wereld uit het vliegtuig. Je voelt al helemaal de relaxte vibe en we zijn meteen in vakantie modus. Op het vliegtuig halen we snel onze eigen minibus op waarin we ons de hele week zullen verplaatsen. Snel naar de accommodatie. Wow wat gaaf! We hebben gewoon een resort die in zijn geheel afgehuurd is voor alleen onze groep. Wie neemt er als eerst een duik in het zwembad?

Dag 2 – Bon Bini Bonaire
Bon dia. We beginnen de dag rustig met een eigen gemaakt ontbijtje. Hopelijk is iedereen bijgekomen van de vlucht van gisteren. Het scheelt dat we vandaag een relaxte dag op het programma hebben. We gaan het eiland verkennen met onze minibus. De eerste stop is in het zuiden. Hier zijn de indrukwekkende grote zoutheuvels te zien. Aan de kant van de weg staan allemaal kleine kleurrijke huisjes. Waarvoor zijn die? Vroeg verbleven hier de slaven die werkten op de zoutwinning. Gelukkig is dat allemaal geschiedenis en staan de huisjes er nu als cultureel erfgoed. Vanuit de bus moeten we goed opletten, want er kan zomaar een groep flamingo’s voorbij komen. Gaaf om die beesten in het wild te zien. Andere beesten die hier veelvuldig in het wild voorkomen zijn wilde ezels. Onderweg kunnen we ook nog even stoppen bij de donkey sanctuary. Hier worden gewonde ezels opgevangen. We rijden door naar een van de top-bezienswaardigheden van het eiland: de ‘1000 steps’. Deze trap heeft in het echt maar 74 treden en lijdt naar het prachtige kraakheldere blauwe water, maar met de warmte kunnen deze 74 treden soms wel aanvoelen als 1000 stappen. We vervolgen onze weg via het idyllische Rincon naar de hoofdstad Kralendijk. Hier kunnen we genieten van de cultuur en misschien zelf nog een leuk restaurantje opzoeken waar we vanavond wat gaan eten. Proost op een nu al gave singlereis.

Dag 3 – Een duik in het water
We gaan een van de mooiste plekken van Bonaire ontdekken en dit keer is het niet op het land. We nemen een duik onder water. Bonaire staat bekend als een van de mooiste duik- en snorkelplekken ter wereld. We varen met de boot richting Klein Bonaire. Tijdens deze boottocht genieten we van de omgeving en onderweg maken we twee prachtige snorkelstops. Het lijkt wel alsof je zwemt in een tropisch aquarium!

Dag 4 – Een weg banen door de mangrove
Na de onderwaterwereld te hebben ontdekt, gaan we vandaag Bonaire bekijken vanaf het water. En wel een heel speciaal stukje Bonaire. Met de kajak gaan we samen met een gids de mangrove in. In Lac Bay bevindt zich het best bewaarde mangrove bos van de gehele Caribbean. Bij de tocht over het kristalheldere water, mogen we ook een plons nemen en snorkelen door een echt mangrove kanaal. Zoiets maak je niet snel mee in je leven. Een unieke ervaring!

Dag 5 – De wind door je haren
Goedemorgen. Vandaag maken we ons op voor een stranddag. Nee, we gaan niet relaxt zonnen. We gaan actie en avontuur beleven in een blokart. In een kleine kart met een zeil gaan we over een strandparcours racen. Hoe gaaf is dat. In het heerlijke warme weer voelen we de aangename wind door onze haren. Wie is er de snelste tijdens deze singlereis? Wie weet zijn we zelfs sneller dan de reisbegeleider, game on! Deze middag hebben we lekker voor ons zelf. Zullen we nog even Kralendijk in gaan of nemen we een plons in het zwembad in ons privé resort. Het ultieme vakantie gevoel tijdens deze singlereis.

Dag 6 – Actief ontspannen
Vandaag genieten we van het relaxte eilandleven en staat er niks op het programma. De uitgelezen kans om te luieren aan het zwembad óf een strandwandeling te maken. Voor de actieve reiziger zijn er ook nog genoeg optionele activiteiten op het eiland. Wat dacht je van scubadiven? Een echte 'must do' als je op Bonaire bent.  

Dag 7 – Brandaris beklimmen
De zon staat weer hoog aan de hemel. Tijd voor weer een nieuwe dag vol avontuur en activiteiten. Bonaire staat natuurlijk bekend als een zon, zee en strand bestemming, maar je kan hier ook prachtige wandelingen maken. Vandaag bezoeken we het Washington Slagbaai Nationaal Park en gaan we de Brandaris beklimmen. De Brandaris is een 241 meter hoge berg en de top is het hoogste punt van Bonaire. Het wordt klimmen en klauteren om de top te bereiken, maar het uitzicht is spectaculair. Na deze tocht, kunnen we heerlijk afkoelen bij een van de vele stranden in dit park, waar je ook nog eens prachtig kan snorkelen.

Dag 8 – Dag Bonaire
Aan al het moois komt een einde. Zo ook aan deze singlereis, maar voor we het tropische eiland verlaten hebben we nog tijd om wat leuks te gaan doen. We kunnen ervoor kiezen om een lekkere wandeling te maken over het strand of misschien kunnen we nog een leuk souvenirtje kopen in Kralendijk.

Dag 9 - Goedemorgen Schiphol 
Wat is dat snel gegaan zeg, we zijn alweer geland op Schiphol. Wat een belevenis was deze singlereis.

Groepsreis Actief avontuur Op het zonnige Bonaire
Groepsreis Actief avontuur Op het zonnige Bonaire

Verblijf

Verblijf Kas Mango

Beschrijving

Kas Mango is een leuke vrijstaande villa met privézwembad, in een fijne wijk nabij het centrum van Kralendijk. Het huis is geschikt voor max 10 personen. Op nog geen 750 meter afstand vind je het leuke strandje ChaChaCha Beach aan de boulevard en een klein stukje verder zijn de restaurants en bars rond het Wilhelminaplein te vinden.

De woning is licht en smaakvol ingericht en de fraai aangelegde tuin biedt privacy, een natuurstenen zonneterras met een lekker koel zwembad en een heerlijk gevoel van luxe en ruimte. Kas Mango heeft vijf slaapkamers, met aparte bedden. Alle slaapkamers zijn voorzien van airconditioning. Er zijn verder vier badkamers, een ruime woon-/eetkamer met een volledig uitgeruste open keuken en een veranda die goed op de wind is gelegen. De keuken is ondermeer voorzien van een vaatwasser, een inductiekookplaat, een oven, filterkoffiemachine, koelkast, broodrooster, waterkoker en een magnetron.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kas Mango
Kas Mango

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Afwijkende voorwaarden ticket
12-11-2012 In afwijking van bovenstaande; De beschikbaarheid bij KLM op 29 december is beperkt. Wij zijn momenteel afhankelijk van de dagprijzen.

Te weinig deelnemers uitzondering
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 7 werkdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers. Uiteraard zullen we dan met jou een andere reis zoeken, mocht dit onverhoopt toch niet lukken, krijg jij je gehele reissom terug.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actief avontuur Op het zonnige Bonaire
Groepsreis Actief avontuur Op het zonnige Bonaire

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer