Singlereizen.nl

Singlereis Actief in Johannisholm

Ons 'basiskamp' in Midden-Zweden is Johannisholm. Het is een klein dorpje, gelegen in de regio Dalarna. Als je het helemaal precies wilt weten: Johannisholm ligt aan de rivier Vanån, tussen de meren Venjansjön en Örklingen. Het is het Zweden zoals je het je voorstelt: bossen zover als je kunt kijken, meren die spiegelen in de zon. (Die hier trouwens veel vaker schijnt dan wij in Nederland denken!)

Veel beter kun je het niet treffen, als je natuurliefhebber bent. De bossen hier worden nog bewoond door elanden, wolven, beren en lynxen. Ze zijn schuw, dus ze zijn banger voor jou dan andersom. In de lucht zie je regelmatig een bijzondere vogel, zoals een visarend of een parelduiker. Tijdens de tochten die we gaan maken nemen we je mee naar de mooiste stekken!

Singlereis Actief in Johannisholm
Singlereis Actief in Johannisholm

Activiteiten

Dinsdag - Vlucht met KLM van Amsterdam naar Oslo
Als we aankomen in Oslo wacht de reisleider ons al op. Per minibus gaan we naar Johannisholm, hartje Zweden. Je begint met een heerlijk welkomstdiner. Ondertussen delen we de blokhutten in en nemen we alvast het weekprogramma door.

Woensdag - Mountainbiketocht ca. 30 km
Als je eenmaal rond Johannisholm hebt gereden, wil je nooit meer ergens anders naartoe met je mountainbike. We stippelen een gevarieerd traject uit: licht glooiend (maar met een béétje conditie goed te doen) door dichte wouden, met af en toe een klimmetje tussendoor. Op mooie plekken nemen we even rust: tijd om te genieten van het prachtige uitzicht over de meren, heuvels en bossen. De lunchplek kán bijna niet idyllischer: aan de rand van een meer. Zin om als toetje een duik te nemen? Terug in het outdoorcentrum brandt het kampvuur al als je onder de douche vandaan komt. En omdat de meeste wilde dieren zich 's avonds laten zien, kunnen we er altijd nog een safari-by-night aan vastknopen.

Donderdag en vrijdag - 2-daagse kanotocht met Canadese kano's
Vandaag gaan we te water in stoere aluminium Canadese kano's. Een betere manier om het landschap te ontdekken is er niet. Al varend langs de eilanden krijg je de kans om af en toe een eland te zien. De mooiste oever die er is promoveren we tot lunchlocatie. Ook hier mag je weer een duik nemen. Aan het eind van de dag vinden we een eilandje voor een echt wildernis-basiskamp. Kampvuur maken en samen aan de slag om het avondmaal te bereiden. En dan slapen, met niets meer dan de geluiden van de nacht om je heen. Een belevenis! De volgende dag staat er net zo'n ervaring te wachten.

Zaterdag - Vrije dag
Even bijkomen van alle indrukken van de afgelopen dagen. Tijd om te luieren aan het meer, de rust van de natuur op te zoeken of te genieten van een houtgestookte sauna of hot tub. Mag het iets meer actie zijn? Ga dan eens mee boogschieten, klimmen of een vlot bouwen. Wie weet komt de ware Robinson vandaag wel in jou naar boven!

Zondag - Hike naar Natuurreservaat Lybergsgnupen
Reken vandaag op wéér een hoogtepunt: We wandelen naar een plateau op 650 meter hoogte. En dan het uitzicht: kijk, in de verte zie je Noorwegen liggen!

Maandag - Siljan merentocht
Vandaag geven we de benen een beetje rust. In de omgeving vind je rond het Siljanmeer charmante dorpjes, zoals Mora, Rättvik en Leksand. In Nusnäs brengen we een bezoek aan de werkplaats waar de beroemde Dala paarden (Dalahest) worden gemaakt.

Dinsdag - Vertrekdag
Sorry, maar we moeten terug. Kijk nog één keer achterom naar het gebied dat je voorgoed in je hart hebt gesloten en stap dan de minibus in, voor de transfer naar Oslo en aansluitend de vlucht naar Nederland.

De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.
Singlereis Actief in Johannisholm
Singlereis Actief in Johannisholm

Verblijf

Verblijf Stuga Johannisholm

Beschrijving

De omgeving
We verblijven in Johannisholm Stugby & Camping, een knusse plek in de provincie Dalarna. Het is een ruig gebied, gedomineerd door oerbossen en uitgestrekte meren. Ideaal om er elke dag op uit te trekken voor een één- of meerdaagse tocht met de mountainbike, de kano of gewoon te voet. Hou je camera maar standby: is het niet voor de natuur, dan toch zeker omdat we ergens een wild dier spotten.

Ons outdoorcentrum ligt vlakbij een meer, zodat je direct van wal kunt steken met de kano. Liever iets meer actie? Je kunt ook met een quad de bossen ontdekken. En om je helemaal het idee te geven dat je een week 'van de wereld' bent: wat dacht je van een avondje grillen in een authentieke Zweedse grillhut?

De stuga
Deze plek is een monumentale nederzetting midden in de natuur. We hebben een eenvoudige, aangename, echt Zweeds ingerichte stuga's voor 4 tot 8 personen tot onze beschikking. In elke stuga vind je 2 of 3 slaapkamers voor 2 personen, een gezellig ingerichte woonkamer en een badkamer. De slaapkamers hebben 2 bedden of een stapelbed. Als je even geen natuur meer kunt zien: je kunt er ook tafeltennissen, beachvolleyballen, voetballen en basketballen. Elke dag vol actie sluiten we relaxed af: kampvuur ontsteken, biertje of wijntje erbij en mijmeren om je baan er maar aan te geven en te gaan leven als een Zweed in Midden-Zweden...

Je kamer
Je verblijft in een eenpersoonskamer of je kunt een kamer delen met andere reisgenoten. De badkamer met toilet, wastafel en douche deel je altijd met je reisgenoten.

Verzorging
Buitenlucht maakt hongerig, helemaal in Midden-Zweden. Daarom zijn de (eenvoudige) maaltijden inclusief: bij aankomst sandwiches in de grote Lapse tipitent tot en met de afscheidsbarbecue in de grillhut. We beginnen elke ochtend met een ontbijt, geserveerd in de oude bakkerij. Voor de lunch onderweg krijg je een lunchpakket mee, model bouwvakker. En 's avonds dan wordt er een eenvoudige, maar typisch Zweedse maaltijd bereid bij de vuurplaats zoals bijvoorbeeld Pyttipanna. Maar ook verse pizza's ontbreken niet! Tijdens de kanotocht wordt er ook gekookt op een haardvuurtje en gegeten in de buitenlucht.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Stuga Johannisholm
Stuga Johannisholm

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Actief in Johannisholm
Singlereis Actief in Johannisholm

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer