Singlereizen.nl

Singlereis Actief in Bled

Plus de rust waar je vast na een dag vol avontuur met bijvoorbeeld raften, canyoningen of klimmen ook wel eens naar verlangt. Even bijkomen kan natuurlijk ook. Aan het meer op de camping bijvoorbeeld, met wel héél helder water.

Wat doe jij graag tijdens je vakantie? Raften, fietsen, canyoning met abseilen? Of kijk je uit naar klimmen, klettersteigen en een bezoek aan een donkere grot? Je hebt hier bergen die je eerder in de Alpen had verwacht, met van die riviertjes waar puur drinkwater doorheen stroomt. Je kunt hier de adrenaline door je lichaam laten stromen, maar het hóeft niet. Even lekker lui kan namelijk ook in Bled. Er zijn volop terrasjes met een leuk uitzicht en met een lekkere cappuccino. Uniek is het wonderschone kasteel van Bled aan het meer. Of kijk je ogen uit bij de mooie houtsnijkunsten en fraaie bouwstijlen. De stad Ljubljana is trouwens dichtbij – en ook die ziet er indrukwekkend uit. Genoeg te doen dus. En met de prettige stabiele zomerse temperaturen zul je zeker geen spijt van je keuze voor Bled krijgen! 

Verzorging
Deze vakantie is inclusief ontbijt en diner. Elke ochtend hebben we een lekker ontbijt voor je klaar staan op ons eigen terras. 's Avonds gaan we uit eten en we sluiten de week af met een gezellige barbecue.

Singlereis Actief in Bled
Singlereis Actief in Bled

Activiteiten

Wat je gaat doen
Dit buurland van Italië combineert ongerepte natuur met een boeiende historie. Dat wordt een mooie ontdekkingsreis deze zomer! Wandel door de ongerepte natuur, pak de fiets over slingerweggetjes door dorpen van het formaat postzegel. Ga klimmen, abseilen, canyoningen, raften, mountainbiken en nog veel meer. Bled is ook een heerlijke plek om te relaxen in het zwemmeer of aan de rivier. En vergeet niet om de oude binnenstad van Ljubljana te bezoeken! Deze activiteiten zijn al bij de prijs inbegrepen:

Kennismakingswandeling
Het Triglav gebergte nodigt je uit voor actie, dus trek je wandelschoenen aan en maak samen met je reisgenoten de bijzondere kennismakingswandeling. Geniet van de adembenemende uitzichten tijdens de beklimming van de reuzen in de zuivere Sloveense berglucht.

Stand-Up Paddling
Maak kennis met het stand-up paddle surfboard! Terwijl je op je plank staat en je jezelf voort beweegt met een peddel, geniet je van het prachtige uitzicht. Het meer van Bled is dé plek om deze relatief nieuwe buitensport te leren. En je maakt het zo intensief als je het zelf wil. Prima work-out in een super decor, wat wil je nog meer?

Mountainbiketocht
Met mountainbiken kun je al je energie kwijt. Het fietsen door de bergen en bossen brengt je langs de mooiste plekken. Ook zijn er veel uitdagingen te vinden bij het Mountainbiken; kom je die moeilijke helling op, hoe ver kom je, hoe kun je die afdaling zo goed als mogelijk nemen. Je gaat gezellig met de hele groep en begeleiding op pad om er een mooie tocht van te maken. Je fietst door bergachtig gebied, dus gaat de route afwisselend omhoog en omlaag, het ene moment wat steiler dan het andere. Dit vraagt over het algemeen iets meer energie dan een fietstochtje in Nederland van dezelfde lengte.

Bij de 15-daagse vakanties zijn de excursies eenmalig inbegrepen. Je kunt zelf kiezen of je in de eerste of tweede vakantieweek met de excursies mee gaat 

Kun je écht niet stilzitten?
Bled is het walhalla voor buitensport liefhebbers. Naast de inbegrepen activiteiten kun je onder andere onderstaande activiteiten bijboeken. Daarnaast worden er op de camping mountainbikes verhuurd en zijn er maar liefst 7 tennisbanen! Vervelen hoef je je hier dus niet...

Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen.

Raften
Raften doe je in Bled door met een groepje mensen in een grote rubberen boot de rivier de Sava Dolinka af te zakken. De Sava Dolinka is een wild stromende rivier met verschillende stroomversnellingen. Samen probeer je de boot in de goede richting te sturen. De rafttrip duurt ongeveer 2 uur inclusief de instructies. De rivier stroomt op sommige plaatsen wat sneller en wilder dan op andere. Dit is echt een van de leukste activiteiten om samen te ondernemen.
€ 32,-

Canyoning
Onze gecertificeerde instructeurs nemen je mee om te canyoningen: ontdek samen met hen de diepe kloven. Canyoningen is voor wie van sportieve afwisseling, stromend water en een schitterende, vrijwel ongerepte omgeving houdt. Bij canyoning beweeg je al lopend en zwemmend door een kloof waar water doorheen stroomt. Een canyon is miljoenen jaren geleden ontstaan, doordat het water de rotsen heeft uitgesleten en zo een diepe kloof met grillige steenformaties heeft achtergelaten. Een tocht verloopt altijd stroomafwaarts en op sommige stukken van het traject kun je lekker zwemmen of vanaf hoger gelegen rotsen in het water springen. En wat dacht je van de verschillende glijbaantjes die door het water uit de rotsen zijn gesleten?
€ 60,-

Tubing
Stap in je rubberen band en laat je meevoeren door de stroming van de rivier. River Tubing is een sensationele ervaring door de ongerepte natuur van Slovenië. We dalen de groene rivier af, trotseren stroomversnellingen en dobberen door indrukwekkende kloven. Vergeet (op de rustige stukken) niet om je heen te kijken, want van zo’n mooie natuur sla je steil achterover!
€ 45,-

Kayaktocht
Een goede manier om de mooie omgeving te verkennen, is vanaf het water. Hier en daar kom je een stroomversnelling tegen. Onderweg kun je een verfrissende duik nemen. Stap ook in de kayak en ga mee met deze tour.
€ 55,-

Klimmen
Klimmen, dat is echt een uitdaging voor iedereen! Eenmaal boven leren we je de abseiltechniek aan om weer naar beneden te komen. Maar voor je naar beneden gaat, eerst genieten van het uitzicht!
€ 54,50

Bezoek aan de Sloveense hoofdstad Ljubljana
Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, zorgt voor nóg meer afwisseling tijdens je vakantie. Even cultuur snuiven in deze leuke studentenstad met een hip karakter. De stad kent een rijke geschiedenis. Het beroemdste gebouw van Ljubljana is ook niet voor niets het eeuwenoude kasteel. Ook de drie bruggen over de rivier zijn zeer bekend bij de inwoners en toeristen. Vanaf Bled reizen we in ongeveer een uur met de trein naar Ljubljana.
€ 15

Paintballen
Vergis je niet: bij paintballen komt het aan op creativiteit, teamwork en een uitgekiende strategie. Spannend? Reken maar. Zorg dat je je tegenstander in het vizier krijgt, richt, schiet en ... schakel je rivaal uit door hem te raken met een verfballetje. Lukt het jou om ongezien verder te sluipen en de overwinning in de wacht te slepen?
€ 19,-

Paragliden
Vlieg samen met een ervaren instructeur aan een paraglider. Ervaar de stilte en vrijheid en geniet van een prachtig uitzicht op het meer van Bled.
€ 95,-

Triglav Nationaal Park
Nationaal Park Triglav is het enige nationale park in Slovenië. Het heeft haar naam te danken aan de hoogste berg binnen het park, die met haar 2864 meter ook nog eens het hoogste punt in heel Slovenië is. De berg is een nationaal symbool en staat zelfs afgebeeld op het nationale wapen en op de vlag. Het park is de beste plek in Slovenië om te hiken. Je vindt er veel paden zoals het So?a pad, de Tolminka kloof, het Triglavska Bistrica pad in de Vrata vallei, het Pokljuka pad en de Radovna fietsroute. Wil je graag klimmen? Dan zijn er 3 afdalingen in het park. Maar ook een wandeling door de Vintgar kloof en langs de Savica waterval mogen niet ontbreken, dit zijn de meest bijzondere plekken in het park. De wandeling naar de waterval is een kleine uitdaging, je moet namelijk 20 minuten lang naar boven klimmen, via 400 traptreden. Eenmaal boven zul je zien dat het zeker de moeite waard was want het uitzicht over de waterval is als in een sprookje.
€ 69,-
Singlereis Actief in Bled
Singlereis Actief in Bled

Verblijf

Verblijf Camping Sobec singles

Beschrijving

Camping Šobec is een van de beste campings van Slovenië en ligt uniek; de rivier Sava Dolinka krult zich om de camping, op ongeveer 4 kilometer van het dorp Bled. Op verschillende plekken op de camping zie je dus regelmatig rafters voorbij peddelen. Op de camping tref je schoon sanitair, een winkel voor je dagelijkse boodschappen en een bijzonder helder meer met een zonneweide. Dit zwemmeer is een soort van groot natuurlijk zwembad, lekker voor een verfrissende duik! Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het restaurant of de bar. En wie zin heeft in een potje tennis is op deze camping ook aan het goede adres. Er zijn maar liefst 7 tennisbanen en ook is er een beachvolleybalveld, minigolf en er zijn tafeltennistafels. Handig is het ook dat je op de camping over gratis draadloos internet (wifi) kunt beschikken.

Je tent
Er staat een eigen 1-persoonstent voor je klaar op een gezellig veldje. Comfortabel kamperen met een echt bed, een kledingkastje, stoelen en (samen met je reisgenoten) koelkasten om je drankjes lekker koel te houden! En niet te vergeten: stroom is aanwezig in je tent, voor bijvoorbeeld het opladen van je telefoon! Onze tenten staan gezellig bij elkaar op één veld, vlakbij de rivier de Sava Dolinka. Sinds 2018 is er een mooi nieuw sanitair gebouw vlakbij onze tenten.

Eten en drinken
Elke ochtend hebben we een lekker ontbijt voor je klaar staan. 's Avonds maken we kennis met de Sloveense restaurants. Bij deze single reis zijn het ontbijt en een barbecue inbegrepen. De overige avonden zijn voor eigen rekening. We sluiten de week af met een gezellige barbecue, want ook dat is kamperen!

De ecobelasting is inclusief. De borg van €50,- zal ter plekke betaald moeten worden!

De omgeving
Een half uurtje over de Oostenrijkse grens, aan de voet van het Triglav gebergte in Slovenië ligt het vriendelijke dorpje Bled. Bekend vanwege het grote meer waarin een klein eiland met een kerkje ligt. Of ken je het kasteel van Bled misschien? Dat ligt op een steile rots aan het meer en heeft een meer dan 1000 jaar oude Romeinse toren. Rond het meer is nog veel meer te zien. Maak eens een rondje om de traditionele boten te bewonderen of beoefen een van de vele watersporten op het meer. In het dorpje vind je alle voorzieningen die je nodig hebt: een bank, supermarkten, gezellige terrasjes, barretjes en nog veel meer.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Sobec singles
Camping Sobec singles

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Actief in Bled
Singlereis Actief in Bled

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer