Singlereizen.nl

Singlereis Actief in Kroatië

Ruim 8 dagen op avontuur tijdens onze vakantie in Kroatië. Van kajakken door kloven tot overnachten op het strand en in een unieke berghut. Ben jij klaar voor het avontuur in Kroatië ?

Ben jij een natuurliefhebber? Dan kan je je hart ophalen in Kroatië. Het land is rijk aan acht nationale parken en tien natuurparken waarvan twee zijn gelegen in de hoofdstad Zagreb. Zagreb is een levendige stad met veel cafés en terrasjes. De prachtige stranden met hemelsblauwe zee zijn in combinatie met de schilderachtige dorpjes het kleurrijke beeld van Kroatië. We nemen je mee naar de mooiste plekjes en het enige wat jij nog hoeft te doen is je vakantiedagen aan te vragen! Een geheel georganiseerde groepsreis naar Kroatië, wie wil dat nou niet? Kroatië adventure, here we come!

Vanaf vliegveld Charleroi vliegen we richting Zadar waar onze groepsreis Kroatië gaat beginnen. De reisbegeleider staat ons al met veel enthousiasme op te wachten op het vliegveld waarna we met de minibus naar de eerste bestemming rijden. Dit wordt een reis met gegarandeerd veel natuur, cultuur en activiteiten. Van kajakken tot wandelen, van Zadar by night tot aan idyllische dorpjes. Een 2-daagse hike trektocht in het onbekende, maar misschien wel 1 van de mooiste parken van Kroatië, namelijk Paklenica. Hier gaan we overnachten in een unieke berghut. In de avond bespreken we onze reiservaringen in combinatie met een heerlijk diner en Kroatische wijn, voordat we ons bed induiken. We kiezen voor extra comfort tijdens deze reis en slapen in een ingerichte tent met echt bed. Kortom het ideale recept voor een toffe actieve groepsreis! Boek de actieve reis naar Kroatië en ontdek het geheim van dit prachtige land.

Singlereis Actief in Kroatië
Singlereis Actief in Kroatië

Activiteiten

Dag 1 - Kroatië, here we come!
Eindelijk is het zo ver, de actieve groepsreis naar Kroatië kan beginnen! We vertrekken vanaf Charleroi met het vliegtuig naar Zadar. Na 2 uur vliegen komen we aan op de luchthaven en rijden we door het prachtige Kroatische landschap. Na een uurtje komen we aan op de viersterrencamping gelegen aan zee en in een schitterend pijnboombos. Nadat iedereen is bijgekomen van alle indrukken is het tijd voor een gezellige BBQ met elkaar. We moeten tenslotte nog even kennismaken met elkaar. Na een volmaakte eerste dag kruipt iedereen lekker zijn of haar bed in, om fris te starten aan onze volgende vakantiedag!

Dag 2 - Plitvice meren Nationaal Park
Vandaag laten wij onze benen het werk doen en gaan wij een prachtige wandeling maken. Het Plitvice meren park is één van de mooiste plekken die Kroatië rijk is en staat op de Unesco werelderfgoedlijst als beschermd natuurgebied. Wist je dat dit park wel 16 meren, 90 watervallen en meerdere grotten heeft? Laat je zintuigen hier het werk doen; zien, ruiken, voelen, horen en zelfs proeven, het is allemaal mogelijk in dit park. Na deze actieve dag krijgt iedereen even tijd voor zichzelf, voordat we gaan beginnen aan ons avondmaal. Natuurlijk zullen we tijdens het diner onze eerste belevenissen delen met elkaar.

Dag 3 & 4 - 2-daagse Kajaktrekking met overnachting op het strand
Vandaag gaan we het water op. We pakken onze spullen bijeen en ruilen ons bed in voor een unieke overnachting op het strand. We kajakken door de Zrmanja-rivier. Een ruig gebied waarbij we tussendoor tijd maken om te zwemmen en relaxen. We zoeken tussendoor een leuk plekje op om te gaan lunchen. Aan het einde van de middag zoeken we een tof strandje om de nacht door te brengen. Wat een beleving!
De volgende morgen is het heerlijk wakker worden. Ontbijten op het strand, samen met jouw gezellige medereizigers. Na het ontbijt pakken we onze spullen weer in de kajak en peddelen we terug naar de camping. ’s Avonds staat er weer een lekker diner voor ons klaar. Vermaken we ons nog?

Dag 5 - Rust…& Zadar by night
Na de indrukwekkende eerste dagen hebben we vandaag een rustdagje ingepland. Wil je lekker gaan zwemmen in de zee of in het zwembad? Een boekje lezen in de hangmat of kies je toch voor avontuur? Wat dacht je bijvoorbeeld van klimmen en abseilen of nog een extra wandeling. It’s up to you! ’s Avonds maken we ons klaar voor een avondje Zadar by night. Heerlijk wandelen langs de levendige boulevard en gezellig een terrasje pakken. 

Dag 6 & 7 - 2-daagse hike trektocht in Paklenica
Het is opnieuw tijd om onze spullen in te pakken. Dit keer niet voor een water-avontuur, maar we laten wederom onze benen het werk doen. We gaan de komende 2 dagen een wandeltrektocht door door Nationaal Park Paklenica. Misschien zegt het je nu nog niets, maar wacht maar af… Onderweg stoppen we bij Zavratnica, waar we een wandeling maken in een van de mooiste inhammen in de Kroatische Adriatische Zee. Hier zijn nog restanten te vinden van een Duits oorlogsschip. Ook kunnen we even onze zwemspullen pakken en een stukje zwemmen in deze mooie omgeving. Na de indrukwekkende wandeling zoeken we onze berghut op voor de nacht. Weer een unieke beleving, maar deze keer tussen de bergen. We dineren vanavond op hoogte. Gewoon, omdat we er toch zijn…
De volgende ochtend staat er weer een schitterende wandeling op de planning. Dit is tevens een mooi moment om op een goede manier afscheid te nemen van het prachtige Kroatië.

Dag 8 - Oost west, thuis…
Wauw! nu begrijp je waarom zo veel mensen het over Kroatië hebben! Wat een mooi land en een gastvrije bevolking! Met veel van je reisgenoten zal je zeker vaker contact hebben na deze gezellige groepsreis. We sluiten deze groepsreis Kroatië af met een vlucht richting huis. Onderweg delen we de laatste mooie verhalen en spreken af elkaar weer snel te zien…

Singlereis Actief in Kroatië
Singlereis Actief in Kroatië

Verblijf

Verblijf Camping Paklenica

Beschrijving

We verblijven 5 nachten op 4-sterrencamping Paklenica in Starigrad. Deze camping is gelegen aan een kiezelstrand, midden tussen het pijnboombos. Er is een zwembad aanwezig en je kan ook gebruikmaken van de Wi-Fi. 

Wij hebben een apart veldje met daarop de ingerichte 2-persoon Karsten tenten (met een echt bed en stroom/licht). Je deelt deze tent met 1 persoon. Een lakenpakket met 2 lakens, kussensloop, kussen en zomerdeken zijn inclusief. Voor handdoeken dien je zelf te zorgen.

Heb je liever een eigen tent? Laat het ons weten! De toeslag hiervoor is €75,-. 

Alle maaltijden zijn bij deze reis inbegrepen. We beginnen met de BBQ op dag 1 tot het ontbijt op dag 8. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Paklenica
Camping Paklenica

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Boek nu betaal later
We begrijpen dat je liever even wacht met het boeken van een reis, nu het nog onzeker is of hij doorgaat. Daarom hebben we besloten om voor deze reis geen aanbetaling te vragen. Pas vanaf wanneer we zeker zijn dat de reis kan doorgaan, krijg je van ons een betalingsverzoek.


Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Actief in Kroatië
Singlereis Actief in Kroatië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer