Singlereizen.nl

Groepsreis Actief Genieten van Kroatie

We vliegen voor deze groepsreis van Amsterdam naar Split (onder voorbehoud van wijzigingen), waar de rondreis door Kroatië begint. We gaan kajakken, canyoningen, wandelen, musea bezoeken, we slenteren door idyllische dorpjes; de groepsreis naar Kroatië is ontzettend veelzijdig. We gaan lekker de natuur in en bezoeken het Plitvice merenpark, gaan naar Rijeka, maken een wandeling op Krk eiland en natuurlijk is er tijd om de cultuur te leren kennen in de oude Kroatische stadjes. We slapen tijdens deze groepsreis afwisselend in een luxe stacaravan, op een boot en in een vakantiehuisje. Kortom: een single groepsreis met een super gevarieerd programma! Ontdek de geheimen van dit mediterraanse land, boek nu je groepsreis!


Groepsreis Actief Genieten van Kroatie
Groepsreis Actief Genieten van Kroatie

Activiteiten

Dag 1 - Op naar het zonnige Kroatië
Vandaag gaat dan eindelijk de actieve singlereis naar Kroatië van start! We vertrekken in de ochtend vanaf Amsterdam/Rotterdam naar Split/Zadar. Na het ophalen van de bus, rijden we door de mooie Kroatische landschappen en kan het genieten beginnen. Aangekomen in onze eerste accommodatie kan iedereen even rustig bijkomen voordat we de eerste dag afsluiten met een hapje uit de Kroatische keuken. Op tijd naar bed vanavond, zodat we morgen fris kunnen beginnen aan een indrukwekkende dag!

Dag 2 - Wandelen in Paklenica Park
Goedemorgen! Zin om het land te gaan ontdekken? We maken ons voor deze eerste echte dag van de single reis klaar voor een fantstische wandeling in Paklenica Park. We maken kennis met het meest indrukwekkende gebied van het Velebit gebergte en haar hoogste top. We zien ravijnen die vanaf een duizelingwekkende hoogte de zee in storten, wauw! Het is hier heerlijk genieten: van de natuur, van de gezelligheid van je medereizigers, top! Aan het eind van de dag keren we terug naar ons appartement om ons op te frissen voor de avondmaaltijd. Proost, op een geslaagde dag! 

Dag 3 - Op naar Zavratnica Park
We hebben de smaak te pakken na gisteren; tijd om opnieuw onze wandelschoenen aan te trekken, want vandaag staat er wederom een wandeling op het programma. Ditmaal in het prachtige Zavratnica Park. Het is hier heerlijk wandelen, onder andere langs één van de mooiste inhammen in de Kroatische Adriatische Zee. Er zijn hier in de baai nog restanten te vinden van een Duits oorlogsschip. Voor wie zin heeft om even af te koelen in zee: je kunt zelfs naar het schip toe zwemmen om het van dichtbij te zien! Opgedroogd en aan het einde gekomen van de wandeling stappen we het busje in richting onze slaapplek voor vannacht. Het is zo'n twee uur rijden naar het botel waar we overnachten, heel bijzonder!  Het woord zegt het al, het is een boot met een hotel. Het ligt in de haven van Rijeka en is echt een ervaring op zich. Vanavond zoeken we een gezellig plekje uit om te gaan eten in Rijeka. Kunnen we mooi de stad nog even verkennen, nu we er toch zijn! 

Dag 4 - Op bezoek in de stad zonder klinkers, Krk
Goed geslapen vannacht? Tijd voor nieuwe avonturen! Vandaag brengen we een bezoek aan Krk eiland, het grootste eiland van de Adriatische Zee. We maken een wandeling in Dubec Park, waarna er ook nog tijd is om de middeleeuwse stad Krk te bezoeken. Voor wie zin heeft: een wijnproeverij is vandaag optioneel, erg leuk als afsluiter van de dag! Heb je zin om nog wat actiefs te gaan doen? Je kunt er ook voor kiezen te gaan waterskiën. Ook dit is optioneel. Wanneer we met zijn allen de dag gezellig hebben afgesloten in weer een karakteristiek Kroatisch restaurantje, keren we terug naar het botel in de haven van Rijeka.  

Dag 5 - Schatten van toen en nu
Na deze tweede nacht op het water zit het avontuur op de boot erop. Tijdens het ontbijt bespreken we onze plannen van vandaag, want behalve de autorit naar het oosten van Kroatië, hebben we nog genoeg tijd voor wat anders! Zin om nog lekker door Rijeka te slenteren? Of vind je het leuker om dit op de fiets te doen? Het kan allemaal!
Later op de dag vertrekken we richting onze volgende accommodatie voor deze groepsreis. Gelegen op slechts enkele kilometers van de ingang van het beroemde Plitvice merenpark is dit de perfecte uitvalsbasis voor de komende dagen! Het Plitvice merenpark is een van de mooiste ‘natuurlijke’ bezienswaardigheden van Europa. Dat moeten we dus zien!

Dag 6 - Het water op!
Voor vandaag staat er er een leuke activiteit op de planning, we stappen namelijk met zijn allen in kajaks voor een mooie tocht! Samen met een ervaren gids kajakken we over de mooiste rivier van het merengebied. We komen daarbij ook watervallen van zo’n 3 tot 4 meter tegen! Wie weet kunnen we zelfs af en toe de kajak uit om te canyoningen, hoe gaaf is dat? Aan het einde van de middag keren we voldaan terug naar de accommodatie. Heerlijk zo'n spotief dagje! Zin om een toast uit te brengen op onze eerste avond in Plitvice? Živjeli!

Dag 7 - Een wandeling door het Plitvice merenpark, wauw! 
Goedemorgen! Heeft iemand het zwembad al uitgeprobeerd? Er is best tijd voor een snelle ochtendduik, heerlijk om wakker te worden! Vandaag laten we onze benen het werk doen en maken we een prachtige wandeling. Het Plitvice merenpark staat op de Unesco werelderfgoedlijst als beschermd natuurgebied. Het park heeft wel 16 meren, 90 watervallen en meerdere grotten. Laat je zintuigen hier het werk doen; zien, ruiken, voelen, horen en zelfs proeven: het is allemaal mogelijk in dit park. In het officiële park mag je niet zwemmen, maar onze reisbegeleider weet een geheime ingang, waar je wél mag zwemmen en het misschien nog wel mooier is dan de rest van het park! Dat beloofd weer een geslaagde dag te worden.
Om deze gezellige groepsreis op een passende manier af te sluiten, genieten we van ons laatste avondmaal met een lekker borreltje en halen we de mooiste herinneringen aan de afgelopen dagen op.

Dag 8 - Oost west, thuis...
Wauw! Na deze heerlijke dagen op singlereis in Kroatië begrijp je waarom zo veel mensen het over dit land hebben! De natuur is er prachtig en de bevoling erg gastvrij. Op de laatste dag moeten we wel heel vroeg opstaan, onze vlucht vertrekt heel vroeg namelijk.. Onderweg naar het vliegveld kijken we terup op een gave reis. 

Nog niet voor alle vertrektijden zijn de vliegtijden bekend. De vliegtijden die bekend zijn, kun je terugvinden onder het kopje 'vluchttijden'.


Groepsreis Actief Genieten van Kroatie
Groepsreis Actief Genieten van Kroatie

Verblijf

Verblijf Turist Grabovac

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je in een luxe stacaravan, een botel (hotel op een boot) en een appartement. 1 van deze accommodaties is Turist Grabovac. Deze luxe accommodatie biedt veel faciliteiten en een zwembad! Afhankelijk van de grootte van de kamers verblijf je met maximaal 2 mederezigers op één kamer. Let op, het kan zijn dat mannen en vrouwen gemixt worden. 

Bij alle accommodaties is het ontbijt, handdoeken en wifi inbegrepen!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Turist Grabovac
Turist Grabovac

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actief Genieten van Kroatie
Groepsreis Actief Genieten van Kroatie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer