Singlereizen.nl

Singlereis Actief in de Dolomieten

Ben jij gek op de natuur en lekker actief bezig zijn? Dan is deze reis perfect voor je. In Dimaro zijn er heel veel mogelijkheden om als outdoor liefhebber bezig te zijn met een gezellige groep singles. Denk bijvoorbeeld aan de volgende excursies; klimmen, kanoën of raften op de rivier de Noce. Tijdens deze vakantie kun je ook kennismaken met Tarzaning, speciaal georganiseerd vanuit het raftingcenter op de camping. Dit is iets unieks op het gebied van outdooractiviteiten. Je combineert hierbij namelijk het beste van abseilen, klimmen en canyoning en tokkelt tussen de steile rotswanden van Val di Sole. 

Maar de schitterende natuur leent zich natuurlijk ook perfect voor een wandeling of mountainbiketocht. Bijvoorbeeld in natuurpark Val di Sole, of langs de Noce. En even bijkomen doe je gewoon op de camping. Bij je tent, aan het zwembad, of in het wellnesscentrum bijvoorbeeld!

Verzorging
Het verblijf is op basis van halfpension. ’s Ochtends wordt er voor een lekker ontbijt gezorgd. En iedere avond zoeken we een ander restaurant in de omgeving op, waar we genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. Natuurlijk ontbreekt ook een gezellig barbecue op de camping niet. En het zijn de Dolomieten natuurlijk: Italiaans schepijs is nooit ver weg! 

Singlereis Actief in de Dolomieten
Singlereis Actief in de Dolomieten

Activiteiten

Inbegrepen activiteiten
Vrijheid blijheid, maar voor wie wil zijn er vast 2 activiteiten inbegrepen in de reisprijs.

Raften
Uiteraard gaan we raften! Onder leiding van een van de ervaren gidsen van Rafting-center Val di Sole gaan we in rubberboten het water van de rivier de Noce op. Het eerste gedeelte van de rivier is rustig, waarbij je alle tijd hebt om de prachtige omgeving te bekijken. Daarna begint het échte raften: waarbij de rivier een stuk ruiger en de afdaling intenser wordt. De Noce is bevaarbaar over een lengte van meer dan 25 kilometer. Er zijn verschillende niveaus, waardoor er voor ieder type outdoorliefhebber een rafting-uitdaging tussen zit.

Tarzaning
Uniek in Dimaro is Tarzaning. Neem het beste van verschillende outdooractiviteiten en combineer dit tot één ervaring. Abseilen, klimmen en canyoning vormen de verschillende onderdelen van deze speciaal door het outdoorcenter ingerichte activiteit.

Begeleid door een lokale berggids en het team van raftingcenter Val di Sole volg je een uitdagende route door kloven en rotsspleten via ziplijnen en ‘via ferrata’. Deze term uit het Italiaans betekent letterlijk ‘ijzeren weg’. Tussen twee staalkabels verplaats je je langs een rotswand, naar het volgende punt van waaruit je abseilt naar de overkant van de kloof. Een topactiviteit waarbij je je echt één met de natuur voelt.

Naar keus bij te boeken
In Dimaro hoef je je geen moment te vervelen. Naast onze inbegrepen activiteiten hebben we hier een aantal van onze favorieten voor je uitgelicht. Deze activiteiten zijn ter plekke bij te boeken.

Mountainbiken
Een klassieker onder de outdooractiviteiten! Het raftingcenter voorziet je van een op-en-top onderhouden mountainbike, waarmee je de omgeving aan de hand van een gids gaat verkennen. De route leidt je langs verschillende hoogtepunten van natuurgebied Adamello-Brenta. Ondanks dat je 800 hoogtemeters maakt, is het parcours nooit te moeilijk. Geschikt voor alle soorten buitensporters dus: inclusief de wat minder ervaren mountainbikers.
€ 65,-

Canyoning
Het waterpeil in de Noce is niet op alle plekken gelijk. Juist waar het water relatief laag staat, gaan we op pad. Maak kennis met Canyoning! Onder leiding van een gids verkennen we de miljoenen jaren oude kloven rondom de rivier. En dat is een stuk uitdagender dan een ‘gewone’ wandeling. Stroomafwaarts klimmen, glijden en zwemmen we richting ons eindpunt. De ideale combinatie tussen een sportieve uitdaging en genieten van de omgeving!
€ 65 ,-

Hydrospeed
Ken je Hydrospeed al? Een relatief nieuwe outdooractiviteit, typisch voor de omgeving van Dimaro. Liggend op een speciaal board volg je de stroming van de rivier de Noce. Hopelijk ben je klaar voor een nat pak en een geweldige outdoorervaring! Uiteraard krijg je een uitgebreide uitleg en materiaal tot je beschikking. Onder begeleiding van de ervaren instructeurs wordt je letterlijk één met de rivier. Perfect voor de avontuurlijke liefhebbers van watersport!
€ 55,-

Via Ferrata
Tijdens het Tarzaning nog niet genoeg geklommen? Mooi! Doe mee aan Via Ferrata. Kies een van de verschillende klimroutes en verken onder leiding van een gids de grillige rotswanden van de Dolomieten. Uiteraard zijn er op de verschillende routes diverse hulpmiddelen aangebracht, waardoor het niet alleen voor zeer ervaren klimmers een geschikte activiteit is. Een absolute aanrader voor zowel klim- als natuurliefhebbers!
€ 55,-

Singlereis Actief in de Dolomieten
Singlereis Actief in de Dolomieten

Verblijf

Verblijf Camping Dolomiti single

Beschrijving

Camping Dolomiti ****
Camping Dolomiti di Brenda is bijzonder mooi gelegen én luxe: 4-sterren! Het is een pracht van een camping, gelegen aan de voet van de bergen: terrasvormig van opzet, met ruime plaatsen in de schaduw. Naast de camping stroomt de heldere rivier Torrente Noce. 

Op de camping tref je mooi en schoon sanitair, een zwembad, een speeltuin, een winkel en een gezellige bar. Het restaurant/pizzeria serveert pizza’s waar je thuis met plezier aan terugdenkt. Je kunt de pizza’s ook afhalen. Dichtbij de camping vind je een ijssalon waar je een week lang vaste klant gaat worden. Let maar op onze woorden! Mag het ietsje chiquer zijn deze vakantie? Dan ben je van harte welkom in het weldadige wellness-centrum. Hier is het volop genieten van de diverse sauna’s, stoom- en zwembaden.

Verblijf
Je verblijft in een eigen luxe en volledig ingerichte bungalowtent. Op deze manier combineer je de luxe van een hotel met de gezelligheid en het contact van een camping. In de tent slaap je in een echt bed en beschik je over een koelkast. Voor je tent staat er een tafel met stoelen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Dolomiti single
Camping Dolomiti single

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Nog even voor alle duidelijkheid:
We gaan niet op vakantie om te speeddaten of mensen aan elkaar te koppelen. Zeker, het kan gebeuren dat je de liefde van je leven tegenkomt op je vakantiebestemming. En dat mág dan voor sommigen als de ultieme vakantie klinken, maar denk wel aan het enige nadeel: wat doe je dan volgend jaar? Want als je dan weer mee wilt met een singlereis, zal een van de twee thuis moeten blijven...

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Actief in de Dolomieten
Singlereis Actief in de Dolomieten

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer