Singlereizen.nl

Singlereis Actief in de Pyreneeën

Hoge bergtoppen zover als het oog reikt. Mmm.. hier ruikt het naar frisse lucht. Je krijgt er gewoon zin in om weer lekker actief een dag bezig te zijn, middenin de natuur. En dat kan hier, in Axat. Deze schitterende plek in de Franse Pyreneeën nodigt uit om te genieten van de omgeving.

Canyoning en klimmen. Raften en grotten ontdekken. En overal indrukwekkende vergezichten, met af en toe en dromerig dorpje of een oude vestigingsstad als Carcassonne.

Axat is een van onze topbestemmingen, omringd door de bergtoppen van de Pyreneeën. De mogelijkheden voor buitensport zijn er eindeloos. Bereid je maar voor op een onvergetelijke vakantie boordevol mooi weer, te midden van hoge bergen en met je voeten in de rivier de Aude. Wat doen we? Een verfrissende duik ik het zwembad of nóg een mooie wandeling door de omgeving?

Verzorging
Je verblijft op basis van volpension. Wil je wel een avontuurlijke vakantie, maar niet in een keukentent staan rommelen met pannen? Dat treft, want hier hebben we een eigen kok die vanuit een professionele keuken de heerlijkste 3-gangendiners op tafel tovert! Ook het ontbijt en de lunch zijn inbegrepen. Reken maar dat het gezellig laat kan worden onder de sterrenhemel met een goed glas wijn in de hand...

Singlereis Actief in de Pyreneeën
Singlereis Actief in de Pyreneeën

Activiteiten

Inbegrepen activiteiten
Voor wie wil zijn er maar liefst 4 activiteiten inbegrepen. Vervelen hoef jij je hier dus niet! Sportieve activiteiten in de bergen afgewisseld met ontspanning aan het zwembad of aan de rivier... Is dat een beetje je vakantiebeeld? Dan ga je geen minuut spijt krijgen van je keuze voor Axat.

Canyoning
Tijdens deze reis maken we een spectaculaire canyoningtocht, waarbij je al lopend, zwemmend, springend en glijdend een weg baant door het water dat door de Gorges heen loopt. Vergeet niet af en toe eens omhoog te kijken naar de wanden van de kloof die zo’n 200 meter boven je uit torenen. Tijdens de rest van de week zijn er nog meer canyons te doen (niet inbegrepen), oplopend in moeilijkheidsgraad.

Raften
De wilde rivier die langs onze camping stroomt gaan we natuurlijk met een rubber boot afdenderen. We gaan raften! We beginnen bij de camping en gaan vanaf daar met de stroom mee. We varen door de Gorges Pierre Lyss. In de Gorges zijn veel stroomversnellingen die we in hoog tempo achter elkaar nemen. Hou jij het vol om niet uit de boot te vallen?

Via Ferrata
Wist je dat Via ferrata letterlijk 'ijzeren weg' betekent in het Italiaans? Over die weg gaan wij vandaag wandelen en klimmen. Onze route is uitgezet met staalkabels, die in de rotsen vastgezet zijn. De tocht gaat verder over trappen, stiften en bruggetjes. Zo bereiken we de mooiste plekken, waar je als wandelaar nooit zou komen.

Boogschieten
Leer de beginselen van het boogschieten! Alle tips en trucs en natuurlijk ook de veiligheidsinstructies van het handboogschieten komen aan bod. En probeer het dan zelf maar eens... Een schot in de roos!

Bij de 15-daagse vakanties zijn de excursies eenmalig inbegrepen. Je kunt zelf kiezen of je in de eerste of tweede vakantieweek met de excursies mee gaat 

Naar keus bij te boeken
Voor de echte actievelingen onder ons zijn er naar keus nog excursies bij te boeken.

*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen.

Speleologie €23,-
Bij speleologie breng je een bezoek aan een van de vele grotten die de Pyreneeën rijk is. Het wordt echter geen gemakkelijke wandeling, want in de grot waar je naartoe gaat is nog geen gangenstelsel aangelegd. Ook zijn ze niet elektrisch verlicht en klinkt er geen geruststellende achtergrondmuziek. Nee, wij nemen je mee naar een van de vele kruip- en sluipdoor grotten. Via kleine doorgangen kruip je naar de verschillende grotere en vaak verrassend mooie ruimtes.

Hydrospeed €34,-
Hydrospeed is een sport voor de echte waterliefhebber. Je ligt met je bovenlichaam op een soort board en met je benen in het water. Op deze manier zak je de rivier de l’Aude af. Onderweg probeer je met behulp van je board en zwemflippers de stenen in de rivier te ontwijken en in de goede richting te sturen. De instructeur weet de beste route langs de verschillende moeilijke passages en geeft je de juiste aanwijzingen voor een veilig vervolg van de tocht.

Meer canyoning
Heb je de smaak te pakken met canyoning? Dan hebben we goed nieuws, want bijna iedere dag is er nog wel een canyon te doen. De volgende canyons zijn oplopend in moeilijkheidsgraad:
Clue du Therminet €58,-
Gorges Agneles €58,-
De marc €58,-
L'Artiges €62,-
Llech €62,-

Abseilen €30,-
Eenmaal boven leren we je de abseiltechniek aan om weer naar beneden te komen. Maar voor je naar beneden gaat, eerst genieten van het uitzicht!

Mountainbiketocht €28,-
Met mountainbiken kun je al je energie kwijt. Het fietsen door de bergen en bossen brengt je langs de mooiste plekken. Ook zijn er veel uitdagingen te vinden bij het Mountainbiken; kom je die moeilijke helling op, hoe ver kom je, hoe kan je die afdaling zo goed als mogelijk nemen. Je gaat gezellig met de hele groep en begeleiding op pad om er een mooie tocht van te maken. Je fietst door bergachtig gebied, dus gaat de route afwisselend omhoog en omlaag, het ene moment wat steiler dan het andere. Dit vraagt over het algemeen iets meer energie dan een fietstochtje in Nederland van dezelfde lengte.

Wandeling incl. entree Chateau Puilaurens €6,-
Ga mee met deze mooie wandeling. We brengen een bezoek aan het mooie Chateau Puilaurens. Het kasteel is een beschermd historisch monument sinds 1902. Het is een erg mooi overblijfsel uit de Katharentijd.

Klimmen €30,-
De steile rotswanden waartussen de camping zich bevindt nodigen je vandaag uit om te worden beklommen. Met het nodige klimgereedschap in de aanslag gaan we één van de vele wanden die het gebied rijk is "bedwingen". Hoe behendig ben jij? En hoe goed is jouw samenwerking, vertrouwen en teamspirit? Mocht je het klimmen even willen inruilen voor een frisse duik dan plons je zo het water in om even lekker tot rust te komen. We klimmen op een plek waar je ook nog in de zon kunt liggen, dus zelfs met je zomers bruine kleurtje komt het helemaal goed vandaag!

Singlereis Actief in de Pyreneeën
Singlereis Actief in de Pyreneeën

Verblijf

Verblijf Camping le Moulin du Pont d'Alies

Beschrijving

Waarom we op camping Le Moulin du Pont d'Alies *** verblijven
Onze eenvoudige, maar nette camping ligt op een mooie plek aan de voet van de Pyreneeën en aan de oever van de rivier de Aude. Op deze camping hebben we ruime plekken voor je gereserveerd en door de vele bomen liggen de tenten nooit de hele dag in de zon. De tenten staan gezellig bij elkaar en er is een gemeenschappelijke kooktent met koelkast, gasfornuis, kookbenodigdheden en een eigen terras. Na een dag actief bezig te zijn geweest bij warme temperaturen kun je lekker afkoelen in het zwembad. Er is ook een mogelijkheid om te internetten en tegen een kleine vergoeding kun je zelfs je wasgoed laten wassen.

Je tent
Kamperen is tegenwoordig niet meer afzien zoals vroeger. Vandaag de dag verblijf je in luxe en volledig ingerichte bungalowtenten. Zo combineer je de luxe van een hotel met de gezelligheid en het contact van een camping. Je hebt een echt bed, een koelkast om je drankjes koel te houden en voor je tent staat er een tafel met stoelen.

Eten en drinken
Je verblijft op basis van volpension. Wil je wel een avontuurlijke vakantie, maar niet in een keukentent staan rommelen met pannen? Dat treft, want hier hebben we een eigen kok die vanuit een professionele keuken de heerlijkste 3-gangendiners op tafel tovert! Ook het ontbijt en de lunch zijn inbegrepen. Reken maar dat het gezellig laat kan worden onder de sterrenhemel met een goed glas wijn in de hand...

De omgeving
De omgeving van Axat bestaat uit de uitgestrekte wijnvelden van de Côte du Langedoc en de steile bergtoppen en diepe kloven van de Gorges de Calamus en de Pierre Lyss. Actieve vakantievierders weten het dan al: idealer kunnen de omstandigheden voor buitensport niet zijn. De fantastische omgeving en de hoge bergtoppen geven je alle mogelijkheden om je vakantie actief door te brengen. Dit is het pure Frankrijk.

Het dorpje Axat is een idyllisch dorpje aan de voet van de Franse Pyreneeën. Het ligt op ongeveer 1 kilometer van onze camping en in 10 minuten loop je langs de rivier naar het dorp. Je vindt er een kleine supermarkt, een pinautomaat en een café. Het terras van het café ligt aan de oever van de rivier de Aude. Hiervandaan kun je naar de raftboten kijken die langs komen varen. Even verderop ligt het mooie stadje Quillan. Hier is het leuk slenteren door de straatjes. Wekelijks is er een markt waar je tal van lokale streekproducten vindt. En op een van de terrasjes kun je lekker genieten van ‘la vie en France’.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping le Moulin du Pont d'Alies
Camping le Moulin du Pont d'Alies

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Actief in de Pyreneeën
Singlereis Actief in de Pyreneeën

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer